chrupiące pieczarki - 959 przepisów (strona:19/64)

49 przepisów z cukinią 260

cukinią Makaron z kurczakiem, cukinią i oliwkami Mini penne rigate z chrupiącą cukinią i czerwoną fasolą Mini penne z żółtą fasolką szparagową i cukinią w ziołach Młode ziemniaczki w mundurkach zapiekane z cukinią i pomidorem Omlet z ziemniakami i cukinią Pappardelle z mięsem, cukinią, papryką i pieczarkami w pomidorach Pełnoziarnisty ryż z cukinią, czosnkiem i cebulą w natce pietruszki Pełnoziarniste(...)Podpłomyki z hummusem i chrupiącą cukinią Sałatka z grillowanej cukinii z mozzarellą i pomidorkami cherry Sałatka z japońskim makaronem, cukinią i marchewką Sałatka z soczewicy i cukinii Spaghetti z cukinią, jajkiem i oliwkami Spaghetti w pomidorach z cukinią Surówka z dyni z cukinią, papryką i jabłkiem Świderki z salami, cukinią i grana padano Tagliatelle z pieczarkami i cukinią z dodatkiem

Moja smaczna kuchnia
GULASZ Z WARZYWAMI – TANI I SZYBKI! 234

parówki – śmiało możemy zastąpić nimi kurczaka czy też mięso wieprzowe / gulaszowe. Danie robi się błyskawicznie! Podane z pajdą chrupiącego, świeżego chleba jest świetnym pomysłem na szybki, sycący obiad! Polecam! SKŁADNIKI: * parówki – 4 szt * marchew – 2 szt * pieczarki – 3-4 szt * papryka czerwona – 1 szt * cebula – 2 szt * miękkie pomidory – 3 szt * bulion warzywny

Ostra na Słodko
ZAPIEKANKI Z PIECZARKAMI I SZYNKĄ 246

uliczne białe budki z zapiekankami. Chrupiąca długa buła z masą pieczarkowo-serową i dużą ilością rozwodnionego ketchupu ... mmm ... to była pychotka! Postanowiłam przywołać wspomnienia licealnych czasów, kiedy po szkole szło się na taki pyszny fast food. Właściwie to nawet szczegółowy przepis jest zbędny :) Chyba nie ma nic prostszego niż domowa zapiekanka z pieczarkami i serem ... ale dla niewtajemniczonych (jeśli

Walijskie Pichcenie
Zapiekanka ziemniaczana z pieczarkami 282

się, czy aby czas przygotowania nie będzie krótszy. Nagroda jest warta czekania, chrupiąca warstwa sera znika najszybciej z talerzy dziewczynek, a starszyzna dopełnia kulinarne zadowolenie szklanką Coca-Coli.   Zapiekanka ziemniaczana z grzybami Składniki: 500 g ziemniaków 300 g pieczarek lub innych grzybów 150 g żółtego sera ząbek czosnku pęczek pietruszki 2 łyżki oleju

kuron.com.pl
Pizza z szynką serrano, pieczarkami i zielonym groszkiem 159

Chrupiące cienkie ciasto z pachnącym sosem pomidorowym, z dodatkiem wyrazistej szynki serrano, aromatycznej cebuli i delikatnych pieczarek, które idealnie współgrają z zielonym groszkiem to przepis na uwielbiany przez nas, idealnie płaski placek rodem ze słonecznej Italii. Składniki: Ciasto: 30g świeżych drożdży 260g mąki na pizzę typu ,,0’’ 1/2 szklanki ciepłej wody 2 łyżki oliwy z oliwek szczypta soli 1/2 łyżeczki

Szalona Kuchnia Eweliny
Wegańskie i bezglutenowe grillowane burgery z quinoą 152

podpieczone bułki sosem, układamy na nich liść sałaty, na nim burgera z fasoli i quinoy, plastry pomidora, ogórków, cebuli i grillowane pieczarki, przybieramy kwiatami czosnku niedźwiedziego, dajemy jeszcze jedną porcję sosu, posypujemy szczypiorkiem i całość zamykamy w chrupiącej bułeczce. Goście będą zachwyceni i każdy będzie mógł to danie zjeść :)  Zakupy na grillową imprezę można zrobić w Delikatesach Alma www.alma24.pl

