serek śmietankowy · ½ pęczka koperku · 2 jajka · Bułka tarta do panierki · Olej do smażenia · Sól · Pieprz Sposób przygotowania: 1. Mięso kroimy w plastry(...)posiekanym koperkiem. 4. Na każdy plaster mięsa smarujemy serkiem i układamy trochę fasoli. 5. Zwijamy w roladki, panierujemy w roztrzepanym widelcem jajku oraz w bułce tartej 6. Smażymy z każdej strony na rozgrzanym oleju. 7. Roladki gotowe. 8. Smacznego
Kulinarna Chwilapozostaje zaprosić do przepisu. Składniki 150 g zimnego masła 150 g mąki krupczatki 90 g mąki pszennej 80 g cukru 2 żółtka dodatkowo fasola Jaś do obciążenia tłuszcz i bułka tarta do formy Nadzienie 200 g śmietanki 30% 2 żółtka, 1 jajko 1/2 szklanki cukru 3 płaskie łyżki mąki pszennej 4 miękkie gruszki 5 łyżek płatków migdałowych sok z cytryny(...)podanych składników zagniatamy ciasto, formujemy kulę, owijamy w folię spożywczą i na 30 minut do lodówki. Formę 26 cm smarujemy tłuszczem i posypujemy bułką tartą. Następnie ciasto wałkujemy na okrągły placek wielkości formy, wylepiamy dno i boki.Przykrywamy papierem do pieczenia i obciążamy fasolą. Pieczemy 20 minut w 180 stopni, 5 minut przed końcem zdejmujemy papier i pieczemy dalej. W trakcie
gotuj ze mnądużych oczkach - woreczek ugotowanej kaszy gryczanej białej KUPIEC - spora ilość tartego parmezanu - ulubione przyprawy - jajo - ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę - sól i pierz do smaku - ugotowany kalafior, różyczki - bułka tarta, curry i masło Ugotuj kalafiora, zostaw same różyczki, odstaw na bok. Głąba z kalafiora i np. resztki brokułu zetrzyj na tarce, wrzuć do miski razem z ugotowaną kaszą gryczaną(...)jajo, sól i pierz, parmezan. Wymieszaj dokładnie. Formuj kotlety i smaż je na złoto. Na drugiej patelni rozgrzej masło. Różyczki kalafiora ostrożnie wrzuć do miski , obtocz w curry i bułce tartej , zezłoć na maśle. Podawaj kalafiora i kotlety w towarzystwie pomidora i ogórka! Smacznego
Z Kuchni Do KuchniCzas czytania: 3 min Lody mango na mleczku kokosowym bez cukru! Puszyste o aksamitnej konsystencji, co tu dużo mówić są po prostu nieziemsko smaczne. Jeśli lubicie
SprawdzonaKuchnia.pldrożdży 250 ml mleka 3 łyżki cukru 1 jajko 100 ml oleju szczypta soli Nadzienie: ok. 0,5 l jagód 4-5 łyżek cukru 1 łyżeczka bułki tartej Przygotowanie: Jagody płuczemy i osuszamy. Przesypujemy do miski i mieszamy razem z cukrem i bułką tartą. Można ją pominąć, ja jednak daję, żeby wchłonęła
bistro mamatakże: Łosoś z sojowej marynacie ze szparagami Składniki na cytrynowego łososia filet z łososia cytryna sól pieprz rozmaryn Dodatki do łososia młoda fasolka szparagowa 2 łyżki masła 1 łyżka bułki tartej Sprawdź: Kanapki z rukolą i łososiem Cytrynowy łosoś z młodą fasolką szparagową – przepis Łososia myjemy oprószamy solą, pieprzem i skrapiamy sporą ilością soku cytrynowego. Odstawiamy(...)osolonej wodzie gotujemy przez ok. 20 minut fasolkę. Łososia pieczemy przez ok. 12 minut w temperaturze 200 st. C. Podajemy z kawałkami cytryny. Na patelni roztapiany masło, dodajemy bułkę, a następnie dorzucamy ugotowaną fasolkę. Smacznego! Artykuł Cytrynowy łosoś z młodą fasolką szparagową pochodzi z serwisu Kulinarny Blog - wiesz jak gotować
