dressing. Przeciskamy czosnek przez praskę i mieszamy ze sobą wszystkie składniki. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Gotową sałatkę polewamy dressingiem i wszystko mieszamy. Podajemy z kromką najlepiej żytniego chleba. Smacznego! Jadacie często sałatki i ryby? Mam nadzieję, że tak! Zarówno warzywa jak i ryby to kluczowe elementy zdrowej diety. Pomimo tego, że dużo mówi się teraz o zanieczyszczeniu wód
Natka PietruszkiPolsce focaccia. Mało kto wie, że to tak naprawdę bardzo mocno zmodyfikowana wersja pizzy, która jest jedzona w Genui na praktycznie każdy posiłek i często traktowana jest jako zamiennik chleba. W przeciwieństwie do każdej innej, klasycznej pizzy, focaccia nie jest podawana z sosem oraz piecze się ją z niewielką ilością dodatków, na przykład z oliwkami lub suszonymi pomidorami, świeżymi ziołami
CookMaglaktozy. Agnieszka zjada płatki kukurydziane z jogurtem i owocami. Miłosz je w przedszkolu:) Na przekąskę mamy w lodówce humus własnej roboty, który przegryzamy warzywami (marchew, rzodkiewka) i ciemnym chlebem, który upiekłem w weekend. Życzymy smacznego tygodnia! Artykuł Zaplanuj obiady na cały tydzień pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz
Niedzielny kucharzPrzypominamy więc przepis na proste, pyszne, puszyste racuszki drożdżowe, na które bez wątpienia przyjdzie niejednemu z Was dziś ochota Polecamy i zapraszamy! Zobacz też nasze pyszne zapiekanki z chleba tostowego RACUCHY – PAMPUCHY DROŻDŻOWE Z JABŁKAMI Składniki: 0,5 kg mąki pszennej 350 ml ciepłego mleka 2 jajka 40 g drożdży 1 łyżka cukru waniliowego 2 łyżki cukru szczypta soli
Kuchnia Na Wypasiefiletu łososia ze skórą 750 ml śmietany 18% 2 łyżki miodu 4 łyżki musztardy rosyjskiej 4 łyżki chrzanu tartego 2 pęczki koperku 4 ząbki czosnku 6 kromek chleba tostowego pełnoziarnistego sok z cytryny sól morska, świeżo mielony pieprz Piracka ryba – przygotowanie: Przygotowanie łososia rozpoczynamy dzień wcześniej : W misce wymieszaj śmietanę, miód, musztardę, chrzan, posiekany koperek, przeciśnięte ząbki czosnku oraz kromki
Moja Delicjanaszej spiżarni, i obok domowych przetworów z pomidorów, będzie musiała się obowiązkowo w tej spiżarni co roku odradzać 🙂 Lutenica jest przepyszna! Już sama świetnie smakuje na kromce świeżego chleba. A może być stosowana jako dodatek do dań z grilla, mięs czy serów. Można dzięki niej wyczarować wiele wyjątkowych dań. Mojej Drugiej Połówce Lutenica najbardziej zasmakowała z chrupiącymi chipsami z tortilli
Moja DelicjaMięso drobiowe w słoikach to nie lada przysmak, pachnące i bardzo smaczne. Świetnie smakuje z pajdą chleba, bardzo fajny pomysł na przechowanie mięsa na daleką podróż czy na wczasy pod chmurką. Na moim blogu możecie znaleźć również przepis na mięso wieprzowe w słoikach, również pyszne i aromatyczne. Przygotowane w ten sposób mięso można przechowywać dłuższy [...] Artykuł Mięso drobiowe w słoikach
Pieprzyć z FantazjąCiasto posypać kruszonką. Piec 45-50 min w 170 stopniach, dobrze zrobić test patyczka. Artykuł Proste i pyszne niemieckie ciasto ze śliwkami pochodzi z serwisu Przepisy na chleb, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w GarnkuCiasto posypać kruszonką. Piec 45-50 min w 170 stopniach, dobrze zrobić test patyczka. Artykuł Proste i pyszne niemieckie ciasto ze śliwkami pochodzi z serwisu Przepisy na chleb, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnkuzależności od pory roku zmieniają się dodatki. Aktualnie w sezonie są pomidory soczyste i kurki pachnące. Szybkie, proste śniadanie od którego nie można się oderwać. Szakszukę podaję z chlebem żytnim na zakwasie który sama piekę. 4 pomidory lima 4 jajka 20 dkg kurek 1 cebula 1 ząbek czosnku 1 łyżka masła sól, pieprz oregano, bazylia suszona natka pietruszki
wesoła kuchniauwielbiam naturalne! ) + micha pełna chrupiących bakalii – mnóstwo orzechów, rodzynki, sezonowe owoce i płatki owsiane. Dziś poranki są zdecydowanie bardziej urozmaicone! Świeże pieczywo ( niedawno nawet zaczęłam piec swoje chleby – co prawda jeszcze nie ma się czym chwalić na blogu, ale smakują całkiem nieźle! ), sery, wędliny, no i oczywiście warzywa, bez których nie wyobrażam sobie dnia. Zainspirowana współpracą z marką
Ostra na Słodkoprzykryte. Odstaw do lodówki na minimum 24 godziny. Rada: tak przygotowane śledzie można przechowywać w lodówce nawet kilkanaście dni. Najlepsze są jednak po około trzech. Najlepiej smakują ze zwykłym chlebem. Artykuł Śledzie w oleju z cebulką. Najlepsze ze słoika. PRZEPIS pochodzi z serwisu Kulinarna Polska | Gotowanie i jedzenie
Kulinarna Polskaczasów studenckich gdy mieszkałam w Polsce, pracowałam w jednej z lepszych restauracji w Poznaniu. Na początku wiadomo, zmywak, a później zajmowałam się pomaganiem w cukierni, czyli pieczenie ciast, chleba, deserów. Stamtąd też Artykuł Crème brûlée pochodzi z serwisu DoGarow.pl
Do Garów!sezon grypowy niestety na horyzoncie, więc warto sięgać po sprawdzone i naturalne sposoby walki z przeziębieniem. Nie wiem jak Wy, ale my uwielbiamy miód. Herbata z miodem, miód na chlebie, miód do wypieków i… śniadaniowe placki lub naleśniki skąpane w pysznym miodzie. Koniecznie spróbujcie. Naprawdę polecam! A gdzie kupić dobrej jakości miód? Zajrzyjcie do Pasieki Miodowe Wzgórze Pasieka Miodowe
Słodkie okruszkiBułka paryska zwana w innych regionach również bułką wrocławską, kielecką czy też angielką, to domowe mięciutkie pieczywo idealne na kanapki czy grzanki. Kształtem przypomina bochenek chleba, a jej długość to w oryginale ok. 30 cm. Moja bułeczka dz Artykuł Bułka paryska pochodzi z serwisu DoGarow.pl
Do Garów!