którego nie powstydzi się nawet najlepsza gospodyni! Na Świątecznym stole zrobi furorę i zachwyci nawet tych najbardziej wybrednych smakoszy! Soczysta pierś z kurczaka … aromatyczne suszone pomidory … kremowy serek … delikatna szynka parmeńska … w połączeniu z chrupiącą skórką pieczonych ziemniaczków i soczystymi buraczkami sprawiają , że nie można się oderwac od stołu! Było naprawdę pysznie! A danie powtórzę już(...)łyżka – buraczki zasmażane Provitus Sposób przyrządzenia : Filet z kurczaka oczyszczamy. Nacinamy wzdłuż tworząc kieszonkę. Posypujemy z każdej strony odrobiną soli i pieprzu. Cebulę , pora i suszone pomidory drobno siekamy. Dodajemy serek i wszystko razem dokładnie mieszamy. Doprawiamy odrobiną soli. Przygotowaną pastą faszerujemy naciętą pierś. Na folii aluminiowej ( błyszczącą stroną do zewnątrz ) układamy plasterki szynki , tak by zachodziły
Ostra na SłodkoNiby właśnie w tej chwili zaczyna się kalendarzowa wiosna,ale cóż u nas śniegu po kostki. Mój organizm zamówił sobie pyszną, zdrową i chrupiąca sałatkę. Może i wam poprawi samopoczucie. Składniki: sałata rzymska piersi z kurczaka pomidorki koktajlowe ser kozi sałatkowy papirus " Soczysta pierś z kurczaka z papryką" (Winiary) opcjonalnie sos czosnkowy Sposób przygotowania: Pierś w kurczaka oczyścić i ułożyć
Wielki apetytpodałam z lekkim sosem na bazie jogurtu, czosnku, soku z cytryny i przypraw. Dodatkowo posypałam ją podprażonymi nasionami słonecznika, które przyjemnie chrupią i świetnie komponują się z sałatką. :) Składniki (na 2 obiadowe porcje): sałatka - pierś z kurczaka (ok. 200-300 g) - pełnoziarnisty makaron penne (100g) - opakowanie miksu sałat z rukolą - ogórek - papryka czerwona - pomidorki koktajlowe sos jogurtowo-czosnkowy
Kuchnia EllieChrupiące z zewnątrz, mięciutkie w środku polędwiczki drobiowe w kukurydzianej panierce :) Składniki dla 3-4 osób: 3 piersi z kurczaka 1 jajko 4 łyżki mleka 2 płaskie łyżki mąki 1/2 łyżeczki papryki ostrej 1 łyżeczka papryki słodkiej sól, pieprz olej do głębokiego smażenia Panierka: 2 szklanki pokruszonych płatków kukurydzianych 1 łyżeczka pieprzu cayenne 1/2 łyżeczki słodkiej papryki 1/2 łyżeczki granulowanego
My Culinary Artziół jak w oryginale u Colonela Sandersa , ale ma równie wyjątkowy smak! Jest bardzo soczyste, z chrupiącą i pikantną panierką. Polecam, gwarantuję Wam, że mój przepis na Kurczaka à la KFC przypadnie Wam do gustu Składniki: różne kawałki z kurczaka (pałki, piersi i skrzydełka) Zalewa: 3 szklanki (poj. 250 ml) wody (3+1) 2 łyżki soli gruboziarnistej 2 łyżki cukru
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięKurczak w orientalnym stylu z dużą ilością curry i kozieradki, a do niego placki ziemniaczano -cukiniowe w nowym wydaniu - chrupiące z piekarnika. Oto moja kolejna propozycja szybkiego, łatwego i taniego obiadu - zajadajcie ze smakiem! Kurczak curry - pierś z kurczaka (tzw. serduszko) - przyprawa curry - mielona kozieradka - sos sojowy - świeża natka pietruszki - połowa ostrej czerwonej papryczki chili Placki ziemniaczano - cukiniowe - 1 cukinia
Sajkofanka smakuChrupiąca i soczysta pierś z kaczki podana z żurawiną. Idealny przepis na świąteczny obiad czy też przystawkę. Kaczka wydawać się może trudnym mięsem do obróki, ale
SMYKWKUCHNIJedna z moich ulubionych sałatek. Dużo zielonego, smażony kurczak, słodkie mango i słodko-ostry sos. I do tego, pyszne, chrupiące, pełnoziarniste, czosnkowe grzanki. 'sałatka z kurczakiem i mango' Składniki (1 porcja): - 1 pierś z kurczaka (usmażona bez panierki lub ugotowana) - 0,5 świeżego mango - 1 kromka pełnoziarnistego pieczywa - 0,5 średniej cebuli (najlepiej czerwonej) - 1 ząbek czosnku - ulubiona mieszanka
