ciasto czekoladowe - 22798 przepisów (strona:656/1520)

Tort czekoladowy z malinami 105

formę do tortów z odpinanym dnem o przekroju 20 do 23 cm wyłóż na spodzie papierem do pieczenia. Wlej ciasto (będzie dość rzadkie) i wstaw do piekarnika nagrzanego do 170 stopni C. Piecz tort przez 50 minut. Po upieczeniu wyjmij ciasto i wystudź zanim przekroisz na 2 lub 3 blaty. FRUŻELINA: Przygotuj frużelinę z czasie pieczenia tortu. Do garnka dodaj(...)porcji w przepisie powinno Ci zostać trochę frużeliny, możesz ją zjeść lub dodać jej więcej do ciasta  Górę tortu udekoruj świeżymi malinami. Przed podaniem konieczne będzie schłodzenie ciasta, wstaw tort na minimum 2 h do lodówki. Smacznego! Artykuł Tort czekoladowy z malinami pochodzi z serwisu nietylkopasta.pl

nietylkopasta.pl
Tarta ze śliwkami i czekoladą 134

Tarta ze śliwkami i czekoladą to jedno z moich ulubionych jesiennych ciast. Kruche ciasto zapieczone z powidłami śliwkowymi, śliwkami ( wybierzcie swój ulubiony gatunek np.: węgierka, renkloda, mirabelka, japońska) oraz czekoladą (ja wybrałam czekoladowe płatki, ale można wybrać czekoladowe kropelki lub zetrzeć tabliczkę dobrej czekolady deserowej). Taka tarta ze śliwkami jest bardzo prosta do przygotowania i świetnie się sprawdza nie tylko(...)słodko. PRZEPIS NA TARTĘ ZE ŚLIWKAMI I CZEKOLADĄ Składniki na tartę ze śliwkami i czekoladą: ciasto: 40 dag mąki 150g cukru pudru 1 jajko 120g masła 3 łyżki śmietany szczypta soli nadzienie: 1 słoik 300g powideł śliwkowych 10-15 śliwek 50 g płatków czekoladowych lub startej czekolady deserowej Jak zrobić tartę ze śliwkami i czekoladą: Na stolnicę wysypuję mąkę

Dorota Smakuje
agrestowy ucieraniec... 180

tortowa 2 szklanki, proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki, agrest 3/4 kg, polewa czekoladowa - w opisie, kruszonka - w opisie jajka, miękka palma, cukry ubić mikserem z 5 minut - masa będzie "zważona" ale to ma tak być wsypać mąkę z proszkiem i utrzeć na dość gęste ciasto tortownica 20cm i foremka 15x15 wyłożyć papierem do pieczenia - rozdzielić ciasto, dać agrest KRUSZONKA(...)mniejsza foremka jest już upieczona, jeśli patyczek suchy to wyjąć z piekarnika i dalej piec tortownicę POLEWA: polewę czekoladową wyjąć z torebki do miski, dać 1 łyżkę śmietany 18% i nad gotującą się wodą wszystko wymieszać i polać ciasta ciasto jest po prostu tylko smaczne............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Imbirowe Bronies z czekoladowym lukrem 215

ciasto świetnie nadaje się na święta, jest bardzo czekoladowe. Imbir nadaje mu charakteru a zastąpienie mąki migdałami, jeszcze bardziej wzbogaca jego smak. Składniki: 150 g migdałów 400 g gorzkiej czekolady 25 g kakao 250 g drobnego cukru trzcinowego 250 g masła 1 łyżka mielonego imbiru 6 jajek lukier: 100 g masła 50 g gorzkiej czekolady 50 g kakao(...)wszystkie składniki się rozpuszczą i połączą ściągnąć garnek z ognia, wmieszać imbir i zmielone migdały a następnie po 1 żółtku. Białka ubić na sztywną pianę. metalową łyżką wmieszać do ciasta delikatnie trochę piany żeby rozrzedzić ciasto, a następnie delikatnie wmieszać resztę piany. Ciasto ostrożnie przełożyć do formy. Piec w temperaturze 180 o C przez 30 - 35 minut, aż wierzch ciasta

