cały pies mielony razem z budą), buła nie zawsze pierwszej świeżości, sos imitujący smak bliżej nieokreślony, 2,5 złotego mniej w kieszeni i szlus. Wyszukane dodatki typu ser, cebula, sałatki czy korniszony zaczęły pojawiać się znacznie później. Miało być szybko, tanio i do syta. Było podle i byle jak, ale człowiek jak głodny/podchmielony zje wszystko. Dzisiaj burger potrafi być(...)sama– naprawdę dobre mięso. SMAŻENIE Burgery przed smażeniem, a zaraz po przyprawieniu, warto delikatnie przypudrować mąką. Po co? Jeśli smażycie klasyczne lub grubsze – wytworzy się na nich chrupiąca skórka. Przy okazji zapobiegnie wysychaniu mięsa w środku i zbyt szybkiej utracie tłuszczu. A na jakim tłuszczu smażyć? Idealny byłby wołowy łój. Ale częściej go brak niż jest w sklepie
Karo in the Kitchen