bułeczki - 9699 przepisów (strona:450/647)

Domowe haburgery 407

ciężko się zagniata, dodajemy wody, jeśli jest zbyt luźne, podsypujemy mąką. Wyrobione ciasto odstawiamy w cieple miejsce na godzinę. Po tym czasie dzielimy je na mniejsze części i formujemy bułeczki. #Ja z każdej części ciasta robię kulkę, trochę ją rozgniatam i brzegi zawijam pod spod, trochę podobnie jak robi się sakiewki.  Bułki układamy na blasze wyłożonej papierem i odstawiamy

Czerwona Porzeczka
Burgery z kurczaka 304

formowała. Po wymieszaniu wszystkich składników zaczynamy formować burgery które z wierzchu posypujemy bułką tartą i wrzucamy na patelnię na rozgrzany tłuszcz. Burgery smażymy na złocisty kolor i podajemy w bułeczce Smacznego

Kuchenne Wariacje
Kurczak z młodymi ziemniaczkami i szparagami 198

jest miesiącem szparag więc postanowiliśmy je kupić i przyrządzić do obiadu. Z przysmażoną bułeczką tartą są bardzo smaczne Składniki: - 2 pojedyncze piersi z kurczaka - 1 opakowanie białych szparag - 10 młodych ziemniaków - trochę koperku - sól, pieprz, ostra czerwona papryka - trochę mąki - trochę oliwy - 2 duże łyżki masła - 2 płaskie łyżki bułki tartej Składniki na 2 porcje. Ziemniaki obieramy, wrzucamy do osolonej

Kuchenne Wariacje
Gulasz po węgiersku 237

kilka minut paprykę i przyprawiamy. Gulasz musimy pilnować aby papryka nam się nie rozgotowała. Gotowy gulasz można podać z pieczywem jak my gdzie upiekliśmy do niego gryczane bułeczki lub innym ulubionym dodatkiem. Smacznego

Kuchenne Wariacje
Młoda kapusta 202

kapusty aby nam troszkę zgęstniała. Na koniec dodajemy posiekany koperek i jeszcze chwilkę trzymamy na ogniu. Taka kapusta idealnie pasuje do obiadu lub można ją też zjeść ze świeżą bułeczką Smacznego

Kuchenne Wariacje
Dżem truskawkowy z rabarbarową nutą 169

godziny, aż jego wygląd nas zadowoli ;) Gorący przekładamy do wyparzonych słoików, szybko zakręcamy i stawiamy odwrócone, aż do wystudzenia. Tera tylko jeść!! A że znalazłam w domu świeżą bułeczkę drożdżową... Mniam

Lawendowe Niebo
MOZZARELLA NA NA ŚNIADANIE 247

pieprz Sposób przygotowania:  Pomidory i mozzarellę pokroić  w grube plastry, układać naprzemiennie na talerzu. Między plastrami powkładać bazylię,przyprawić solą i pieprzem, polać oliwą i jeść z bułeczką

pieprzny smaczek
Jagody 171

metali ciężkich. Zarówno owoce jak i liście borówki czernicy są też surowcem leczniczym wykorzystywanym w medycynie naturalnej. Nie ma chyba osoby, która by nie jadła popularnych u nas bułeczek drożdżowych zwanych "jagodziankami" lub pierogów z jagodami. Niestety zbieranie jagód to nie jest przyjemne zajęcie. Nieźle się trzeba naschylać by uzbierać mały słoiczek. Wiem coś o tym bo zdarza mi się

Wiem co jem
Pszenne bułeczki z sezamem 124

Niezwykle sprężyste bułeczki wzbogacone dodatkowo mąką pełnoziarnistą. Dodatek ugotowanych ziemniaków sprawia, że nawet na drugi dzień wyglądają jak świeże. Zawsze piekę ich większą ilość i zamrażam". Czytaj więcej

Wiem co jem
Bułki kajzerki 166

Należą do tych bułeczek, które nigdy się nie nudzą. Pasują do wszystkiego. Doskonale smakują zarówno z dżemem jak i z wędliną. Zawsze piekę ich większą ilość. Część suszę, żeby mieć później do kotletów, a część zamrażam. Odmrożone smakują prawie jak świeże, a jeśli jeszcze opieczemy je w tosterze będą doskonałe". Czytaj więcej

Wiem co jem
Bułeczki pszenno - kukurydziane 125

szybko u nas nie znika jak świeże bułeczki. Chłopcy wprost uwielbiają takie chrupiące jeszcze ciepłe. Mogą je jeść same bez żadnych dodatków. Staram się więc urozmaicać ich skład, żeby nie było zbyt monotonnie. Te dzisiejsze są miękkie i pulchne z żółtym zabarwieniem dzięki dodatkowi mąki kukurydzianej i masła. Smakują znakomicie opiekane w tosterze z domowymi powidłami. Nadmiar można zamrozić

Wiem co jem
Cytrynowe drożdżówki z serem 149

ciasta i rodzaj nadzienia tak , aby każdy był zadowolony, bo mamy nieco inne gusta. Często jest tak, że z przygotowanej porcji ciasta piekę dwa albo nawet trzy różne rodzaje bułeczek. Dla jednego dzieciątka z Nutellą, dla drugiego z jagodami a dla nas z serem lub makiem. Te dzisiejsze są moje i męża. Ciasto o smaku cytrynowym z nadzieniem z twarogu

Wiem co jem
Plecione bułeczki z makiem 147

Zwykłe pszenne bułeczki tyle, że zaplecione fantazyjnie i posypane makiem. Z dodatkiem masła i domowej marmolady smakują znakomicie". Czytaj więcej

Wiem co jem
Owsiane leniwe z syropem klonowym 159

obiady , co innego dla dzieci, co innego dla nas. Tak też było właśnie dziś. Zainspirowana akcją otrębową postanowiłam wzbogacić tradycyjny przepis na leniwe o otręby owsiane, a masełko z bułeczką zastąpiłam syropem klonowym. Wyszło z tego idealne połączenie . Spróbujcie koniecznie.” Czytaj więcej

Wiem co jem
Bułka na bułkę tartą 220

Same podstawowe składniki, bez żadnych dodatków. Nie jest może taka puszysta i miękka jak inne bułeczki, które piekłam do tej pory, ale za to świetnie się nadaje na bułkę tartą i do kotletów mielonych. Idealna do namaczania. Doskonale się odciska. Po upieczeniu trzeba ją wystudzić, pokroić na plastry grubości około 2cm i wysuszyć w piekarniku. Wystarczy 50°C i włączony

Wiem co jem

Proponowane wyszukiwania