budyń - 12640 przepisów (strona:663/843)

Sernik pod truskawkową pianką 153

mąki pszennej 25 dag margaryny lub masła 4 żółtka 1/2 szklanka cukru 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżeczki kakao Masa serowa: 1,2 kg sera białego 1 budyń waniliowy lub śmietankowy 3 żółtka 1 szklanka cukru 1/2 litra mleka 1 cukier waniliowy olejek migdałowy Pianka: 7 białek 7 łyżek cukru kisiel truskawkowy Dodatkowo: 1 słoik dżemu truskawkowego, ( może

Apetyczna babeczka
Mini serniko – makowce . 207

uprzednio masłem .Na masę ciasteczkową wykładamy masę makową ,mniej więcej do połowy wysokości kokilki . Masa serowa: 300 g serka kremowego President 1 jajko 0,5 szklanki cukru 2 łyżki budyniu śmietankowego w proszku 5 łyżek soku z cytryny Wszystkie składniki ubijamy mikserem tylko do połączenia się składników .Wykładamy na masę makową po 3 łyżki masy do każdej kokilki. Pieczemy

Ladylaura.
Bezglutenowy chleb amarantusowy 144

wody 9 g suchych drożdży 2 łyżeczki cukru 2 łyżeczki soli 2 łyżki oleju 1 łyżka czarnuszki Wykonanie: Łączymy wszystkie składniki i dokładnie wyrabiamy. Ciasto będzie mieć konsystencję gęstego budyniu. Po wyrobieniu przekładamy do wyłożonej papierem do pieczenia keksówki, wygładzamy mokrą dłonią i odstawiamy do wyrośnięcia na 1 godzinę. Po tym czasie pieczemy 50 minut w 190 stopniach. Smacznego

Marder&Marder Manufacture
Bananowa tarta z bezą 187

puszystą, jasną masę. Powoli wlewać do nich gorącą masę mleczną, cały czas miksując. Przelać całość z powrotem do garnka, podgrzewać, cały czas mieszając, aż masa osiągnie konsystencję gęstego budyniu. Zdjąć z palnika, dodać rozgniecionego widelcem banana, dokładnie wymieszać. Na końcu dodać masło pokrojone w kostkę, wymieszać, aż całkowicie się rozpuści. Odstawić krem do wystudzenia. Po tym czasie ciasto nakłuć widelcem

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Paczka od Dr.Oetker 165

dostałam kilka cudownych paczuszek, ale najbardziej ucieszyła mnie nowa współpraca i paczka od Dr.Oetkera , znajdowało się w niej dużo produktów do pieczenia ciast , od galaretek po proszki do pieczenia , budynie, drożdże, itp.... Firmę znam i cenię od lat, większość moich wypieków na blogu powstała właśnie z udziałem tych wspaniałych produktów, na których nigdy jeszcze się nie zawiodłam. Produkty te kupicie

Wanilia i Kardamon
"Wiśniaczek" 151

zagotować na małym ogniu ciągle mieszając. Ostudzić. Warto przykryć naczynie folią spożywczą żeby nie utworzyła się skórka. Margarynę utrzeć na puszysto i dodawać po łyżce ostudzonego budynku. Ważne aby budyń jak i tłuszcz miały podobną temperaturę, inaczej masa może się ściąć.  Ponadto potrzebne będą: Wiśnie z kompotu i 1/2 szklanki kompotu Słoiczek kwaśnego dżemu, ja użyłam wiśniowo- porzeczkowy Przełożenie

Maślane ciasteczko
.1093. ugotowany z dynią 203

cukier/stevię, sok z cytryny, puree i blendujemy na gładką masę. Przekładamy masę do garnuszka i zagotowujemy na małym ogniu ciagle mieszając. Gdy będzie się już gotować wlewamy rozmieszany budyń (ciagle mieszając) i gotujemy do zgęstnienia. Podajemy z ulubionymi dodatkami. Smacznego

breakfast of dreams
Inspiracje talerzowe #3 234

coś na słodko uwielbiam krówki i muszę je zrobić  http://liliwkuchni.blogspot.co.uk/2015/09/krowki-czekoladowe.html 4. Kolejną słodkością jest chałwa tutaj bardzo interesujący przepis http://zmiloscidogotowania.blog.pl/2015/09/02/domowa-chalwa-slonecznikowa/ 5. Przygotowuję częściej domowe budynie, więc czas na kisiel tutaj typowo jesienny http://oliveandthyme.blogspot.co.uk/2015/09/domowy-kisiel-jabkowy-z-cynamonem.html