Mama Gotuje
Blok czekoladowy z pini i daktykami 275

Wyśmienity pomysł na słodki prezent dla świątecznych gości to blok czekoladowy z pysznymi, chrupiącymi dodatkami. Rarytas prosty i szybki w wykonaniu, a co najistotniejsze zaskakujący swoim

Gotowanie-uk
Blok czekoladowy z pini i daktykami 298

Wyśmienity pomysł na słodki prezent dla świątecznych gości to blok czekoladowy z pysznymi, chrupiącymi dodatkami. Rarytas prosty i szybki w wykonaniu, a co najistotniejsze zaskakujący swoim

Gotowanie-uk
Sernik bez spodu z budyniem i kaszą manną + filmik 142

Proponuję dziś mój przepis na s ernik bez spodu z dodatkiem budyniu i kaszy manny , ewentualnie zamiast jednego budyniu można dodać "Sernix" - u mnie

Kawa z mlekiem
Biszkopt stracciatella z borówkami w mascarpone. Idealny do kawy. 284

blat pokryjesz kremem i wyrównasz, przykryj całość drugiem blatem i lekko dociśnij dłońmi. Wierzch posmaruj kremem lub bitą śmietaną. Posyp czekoladą startą na tarce lub czekoladowymi kuleczkami. Włóż do lodówki najlepiej na całą noc. Ciasto gotowe , idealne do kawy! Bez obaw możecie ukroić sobie większy kawałek , gdyż jest niesamowicie lekkie. Smacznego

Z Kuchni Do Kuchni
Karpatka czekoladowa z kremem waniliowym 295

Czekoladowa karpatka – równie pyszna jak tradycyjna! Składniki Składniki na ciasto Mąka tortowa 200g Woda 1 szklanka Masło pół kostki (125g) Jajko 5 średnich jajek Proszek do pieczenia 1 łyżeczka Kakao 2 pełne łyżki Składniki na krem Mąka tortowa 4 łyżki z górką Mąka ziemniaczana 4 łyżki z górką Jajko 4 średnie jajka Mleko 750ml […] The post Karpatka czekoladowa

Kulinarne Przeboje
Ciasteczka czekoladowo-migdałowe 72

Jeżeli tylko lubicie czekoladę i migdały, ta propozycja będzie idealna dla Was. Ciasteczka czekoladowo-migdałowe po upieczeniu są pyszne, mocno czekoladowe i mięciutkie. {"@context":"http:\/\/schema.org","@type":"Recipe","image":["https:\/\/www.bardzogrubysmok.pl\/wp-content\/uploads\/2021\/01\/ciasteczka-migdalowo-czekoladowe-250x250.jpg","https:\/\/www.bardzogrubysmok.pl\/wp-content\/uploads\/2021\/01\/ciasteczka-migdalowo-czekoladowe-198x164.jpg","https:\/\/www.bardzogrubysmok.pl\/wp-content\/uploads\/2021\/01\/ciasteczka-migdalowo-czekoladowe-320x200.jpg"],"recipeIngredient":["bia\u0142ka z 2 jajek,\r","10 \u0142y\u017cek(...)jajek z roztopioną czekoladą. Dodać pozostałe składniki i dobrze wymieszać. Rozwałkować ciasto na grubość ok 0,5-1cm. Wycinać ciasteczka za pomocą foremek. Piec 5-6 minut w 220st. Smocze porady: Sok malinowy i wódkę można zastąpić malinówką (lub wiśniówką wedle gustów). https://www.bardzogrubysmok.pl/ciasteczka-czekoladowo-migdalowe/ Ciasteczka czekoladowo-migdałowe Mieszanie składników Ciasteczka czekoladowo-migdałowe Wykrawanie ciasteczek Ciasteczka czekoladowo-migdałowe Artykuł

Bardzo Gruby Smok
Ciasto z mielonych migdałów z jabłkiem 98

Bywa tak, że wybieramy nieodpowiedni moment,  nawet na upieczenie tak doskonałego ciasta. Tym razem słodka migdałowa porcja  nie pomogła w pozytywnym spojrzeniu na to,  co wielbicielkę migdałów przygasiło. Tak więc, chciałam stwierdzić z przekonaniem,  że to ciasto warte zapomnienia się, ale nie tym razem. Warte jednak tego by je upiec.  Zachwycić się jego mocno migdałowym(...)znaczną część sypkich składników,  więc ciasto nimi pachnie intensywnie, smakuje wyraziście i wygląda pięknie. Wrócę do tego przepisu nie raz, wykorzystując inne dodatki. Sprawdzą się śliwki, lub groszki z gorzkiej czekolady  dodane bezpośrednio do ciasta, wymieszane z masą. We włoskim przepisowym oryginale, ciasto pieczone jest ze zmielonymi orzechami włoskimi i czekoladowymi wiórkami właśnie, ale jak wspomniałam, migdały miały

