wafle inne niż normalne, osobiście przypadły mi do gustu. Bo ile można jeść te same wafle:).Lubie urozmaicać swoją dietę, jestem miłośnikiem cebuli to może dlatego tak mi zasmakowały :). Wystawia im ocenę 8 że względu na inny smak i konsystencje wafla. A Wy co myślicie o tych
Sylwetka Od KuchniKolejny sposób na przechowanie smacznych warzyw na zimowe dni to zawekowanie gotowych do spożycia sałatek. Takie mieszanki warzywne można doprawiać wedle uznania i robić różne wariacje smakowe. Składniki: cukinia cebula marchewka papryka ogórki kwaszone ocet sól, pieprz cukier olej Sposób wykonania
w kuchni i w ogrodzieminut) pół kalafiora, dzielimy na różyczki marchewka, kroimy w paski o długości około 3 cm papryka, kroimy w paski o długości około 3 cm pół puszki groszku nać pietruszki/ cebula dymka 3-4 łyżki sosu słodko-kwaśnego (może być Tao-Tao bądź inny tego typu, dość gęsty), zamiennie możemy dodać sos z 3 łyżek miodu, soku z połowy limonki
Mango Papajakurczaka 1 jajko 2 ząbki czosnku 1 bułka namoczona w mleku sól i pieprz czarny do smaku 1 łyżka suszonego tymianku 3 łyżki kaszy manny 2 czerwone papryki 1 cebula 1 łyżka oleju 1 łyżka suszonych pomidorów z czosnkiem i bazylią PRZYGOTOWANIE: Umyte papryki bez gniazdek nasiennych kroimy bardzo drobno wraz z cebulką. Rozgrzewamy 1 łyżkę oleju i dusimy całość
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięsobie nie zaszkodzimy, a wręcz przeciwnie- pomożemy i urozmaicimy naszą dietę. SKŁADNIKI: 150g piersi z kurczaka 250g mrożonej mieszanki warzywnej(ziemniaki, brokuły, marchew, fasolka szparagowa, fasola czerwona, kukurydza, papryka, cebula) łyżka oliwy z oliwek koperek suszony pieprz sól czosnkowa estragon papryka słodka majeranek imbir PRZYGOTOWANIE: Pierś z kurczaka kroimy na drobne kawałki Na patelni rozgrzewamy oliwę, dodajemy kawałki kurczaka
peanutbuttermonstertego pierwiastka są wątróbki. Tutaj w wersji z cebulką szalotką i leśnymi grzybami. Najlepiej smakują z ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty. Składniki: wątróbki drobiowe 0,5 kg cebula szalotka 1 pęczek grzyby (użyłam podgrzybków, mogą być pieczarki) kilka szt. majeranek, pieprz olej do smażenia sól (po usmażeniu!) Przygotowanie: Wątróbkę umyć, oczyścić z błonek i usmażyć na oleju
głodny alergikjabłkiem i dusić aż zmiękną. Przełożyć mięso i warzywa do garnka, dolać 2-3 szklanki wody, sól, cukier, majeranek, oregano. Jeśli wolimy bardziej zdecydowany smak można dodać również podsmażoną cebulę oraz 2 ząbki czosnku, doprawić dodatkowo papryką i pieprzem. Pogotować kilka minut, dodać koncentrat pomidorowy. Mąkę (może być też skrobia ryżowa lub kukurydziana) rozmieszać z 2-3 łyżkami
głodny alergikpokrojoną w kostkę marchewkę (jeśli używasz świeżych lub mrożonych warzyw, konserwowych nie gotuj). Dodać przyprawy wg upodobania, można wzbogacić smak dodając klasyczne dodatki rosołowe - pora, selera i podpieczoną cebulę. Gotować aż kurczak będzie miękki. Odcedzić mięso i warzywa. Kurczaka pokroić w kostkę. Do wywaru dodać żelatynę i wymieszać do rozpuszczenia. Do miseczek lub filiżanek nakładać porcję warzyw
głodny alergikSkładniki: 800 g łuskanego grochu (połówki), 600 g żeberek, 150 g wędzonych żeberek, 1 cebula, 2 marchewki, 1 pietruszka, 1/4 selera, 4 ziemniaki, przyprawy: pieprz, sól, majeranek. Przygotowanie: Żeberka kroimy co jedną lub dwie kości. Zalewamy je zimną wodą i gotujemy ok. 40 minut. Następnie dodajemy opłukany groch i gotujemy następne 40 minut, co jakiś czas mieszamy
Aga w kuchnibędzie rewelacyjny. Oczywiście wszyscy wiemy, że to nasza narodowa potrawa, którą z całego serca polecam. Zaczynamy: Składniki: 1,5-2 kg kurczak 2-3 marchewki 1-2 pietruszki 1 cebula kawałek por seler natka pietruszki I selera naciowego sól, ziarenka pieprzu, ziele angielskie, liść laurowy Wykonanie: Kurczaka myjemy I porcjujemy. Wkładamy do garnka z wodą na średnim gazie- gotujemy
Smaki Edytycukinią, brokułami i sezamem Tarta z ciasta francuskiego z cukinią z czosnkową oliwą z oliwek extra vergine, solą morską i oregano Tarta z ciasta francuskiego z cukinią i czerwoną cebulą z czosnkową oliwą z oliwek extra vergine, solą morską i oregano
Moja smaczna kuchniawizualny zaciekawi każdego śledziowego amatora. Składniki : 5-6 płatów śledziowych a la Matias 3 większe ogórki 1 gruszka 2 średnie buraki 2 łyżki masła 2 łyżki miodu 1 średnia cebula sok z cytryny 1-2 łyżki majonezu Przygotowanie : Matiasy odsączam ze słonej wody, płuczę, kroję w paski, przekładam do misy i skrapiam sokiem z cytryny. Buraki dokładnie oczyszczam pod bieżącą
Mechanik w kuchnizupa zakwaszona sokiem z ogórków a do tego chrupiące grzanki. Składniki: 2 szklanki ziaren orkiszu wywar warzywny (marchew, pietruszka, seler) 100 g mięsa z kością lub bulion drobiowy cebula seler naciowy koperek sok z ogórków kiszonych sól, pieprz Sposób wykonania
w kuchni i w ogrodziesobie takich przyjemności, skoro możemy zrobić to sami?! Smalec z jabłkiem i cebulką SKŁADNIKI: -1,5 kg słoniny -0,5 kg boczku surowego -1 duża cebula -1 duże jabłko -2 ząbki czosnku -1 łyżka czosnku niedźwiedziego -1 łyżka majeranku -1 łyżka pieprzu czarnego mielonego -1 łyżeczka pieprzu ziołowego -sól do smaku
Zainspiruj się kuchniąmarynata … 3 łyżki oliwy 2 łyżeczki soli morskiej 1-2 liście laurowe 4-5 ziaren ziela angielskiego Kilka listów świeżej bazylii (wg. upodobań), lub pół łyżeczki suszonej ½ dużej cebuli (startej na małych oczkach) 2 pełne łyżeczki słodkiej papryki Wszystkie składniki łączymy – mieszamy i nacieramy dokładnie schab.Przed wtarciem dobrze jest ponacinać w kilku miejscach mięso , żeby przyprawy przeszły
Apetyczna babeczka