CookYourselfhistorii zrobiłam już chyba kilkadziesiąt sałatek typu gyros, za każdym razem modyfikując chociaż trochę przepis ;) Absolutnym hitem okazała się wersja pikantna - z dodatkiem chrupiących korniszonów marynowanych z chilli, patisonów i czarnych oliwek. Składniki: filet z piersi kurczaka około 500 g przyprawa gyros 2 łyżki olej do smażenia kilka łyżek korniszony marynowane z chilli 1 słoik patisony marynowane około
głodny alergikOdstawiamy na 30 minut. Następnie w rozbełtanym jajku maczamy z każdej strony i obtaczamy bułką tartą. Tak przygotowane piersi, układamy na patelni z rozgrzanym olejem i smażymy do zarumienienia z każdej strony. Wspaniałymi dodatkami do chrupiącego kurczaka są frytki i kiszony :) raz na jakiś czas można sobie pozwolić na taki zestaw :) Przyprawa do drobiu po myśliwsku świetnie
Emcia PichciKotlet de volaille to pyszne danie z piersi kurczaka, które przyrządziłam w mojej kuchni dzięki życzliwości marki Przyjemne gotowanie http://przyjemnegotowanie.pl. Mięso tak przyrządzone wychodzi soczyste, mięciutkie i aromatyczne, a skórka chrupiąca. Bardzo polecam wypróbowanie tego przysmaku, jeśli ktoś jeszcze nie robił. Roladki można serwować dowolnie z ziemniakami lub ryżem. Klasyczny i najprostszy de volaille to przede wszystkim mięso(...)masło z dodatkiem zieleninki, dziś wzbogacony w szynkę i ser żółty. Składniki na 8 porcji: • 8 filetów z piersi kurczaka • 8 plastrów szynki • 8 plastrów żółtego sera • pół kostki masła • 2 łyżki posiekanej pietruszki • sól, pieprz, • mąka do obtoczenia • 4 jajka • bułka tarta • olej do smażenia + 1 łyżka masła Sposób wykonania: Pół kostki masła mieszamy z posiekaną pietruszką. Mięso rozcinamy
Podróż w kulinariapiersi kurczaka (ok. 500g) - duży kubek płatków kukurydzianych - bułka tarta - 1 jajko (można zastąpić odrobiną mleka) - sól, pieprz (może być również przyprawa do kurczaka) - olej do smażenia Składniki na sos czosnkowy: - 100 ml gęstej śmietany (18%) - 2 ząbki czosnku - duża szczypta soli Przygotowanie: 1. Płatki kukurydziane kruszymy dosyć drobno (ale bez przesady, większe kawałki są bardziej chrupiące). Ja robię(...)robot kuchenny też da sobie radę ;) Następnie dosypujemy mniej więcej tyle samo bułki tartej, ile wyszło nam pokruszonych płatków. Lepiej, żeby było troszkę więcej płatków niż odwrotnie. 2. Piersi z kurczaka kroimy na niewielkie kawałki. Przyprawiamy je solą i pieprzem lub solą i przyprawą do kurczaka. Panierujemy każdy kawałek maczając najpierw w rozmieszanym jajku (lub jeśli ktoś woli w mleku
Kraina Tysiąca Smakówkurczaka przygotowałam i w okrągłej formie poukładałam. Po upieczeniu wszystkie się połączyły i fajne ciasto utworzyły. W środku mięciutkie, zewnątrz chrupiące, smaczne i pachnące. Polecam :) Składniki: farsz: 400 g filetu z kurczaka (1 duża pierś), 100 g pasty z suszonych pomidorów z oliwkami, 100 g sera camembert z pieprzem, sól do smaku, pieprz czarny do smaku, mielona ostra papryka
Moniki SmakołykiKurczaka jemy dość często i ciągle muszę szukać nowych smaków, by nam się nie znudził. Dzisiaj pysznie doprawiona pierś, zawinięta w surową szynkę. Całość można podać z ulubioną sałatą, a dla męskiej publiczności z chrupiącymi frytkami. Spróbujcie! Składniki : * podwójny filet z kurczaka * łyżka przyprawy do kurczaka Knorr * 6 cienkich plasterków wędzonej szynki surowej * oliwa bądź olej rzepakowy do smażenia
Magiczne Życie MartySoczysta, sycąca potrawa z kurczaka, z słodkawymi burakami i chrupiącymi orzechami przykryta kołderką z ciasta francuskiego. Nawet szpinakowy farsz nie odwiódł męża od jej pochłonięcia mimo, że szpinaku nie jada . SKŁADNIKI: dwie duże piersi z kurczaka kilka łyżek ugotowanych liści szpinaku sól, pieprz, majeranek oliwa do smażenia 2 cebule opakowanie cista francuskiego jajko PRZYGOTOWANIE: Pierś z kurczaka myjemy
Pyry na Gaz