bułki - 33426 przepisów (strona:649/2229)

Roladki Beatki 122

Mozzarella ·        Olej do smażenia ·        2 jajka ·        Bułka tarta do panierki ·        Sól ·        Pieprz Sposób przygotowania: 1.           Mięso kroimy w plastry, rozbijamy(...)mozzarelli i po łyżce farszu z grzybów 5.           Zwijamy w roladki i panierujemy w roztrzepanym widelcem jajku a następnie w bułce tartej 6.           Smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony 7.           Roladki gotowe

Kulinarna Chwila
Pasztet z cukini 105

łyżeczki kurkumy, 1 łyżka suszonego oregano, 1 łyżeczka suszonej bazylii, świeżo zmielony pieprz i sól, 1/2 szklanki oleju rzepakowego, 1/2 szklanki kaszy mannej, 4 jajka od szczęśliwej kurki, bułka tarta i masło do przygotowania foremki do pieczenia. Pasztet z cukini – sposób przygotowania Na początek myję i osuszam cukinie, a następnie ścieram je na tarce o grubych oczkach. Dodaję(...)również ścieram na tarce o dużych oczkach. Dodaję także kaszę manną, jajka, curry, kurkumę, natkę pietruszki oraz zawartość patelni. Wszystko dokładnie mieszam łyżką i przekładam masę do keksówki obtoczonej bułką tartą. Pasztet wstawiam do nagrzanego na 190 stopni piekarnika i piekę przez 1 godzinę. Mam także sposób na cukinię w słodkiej wersji – wypróbuj cukiniowe brownie Jeśli chcesz być

Natka Pietruszki
Kaczka faszerowana migdałami 107

cała skórę. Ale można rozciąć skórę na grzbiecie i delikatnie, przy pomocy noża oddzielać skórę od mięsa. Mięso oddzielić od kości (na kościach, skrzydełkach i szyi polecam ugotować zupę). Bułkę namoczyć w wodzie. Mięso kaczki, migdały, rodzynki i odciśniętą bułkę zemleć w maszynce do mięsa. Dodać miód pitny, bulion i doprawić do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Jajka rozbełtać

królestwo garów
Kopertki schabowe z bobem 151

Pieprz ·        Olej do smażenia ·        2 jajka ·        Bułka tarta do panierki Sposób przygotowania: 1.    Ziemniaki obieramy, kroimy i gotujemy w osolonej wodzie, bób myjemy i również gotujemy w osolonej wodzie. 2.    Bób po ugotowaniu obieramy z łupinek i przekładamy(...)doprawiamy pieprzem oraz solą. 5.    Na każdy kawałek mięsa nakładamy po łyżce farszu i zawijamy w kopertki. 6.    Panierujemy w roztrzepanym jajku oraz w bułce tartej. 7.    Smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony. 8.    Kotlety gotowe. 9.    Smacznego

Kulinarna Chwila
Sałatka Mr. Bob 137

główki sałaty lodowej ·        1 filet z kurczaka ·        Jajko ·        Bułka tarta do panierki ·        Sól ·        Olej do smażenia ·        1 papryka czerwona(...)trochę. 3.    Bób gotujemy w osolonej wodzie, po ugotowaniu obieramy. 4.    Mięso kroimy na mniejsze kawałki, solimy i panierujemy w roztrzepanym widelcem jajku oraz w bułce tartej. 5.    Smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony. 6.    Na dno naczynia wykładamy warzywa dodajemy bób i układamy po bokach kolendrę a w środek sałatki

Kulinarna Chwila
Tarta z pieczarkami i boczkiem 122

też będzie pyszna. Ciasto : 250 g mąki pszennej, 100 g zimnego masła, 2 jajka, sól, 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia, 2 łyżki kwaśnej śmietany, masło do wysmarowania formy, bułka tarta do wysypania formy, farsz : 600 g pieczarek, 250 g boczku wędzonego surowego, 1 duża cebula, masło, 1 łyżka listków tymianku, 1 jajko, 250 g śmietany 18%, 60 g sera(...)dokładnie odsączając. Na patelni powinien zostać cały płyn, który następnie należy zredukować poprzez gotowanie ( powinniśmy otrzymać bardzo gęsty sos ). Odstawić do ostudzenia. Formę do tarty wysmarować masłem i wysypać bułką tartą. Ciasto rozwałkować, przełożyć do formy, ładnie przyciąć brzegi. Ponakłuwać widelcem. Na cieście ułożyć pieczarki. Ser zetrzeć na tarce o średnich otworach. Jajko rozbełtać. Dodać do niego śmietanę

