blaszki. Białka ubić na sztywno z odrobiną cukru. Ciasta posmarować powidłami a następnie przykryć je pianą. Piec 30 minut w 200 stopniach. Z mleka, żółtek, cukru i mąki ugotować budyń i odstawić do całkowitego wystudzenia. Na końcu zmiksować powoli margarynę z masą i przełożyć nią placki
Pychotkaaałyżeczka proszku do pieczenia 1 jajko 2 żółtka ser 1 kg sera 1 szklanka cukru 3 szklanki mleka 1/2 szklanki oleju 4 żółtka 2 jajka cukier waniliowy 1 budyń śmietankowy piana 3/4 szklanki cukru 6 białek 20 dag wiórek kokosowych Wykonanie: Z składników na ciasto zagnieść kruche ciasto, następnie wyłożyć je na brytfankę (w czasie gdy robię ser zazwyczaj podpiekam
Pychotkaaawymieszać łyżką. Piec 30 minut w 180 stopniach. Jedną szklankę mleka podgrzać, w między czasie rozrobić żółtko, mąkę i wiórka w drugiej szklance mleka. W ten sposób zrobić budyń, który należy dobrze wystudzić. Gdy będzie zimny zmiksować z miękkim masłem i cukrem pudrem. Ciasto przeciąż na 2 blaty i delikatnie zwilżyć przegotowaną wodą przekładając masą. Ciasto idealnie smakuje
PychotkaaaSkładniki: masa serowa 75 dag zmielonego sera 1/2 kostki masła 30 dag cukru pudru 8 jaj 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 budyń bakalie kulki orzechowe 30 dag orzechów włoskich zmielonych 1 1/3 szklanki kwaśnej śmietany 3-4 łyżki cukru 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia masa 1 kostka masła (jest to mało musiałam dorobić masy z połowy kostki masła
PychotkaaaCiasto Hali czyli inaczej sernik na kruchym cieście z budyniem czekoladowym czyli jeszcze inaczej ciasto z dzieciństwa które dobrze wspominam po dziś dzień. Jest bardzo łatwe w przygotowaniu za to połączenie smaków jest bardzo efektowne. Piekłam w blaszce o wymiarach 41 cm x 25 cm. Czytaj więcej
Pychotkaaalaski wanilii szczypta cynamonu 1/2 łyżeczki kawy mielonej (użyłam Peruwiański Flaming Eco Blik) na sernik: 1 kg sera na sernik 5 jajek 1 szklanka cukru 2 opakowania budyniu waniliowego 1/2 szklanki oleju skórka z 1/2 cytryny na wierzch: 300 ml śmietanki kremówki 1 opakowanie śmietan-fixu kilka kostek gorzkiej czekolady łyżka cukru pudru Przygotować biszkopt: Białka oddzielić od żółtek
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniabiszkoptowych ) lub ciastek - biszkoptów 200 masła Masa serowa: 750 g miękkiego sera twarogowego 1/2 szklanki cukru 4 jajka 200 masy kajmakowej 300 g pure z pieczonej dyni 1 budyń waniliowy szczypta cynamonu Wykonanie: Masło rozpuścić w rondelku, stawiając na małym ogniu. Rozpuszczone odstawić do ostygnięcia. Okruszki biszkoptowe/biszkopty pokruszyć w malakserze. Do poruszonych ciastek wlać przestygnięte masło - połączyć
kolorowotorcikowoDelikatny, kruchy spód wypełniony kremowym, dyniowym nadzieniem, bardzo przypominającym w smaku… budyń :) Aromatyczny, lekko korzenny na bazie puree z dyni. Jeśli lubicie takie smaki, a przede wszystkim jeżeli uwielbiacie dynię, to gorąco polecam Wam wypróbowanie przepisu. Tarta jest subtelna w smaku, doskonale wyważona i ma fantastyczną konsystencję: miękką, ale zwartą (masa na pewno się nie rozpłynie). Podana z bitą śmietaną
