budyń - 12640 przepisów (strona:657/843)

Z wizytą u Kurta Schellera w Kurt Scheller Academy 225

dodatkiem mięty. Super smak. A do tego sos na bazie jogurtu greckiego z karmelizowanym masłem i płatkami chilii. Super smak ! Krem brulee z lawendą.  Krem smakował, jak budyń. Lawenda nadała mu oryginalnego aromatu. Ogólnie bardzo dobry deser, nie za słodki. Kurs sam i z drużyną do pomocy :) w drużynie siła ! OCENA KURSU WRAŻENIA OGÓLNE Kurs oceniam jak najbardziej pozytywnie

Mój Smak na Życie
Wędzone żeberka w kapuście z żurkiem 168

dodać pokrojoną kapustę (jeżeli jest kwaśna należy ją wypłukać). Dusić, aż kapusta będzie prawie miękka, w razie potrzeby dolać trochę wody. Wlać żurek (nie dodawać mąki, gdyż zrobi się budyń kapuściany) i gotować aż otrzymamy odpowiednią konsystencję/ gęstość.   zastawa

królestwo garów
Gotowany serniczek bananowy z jagodami 212

dobrych źródeł), bardzo bananowy i sycący. Jagody przełamują smak banana i dodają ciekawego, kwaskowatego posmaku. Zapraszam do wypróbowania gotowanego serniczka bananowego :) Składniki : 100 g twarożku 1 banan 1 łyżeczka budyniu waniliowego bez cukru lub 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej + kropelka aromatu waniliowego 1 jajko 1/2 łyżeczki cynamonu pół szklanki jagód Wszystkie składniki oprócz jagód miksujemy na gładką masę. Gotujemy na małym

Chocolate Muffin Blog
Sernik z jagodami 195

wykładamy papierem do pieczenia, a następnie wyklejamy ciastem spód tortownicy. Składniki na masę serową: 900 g twarogu tłustego lub półtłustego dwukrotnie zmielonego 5 jajek 1 i  1/2  budyniu waniliowego 1,5 szklanki  jagód 1  szklanka drobnego cukru Jagody blendujemy a następnie przecieramy przez sito, pozbywając się skórki i pesteczek.  Wszystkie składniki wkładamy do miski

W kuchennej krainie
Czekolaowe ciasto z nutellą i M&M's 144

SKŁADNIKI: 6 białek z jajek 2 jajka 3 miarki odżywki białkowej 1 łyżka sody oczyszczonej 1 garść orzechów- zmiksować blenderem 1 opakowanie budyniu czekoladowego bez cukru 3 łyżki nasion chia 1 łyżka jogurtu naturalnego  szczypta cynamonu PRZYGOTOWANIE: Białka ubić na pianę. Resztę składników zmiksować razem blenderem. Dodawać pianę i przemieszać. Przelać do foremki. Najlepiej sprawdza się sylikonowa. Piec

ClauditteMissCooking
Ciasto Tropikalna Wyspa 401

cukier i cukier waniliowy. W reszcie dokładnie mieszamy mąkę pszenną i ziemniaczaną oraz  żółtko. Gdy mleko wrze, przelewamy masę z żółtkiem i energicznie mieszamy . Masa musi mieć konsystencję budyniu. Rondelek przykrywamy folią spożywczą i studzimy. Folia zapobiegnie powstaniu na wierzchu kożucha. Po wystudzeniu ucieramy z margaryną na gładki krem. Galaretkę rozpuszczamy w wrzątku, odstawiamy do stężenia.  Najlepiej przygotować

VioletoweKucharzenie
SERNIK Z JAGODAMI 273

ziemniaczanej) - 60g zimnego masła - 2 łyżki ksylitolu - pół jajka (pominęłam) masa serowa: - 500g sera twarogowego (dałam firmy Juliko- b.gęsty) - 250g mascarpone lub ricotty - 130g ksylitolu (lub cukru) - budyń śmietankowy (40g) lub 40 mąki ziemniaczanej - 1 łyżka ksylitolu z wanilią (lub cukier waniliowy) - 1 jajko (dałam 2 mniejsze, ze względu na gęsty ser) dodatkowo: - 400g jagód Masło pokroić na mniejsze