NA MOIM TALERZU
Gruszkowo-Jabłkowa tarta pod bezą. 153

tarta musi się podsuszyć, piekarnik 180 stopni, termoobieg i do nagrzanego pieca wkładamy ciasto na 10-15 min.   Nie zapominajcie mieszać jabłek z gruszkami, będą coraz bardziej przypominać budyń albo kisiel, a to lubi się przypalić. Gdy nasza tarta jest już podpieczona wyjmujemy ją z pieca i na ciepłe ciasto wykładamy nasze owoce. Przysypujemy je cynamonem i cukrem. Wkładamy

Kuba Gotuje
Kakaowa tarta z creme patissiere 140

się ładnie połączy i nie będzie grudek, wlewamy krem do garnka i nieustannie mieszając grzejemy przez około 3-4 min. Pilnujcie żeby się nie przypalił. Gdy krem osiągnie konsystencję budyniu będzie idealny. Polecam przelać krem do płaskiego naczynia i przykryć folią śniadaniową (przeźroczystą). W ten sposób podczas chłodzenia go w lodówce nie powstanie kożuch. Na zimną tartę wykładamy krem polecam

Kuba Gotuje
Pudding chia kakaowy 156

Proponuję Wam kolejny przepis z Chia (szałwia hiszpańska) tym razem z dodatkiem kakao. Kakaowy płyn wymieszany z chia zmienił swoją strukturę w kakaowy budyń- „pudding”. Ostatnio pokazałam Wam Pudding chia z owocami i sokiem pomarańczowym. Ja tym razem do żelowania nasion chia zastosowałam mleko i kakao i dodałam owoce granatu, na śniadanie miałam pyszny deser owocowy. Pudding chia kakaowy świetnie

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Sernik kokosowy z chia i pianką z białej czekolady 160

twarogu półtłustego 3 jajka 1 białko ½ szklanki cukru 2 łyżki cukru waniliowego z prawdziwą wanilią 2 płaskie łyżki nasion chia od  Skworcu 1 szklanka mleczka kokosowego 2 łyżki budyniu śmietankowego Kremowa pianka: 1 szklanka śmietany słodkiej 30% 50 g białej czekolady 1 łyżka cukru pudru Dekoracja: Niebieska posypka z opłatka (waflowa) Wykonanie sernika: Ciasto: Wszystkie składniki ciasta szybko zagnieść

Wanilia i Kardamon
MINI SERNICZKI Z OWOCAMI 366

serniczków. Polecam bardzo gorąco ;-) Wersja I: - 150g ciasteczek np.oreo, u mnie kilka domowych ciastek  czekoladowe co-nieco - 500g twarogu sernikowego - 250g mascarpone - 2/3 szklanki ksylitolu (lub cukru) - 1 budyń w proszku, bez cukru (lub 30-40g mąki ziemniaczanej) - 1 jajko - 1 łyżka ksylitolu z prawdziwą wanilią (lub cukier waniliowy) Dodatkowo: Świeże owoce: maliny, borówki do dekoracji Formę

Smaczne Zdrowe
Delicja ciasto na wyjątkowe okazje 1118

wlewamy na gotujące się mleko i stale mieszając gotujemy do zgęstnienia. Studzimy. Miękkie masło ucieramy na puch, a następnie dodajemy do niego pokruszoną chałwę, a później po łyżce zimnego budyniu i ucieramy do uzyskania gładkiej masy. Dodatkowo: 16 biszkoptów kakaowych typu "kocie języczki" 150 ml mocnej kawy 30 ml likieru kawowego (lub kieliszek wódki, jeśli akurat nie mamy likieru

Cynamonowe szczęście
Gruszki w winie z konfiturami i sosem waniliowym 148

garnku wraz z cukrem. Zagotować. W pozostałym mleku roztrzepać jajko i wlać do zagotowanego mleka mieszając cały czas.  Całość zagotować na niewielkim ogniu, podobnie jak robi się budyń. Gdyby konsystencja była zbyt rzadka, dodać mąkę ziemniaczaną rozmieszaną w odrobinie mleka i ponownie zagotować. Gruszki z konfiturami podawać polane sosem waniliowym. I co powiecie na taki deser? czyż nie jest

Codzienna kuchnia niecodzienna