Smażymy obustronnie do momentu lekkiego zrumienienia. Po usmażeniu – placki są gotowe. Można je jeść na ciepło lub na zimno. Oczywiście możemy obłożyć placki wszystkim tym, z czym zjedlibyśmy kromkę chleba. Smacznego! Dlaczego zamieściłem ten przepis? Po pierwsze: jest dietetyczny. Placki otrębowe są świetnym pomysłem dla osób dbających o linię. Są niskokaloryczne i na co dzień z powodzeniem mogą zastąpić pieczywo
Proste-przepisy.plpełnoziarnistym :)) pieczywem. Pasta wystarcza na około 8 kanapek :) Smacznego! Cała pasta ok. 200 kcal - porcja na około 8 kanapek -czyli ok. 25 kcal na kanapkę :) 1 kromka chleba pełnoziarnistego z pastą zawiera - 119 kcal - w tym białko - 8,4 g - tłuszcz - 7 g - węglowodany - 4 g - błonnik - 4,8 g Zapraszam na fanpage
Moje Kuchenne Rewelacjewyglądają tak, że ja albo piszę do męża smsy co ma kupić. I po 10 latach małżeństwa jakieś 70% naszej smsowej korespondencji wygląda mniej więcej tak: kup masło, chleb się skończył, jak będziesz wracał to zobacz czy jeszcze na targowisku dostaniesz pomidory. Duże zakupy robi tylko mąż, a ja spisuję mu listy co potrzebuję. Niestety, później i tak muszę dokupić
bistro mamadyni z prażonymi płatkami migdałów – Kotlety z brukwi na maślakach z nektarynką – Kopytka z topinamburu z gulaszem z żołądków drobiowych – Sernik z topinamburem i kasztanami – Chleb z topinamburu z czarnuszką i masłem koperkowym – Hummus buraczany – Ciasto buraczano-czekoladowe z lukrem buraczanym – Lody z pieczonych buraków z truskawkami, czekoladą i kruszonymi migdałami Książka
WojnaNaSmaki.plfantastycznej maślanej nuty- to mój przepis na smaczny bigosik :) Z dodatkiem boczku, kiełbaski czy chudej szynki też wyśmienicie smakuje, jednak ja preferuję bez :) Do ziemniaków, do klusek, do pajdy chleba... Mniam, po prostu... * młoda kapusta- 2 średniej wielkości główki (około 2 kg) * marchewka- 2 duże * cebula- 1 szt. * masło- 200 g * oliwa z oliwek- 1 łyżka * suszona włoszczyzna- 1 łyżeczka
Kraina Miodem Płynącarzed przeczytaniem tego wpisu, proszę zapoznaj się z postem Żywienie dziecka - czym skorupka za młodu nasiąknie , który wprowadzi Cię do tej cotygodniowej serii. Śniadanie 8:00 Chleb z serkiem. Do serka (bieluch) wrzuciłam startą na drobnych oczkach rzodkiewkę, posiekany koperek i natkę pietruszki. II Śniadanie 10:00 Czereśnie. Lila pokochała te małe czerwone kuleczki tak bardzo
lady-och-mistrzyni.blogspot.compewnością nie będzie temu obojętny! Co do smaku... Olej ma delikatny, lekko korzenny i orzechowy smak. Nadaje charakteru nie tylko sałatkom, dlatego też proponuję pyszne grzanki! kromki chleba lub bułki (najlepiej minimum z dnia poprzedniego; użyłam bułeczek żytnich) jajka sól Dodatkowo: olej z nasion konopi nasiona konopi (łuskane) Kromki chleba/bułeczek lekko skropić olejem i zarumienić na suchej
Di gotujeKultura Ludowa Wielkopolski , pod red. Józefa Burszty, Poznań 1967, s. 57] A w Wielką Sobotę po dziś dzień kultywuje się tradycję związaną ze Święconką . Najczęściej święci się jajka, chleb, kiełbasę, ciasto, babkę, placek, masło, a czasem nawet wódkę . Symbolicznym elementem staje się tu jajko . Wiąże się z nim odwieczna niemal wiara, iż człowiek, który je spożywa, przyjmuje jakby na siebie
Kuchnia smakówboczku 330 g śmietany 250 g żółtego sera pęczek zielonej pietruszki sałaty: lodowa, rzymska, rucola, z ogródka;) duża marchewka tuńczyk w sosie własnym lub w oleju małe grzanki ( chleb można pokroić w kawałeczki i podsmażyć go na maśle czosnkowym lub z ziołami) oliwa z oliwek, pieprz, sól Przygotowanie krok po kroku: 1. Makaron gotujemy w osolonej wrzącej wodzie, wg czasu
Kuchnia smakówzupę - w zasadzie wszystko jedno, bo zawsze smakuje wybornie i nie da się go zepsuć. Jedynie kwestia podania (z kaszą, z ziemniakami lub np jako gęstą zupę z kromką chleba). I obowiązkowo z ogórkiem kiszonym/konserwowym. Mój jest bardziej warzywny, bo dodaję marchewkę. Co potrzebujemy: pół kilograma wołowiny (ja użyłem po prostu mięsa gulaszowego które można kupić w supermarketach) 2 cebule
Snejkusiowe Przepisyskładniki i utrzeć mikserem. Następnie wsypać pokruszone orzechy, kukurydzę i ponownie wymieszać. Przelać do przygotowanej keksówki. Piec w temperaturze 180 stopni przez 40 minut. Polecam inne przepisy na domowe chleby, bułki, drożdżówki
Tradycyjna Kuchniasmażony to smak dzieciństwa, jeszcze ciepły, prosto z patelni na kromkę chleba .... mmm... pycha! Jednak nie zawsze się udawał! Potrzebny był biały, dobrze odciśnięty z serwatki ser, który pokruszony musiał sobie poleżakować kilka dni i tutaj zaczynały się schody. Czasem ładnie się zestarzał i wychodził pyszny, a czasami po prostu spleśniał. Poniższy przepis to obecnie hit w mojej rodzinie
Jadło i czytadłowykwintnych sosów do mięs. Stovit "wypuścił" na rynek mus w 5 smakach - truskawki, wiśnie, brzoskwinia z marakują, owoce leśne i cztery owoce. Mus świetnie smakuje na kromce chleba jednak ja chciałam wypróbować go jak poradzi sobie z wypiekami. Postanowiłam upiec sernik z musem wiśniowym. A zatem zapraszam po przepis. Składniki; 1 kg białego sera 3 jajka 1 szkl
Radość kipiąca uśmiechem.lecz także polska przystawka i dodatek do dań obiadowych. Jedno z najbardziej tradycyjnych dodatków do obiadów z mojego dzieciństwa a z czasem ulubiona samodzielna potrawa, którą zjadałam z kromką chleba posmarowanego masłem. Kalafior panierowany tym razem podałam do obiadu i z poniżej podanych ilości […] The post Kalafior panierowany appeared first on Magiczny Garnek
Magiczny Garneknatkę i miętę. Skrop sałatkę oliwą i sokiem z cytryny, dopraw do smaku solą. Dobrze wymieszaj i odczekaj 10-15 minut, aż smaki się połączą. Podawaj ze świeżym białym chlebem i sosem sezamowym tahini
Kulinaria - potrawy z różnych stron świata