chleb - 26672 przepisów (strona:1021/1779)

Pizza na grillu? To możliwe z systemem GBS! 159

naleśników wkład do gofrów i kanapek – jedna strona pozwala na przygotowanie gofrów, a druga grillowanych kanapek stojak do drobiu – dzięki niemu można przygotować pysznego kurczaka oraz… chleba i ciast! ruszt Sear Grate – do przygotowania znakomitych steków z charakterystyczną kratką wok – do przygotowywania dań kuchni azjatyckiej, smażenia frytek czy przygotowywania zup Przede wszystkim ruszt

Pasja Smaku
Szybka sałatka z paluszków surimi 180

Pyszna, prosta do zrobienia z kilku składników. Pikantna od czosnku i chrupiąca od kalafiora no i paluszki krabowe - surimi które uwielbiam - do tego grzanka z chleba tostowego i można zaczynać imprezę.... polecam na każdą okazję

Swojskie jedzonko
Pasta ze szprotek i rolmopsy na imprezowy stół 139

dość wyrazistym smaku, lekkostrawne. Jada się je zazwyczaj smażone w panierce lub saute, wędzone, suszone, w sosie, np. warzywno-pomidorowym. Sa tez idealnym składnikiem różnego rodzaju past do chleba.       Pasta ze szprotek Czas przygotowania: 60 minut Składniki: 250 g szprotek 1/2 cebuli 2 ząbki czosnku  olej do smażenia 1 jajko na twardo 1 łyżka koncentratu pomidorowego

Kulinarne przygody Gatity
Sylwestrowe przekąski 215

szynką Bułeczki czosnkowo-serowe Mini kanapeczki z bagietki Mini sucharki imprezowe – pyszne Przekąska śledziowa Śliwka owinięta boczkiem Twisterki z ciasta francuskiego z serem i pietruszką Roladki z chleba tostowego Przekąski na ciepło Zapiekane rożki z tortilli Pizzowe świderki Pizzerinki Pizza balls Zakręcone pizzerinki do odrywania Bułeczki z dipem serowym Tortilla kebab z czerwoną kapustą Quiche z szynką i pieczarkami

Smaki Na Talerzu
Szybkie przekąski i przystawki na imprezę 747

Koreczki w stylu włoskim : bagietka, salami, ser mozzarella lub dobry żółty ser, pomidorki koktajlowe  Koreczki owocowe : plasterek banana, plasterek kiwi i winogrono zepnij wykałaczką Koreczki śledziowe : ciemny chleb, śledzie w oleju, ogórek konserwowy lub kiszony, plasterek papryczki chili Koreczki serowe : ser camembert, oliwki lub winogrona, orzechy włoskie lub orzechy pekan Koreczki z kabanosem : ulubione kabanosy, żółty ser np. Gouda

Cztery Fajery
Smalec z boczkiem, cebulą i jabłkiem 137

razu dodajemy majeranek i ewentualnie doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem. Tak jak Wam pisałam we wstępie, ja tego nie robię. Wolę doprawić sobie wszystko już na chlebie. Artykuł Smalec z boczkiem, cebulą i jabłkiem pochodzi z serwisu Kardamonowy

Kardamonovy
Pieczona polędwiczka wieprzowa / Baked Pork Tenderloin 154

Polędwica pieczona na kanapki powinna być całkowicie wystudzona i dobrze schłodzona w lodówce. Zimne mięso da się łatwo pokroić na cieniutkie plasterki - idealne do domowej bułki lub domowego chleba. Polędwica na obiad najlepiej smakuje z sosem cebulowym, który łatwo przygotujemy z upieczonej z polędwicą cebuli. Jeśli wolicie, możecie podać mięso z innymi ulubionymi sosami, ciepłymi lub zimnymi. Taka polędwica