Smaczne Zdrowe
Stefanka 206

stopni do złotego koloru. Mleko zagotować z cukrem i cukrem waniliowym, dodać kakao oraz masło. Odstawić i wsypać kaszę ciągle mieszając. Chwilę całość pogotować, aż zrobi się konsystencja budyniu. Odstawić i poczekać ,aż lekko przestygnie. Krem podzielić na dwie części. Upieczone placki przełożyć masą z kaszy manny. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i wymieszać z masłem

magiczna kuchnia Kasi
Smerfny deser 156

zagotować. Laskę wanilii przekroić wzdłuż i wydłubać ziarenka. Do gotującego mleka wrzucić cukier,wanilię oraz rozrobioną mąkę ziemniaczaną. Gotować na małym ogniu, aż zgęstnieje. Do pucharków bądź szklaneczek wyłożyć budyń. Na wierzch wylać galaretkę i odstawiamy w chłodne miejsce, aż galaretka stężeje. Na wierzchu robimy czapkę smerfa z śmietany, możemy również użyć małej bezy

magiczna kuchnia Kasi
Styropian (sernik bez sera) 254

żółtka 250 g masła 1/2 szklanki cukru 2 szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli masa 800 g śmietany 12% 4 białka 1 szklanka cukru 2 budynie smietankowe bez cukru szczypta soli dodatkowo  cukier puder do posypania   Wykonanie: Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia, dodajemy cukier, żóltka, masło oraz szczyptę soli i zagniatamy ciasto. Zawijamy

magiczna kuchnia Kasi
Sernik gotowany na czekoladowym spodzie z brzoskwiniami 368

przełożyć do garnka. Masę serową podgrzewać do czasu aż się zagotuje (masę serową należy stale mieszać bo lubi się przypalać). W między czasie w osobnym naczyniu wymieszać mleko, budyń i mąkę ziemniaczaną. Gdy masa serowa się zagotuje należy należy do niej dodać mieszankę mleczną. Owoce dodać do masy, wymieszać i podgrzewać całość, aż masa delikatnie zgęstnieje. Ciepłą masę wyłożyć

Krakowskie smaki Ani
Kruche ciasto z malinami i pianką budyniową 206

lekko przycisnąć i wyrównać, podpiec na złoty kolor w temp. 190*C przez około 20 min. Upieczone ciasto wystudzić Zrobić masę budyniową : 5 białek szklanka drobnego cukru 2 torebki budyniu śmietankowego lub waniliowego bez cukru-2 x 40 g 1/2 szklanki oleju słonecznikowego, ja dałam rzepakowy Przygotowanie masy : Kiedy spód ciasta wystygnie zaczynamy ubijać białka z cukrem dodawanym po kilka

Proste Potrawy
Tarta z ananasem 211

cukru pudru 1 łyżeczka cukru z wanilią szczypta sody oczyszczonej krem: 3/4 szklanki mleka 2 łyżeczki cukru z wanilią 2 łyżki cukru pudru 2 jajka + 2 białka 2 łyżki budyniu waniliowego w proszku ananas:   1 dojrzały ananas 3 - 4 łyżki cukru trzcinowego lub zwykłego Przygotowanie: ciasto: Mąkę, cukier, schłodzone masło posiekać nożem. Dodać żółtka, śmietanę i szczyptę sody. Zagnieść

Kuchcik gotuje
1. Sernik jogurtowo-twarogowy I 292

pieczenia. Wszystko wylewamy na tortownicę i pieczemy 10minut w 180stopniach. Przykrywamy folią aluminiową i pieczemy 25 minut. Składniki na masę serową: - 300g twarogu chudego lub półtłustego - 350g jogurtu naturalnego - budyń waniliowy bez cukru (w proszku!) - 3 jajka - ziarenka z laski wanilii  - stewia bądź ksylitol (ilość w zależności jak słodkie chcemy) * można posypać migdałami w płatkach Znów wszystko razem miksujemy

Be Fit Be Strong
2. Sernik jogurtowo-twarogowy II 173

dodatek kakao bez cukru, który nadaje mu nieco inny smaczek. Na zdjęciu kawałek z tortownicy o średnicy 21cm. Składniki: - 500g twarogu chudego lub półtłustego - 150g jogurtu naturalnego - 3 jajka - budyń śmietankowy lub waniliowy bez cukru - ziarenka z laski wanilii - stewia lub ksylitol (ilość taka, w zależności jak słodkie chcemy) - kakao naturalne bez cukru (ja dałam 3 łyżki, ale można dać

Be Fit Be Strong