bułki - 33926 przepisów (strona:1921/2262)

Mini Torcik Cukierkowy 175

przez sitko mąki, proszek do pieczenia i mieszam szybko, energicznie, ruchami od dna, aby masa się maksymalnie napowietrzyła. Wylewam do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia, posypanym po wierzchu odrobiną bułki tartej. Użyłam tortownicy o średnicy 18 cm. Piekę w piekarniku nagrzanym na 150 -180 stopni około 25 - 30 minut. Upieczony i wystudzony biszkopt kroję na dwa równe blaty. Krem

Blondynka Gotuje
Mini Torciki Improwizowane 175

mieszam łyżką szybko, energicznie, ruchami od  dna,aby masa się maksymalnie napowietrzyła. Wylewam do dwóch tortownic o średnicy 18 cm,wyłożonych papierem do pieczenia, posypanym po wierzchu odrobiną bułki tartej. Piekę w piekarniku nagrzanym na 150-180 stopni ok 25-30 minut. KREM "na oko": ok. 350 ml śmietanki kremowej 30% ok. 200 g serka mascarpone

Blondynka Gotuje
Oscypek Smażony 178

oscypka dużego 5 kromeczek ciabatty 5 plasterków pomidora listki świeżej bazylii Wykonanie: Plasterki oscypka układamy na teflonowej suchej patelni i smażymy na złoty kolor z jednej i drugiej strony. Bułkę kroimy na kromeczki, pomidora w plasterki. Liście bazylii myjemy i suszymy. Wszystko układamy na talerzu i wcinamy! :) Ja na kromkę ciabatty układam oscypka, na niego plasterek pomidora, a na koniec

Blondynka Gotuje
Babka Piaskowa 199

ekstrakt waniliowy 1/2 kostki masła lub margaryny 2 łyżki oleju 1-2 łyżki kakao Wykonanie: Masło rozpuszczamy razem z olejem. Formę na babkę smarujemy masłem i delikatnie oprószamy bułką tartą. Do miski wbijamy jajka i wsypujemy cukier, miksujemy dobrze. Następnie dodajemy mąki, proszek do pieczenia i ekstrakt, wciąż miksując. Na koniec wlewamy rozpuszczone masło. Większą część ciasta wlewamy do formy

Blondynka Gotuje
Tęczowy Tort Urodzinowy 1183

przesiewam przez sitko mąki, proszek do pieczenia i mieszam łyżką szybko, energicznie, ruchami od dna, aby masa się maksymalnie napowietrzyła. Wylewam na tortownicę wyłożoną papierem do pieczenia, posypanym odrobiną bułki tartej. Piekę w piekarniku nagrzanym na 150-180  stopni około 25-30  minut. Musimy upiec 3 biszkopty w dowolnie wybranych przez nas kolorach. KREM MILKY

Blondynka Gotuje
Keks Angielski 236

połączenia się składników. Na koniec za pomocą łyżki musimy wmieszać bakalie, namoczone rodzynki i pozostały rum. Ciasto przekładamy do keksówki o długości 28 cm, wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą. Cisto w keksówce wyrównujemy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 160 stopni i w tej temperaturze pieczemy przez 20 minut, następnie zwiększamy temperaturę do 175 stopni i pieczemy jeszcze

Blondynka Gotuje
Rolada z Masą Budyniową 224

delikatnie, ale energicznie mieszamy w taki sposób, aby jak najmocniej napowietrzyć masę. Dużą blachę, taką którą mamy w komplecie z piekarnikiem smarujemy masłem, wykładamy papier do pieczenia, który posypujemy bułka tartą. Masę biszkoptową wylewamy na blachę i rozprowadzamy po całej blasze. Pieczemy w 150 - 180 stopni przez około 25 - 35 minut. Według mnie łatwiej piec na tzw.oko, każdy piekarnik piecze

Blondynka Gotuje
Jogurtowe Babeczki Czekoladowe 224

puch, pod koniec dodałam cukier, nadal ucierając. Wbiłam jajka jedno po drugim. Mąkę dodawałam na zmianę z jogurtem, miksując tylko do połączenia składników. Formę do babki wysmarowałam masłem, wysypać bułką tartą. Ciasto przełożyłam  do foremek. Piec w temperaturze 150°C  do tzw. suchego patyczka. Po upieczeniu wyjęłam babeczki z piekarnika, lekko przestudziłam w foremkach, następnie wyjęłam i studziłam