Quinoa Raz!
100 przepisów na Sylwestra 1341

sałatka warzywna z szynką i serem Ciabatta z kozim serkiem, rukolą i czarnymi oliwkami Chrupiąca surówka z sałaty lodowej Chrupiące tosty z wędzonym serem Cytrusowa lemoniada Cytrusowa sałatka z rukoli, z camembertem o irzechami włoskimi Drożdżowe pierożki z kapustą i pieczarkami Drozdżowe ślimaczki z cukinią i czosnkiem Dip z ricotty ze skórką z cytryny, grana padano i płatkami chili Flatbread(...)ananasowo - bananowy Koktajl bananowy z kiwi Koktajl bananowo-brzoskwiniowo Koktajl jagodowy na maślance Koktajl jeżynowy Koktajl jeżynowy z płatkami owsianymi Koktajl truskawkowy Koktajl warzywny na maślance Koktajl jeżynowy z chrupiącą granolą owocową Koktajl z jeżyn na maślance Lemoniada cytrusowa z natką pietruszki Mus dyniowo - jabłkowy z płatkami owsianymi i ziarnami chia Mus z mrożonych jeżyn Oscypkowe miseczki wypełnione rukolą, suszonymi

Moja smaczna kuchnia
Placki ziemniaczane po królewsku z sercem i sosem pomidorowym. 129

łyżka majeranku 2 łyżki masła 0,5 kg pieczarek olej do smażenia sos pomidorowy przepis ---->   TU Mięso przygotowujemy jak na tradycyjne kotlety, robimy je tylko bardziej pikantne. Pieczarki kroimy i smażymy na maśle. Starte ziemniaki przekładamy na sito aby odsączyć nadmiar płynu, po 10 min przekładamy do naczynia, ścieramy cebulę i doprawiamy.  Delikatnie zlewamy płyn po ziemniakach(...)powierzchni. Na środku robimy wgłębienie i tam wciskamy pieczarki czyli serce placka, które lekko przykrywamy mięsem. Tak przygotowane podłoże przykrywamy podsmażonymi ( też z jednej strony) plackami,  lekko dociskamy. Wstawiamy do rozgrzanego piekarnika ( 200 stopni) i pieczemy około 20 - 30 minut. Aż się środek upiecze, a wierzch zrobi jeszcze bardziej chrupiący. Podajemy z sosem pomidorowym. Troszkę jest z tym zabawy

Dieta moja pasja
NADZIEWANY KURCZAK W CIEŚCIE FRANCUSKIM 337

się być skomplikowana, jest banalnie prosta w przygotowaniu. Mięso faszerujemy podsmażanymi pieczarkami z cebulką i zrumienionym chudym boczkiem, zawijamy w ciasto i pieczemy na złoty kolor. Ciasto francuskie  z zewnątrz  staje się chrupiące, a mięso pozostaje soczyste. Jest to niesamowicie sycące danie i jedna pierś wraz(...)Wsadź blachę z naciętym ciastem na 15 minut do lodówki.W tym czasie zrumień z obu stron lekko na suchej patelni plastry boczku. Pieczarki umyj i pokrój w cieniutkie plasterki. Cebulę zaś posiekaj w większą kostkę. Całość podsmaż około 5 minut na oliwie z oliwek.Filety z kurczaka dokładnie umyj i obkrój z białych błonek

Słodko-Słony Świat Ilony
Pierogi z mięsem rosołowym i pieczarkami 178

nieco więcej pracy, ale za jednym zamachem przygotujesz obiad przynajmniej na 2 dni. Dodatek podsmażonej cebulki i pieczarek wzbogaci smak i aromat farszu. Warto na rosół kupić mięso z tłuszczykiem, np. poprzeczkę, wtedy farsz będzie jeszcze smaczniejszy. Pierogi z wody z chrupiącą cebulką smakują wyśmienicie, a odsmażane na drugi dzień jeszcze lepiej. Ekonomiczny, tani i pyszny obiad. Składniki na ciasto

