bulka - 3613 przepisów (strona:185/241)

Krokiet i sałatka oraz sos czosnkowy 185

pieprz.Po usmażeniu dodajemy szczypiorek.Trzemy ser żółty na tarce o dużych oczkach.Usmażone pieczarki dodajemy do sera żółtego.Farsz nakładamy na na naleśniki i zawijamy.Krokiety panierujemy w jajku i bułce tartej. Smażymy krokiety.Przepis na SAŁATKĘ;SKŁADNIKI:1 woreczek brokuł1 opakowanie sera feta1 opakowanie słonecznika łuskanegoWYKONANIE:Brokuły ugotować w osolonej wodzie.Ser pokroić w kostkęSłonecznik uprażyć na patelni.Następnie połączyć składniki naprzemiennie

Serce zamknięte w formie pyszności
Szarlotka na kruchym cieście. 177

kwaśnej śmietany 1 tabliczkę czekolady deserowej4 łyżki śmietany 18 %+ 2 łyżki cukru i 1 łyżka cynamonuWYKONANIE:Na samym początku można przygotować formę. najlepiej wysmarować ją masłem i posypać bułką tartą.Obieramy jabłka ze skórki i wydrążamy środek. Możemy jabłka pokroić w kostkę - ja posiekałam jabłka na średnich oczkach w robocie kuchennym :) odkładamy jabłka na bok przykrywając ściereczką.Następnie przesiewamy

Serce zamknięte w formie pyszności
Proste babeczki waniliowe 3308

dodajemy do masy i dokładnie mieszamy. Nastawiamy piekarnik na temperaturę 180 stopni.Metalową formę do muffinek wykładamy papierowymi papilotkami. Jeśli nie mamy papilotek foremki możemy wysmarować masłem i wysypać bułką tartą. Wypełniamy foremki ciastem do wysokości około 1 cm od brzegu zostawiając miejsce babeczkom, żeby wyrosły.Jeśli chcemy dodać do babeczek czekoladę musimy zadbać o to, żeby nie wystawała

Ciastkozercy
Tęczowe babeczki dla dzieci 389

masy dodajemy borówki i mieszamy. Nastawiamy piekarnik na temperaturę 180 stopni. Metalową formę do muffinek wykładamy papierowymi papilotkami. Jeśli nie mamy papilotek foremki możemy wysmarować masłem i wysypać bułką tartą. Wypełniamy foremki do wysokości około 1 cm od brzegu zostawiając miejsce babeczkom, żeby wyrosły. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika, pieczemy około 25 min. Po wyciągnięciu z pieca można upewnić się

Ciastkozercy
Zimowa tarta z jabłkami 330

kroimy na mniejsze kawałki. W misce mieszamy mąkę cukier i proszek. Dodajemy jajka, śmietanę oraz margarynę i dokładnie zagniatamy całą masę.Formę na tartę smarujemy tłuszczem i obsypujemy bułką tartą.Ciasto wałkujemy na placek grubości około 0,5 cm i wykładamy nim przygotowaną formę. Ścinki zagniatamy w kulkę i odkładamy przykrywając czystą ścierką, będą potrzebne na górę ciasta.Nastawiamy piekarnik

Ciastkozercy
Babeczki z gruszką i grapefruitem 134

suchych składników i dokładnie mieszamy. Nastawiamy piekarnik na temperaturę 180 stopni. Metalową formę do muffinek wykładamy papierowymi papilotkami. Jeśli nie mamy papilotek foremki możemy wysmarować masłem i wysypać bułką tartą. Wypełniamy formki do wysokości około 1 cm od brzegu zostawiając miejsce babeczkom, żeby wyrosły. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika, pieczemy około 25 min. Po wyciągnięciu z pieca można upewnić się

Ciastkozercy
Babeczki cappuccino 181

dekoracji) dodajemy do masy i mieszamy.Nastawiamy piekarnik na temperaturę 180 stopni.Metalową formę do muffinek wykładamy papierowymi papilotkami. Jeśli nie mamy papilotek foremki możemy wysmarować masłem i wysypać bułką tartą.Wypełniamy foremki do wysokości około 1 cm od brzegu zostawiając miejsce babeczkom, żeby wyrosły. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika, pieczemy około 25 min. Po wyciągnięciu z pieca można upewnić się

