Waniliowe mini serniczki z malinami, borówkami i cassis curd 233sito. Przelać z powrotem do garnuszka dodać żółtka, jajka i wymieszać najlepiej trzepaczką. Dodać masło i rum i gotować do momentu aż krem zgęstnieje i przybierze konsystencję podobną do budyniu. Wystudzić. Serniczki wystudzić i wstawić na całą noc do lodówki. Schłodzone serniczki udekorować ulubionymi owocami, u mnie : maliny, borówki, mięta, melisa, płatki kokosa i cassis curd. Smacznego
DefinicjaSmaku
Czekoladowo- kawowy krem z kaszy jaglanej 216oraz kawę rozpuszczoną w 2-3 łyżkah wrzątku i miksujemy na gładki krem. Jeśli masa jest zbyt gęsta dolewamy mleka i miksujemy dalej. Całość powinna mieć konsystencję niezbyt gęstego budyniu. Tak przygotowany krem przekładamy do pucharków, dodajemy na wierzch konfiturę i kawałki świeżych pomarańczy Smacznego
DefinicjaSmaku
Konfitura czereśniowa z wanilią 248stawiam do góry dnem lub wekuję (15 minut). Jeden słoiczek od razu wkładam do lodówki bo wszyscy mają na niego ochotę. Taka konfitura świetnie nadaje się jako dodatek do budyniu, do deserów, lodów oraz do naleśników, również do kanapek
Mango Papaja
Truskawkowa tarta z masą z mascarpone 231się ma ochotę na coś słodkiego, mało czasu i dużo truskawek to tarta na taka okazję jest wybawieniem ;) Przekładam taką tartę budyniem, lub delikatna masą z mascarpone bez dodatku cukru. Pamiętajcie, jeżeli chcecie ciasto zrobić z większej proporcji to możecie je z łatwością zamrozić i wykorzystać w późniejszym czasie (zawinięte w folie). Prezentuje się pięknie, a smakuje jeszcze lepiej
ChilliJemy
Domowe Żelki Owocowe. Zdrowe, dietetyczne slodycze bez cukru dla twojego dziecka. POKI-ŻELKI 9515ŻELKI są gotowe! Zaproś dzieci na zdrową i przepyszną przekąskę! Zobacz też inne, ciekawe wpisy: Leczniczy syrop z mniszka. Tradycyjny wyrób. Vege budyń z kaszy jaglanej z owocami. Prosty przepis! Wyrzuć ze swojej kuchni niebezpieczny Glutaminian Sodu! Zobacz naturalny zamiennik. Leczniczy syrop z mniszka Wszelkie informacje
IzaGotuje
Jaglane ciasto z waniliowym twarożkiem i czereśniami 273się czekolady z ptasiego mleczka (nie jest to konieczne, ale mi zależało na samej piance), następnie roztopić w kąpieli wodnej lub mikrofalówce. Twaróg utrzeć z jajkiem, cukrem, jogurtem i budyniem. Na koniec wmieszać w to ptasie mleczko. W misce rozetrzeć masło (pokrojone na kawałki) z mąką, cukrem i muesli, do czasu powstania kruszonki. Ciasto wyłożyć do natłuszczonej i oprószonej kaszą
Kuchnia Ellie
Wegańskie kruche babeczki z truskawkami 205bajerów. Krem: Truskawki zblendować na gładko, dodać mleko i cukier, dokładnie wymieszać, połączyć z mąką ziemniaczaną i zagotować (cały czas mieszać, żeby się nie przypaliło) albo po prostu kupić budyń truskawkowy ;-). * takich paterek było 4! Smacznego
greenscarf
Musaka 269oddzielone od białek żółtka i dalej intensywnie mieszałem. Dodałem niewielką ilość soli, białego mielonego pieprzu i szczyptę gałki muszkatołowej. Całość podgrzewałem intensywnie mieszając aż do uzyskania konsystencji przypominającej gęsty budyń. Gorący sos beszamelowy wylałem na wierzch przygotowanego dania i równomiernie rozprowadziłem go po warstwie bakłażanów. Całość umieściłem w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni i piekłem przez 40 minut