Blondynka Gotuje
Made in Blond, czyli pakt chińsko - włoski :) 209

pomidorów. W czasie kiedy redukujemy sos pomidorowy gotujemy makaron i kroimy ser żółty w zapałki. Tak jak wspomniałam na początku danie możemy podać z makaronem, ryżem, ale i z bułką smakuje wyśmienicie. SMACZNEGO życzy BLONDYNKA :) /*post zawiera lokowanie produktu - Wok Granitium włoskiej firmy www.ballarini.pl

Blondynka Gotuje
Sernik 956

wszystkie składniki prócz białek. Ubić pianę z 5 białek i lekko wymieszać. Dodatkowo konfitura brzoskwiniowa (lub morelowa, pomarańczowa) Przygotowanie Ciasto kruche wyłożyć na blaszce sernikowej wysmarowanej tłuszczem i obsypanej bułką tartą. Nakłuć ciasto widelcem. Spód zapiec w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 o C przez ok. 20 min. Po wyjęciu ostudzić.  Obniżyć temperaturę piekarnika

coolinarnastrefa.blogspot.com
Ciasto drożdżowe z kruszonką 221

cytryny, rodzynki. Dalej wyrabiać przez ok. 5 min. Ciasto przykryć ściereczką, zostawić do podwojenia objętości w ciepłym miejscu (ok. 30-40 min). Przełożyć ciasto do blach wysmarowanych tłuszczem i bułką tartą. Posypać kruszonką (przepis niżej). Ponownie odstawić ciasto do wyrośnięcia. Piec w temperaturze 180 o C przez ok 50-60 min. Przygotowanie kruszonki   Wszystkie składniki wymieszać i rozetrzeć palcami.Maj

coolinarnastrefa.blogspot.com
Pasztet z soczewicy 228

spró bować i ew. d odać jeszcze potrzebne przyprawy. Przygotować for my do pieczenia (ja piekłam w d wóch małych for emkach aluminiowych ). Wy smaro wać je tłuszczem, posypać bułką tartą lub wyłożyć pap ierem do pieczenia. Wylać masę . Wierzch można ob sypać słonecznikiem lub pestkami dyni. Piec w temperaturze 180 ºC przez ok. 40-50 min. (do 1h). Wystudzić

coolinarnastrefa.blogspot.com
Kruche ciasto z owocami i pianką budyniową 228

foliowej i wstawić do zamrażarki aż stwardnieje. Ciasto wyjąć z zamrażarki. Większą cześć porcji ciasta zetrzeć na tarce na grubych oczkach na przygotowaną formę (posmarowaną tłuszczem i obsypanej lekko bułką tartą). Spód ciasta zapiec ok. 20 minut w temperaturze 190ºC. Po wyjęciu z piekarnika ostudzić. Kiedy ciasto będzie już wystudzone można zabrać się za przygotowanie pianki budyniowej. Białka dobrze ubić

coolinarnastrefa.blogspot.com
Babka zebra 786

połowy. Do jednej dodać 3 łyżki kakao a do drugiej 3 łyżki mąki (dla wyrównania gęstości ciasta). Do wysmarowanej tłuszczem formy na babkę z kominem i obsypanej mąką lub bułką tartą napełniać na przemian masą raz ciemnego ciasta a raz białego (2 łyżki jasnego, 2 łyżki ciemnego). Piec 60 minut w temperaturze 180 o C . Smacznego

coolinarnastrefa.blogspot.com
Kruche ciasto z truskawkami i budyniem 2524

oraz aromat. Zagotować, aż budyń zacznie bulgotać i pojawią się bąbelki. Odstawić do lekkiego ostudzenia. Pieczenie. Większą część ciasta wyjąć z zamrażarki. Formę do ciasta wysmarować tłuszczem i posypać bułką tartą. Ciasto zetrzeć na tarce (o ile się da) lub wyłożyć ręką na spód formy. Zapiec spód przez ok. 15 minut, w 190 o C . Następnie wyłożyć ciepły budyń, pokrojone

coolinarnastrefa.blogspot.com

Proponowane wyszukiwania