Ciastkozercy
Czekoladowe babeczki z kremem i truskawkami 148

Dodajemy jajko, olej, mleko i dokładnie mieszamy.Nastawiamy piekarnik na temperaturę 180 stopni. Metalową formę do muffinek wykładamy papierowymi papilotkami. Jeśli nie mamy papilotek foremki możemy wysmarować masłem i wysypać bułką tartą. Wypełniamy foremki do wysokości około 1 cm od brzegu zostawiając miejsce babeczkom, żeby wyrosły.Wstawiamy do nagrzanego piekarnika, pieczemy około 25 min. Po wyciągnięciu z pieca można upewnić się

Ciastkozercy
Babeczki migdałowe z wiśniami 173

dodajemy do masy i dokładnie mieszamy. Nastawiamy piekarnik na temperaturę 180 stopni. Metalową formę do muffinek wykładamy papierowymi papilotkami. Jeśli nie mamy papilotek foremki możemy wysmarować masłem i wysypać bułką tartą. Odsączamy wiśnie z soku, nakładamy do foremek po łyżce ciasta i wiśnie. Wypełniamy ciastem do wysokości około 1 cm od brzegu i układamy jeszcze jedną warstwę wiśni. Wstawiamy

Ciastkozercy
Podwójnie czekoladowe babeczki z borówkami 218

oraz proszek do pieczenia i dokładnie mieszamy. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180°. Metalową formę do muffinek wykładamy papierowymi papilotkami. Jeśli nie mamy papilotek foremki możemy wysmarować masłem i wysypać bułką tartą.Białka z dodatkiem szczypty soli ubijamy na sztywną pianę i za pomocą drucianej trzepaczki delikatnie łączymy z masą. Wypełniamy foremki do wysokości około 1 cm od brzegu zostawiając miejsce

Ciastkozercy
Babeczki z granatem 193

kruszonkę, tak, żeby powstała jednolita kulka.Nastawiamy piekarnik na temperaturę 180 stopni.Metalową formę do muffinek wykładamy papierowymi papilotkami. Jeśli nie mamy papilotek foremki możemy wysmarować masłem i wysypać bułką tartą.Wypełniamy foremki do wysokości około 1 cm od brzegu zostawiając miejsce babeczkom, żeby wyrosły. Posypujemy pestkami granatu i kruszonką.Wstawiamy do nagrzanego piekarnika, pieczemy około 25 min. Po wyciągnięciu

Ciastkozercy
Babeczki egzotyczne 183

banana, dodajemy do masy i mieszamy. Nastawiamy piekarnik na temperaturę 180 stopni.Metalową formę do muffinek wykładamy papierowymi papilotkami. Jeśli nie mamy papilotek foremki możemy wysmarować masłem i wysypać bułką tartą.Wypełniamy formki do wysokości około 1 cm od brzegu zostawiając miejsce babeczkom, żeby wyrosły.Wstawiamy do nagrzanego piekarnika, pieczemy około 25 min. Po wyciągnięciu z pieca można upewnić się

Ciastkozercy
Babeczki mocno czekoladowe 202

mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Nastawiamy piekarnik na temperaturę 180 stopni. Metalową formę do muffinek wykładamy papierowymi papilotkami. Jeśli nie mamy papilotek foremki możemy wysmarować masłem i wysypać bułką tartą.Wypełniamy foremki ciastem do wysokości około 1 cm od brzegu zostawiając miejsce babeczkom, żeby wyrosły.Wstawiamy do nagrzanego piekarnika, pieczemy około 25 min. Po wyciągnięciu z pieca można upewnić się

Ciastkozercy
Babeczki stracciatella baranki 198

olej, mleko oraz jogurt i dokładnie mieszamy.Nastawiamy piekarnik na temperaturę 180 stopni.Metalową formę do muffinek wykładamy papierowymi papilotkami. Jeśli nie mamy papilotek foremki możemy wysmarować masłem i wysypać bułką tartą.Wypełniamy foremki do wysokości około 1 cm od brzegu zostawiając miejsce babeczkom, żeby wyrosły.Wstawiamy do nagrzanego piekarnika, pieczemy około 25 min. Po wyciągnięciu z pieca można upewnić się

Ciastkozercy