budyń - 12640 przepisów (strona:656/843)

Kruche ciasto z nadzieniem jogurtowym i owocami. 337

minut.      Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni C. Przygotowujemy nadzienie. Jajko ubijamy i stopniowo dosypujemy cukier, aż uzyskamy puszystą masę. Następnie dodajemy jogurt, olej, kandyzowaną skórkę, budyń i dokładnie mieszamy. Na schłodzony spód ciasta sypiemy 3 łyżki bułki tartej, wykładamy połowę owoców, masę z jogurtu, posypujemy łyżką bułki tartej, resztą owoców, a na wierzch ścieramy pozostały kawałek ciasta

Rozpustne gotowanie
Łabędzie z bezy. 209

kremem. Polecam! Składniki na łabędzie z bezy  na 6 sztuk 2 białka szczypta soli 60 g cukru 50 g cukru pudru 1 łyżeczka skrobi (ja użyłam 1 łyżeczki budyniu) bita śmietana bądź dowolny krem do połączenia      Białka ubijamy z solą na sztywną pianę, następnie stopniowo, po łyżce, dodajemy cukier i nadal ubijamy, do momentu, aż cukier

Rozpustne gotowanie
Letni sernik z brzoskwiniami. 197

cukru pudru 100 g masła rozpuszczone, ciepłe 1 cukier waniliowy 0,5 płaskiej łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 1 jajko MASA SEROWA: 500 g brzoskwiń 2 łyżki budyniu waniliowego w proszku 2 łyżki cukru pudru 250 g sera białego mielonego 400 g śmietany kwaśnej 18 % 5 łyżek cukru pudru 1 łyżka  domowego cukru waniliowego 2 jajka reszta proszku

Rozpustne gotowanie
Sernik z malinami i lekką budyniową pianką. 182

cukru 5 całych, dużych jaj 3 łyżki kaszy manny 1 łyżka proszku do pieczenia BUDYNIOWA PIANKA: 250-300 g malin (mogą być mrożone) 4 białka 1 szklanka cukru 1 budyń waniliowy bez cukru 1/3 szklanki oleju      Przygotowujemy ciasto. Na stolnicy mieszamy mąkę z proszkiem do pieczenia, dodajemy pokrojone w kostkę, zimne masło i siekamy nożem, aż uzyskamy

Rozpustne gotowanie
Rafaello. 205

dziś publikuję mój pierwszy, który robiłam już wiele razy i zawsze zachwyca! Polecam! Składniki na Rafaello na ponad 30 sztuk 250 ml śmietany 30 % ziarenka z 1/2 wanilii 1 budyń waniliowy bez cukru 100 g białej czekolady 100-120 g wiórków kokosowych kilka łyżek wiórków kokosowych do obtaczania      200 ml śmietanki wlewamy do rondelka, stawiamy na małym

Rozpustne gotowanie
Jesienny jabłecznik. 142

miseczki z zimnym mlekiem wsypujemy obie mąki, dobrze mieszamy i wlewamy do gotującego się mleka, powtórnie zagotowujemy, zdejmujemy z ognia i studzimy. Ucieramy masło dodając po łyżce chłodnego budyniu. Powstały krem wykładamy na zimną masę jabłkową.      Przygotowujemy polewę: na małym ogniu rozpuszczamy margarynę, dodajemy resztę składników i zagotowujemy ciągle mieszając. Przestudzoną polewą dekorujemy ciasto, chłodzimy w lodówce

Rozpustne gotowanie
Babka kakaowa z serem. 187

pomarańczowego (opcjonalnie)  1.5 łyżki słodzonego kakao (ewentualnie) DO DEKORACJI: ulubiona polewa czekoladowa płatki kokosa      Zaczynamy od przygotowania masy serowej. Twaróg dobrze miksujemy, dodajemy jajko, mleko, budyń, cukry i ewentualnie aromat. Wszystkie składniki miksujemy na gładką masę, odkładamy.      Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni C. Margarynę, jajo, cukier i dżem ucieramy mikserem. Dodajemy cynamon, kakao

Rozpustne gotowanie
Sernik królewski z jagodami. 208

paski.  MASA SEROWA: 1 kg zmielonego co najmniej dwa razy twarogu 125 ml oleju 2 szklanki mleka ziarenka z 1 wanilii 1/2 szklanki cukru 3 jajka 1 opakowanie budyniu waniliowego 400 g mrożonych jagód       Gdy spód sernika się piecze przygotowujemy masę serową. Wszystkie składniki prócz jagód miksujemy na gładką masę. Z piekarnika ostrożnie wyjmujemy podpieczony spód