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Smażone nadziewane bułeczki 260

Chrupiąca skórka i miękki farsz w środku:-) Pewnie nie jednemu zasmakuje. Z pewnością nie jest to dietetyczne danie... i tu nie ma co się oszukiwać, że będzie lekko i fit. Od czasu do czasu można sobie pozwolić na małe grzeszki kulinarne. Składniki: 8 bułek kajzerek lub innych niedużych bułeczek ok. 700 g pieczarek 3 cebule 5-6 jajek

IMPRESJA SMAKU
Soczysta pierś z kurczaka w sosie z wędzonej papryki i miodu 168

plasterki salami i podpiecz je tak by wyciekł z nich tłuszcz i zrobiły się chrupiące. Odłóż na papier ręcznikowy. Na tej samej patelni dodając łyżkę oleju podsmaż cebulę pokrojoną w piórka. Zmniejsz ogień by cebula lekko się skarmelizowała. Dodaj pół łyżeczki wędzonej papryki oraz pokrojone pieczarki i jeszcze chwilę podsmażaj. Przełóż warzywa do miseczki. Kurczaka pokrój na mniejsze fileciki, dopraw

wysmienity
Sofficini czyli pierożki inaczej... 235

tutaj takie trochę inne pierogi, bo nie gotowane, a smażone. U mnie akurat z farszem z pieczarek z cebulką i sera, ale można zrobić z czym się chce np. z szynką i serem (1 plaster szynki i sera na 1 pieroga). Są chrupiące z wierzchu a mięciutkie w środku, rozpływają się w ustach. Bardzo łatwo się je robi

Pelusiowa Kuchnia
Środa: Burgery z czerwonej fasoli i boczniaków 167

smak, odpowiednią konsystencję i jest pożywny. Polecamy Wam przepis Marka Bittmana na fasolowo-grzybowe burgery. W sezonie najlepiej je zrobić z prawdziwków. Poza sezonem najlepiej zastąpić je boczniakami, choć pieczarki też dają radę. Do przepisu dodaliśmy od siebie solidną garść szpinaku, który dzień wcześniej częściowo wykorzystaliśmy do pizzy. Naszym zdaniem zmiksowany szpinak sprawia, że burgery są jeszcze delikatniejsze w smaku(...)warzyw Wtorek: Szybka pizza ze szpinakiem Środa: Hamburgery z czerwonej fasoli i boczniaków Czwartek: Pałki z kurczaka w chrupiącej panierce Piątek: Fish and chips z piekarnika Burgery z czerwonej fasoli i boczniaków Składniki: 1 puszka czerwonej fasoli 200 g boczniaków lub pieczarek 1/2 szklanki płatków owsianych Garść szpinaku 1 ząbek drobno posiekanego czosnku 2 łyżeczki słodkiej papryki 1 łyżeczka kminu

Niedzielny kucharz
Degustacja w BelEtage 253

zasmażką z orzechów laskowych i nerkowca na oleju kokosowym. Dobrze skomponowane danie – szparagi ugotowane idealnie, a zasmażka z orzechów była chrupiąca, lekko słona, świetnie dopełniła smak szparagów. Przyszła pora na zupę. A tu zaskoczenie – podano nam krewetki z pieczarkami i marynowanymi warzywami (marchewką, cukinią i ogórkiem). Wyczuwalny zapach curry zwiastował jakieś azjatyckie smaki. I rzeczywiście – była to „wkładka” do rozgrzewającej(...)Były to orzechowe lody zapieczone w bezie z dodatkiem skórki limonki, polane musem truskawkowym i podane z macerowanymi truskawkami w pudrze truskawkowym. Beza lekka, piankowa, przyjemnie kwaskowata, na spodzie chrupiąca, świetnie się komponowała z lodami. Całość smakowała bajecznie, zresztą wyglądała również!  Cóż pozostaje powiedzieć - dziękuję za tak pyszną kolację! Jeśli planujecie uroczyste przyjęcie, romantyczną kolację lub po prostu szukacie

Obiad gotowy