MyCookBook.plłyżeczki proszku do pieczenia opcjonalnie 1 łyżka kwaśnej śmietany Masa jogurtowa: 1200g jogurtu naturalnego typu greckiego 5 białek 3/4 szkl. cukru drobnego do wypieków (kryształu jw. można więcej) 2 budynie o smaku malinowym Dodatkowo: 1 słoik żurawiny (260g) Sposób przygotowania: Ciasto: Mąkę przesiewamy z proszkiem, dodajemy kawałki masła, cukier i żółtka. Całość siekamy nożem na kruszonkę następnie szybko zagniatamy ciasto
Kolorowy PrzepisownikSkładniki biszkopt z 3 jajek sok Kubuś malinowy (lub inny w kolorze różowym) budyń malinowy z cukrem, 3 opak delicje malinowe, 2 opak śmietanka 36%, 500ml galaretka malinowa, 3 opak cukier puder, 1 łyżka Przygotowanie Proszek budyniowy rozrabiamy w szklance soku. Resztę soku zagotowujemy i wlewamy rozrobiony proszek budyniowy. Doprowadzamy do wrzenia cały czas mieszając. Jeszcze gorącą masę przekładamy
Gotowanie moimi oczamiskładniki do uzyskania jednolitej konsystencji. Po tym czasie w każdej bułce robimy wgłębienie dnem szklanki, naciskając aż do samego spodu. Następnie wypełniamy masą serową. Masę serową możemy zastąpić budyniem, masą makową lub marmoladą. Pieczemy około 15 mniut w temperaturze 180st. Studzimy na kratce. Mieszamy cukier puder z gorącą wodą. Smarujemy wystudzone drożdżówki i od razu obsypujemy kokosem
Gotowanie moimi oczamiSkładniki mąka pszenna, 220g masło, 110g cukier, 100g cukier waniliowy, 1 małe opak budyń waniliowy, 1 opak (40g) żółtko jaja, 2 szt mleko, 2 łyżki marmolada owocowa Przygotowanie Wszystkie składniki, oprócz marmolady, wrzucamy do sporej miski. Miksujemy na jednolitą masę. Formujemy kulę, zawijamy w folię spożywczą i wkładamy na godzinę do lodówki. Po tym czasie z ciasta formujemy kulki wielkości
Gotowanie moimi oczamiutrzeć z cukrem, dodać mąkę i ½ szklanki mleka – dokładnie wymieszać. Pozostałe mleko zagotować, zdjąć z ognia i powoli wlać żółtka utarte z cukrem i mąką stale mieszając. Zagotować jak budyń i wystudzić (od czasu do czasu mieszając). Do utartego masła dodajemy po jednej łyżce masy budyniowej i ucieramy. Jedną część ciasta wykleić na blaszkę, posmarować dżemem i przykryć ubitą pianą
Darcia w kuchniPrzygotować zaczyn. Do miski przełożyć zakwas, dodać mąkę i letnią wodę. Wymieszać dokładnie, przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na 15 godzin. Zaczyn powinien mieć konsystencję gęstego gorącego budyniu, wszystko zależy od mąki, jeśli będzie za bardzo gęsty dodać nieco więcej wody. Przygotować ciasto właściwe. Do przygotowanego wcześniej zaczynu dodać wszystkie składniki czyli: wodę, sól, słonecznik oraz wymieszane mąki
Monia miesza i gotujetrzykrotnie mielonego twarogu + 125 ml ciepłego mleka (lub 500 g twarogu z wiaderka) 150 g cukru 1 łyżka cukru waniliowego 30 g mąki ziemniaczanej lub białego budyniu (np. waniliowego) 6 ubitych na sztywno białek 20 g drobno pokrojonej kandyzowanej skórki cytrynowej Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni C. Ser ubijamy z cukrami, mąką, połową piany
Rozpustne gotowanie