Rozpustne gotowanie
Sernik obłędnie czekoladowy. 171

będzie "pływało" w masie serowej ;) Odkładamy. MASA SEROWA: 700 g twarogu zmielonego co najmniej dwukrotnie 1/3 szklanki oleju 2 szklanki mleka 1/2 szklanki cukru 1 jajko 1 budyń czekoladowy 2 łyżki gorzkiego kakao 100 g rozpuszczonej mlecznej czekolady lub 4-5 łyżek kremu czekoladowego (typu nutella lub inny tańszy zamiennik)      Zmielony twaróg przekładamy do miski, dodajemy kolejno

Rozpustne gotowanie
Ciasto "Drożdżowy kwiat". 186

zewnątrz i mięciutkie, pulchniutkie w środku. Ja nadziałam je dżemem z aronii, lecz sprawdzi się również każdy inny dżem (najlepiej własnej roboty), powidła, krem czekoladowy, masa makowa, czy budyń. Wersji jest wiele, wszystkie przepyszne! Takie splatanie ciasta podpatrzyłam na blogu Cacina kuhinja , Svetlana potrafi wyczarować cuda!!!! Polecam!!! Składniki na ciasto "Drożdżowy kwiat": ROZCZYN: 40 g drożdży 0,5 łyżki

Rozpustne gotowanie
Sos czekoladowy do deserów. 203

zrobić, żeby deser smakował obłędnie? Dodać do niego czekoladę! Jeśli też tak uważacie mam dla Was wspaniały przepis na sos czekoladowy, idealny do lodów, owoców, naleśników, budyniów, jogurtów, bitej śmietany i całej reszty. Intensywny smak kakao, subtelnie podkreślony słodyczą sosu idealnie komponuje się z deserami. Bardzo polecam!      A tu z lodami karmelowymi, na które przepis znajdziecie

Rozpustne gotowanie
Babeczki cytrynowo-budyniowe z brzoskwiniami 130

Dziś po dłuższej przerwie, wreszcie mam  chwilę aby uzupełnić przepisy. Zaczynam od babeczek cytrynowo-budyniowych. SKŁADNIKI : skórka otarta z 1 cytryny sok z połowy cytryny  100 g budyniu w proszku (bez cukru) np. waniliowego, 200 g masła 2 duże jajka 4 łyżki mleka 140 g drobnego cukru do wypieków (lub mniej) 100 g mąki pszennej 1/2 łyżeczki proszku

dlaSmaQ
Ciasto kruche z pianką i malinami 337

szklanki mąki pszennej  1 kostka margaryny 2 łyżeczki proszku do pieczenia 4 łyżki cukru pudru 5 żółtek Masa piankowa: 7 białek  1 szklanka cukru 3 opakowania budyniu waniliowego lub śmietankowego, bez cukru   3/4 szklanki oleju rzepakowego Owoce : 1 kg. malin WYKONANIE Ciasto zagniatamy w misce lub na stolnicy. Mieszamy mąkę z proszkiem i cukrem dodajemy startą

W kuchennym oknie Ewy
Clafouti z czereśniami 221

zdjąć z ognia i stopniowo dosypywać mąkę, energicznie mieszając trzepaczką, by nie powstały grudki. Jajka ubić z cukrem i szczyptą soli do uzyskania kremowej konsystencji. Ciągle miksując dodawać stopniowo budyń z mleka i mąki, a na koniec dodać ekstrakt migdałowy. Powstałą rzadką masą zalać czereśnie.  Piec przez ok. 45-55 min. - do suchego patyczka.  Przed podaniem posypać cukrem

Domowa Cookierenka Agi
Pieczona sernikowa owsianka 173

kokilek o średnicy 70 mm / Składniki: 250 g twarogu  2 duże jajka 2 łyżki miodu lub 4 łyżki cukru  150 g gęstego jogurtu naturalnego 3 łyżki budyniu waniliowego 90 g płatków owsianych  ew. owoce, orzechy, czekolada itp. do masy Wszystkie składniki wymieszać w misce trzepaczką.  Całość wstawić na całą noc do lodówki*. Masę przełożyć do kokilek

tost z dżemem