Wyprawy kulinarne
Drożdżówki z truskawkami i rabarbarem 275Pyszne drożdżowe bułeczki wypełnione truskawkami i rabarbarem. Można je zrobić z różnymi dodatkami: z jagodami, serem, samymi truskawkami lub budyniem. Na wierzchu można posypać kruszonką, ja posypałam tylko tartymi migdałami. Z podanych składników wyszło 12 bułeczek. składniki: ciasto 3 szklanki mąki u mnie typ 500 Młyn Kopytowa 1 szklanka mleka 1/2 szklanki cukru 25 g świeżych drożdży 1 jajko
Monia miesza i gotuje
Puszyste ciasto z truskawkami 10586szklanka gorącej wody (zagotowałam i odstawiłam w szklance na ok 4-5 min ) 3/4 szklanki oleju 3 szklanki (500g) maki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 opakowanie budyniu waniliowego (proszku - 40g) truskawki - ok pół kg 2 łyżki kisielu truskawkowego (proszku ) Wykonanie: Jajka ubijać z cukrem ,aż masa będzie gęsta , puszysta i wyraźnie zjaśnieje . Nadal ubijając dolewać wodę
Malinowa Kawiarenka
Biszkopt z delicjami wg Siostry Anastazji 280mąką pszenną i ziemniaczaną. Resztę mleka zagotuj z cukrem, dodaj szklankę z roztrzepanymi żółtkami i doprowadź do zagotowania. Odłóż do wystudzenia. Utrzyj miękkie masło i powoli dodawaj przestudzony budyń. Warstwy ciasta od dołu: 1. biszkopt 2. połowa kremu budyniowego 3. ciasto makowo-kokosowe 4. połowa kremu budyniowego 5. delicje zalane galaretką Wykonanie galaretkowego wierzchu ciasta: Przygotuj dwie galaretki
Mania Wypiekania
Creme Patissiere z jagodami 230Przełożyć do miseczki i pozwolić by krem wystygł- należy go przykryć folią spożywczą by nie wysechł z wierzchu i nie zrobiła się skorupka. Krem ma konsystencję bardzo gęstego budyniu Gdy krem przestygnie dekorować jagodami i listkami świeżej mięty Uwaga: Jeśli krem jest za gęsty, należy dodać więcej ciepłego mleka. Krem powinien mieć konsystencję gęstego budyniowego kremu. Gdy krem przestygnie
KreatywnePiny
KRUSZAWIEC Z CZARNĄ PORZECZKĄ 28430cx) 500g mąki pszennej 250g margaryny 1 ¼ szklanki cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego 4 jajka 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki gęstej, kwaśnej śmietany 18% 1 budyń czerwony bez cukru (malinowy, wiśniowy, truskawkowy lub poziomkowy) 1 łyżka kakao dowolne owoce: u mnie czarna porzeczka odsączona z kompotu 1/2 s łoika dżemu z czarnej porzeczki lub powideł śliwkowych Wykonanie
Walijskie Pichcenie
Serce Fit Cake 247białek z jajek 3 żółtka 2 miarki kazeiny (zazwyczaj są w opakowaniu) 30 g płatków owsianych 30 g otrąb 200 ml jogurtu greckiego 2 płaskie łyżki sody 2 łyżki budyniu czekoladowego bez cukru garść orzechów (mieszanka) 1 czubata łyżka karob powder PRZYGOTOWANIE: Wszystkie składniki zmiksować blenderem. Przelać do sylikonowej foremki i wstawić do rozgrzanego piekarnika [200 stopni, opcja góra
ClauditteMissCooking
Truskawkowe ostatki 187można przechowywać go nawet do wiosny. Gwarantuję! Pyszny truskawkowy mus , którego używam do lodów, naleśników z serem oraz wszelkich deserów. Idealny do panna cotta czy kremu bawarskiego, świetny do budyniu i kisielu. Jest bardzo prosty w przygotowaniu. Najlepiej zrobić więcej i zapasteryzować w słoiczkach. Nawet jeśli straci trochę koloru, z pewnością zachowa wspaniały, truskawkowy smak aż do zimy
Kuchnia Prezydentowej