Lekcje w kuchni
Chałka 194

Delikatna, maślana, rozpływająca się w ustach. Moja córka nigdy nie może się doczekać aż ostygnie (zwłaszcza tej malutkiej – specjalnie dla niej). Wykonana bez maku nadaje się idealnie do chleba w jajku na następny dzień lub w jajku i soku pomarańczowym…. Pychota! Składniki: 550g mąki pszennej 100g masła 30g świeżych drożdży 350 ml mleka w temperaturze 40 stopni

Mohiella
Resztki ze świąt – tarta z kapustą wigilijną 153

zagospodarowanie nie zjedzonej kapusty wigilijnej to tarta na lekkim, drożdżowym, śródziemnomorskim pieczywie, bardzo podobnym do ciasta na pizzę. Naszym zdaniem idealnie pasuje do kapusty, którą przecież często zagryza się chlebem. Na wierzch kapusty kładziemy cienko pokrojone plasterki ziemniaka, wcześniej chwilę blanszowane we wrzątku, żeby nieco zmiękły. P oznaj 10 zasad udanego mrożenia – żeby sprawdzić, jak dobrze zamrozić jedzenie

Niedzielny kucharz
Szybkie śledzie z jabłkiem i cebulą 125

przemian śledzie, cebulę i jabłka i tak do wyczerpania składników. Całość zalewamy olejem i odstawiamy do lodówki. Artykuł Szybkie śledzie z jabłkiem i cebulą pochodzi z serwisu Przepisy na chleb, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Ryba po grecku – przepis teściowej 236

height: 31px; background: url(https://wiszniowka.pl/wp-content/plugins/freshmail-integration/assets/images/close.png); } Moja teściowa podawała rybę po grecku z ugotowanymi ziemniakami. Jednak można ją podać na stół również saute , czyli bez dodatków, lub z chlebem. Ryba po grecku – przepis teściowej Składniki: 500-600 g białej ryby: dorsza, mintaja, sandacza itp 4 marchewki 2 pietruszki ćwiartka selera 1 cebula słoiczek koncentratu pomidorowego

Wiszniówka
Pyszny sernik tradycyjny, sernik bez spodu 169

dodać do masy. Wymieszać łyżką. Masę serową wyłożyć na podpieczony spód i piec dalej ok. 50 min Artykuł Pyszny sernik tradycyjny, sernik bez spodu pochodzi z serwisu Przepisy na chleb, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Krem z borowików z mascarpone 113

czas z najbliższymi. Składniki: 500 ml bulionu warzywnego 250 g mrożonych borowików garść suszonych borowików 1 cebula 2 ząbki czosnku natka pietruszki łyżka masła łyżka mascarpone sól grzanki z chleba pełnoziarnistego (przepis na 2 porcje) Grzyby suszone moczymy przez noc, w połowie szklanki wody. Na drugi dzień, rozdrobnioną cebulę i czosnek smażymy na maśle do zrumienienia. Dodajemy do nich mrożone

Kardamonovy
Gulasz wołowy z Guinnessem 120

szans. Taki gulasz można podać z puree z ziemniaków, można klasycznie zjeść z kaszą. Ja zjadłam z kromką pełnoziarnistego pieczywa. Nie muszę chyba Wam pisać, jak smakuje chleb nasączony sosem z pieczenia mięsa, z takimi dodatkami. Niebo! Składniki: 1 kg wołowiny gulaszowej (ja użyłam łopatki) 1 puszka piwa Guinness 2 cebule 3 ząbki czosnku 2 łodygi selera naciowego

Kardamonovy
Grzanki z gorgonzolą i suszonymi pomidorami 141

Składniki: 8 kromek pełnoziarnistego pieczywa (średniej wielkości) 8 suszonych pomidorów z zalewy 4 łyżki gorgonzoli 1 łyżka masła 1 łyżka natki pietruszki (przepis na 2 porcje)   4 kromki chleba smarujemy gorgonzolą, kładziemy na nie pokrojone w mniejsze kawałki pomidory. Gotowe kanapki przykrywamy następną turą kromek, dociskamy. Smarujemy je z jednej i z drugiej strony masłem i smażymy na patelni

Kardamonovy

Proponowane wyszukiwania