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Polska Trudność: Łatwe Porcje 1 porcje Przygotowanie 5 min. Smażenie 10 min. Kalorie 230 kcal Delikatna jajecznica smażona na maśle ze szczypiorkiem. Jajka smażone na patelni, podane ze świeżą bułką zasmakują każdemu w porze śniadania. Składniki: 2 jajka od kur z wolnego wybiegu 1 łyżka masła 1/3 żółtej cebuli 1 łyżka posiekanego szczypiorku szczypta soli drobnoziarnistej Sposób przygotowania: Żółtą cebulę(...)cebulką. Smażyć jak najkrócej, jajecznica powinna ściąć się anie nie wyschnąć. Doprawić do smaku odrobiną sili. Natychmiast zdjąć jajecznicę z patelni i posypać posiekanym szczypiorkiem. Podawać ze świeżą bułką posmarowaną cienką warstwą masła. Instagram Oznacz @prostepesto i dodaj hashtag #prostepesto Facebook Polub nas na Facebooku i dodaj hashtag #prostepesto .wp-block-wpzoom-recipe-card-block-recipe-card.is-style-default .recipe-card-image .wpzoom-recipe-card-print-link
ProstePesto.plciasto z agrestem i bezą Składniki: Ciasto: 200g mąki pszennej (użyłam tortowej) 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 100g cukru 100g schłodzonego masła 3 żółtka Dodatkowo: 3 łyżki bułki tartej Masa budyniowa: 600ml mleka 1 opakowanie budyniu waniliowego lub śmietankowego bez cukru 3 łyżki cukru 15g mąki ziemniaczanej 1 żółtko Owoce: 500g agrestu (umytego, bez ogonków) 1 łyżka soku(...)wałek, na okrąg większy od średnicy blaszki. 7. Ciastem wyłożyć tortownicę, docisnąć i zrobić 3cm brzeg, patrz FILM. Ciasto przy brzegu można dociąć nożem. 8. Ciasto równomiernie posypać bułką tartą. 9. Ostudzony budyń rozmieszać energicznie łyżką, aby łatwiej go było rozprowadzić po cieście. Budyń wyłożyć na ciasto i wyrównać, patrz FILM . Owoce: 10. Do agrestu dodać 1 łyżką soku
Mała CukierenkaCzas czytania: 3 min Mam nadzieję, że lubicie dania obiadowe, które można przygotować w pół godziny. Pierś kurczaka w sosie pomidorowym właśnie jest taką propozycją. Sos
SprawdzonaKuchnia.plleśnych 200 g świeżych truskawek 100 g czerwonej porzeczki 2 łyżki soku z cytryny lub limonki 100 g cukru drobnego do wypieków 1 łyżka mąki ziemniaczanej DODATKOWO 2 bu bułki tartej 1 białko jaja kurzego 2 łyżki cukru trzcinowego o grubych kryształkach Sposób przygotowania: OWOCOWE NADZIENIE Wszystkie owoce opłukać zimną wodą i osuszyć na ściereczce. Truskawki pokroić na mniejsze cząstki(...)folią spożywczą. Wstawić do lodówki na 120 minut, do całkowitego zastygnięcia. Ciasto rozwałkowujemy na okrągły placek o średnicy mniej więcej 30 cm. Pozostawiając wolny brzeg ciasta, środek posypujemy równomiernie bułką tartą i wykładamy naszą owocową marmoladkę. Pozostawione wolne brzegi delikatnie podwijamy do środka. Całość wkładamy ponownie do lodówki na 30 minut. W tym czasie nagrzewamy piekarnik do 200 stopni. Brzegi
ProstePesto.plBób po sycylijsku to bardzo smaczna odmiana dla tradycyjnej formy podawania bobu z bułką i masłem. Przepis ten znalazłam na Kubuk.pl i z niewielkimi modyfikacjami zrobiłam i dzielę się z Tobą. Potrawa jest równie pyszna jak prosta w przygotowaniu. Jedynym wyzwaniem, szczególnie dla niecierpliwych, jest zrobienie nakłucia skórki w każdym ziarenku bobu ;) Bób wyszedł bardzo smaczny dlatego zachęcam do wypróbowania(...)wymieszać z marynatą, odstawić do lodówki na minimum godzinę, najlepiej na całą noc. W trakcie marynowania 2-3 razy wymieszać bób w marynacie. Bób podawać na zimno ze świeżą bułką. Smacznego