królestwo garów
Jagodzianki (zawijane) / Polish Blueberry Rolls 159

Jagodzianki zawijane Zawijane, drożdżowe jagodzianki to tradycyjne polskie bułki z jagodami na świeżych lub suchych drożdżach. Mój przepis na te jogurtowe bułeczki jest bardzo prosty, a dzięki dodatkowi jogurtu jagodzianki są mięciutkie i puszyste. Zobacz, jak w prosty sposób zawijać domowe jagodzianki na poniższym filmie : Kliknij tu, by subskrybować mój kanał na Youtube Maślane jagodzianki z ciasta drożdżowego możecie przygotować(...)lodówce, następnego dnia wystarczy nadziewać bułeczki jagodami i odstawić na drugie rośnięcie. Ciasto na drożdżowe jagodzianki wyrasta oczywiście również metodą tradycyjną, w ciepłym miejscu, około 60-90 minut. Bułki z jagodami możecie przygotować ze wszystkimi rodzajami jagód - najlepsze będą świeże, ale jagodzianki z mrożonych jagód (rozmrożonych) i jagodzianki z jagodami ze słoika są równie smaczne. Należy jednak pamiętać

Lekcje w kuchni
Gofry z jagodami 143

Tekst przeczytasz w 3 min Gofry z jagodami to moja letnia wariacja gofrowo-jagodowa. W tym przepisie jagody dodałam do ciasta, oczywiście porcja jagód trafia też

SprawdzonaKuchnia.pl
Kurczak miodowo-czosnkowy 124

warzywami lub jako samodzielna przekąska. Polecam serdecznie :) Składniki: 500 g piersi kurczaka  sól i pieprz do smaku Panierka: 2 duże jajka 1,5 szklanki Panko lub  bułki tartej Sos miodowo-czosnkowy: 5 łyżek miodu 3 ząbki czosnku, przeciśnięte przez praskę 2 łyżki sosu sojowego ciemnego szczypta chilli  2 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej 1/2 szklanki (125 ml) zimnej(...)kostkę około 2cm x 2 cm. Kawałki kurczaka oprószyć solą i pieprzem. Przygotować jajka i panierkę do panierowania: w miseczce widelcem roztrzepać jajka, w drugiej miseczce uszykować panko lub bułkę tartą. Panierować kawałki kurczaka - najpierw w jajku, następnie w panko/bułce tartej. Kawałki kurczaka ułożyć na przygotowanej blaszce i wstawić do rozgrzanego piekarnika na około 15-20 min, aż kurczak

Kocham..lubię..gotuję..
Kotleciki jajeczne II 121

tamtej pory lubię je przygotowywać, zmieniając różne dodatki czy proporcje. Tym razem kotleciki jajeczne z zieloną cebulką/szczypiorkiem i tartym serem cheddar. Pyszne! Do kotlecików polecam podać marchewkę z bułką tartą. Zdecydowanie polecam:) 11 jajek zielona cebulka 50-70 g tartego sera cheddar czosnek granulowany sól, pieprz Dziewięć jajek gotujemy na twardo. Po przestudzeniu obieramy je i trzemy na dużych(...)niewielką ilością granulowanego czosnku oraz solą i pieprzem do smaku. Masę jajeczną odstawiamy na co najmniej 30 minut do lodówki. Po tym czasie formujemy okrągłe kotleciki. Panierujemy je w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym na patelni klarowanym maśle, na średnim ogniu, z obu stron na złoto. Źródło

Smaki Na Talerzu
Domowe hot dogi 194

Składniki: 1 opakowanie bułek do hot dogów 6 parówek 100 g sera żółtego majonez ketchup prażona cebulka 2 pomidory cebula sól, pieprz Przygotowanie: Bułki do hot dogów przekroić na połówki, … Czytaj dalej Domowe hot dogi

czarrna od kuchni
Jagodzianki z kruszonką 121

Jeśli lubicie jagody, to pewnie nie wyobrażacie sobie lata bez jagodzianek 🙂 . Przepyszne i wyjątkowe bułki drożdżowe wypełnione nieprzyzwoitą ilością nadzienia. Całość posypana kruszonką i polana lukrem. Istne niebo na talerzu . Smakują także rewelacyjnie kolejnego dnia! Drukuj Jagodzianki z kruszonką Przygotowanie: 2 hrs Wielkość: 8 sztuk Kalorie (porcja/sztuka): 268 kcal Składniki Ciasto 260 g mąki pszennej (2 szklanki - użyłam(...)Następnie zaklej ciasto tak jak pierogi, uważaj, żeby nie dostała się nigdzie mąka, ponieważ wtedy jagody wypłyną podczas pieczenia. Następnie uformuj ciasto w owalny kształt. Postępuj tak z kolejnymi bułkami. Układaj drożdżówki łączeniem do dołu na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Następnie przykryj je ściereczką i zostaw do ponownego wyrośnięcia na 20 minut. Przygotuj kruszonkę: Mąkę, cukier i masło posiekaj

Przepisy na widelcu
Jagodzianki, bułka z jagodami 129

Wsadzić do piekarnika nagrzanego do 200C i piec ok 20-23 minut. Po upieczeniu wyjąć na kratkę i przestudzić. Przed podaniem oprószyć cukrem pudrem lub polukrować. Smacznego! Artykuł Jagodzianki, bułka z jagodami pochodzi z serwisu Cook Yourself

CookYourself