Bułeczki z serem i skórką pomarańczową 192Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Post Bułeczki z serem i skórką pomarańczową pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje.
Marta Gotuje
Puszyste bułeczki 176Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Post Puszyste bułeczki pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje.
Marta Gotuje
Domowy hamburger 286Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Pyszny domowy hamburger z domową pieczoną bułka (nie te napompowane gotowce w sklepach) której przepis znajdziecie tu na blogu. Grillowany kotlet drobiowy (równie dobrze może być z mięsa wołowego) z roztopionym serem na wierzchu. Do tego grillowana cebulka i warzywa z pysznym sosem jak dla mnie
Marta Gotuje
Domowy kebab 395Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Domowy kebab z wypiekanymi bułkami swojej roboty.Do tego pyszne mięso z łopatki wieprzowej o nazwie Carnitas (przepis podpatrzony z Kwestii Smaku, który był podany do wykonania potrawy o nazwie Burrito). Można również zrobić kebaba z mięsem z piersi kurczaka, które równie często wykorzystuję. Wystarczy je wcześniej przyprawić
Marta Gotuje
Domowe hot dogi 242Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Podaję kolejny przepis na domowy fast food. Tym razem to hot dogi wykonane ze swoich bułek, z parówką najlepiej dobrej jakości. Proste w wykonaniu i dużo dużo zdrowsze i smaczniejsze niż z budki na mieście. Polecam podać w przerwie meczu jako szybka przekąska, idealne do piwka
Marta Gotuje
Nadziane zapiekanki 421zapiekanki to trochę inna alternatywa dla znanych już zapiekanek. Pieczarki, wędlina, ser wszystko jak w tradycyjnych zapiekankach tyle, że cała zawartość ukryta jest w środku bułki. Wykonane w kajzerkach ale świetnie sprawdzą się też długie bagietki. U mnie dodatkowo z oliwkami i suszonymi pomidorami, które uwielbiam. Polecam spróbować u siebie
Marta Gotuje
Jagodzianki 270Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Domowe jagodzianki. Pyszne, mięciutkie w środku, wypełnione dużą ilością jagodowego nadzienia. Rozpływające się w ustach. Post Jagodzianki pojawił się poraz
Marta Gotuje
Bułeczki z czosnkiem 244Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Bardzo smaczne i aromatyczne bułeczki z czosnkiem i pietruszką. Najlepsze zaraz po upieczeniu. Post Bułeczki z czosnkiem pojawił
Marta Gotuje
Bułeczki z suszonymi pomidorami 188Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Aromatyczne, pyszne bułeczki z dodatkiem suszonych pomidorów. Doskonałe na kanapki z ulubionymi dodatkami. Smaczniejsze niż te napompowane leżące na
Marta Gotuje
Rolada z Malinami 288łyżką, ruchami od dna do powierzchni masy. Dużą blachę, tą która była dołączona w komplecie z piekarnikiem delikatnie smarujemy masłem bądź margaryną, wykładamy papierem do pieczenia, który posypujemy odrobiną bułki tartej. Pieczemy ok. 30-35 minut w temperaturze 150-180 stopni. Każdy piekarnik piecze inaczej, dlatego podałam Wam przedział temperatur. Po upieczeniu biszkoptu przekładamy go na czystą lnianą ściereczkę, ściągamy
Blondynka Gotuje
Ciasto czekoladowe z bezą orzechową 242Jajka roztrzepać, połączyć z mlekiem, masłem oraz coca-colę. Mokre składniki połączyć z suchymi i wymieszać mikserem na niskich obrotach. Piekarnik nagrzać do 180ºC. Tortownicę wysmarować masłem i wysypać bułką tartą. Przygotowaną masę wylać do tortownicy. Piec 35 minut. W tym czasie należy przygotować bezę. Białka ubić na sztywno z odrobiną soli. Gdy już będą ubite dodać mąkę, ocet
Mania Gotowania
Snickers Brownie jak z Coffee Heaven 553wymieszać z ostudzoną masą. Na koniec delikatnie połączyć wszystko z mąką. Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Blaszkę o wymiarach 24 x 24 cm, wysmarować tłuszczem i posypać bułką tartą. Ciasto wylać do przygotowanej blaszki i piec przez 25 minut. Przygotować masę karmelową. M asło roztopić, dodać cukier. Podgrzewać na małym ogniu, cały czas mieszając, aż cukier się rozpuści
Mania Gotowania
TARTA SEROWA Z BEZOWĄ PIANKĄ 210kruche ciasto zagniatamy ręcznie. Jeśli ciasto jest mocno kruche dodajemy ewentualnie łyżkę zimnej wody. Ciasto schładzamy w zamrażarce przez 20 minut. Formę do tarty smarujemy masłem i posypać bułką tartą. Wierzch ciasta wykładamy papierem i obciążamy grochem lub kamyczkami. Pieczemy w temperaturze 180ºC około 15 minut. Przygotowujemy masę serową. Ser łączymy z żółtkami. Następnie dodajemy pozostałe składniki masy
Mania Gotowania
Mój ulubiony Boeuf Stroganow 257mieszam dokładnie. Dolewam do reszty sosu. Jeśli danie będzie mało słone można dodać soli. Ja tego nie robię ponieważ kostka i sos worcestershire są już słone. Podawać z ryżem, bułką lub bez żadnych dodatków
Mania Gotowania