Moja ulubiona, no nie tylko moja :) Ogólnie za fasolką szparagową nie przepadam. Nie lubię jej na ciepło z masłem i bułką tartą. Ale w tej formie, pochłaniam ją w takich ilościach, że ho ho ho... Zawsze jest to jakaś alternatywa. Tu też nie podam konkretnych ilości danych składników. U mnie w domu całe życie prawie wszystko jest i było
Malinowe Pocałunkiduże nasiona to się ich pozbywamy. Oprószamy ulubionymi przyprawami.U mnie odrobina soli i przyprawy Royal Brand Gaucho Steak. Panierujemy najpierw w mące, następnie w roztrzepanym jajku na koniec w bułce tartej. Smażymy na oleju na złoty kolor po obu stronach. Wyjmujemy na ręcznik papierowy aby zabrać nadmiar oleju. U mnie podane z pomidorami prosto z krzaczka. Posypane wszystko kolejną warstwą
Malinowe Pocałunkilimonki i wbijamy żółtko. Szybko zagniatamy ciasto. Owijamy w folię i wkładamy na 30 min do lodówki, aby odpoczęło.Formę na tartę metalową smarujemy masłem i posypujemy bułką tartą lub mąką. Formę silikonową zostawiamy bez niczego. Wylepiamy ją ciastem. (Ja zrobiłam podwójną porcję ciasta i mi jej zostało. Więc obstawiam, że gdybym wylepiła ją cieniej starczyłaby mi 1 porcja. Jednak
Malinowe Pocałunkidlaczego nie zrobić ich z ryby? Kolejny fajny pomysł. Zdumienie i efekt na wigilii murowane. filety z ryby sól pieprz dowolna panierka (u mnie zazwyczaj mąka, płatki lub bułka tarta) jajko olej do smażenia (u mnie rzepakowy) Posypujemy rybę solą i pieprzem, kroimy ją i wywijamy na kształt faworków. Panierujemy i smażymy na złoty kolor . Krótko szybko
Malinowe Pocałunkijabłka. D masy dodajemy ubite na sztywno białka, delikatnie mieszamy. Na koniec musimy wmieszać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Formę na babkę smarujemy margaryną i obsypujemy mąką lub bułką tartą. przekładamy ciasto do formy i pieczemy ok 50 minut w temperaturze 180 stopni
Malinowe Pocałunkisolą i pieprzem. Gotujemy pod przykryciem 30 - 40 minut co jakiś czas mieszając, aż fasolka będzie miękka. Jeżeli będzie za gęsta, możemy dodać trochę wody. Podajemy z chlebkiem lub bułką. Smacznego! :) Przepis bierze udział w akcji
My Culinary Artjest, uważam że te ciepłe kanapki też zasługują na uwagę. Pewnie wielu z nas uratowały życie na niejednej domówce :) Składniki: chleb tostowy, ale może być też bułka wrocławska, kajzerka, zwykły chleb masło ser żółty wędlina kiełki Wykonanie: Z przyrządzeniem tostu poradzi sobie dziecko :) Chleb smarujemy masłem, kładziemy plasterek sera, wędliny, kiełki (zachęcam!), ew. możemy użyć przyprawy w torebce
Taste Of My Dayprzykładowo: pomidor świeży (i suszony) ogórki świeże, konserwowe lub kiszone sałata rukola kiełki awokado bekon smażone pieczarki ser pleśniowy / feta / cheddar papryka świeża lub konserwowa ananas jajko Wykonanie:Bułkę kroimy na pół. Każdą z części smarujemy sosem, by nie była sucha. Następnie kładziemy dodatki, ja w poniższym burgerze wykorzystałam sałatę, rukolę, ogórki konserwowe, plaster pomidora, kiełki. Na wierzch kładziemy
Taste Of My Daykaszę, 2 łyżki oliwy (użyłam oleju z czosnkiem, bazylią i suszonymi pomidorami) oraz przyprawy. Zmiksować na gładką masę. Formę do pieczenia, najlepiej podłużną blaszkę keksową posmarować masłem i wysypać bułką tartą lub kaszą manną. Ja użyłam płaskiej blachy i pasztet wyszedł nieco za niski) Wyłożyć masę i wygładzić wierzch. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180oC, przykryć wierzch folią
Czerwień i błękitnakryć talerzem - zostawić na całą noc na stole bez przeciągów rano ciasto wymieszać mikserem z 3 minuty 2 tortownice 22 cm lub jedna duża blacha - wysmarować masłem i tartą bułką posypać - ciasto podzielić do dwóch blaszek i gęsto powkładać ósemki nekatarynek wciskając je w ciasto ciasto piec w 200C około 40 - 45 minut i wyjąć z blaszek wystudzone i posypać
W Mojej Kuchni Lubięcukru brązowego, 1 opakowanie cukru waniliowego, 50 g świeżych drożdży, 300 g mleka, 2 żółtka, 50 g miękkiego masła, 500 g mąki pszennej, 1 jajko do posmarowania bułek, olej rzepakowy, masło do smarowania, dżem Łowicz. Przygotowanie: Do naczynia wysokiego włóż cukier, cukier waniliowy, drożdże i mleko, wszystko wymieszaj. Następnie dodaj żółtka, miękkie masło i całość zmiksuj robotem kuchennym. Powoli dodawaj
Moniki Smakołykimusieć czekać ;) Pomidora kroimy w takie grubsze plasterki, cebulę w dość drobną kostkę, kajzerki natomiast pozbawiamy części wierzchniej i wydrążamy. Teraz ląduje w nich pomidorek, po plasterku na bułkę: Pomidorka posypujemy przyprawami, a następnie cebulą... ... i na to wbijamy po jajku. Fajnie by było, żeby żółtka pozostały w całości. Teraz nasze buły trafiają na blachę do pieczenia wyłożoną folią aluminiową
Kulinarne zapędy Kokosazapasteryzować z 5 minut gotując w wodzie całkiem ostudzone postawić słoiki normalnie i schować w chłodne, ciemne miejsce my lubimy takie kawałki jabłek i doskonale smakują do tostów, bułek z masłem, do ciast szarlotkowych, muffinek, do ryżu ze śmietaną i do czego jeszcze lubisz kubeczek zostawiłam do tostów na śniadanie........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubiękoniec wlać chochelkę rosołu z kurczaka dusić wszystko z 15 minut na średnim ogniu na koniec wsypać koperek i wymieszać pyszne z ryżem, ziemniakami, kaszą jaglaną lub z bułką........SMACZNEGO!!!przyprawy z Indii GARAM MASALA Royal Brand do drobiu, mięs, ryb - produkt naturalny,nie zawiera glutaminianu sodu - opakowanie: 30 gram - smak: cierpki i pikantny - zapach: podobny do curry, aromat Indii
W Mojej Kuchni Lubięmąkę z proszkiem i mikserem wyrobić z 2 minutyciasto ma być gęste - do rozsmarowania tortownica 24 cm - na dno wyłożyć papierem do pieczenia a boki posmarować tłuszczem i tartą bułką na dnie rozsmarować ciasto na cieście rozsypać rabarbar z podanych składników zagnieść kruszonkę kokosową i rozsypać ją na rabarbarze piec w 200C około 40 minut - do suchego patyczkazimne ciasto posypać
W Mojej Kuchni Lubię