Codziennik KuchennySkworcu pół łyżeczki pieprzu Skworcu 4 ząbki czosnku 1 łyżeczka mielonego imbiru Skworcu 2 łyżeczki posiekanego koperku 4 łyżki kaszy manny olej do wysmarowania foremki bułka tarta do obsypania foremki 3/4 szklanki pestek dyni Skworcu Przygotowanie; Cebulę i czosnek obieramy. Cebulę kroimy w kostkę a czosnek ścieramy na tarce. Mięso przekładamy do miski, dodajemy cebulę(...)czosnek, wbijamy jajka, kaszę i koperek. Dodajemy wszystkie przyprawy, dolewamy około 1/3 szklanki wody i wyrabiamy. Małą keksówkę wykładamy papierem, smarujemy olejem, posypujemy bułką tartą, a następnie wykładamy mięso. Mokrą dłonią wygładzamy a po wierzchu posypujemy pestkami dyni. Wkładamy do pieca nagrzanego do 190C. Pieczemy około godziny. Podajemy z sosem grzybowym lub jako wędlina na kanapkę. Smacznego
Radość kipiąca uśmiechem.składników wyszło mi 10 kotlecików. Składniki: 1 kalafior 2 jajka 4 łyżki mąki pszennej (w oryginale 2) sól, pieprz cukier siekany koperek siekana pietruszka 1/2 cebulki 2 ząbki czosnku bułka tarta olej do smażenia Sposób przygotowania: 1. Kalafior opłukać, podzielić na małe różyczki, zalać zimną wodą, dodać płaską łyżeczkę soli i zagotować. Uwaga, by nie rozgotować kalafiora. Powinien pozostać lekko(...)przestudzić, dodać jajka, mąkę, 1 płaską łyżeczkę soli, 1 płaską łyżeczkę cukru, pieprz, zmiażdżone ząbki czosnku, drobno posiekaną cebulkę oraz koperek i pietruszkę.Wszystko wymieszać. Formować kotleciki, obtoczyć w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju na złoto. Smacznego!!! Źródło: Ania gotuje
Kuchnia domowa Animalinowe, bawole, jednego pomidora można zastąpić garścią pomidorków koktajlowych) 250 g mozzarelli (najlepiej kulki) 1 garść świeżych ziół (bazylia, koperek, natka pietruszki, mięta, kolendra) 1 łyżka mąki 4 łyżki bułki tartej 1 jajko 1 łyżeczka ziół prowansalkisch 1 łyżeczka papryki słodkiej 1/4 łyżeczki soli Olej rzepakowy do smażenia Przygotowanie: Pomidory myjemy, suszymy i kroimy. Mąkę mieszamy z ziołami prowansalskimi, papryką(...)Mozzarellę kroimy (jeżeli nie mamy kuleczek). Olej rozgrzewamy w małym rondelku. Każdy kawałek mozzarelli maczamy najpierw w mixie mąki z przyprawami, następnie w jajku, a na końcu w bułce tartej. Mozzarellę wrzucamy do oleju. Wyciągamy na ręcznik papierowy gdy będzie zarumieniona. Na pokrojonych pomidorach układamy mozzarellę. Całość doprawiamy świeżo zmielonym pieprzem oraz ziołami. Sprawdź również przepis na: Panzanellę czyli
Czarnawisienkamarchewką i cebulką, to świetny pomysł na pyszny i szybki obiad jednogarnkowy dla całej rodziny. Polecam! Składniki: 0,5kg mięsa mielonego wieprzowego 1 jajko 1 czerstwa bułka (lub 2 skibki czerstwego chleba) + pół szklanki mleka przyprawy do mięsa: pieprz, sól, papryka mielona słodka oraz ostra, majeranek, czosnek granulowany 1 młoda kapusta 1 cebula 1 marchewka sól, pieprz pęczek(...)smażenia Zasmażka: 1 łyżka masła 1-2 łyżki mąki *** Kapustę kroimy w średniej wielkości kostkę *** *** Do mielonego mięsa dodajemy jajko, namoczoną w mleku i odciśniętą bułkę lub chleb oraz przyprawy- do smaku *** *** Całość dokładnie mieszamy *** *** Z masy mięsnej formujemy niewielkie klopsiki, które następnie obtaczamy w mące *** *** Klopsiki podsmażamy na niewielkiej ilości oleju, ze wszystkich stron
Blog z Apetytem