pokroić. Usmażyć z cebulką na łyżce masła.Szczypiorek posiekać.Do jajek dodać pieczarki, szczypiorek i majonez. Doprawić solą i pieprzem. Ostrożnie napełnić waflowe foremki lub skorupki jajek farszem.Posypać bułką tartą i smażyć na średnim ogniu aż się zrumienią
Moje domowe kucharzeniePyszne bułeczki.. 20 dkg mąki 10 dkg mąki orkiszowej 5 dkg otrębów owsianych 1,5 łyżki oleju 15 g świeżych drożdży (lub 1 łyżeczka
Moje domowe kucharzeniezagnieść ciasto (aż na powierzchni pojawią się pęcherzyki powietrza). Odstawić do wyrośnięcia. Ciasto rozwałkować.Wykrawać dużą szklanką krążki i w tym samym krążku drugą szklanką nieco mniejszą[ podstawę bułek i większą obwódkę].Obwódkę zawinąć w ósemkę i ułożyć na podstawie bułeczek.W środek włożyć masę twarogową [ twaróg utrzeć z żółtkiem i cukrem, dodając na koniec rodzynki].Bułeczki układać
Moje domowe kucharzeniePrzepis na takie ekspresowe bułeczki znalazłam tutaj... 240 ml mleka 120 ml ciepłej wody 1 łyżeczka miodu (w oryginale 1 łyżka) 55 g masła
Moje domowe kucharzenieubić, dodać cukier i nadal ubijać. Dodać żółtka i dalej ubijać. Następnie dodać mąkę pszenną i proszek do pieczenia. Delikatnie wymieszać. Ciasto wylać do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej tartą bułką prostokątnej formy o wymiarach 25 na 36 cm. Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec około 25 minut w temperaturze 180 °C. Ostudzić. Ser zmiksować z cukrem pudrem. Galaretki rozpuścić
Moje domowe kucharzenieWypiekanie na śniadanie tym razem ciut inne niż zwykle......Małgosia nie zaproponowała żadnego wypieku, ale dała nam pole do popisu..i zamiast wypiekania chleba czy bułek ..Jemy wspólne śniadanie..ale nikt nie wie co kto przyrządzi na to śniadanko.. .Ja co prawda piekłam bułeczki [ przepis wkrótce]..bo zabrakło chleba..ale miałam chleb tostowy i były tosty...o bardzo fajnej
Moje domowe kucharzenieRobiłam już różnego rodzaju bułeczki...szybkie do zrobienia itd..ale te są naprawdę błyskawiczne...przepis na te mega szybkie i smaczne bułeczki znalazłam tutaj. Polecam...są
Moje domowe kucharzenieEkspresowe bułeczki po raz kolejny , tym razem przepis podpatrzony tutaj..Są na prawdę bardzo szybkie i proste w wykonaniu..polecam. 450 g mąki pszennej
Moje domowe kucharzenieKolejne wspólne pieczenie z Kuchniąmaryny..tym razem Agnieszka zaproponowała szybkie bułeczki ..ale na proszku do pieczenia...wcześniej nigdy takich nie robiłam..więc musiałam spróbować..i
Moje domowe kucharzeniejest...mam okazję opublikować zaległy przepis..w sumie to tylko parówka w cieście drożdżowym..moje córki nie lubią typowych hot godów z sałatkami itp..i ja robię tylko takie bułki z parówką w środku , ewentualnie z serem..Moje ciasto wyrabiał automat do chleba.. 525 g mąki pszennej 50 ml wody 250 ml mleka 3 łyżki oliwy z oliwek
Moje domowe kucharzeniekurczaka lubczyk Pierś pokroić w plastry, lekko rozbić.Z reszty składników zrobić ciasto tak jak na naleśniki, ale bardzo gęste [ w razie potrzeby dodać mąki lub bułki tartej].Pierś maczać w cieście i smażyć z każdej strony
Moje domowe kucharzeniepiekarniku nagrzanym do 200 stopni przez od 20 – 25 minut do momentu, aż nabiorą złotego koloru. Zanim zjesz je wszystkie, daj im chwilę ostygnąć. Bułki dodaję do Akcji "Na zakwasie i na drożdżach", tym razem prowadzi Łucja. Bajgle z lipcowej Piekarni na blogach: Arnikowa kuchnia Bajkorada By było przyjemniej Fabryka kulinarnych inspiracji Każdy ma jakiegoś
Moje domowe kucharzenieCzasem zdarza się, że piekę ciasto ,chleb lub bułki późnym wieczorem a nawet w nocy ...wtedy wyszukuję przepisów bez użycia miksera, aby nie zagłuszać ciszy nocnej domownikom .Na blogu jest już sporo takich ciast...a przepis na tego murzynka znalazłam tutaj ..u mnie z braku kakao do polewy jest biała polewa..posypana pokruszonymi ciastkami..Ciasto bardzo smaczne..polecam. 350g
Moje domowe kucharzeniezapobiegniemy "eksplozji" mąki na całą kuchnię), dodajemy proszek, olej oraz na koniec dodajemy sok z cytryny. Całość przekładamy do wcześniej wysmarowanej margaryną lub olejem formy (możemy posypać formę również bułką tartą). Nagrzewamy piekarnik do temperatury ok. 180C i wsadzamy babkę na ok. 50 minut. Po wyciągnięciu zostawiamy ciasto do ostygnięcia. Cukier wraz z sokiem z cytryny łączymy w garnuszku
Emcia Pichcipiekarniku nagrzanym do 180C. Po upieczeniu bułeczki zostawiamy do ostygnięcia na kratce i przygotujemy lukier. Cukier puder rozcieramy z gorącą wodą i w tak przygotowanym lukrze maczamy wierzch bułek. insertCookd("570c5fde29721b4c9a52e26f19928b0a
Emcia Pichci