Kronika Piekarnika
Świąteczny korzenny piernik 118

Święta Bożego Narodzenia nie może zabraknąć tego doskonałego świątecznego wypieku czyli tradycyjnego puszystego piernika z aksamitną polewą czekoladową, przekładanego powidłami i obowiązkowo z dodatkiem korzennych przypraw. Składniki: Ciasto: 125g masła 1/2 szklanka cukru 1/2 szklanka cukru brązowego 2 łyżki miodu 2 łyżki powideł śliwkowych 4 łyżeczki przyprawy do piernika 1 łyżeczka cynamonu 3 łyżeczki kakao 1 łyżeczka sody 1 łyżeczka

Szalona Kuchnia Eweliny
Mazurek serowy z kremem czekoladowym z whisky 97

mazurki to chyba najbardziej popularne ciasta wielkanocne. U mnie bardzo rzadko piecze się mazurki, dlatego postanowiłam to zmienić. Mazurek serowy z kremem czekoladowym z whisky to zaskakujące połączenia cienkiego sernik z dodatkiem rodzynek i kremu czekoladowego z dodatkiem alkoholu. Jedliście kiedyś takie pyszności? Czas wykonania: 1 h 30 min   Ilość porcji: 20 kawałków  (forma(...)ziemniakami 3. Dodać cukier i żółtka 4. Dodać do masy mąkę, proszek do pieczenia i rodzynki 5. Delikatnie połączyć ciasto z białkami 6. Przełożyć masę na wysmarowaną formę 7. Upiec cienki sernik 8. Przygotować krem czekoladowy 9.Do śmietanki dodać cukier puder oraz masło 10. Całość rozpuścić i doprowadzić do wrzenia 11. Ściągnąć z gazu i dodać czekoladę 12. Do rozpuszczonej

KuchniaWeDwoje.pl
Mazurek serowy z kremem czekoladowym z whisky 160

Babki i mazurki to chyba najbardziej popularne ciasta wielkanocne. U mnie bardzo rzadko piecze się mazurki, dlatego postanowiłam to zmienić. Mazurek serowy z kremem czekoladowym z whisky to zaskakujące połączenia cienkiego sernik z dodatkiem rodzynek i kremu czekoladowego z dodatkiem alkoholu. Jedliście kiedyś takie pyszności? Czas wykonania(...)ziemniakami 3. Dodać cukier i żółtka 4. Dodać do masy mąkę, proszek do pieczenia i rodzynki 5. Delikatnie połączyć ciasto z białkami 6. Przełożyć masę na wysmarowaną formę 7. Upiec cienki sernik 8. Przygotować krem czekoladowy 9.Do śmietanki dodać cukier puder oraz masło 10. Całość rozpuścić i doprowadzić do wrzenia 11. Ściągnąć z gazu i dodać czekoladę 12. Do rozpuszczonej

KuchniaWeDwoje.pl
Czekoladowe fondant po polsku 179

wysmarowania tortownicy 50 g gorzkiej czekolady175 g cukru szczypta soli 1 jajko (od szczęśliwej kurki)175 g mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia ciasto druga warstwa: 200 g gorzkiej czekolady 200 g masła 50 g mąki4 jajka 200 g cukru masa:350 g serka mascarpone 200 ml śmietany kremówka(...)masłem w gorącej kąpieli wodnej. Lekko przestudź i wymieszć z mąką. Jajka utrzeć z cukrem i połączyć z masą czekoladową. Przelać masę do tortownicy na wierzch pierwszej warstwy .Piekarnik rozgrzać do 175 stopni i piec ok. 25 minut. Gotowe ciasto wyjąć z tortownicy i odstawić na 2 godziny do ostygnięcia.Bardzo zimną śmietanę ubić na sztywno z cukrem pudrem, następnie

pieprzny smaczek

Proponowane wyszukiwania