łyżki mąki pszennej 1/2 szklanki cukru kryształu 25 dag masła W 1/2 szklanki mleka roztrzepać mąkę ziemniaczaną i pszenną, resztę mleka zagotować z cukrem, dodać roztrzepaną mąkę. Ugotować budyń. Masło utrzeć, dodając przestudzony budyń. Przełożenie ciasta; Ciasto 1- krem - ciasto2 (biszkopt) - polewa. źródło ,,ciasta Anastazji
Apetyczna babeczkamąki ziemniaczanej 3 łyżki mąki pszennej 25 dag masła Część mleka wymieszać z cukrem waniliowym, mąką pszenną i ziemniaczaną. Resztę mleka zagotować z cukrem. Wlać rozrobioną mąkę i ugotować budyń, odstawić do wystygnięcia. Masło utrzeć i dodać wystudzony budyń, ucierając. Masę podzielić na 2 części. Przełożenie placka; Dodatki; 1 duża paczka biszkoptów 2 czerwone galaretki Placek - masa - biszkopty
Apetyczna babeczkakupiony w markecie nie da tego samego efektu co wiejski ser 8 - 10 jaj - idealnie było by również gdyby to były wiejskie jajka 1 i 1/2 szklanki cukru 2 budynie śmietankowe lub waniliowe skórka otarta z cytryny rodzynki owoce kandyzowane (dodatki wedle upodobania:) cukier waniliowy pół kostki masła lub margaryny - roztopić i pozostawić do wystygnięcia Bakalie(...)www.owocowyraj.eu Wykonanie: Żółtka oddzielić od białek, utrzeć z cukrem do białości, i po trochę dodawać dwu krotnie zmielony ser. Dodajemy budyń, roztopioną wystudzoną margarynę, rodzynki, cukier waniliowy. Ścieramy skórkę z całej cytryny na drobnych oczkach. Następnie ubijamy na twardo pianę z wszystkich białek i całość delikatnie mieszamy łyżką. Masę serową wylewamy do foremki na wyłożone na spód ciasto. Następnie
Apetyczna babeczkaczęści i upiec oddzielnie na złoty kolor w tem 180C przez 15-20 minut. Masa serowa - składniki: 1 kg zmielonego sera 2 łyżki mąki ziemniaczanej lub 1 budyń śmietankowy lub waniliowy 1/2 szk mleka 3 jaja 1 szk cukru kryształu 15 dag masła 1 cukier waniliowy Do sera dodać masło, jaja, cukier, cukier waniliowy, dobrze wymieszać, podgrzewać ciągle mieszając(...)masa będzie lejąca. Następnie dodać roztrzepaną w mleku mąkę lub budyń, wymieszać i zagotować. Masą przekładać placki, a wierzch ozdobić polewą i kokosem. źródło ,,ciasta Anastazji
Apetyczna babeczkacukru kryształu 1 szklanka mleka 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki mąki pszennej 25 dag masła 2 małe jogurty owocowe lub 1 duży Z mleka, cukru, żółtek, mąki ugotować budyń. Masło utrzeć, dodać przestudzony budyń, na końcu jogurty. Masę podzielić na 2 części. źródło,, ciasta Anastazji
Apetyczna babeczkakostkę. 3. Z 1/2 litra mleka zagotować z cukrem i cukrem wanilinowym. W pozostałym mleku roztrzepać mąkę i żółtka. Do gotującego się mleka wlać roztrzepaną masę i ugotować budyń, odstawić do wystudzenia. 4. Utrzeć margarynę i masło stopniowo dodając wystudzony budyń. Krem podzielić na 3 części (część masy odłożyć do posmarowania tortu na końcu). Do jednej części dodać
Apetyczna babeczkałyżki mąki ziemniaczanej 1 cukier waniliowy lub cukier z naturalną wanilią dostępny w sklepie www.Skworcu.com.pl 30 dag masła 1/2 litra mleka Z mleka , cukru waniliowego i mąki ugotować budyń. Masło utrzeć na pulchną masę z cukrem pudrem. Dodać stopniowo ostudzony budyń, ciągle ucierając. Krem podzielić na 4 części. Krem z jabłek: 2 kg jabłek 1/2 szklanki cukru 1 galaretka czerwona
Apetyczna babeczkacukier waniliowy Żółtka z mąką pszenną i ziemniaczaną roztrzepać w odrobinie mleka. Resztę mleka zagotować z cukrem i cukrem waniliowym. Stopniowo połączyć z roztrzepanymi żółtkami i ciągle mieszając - ugotować budyń. Masło utrzeć dodając przestudzony budyń. Podzielić krem na pół. Przełożenia ciasta: Ciasto makowe - 1/2 kremu - placek biały - masa jabłkowa - 1/2 kremu - ciasto makowe - polewa. źródło ,, ciasta siostry Anastazji
Apetyczna babeczkaspód blaszki. Składniki na masę serową: 80 dag sera białego 5 jaj 3 białka 1 szklanka cukru kryształu skórka otarta z całej cytryny 1 budyń waniliowy cukier waniliowy pół kostki roztopionej margaryny Ser zmielić dwa razy. Żółtka ubić na pulchną masę z cukrem kryształem i cukrem waniliowym. Stopniowo dodawać ser, miksować, dodać budyń
Apetyczna babeczkałyżki mąki pszennej 4 łyżki mąki ziemniaczanej 25 dag masła W 1/4 szklanki mleka roztrzepać jaja, mąkę pszenna i ziemniaczaną. Resztę mleka zagotować z cukrem, cukrem waniliowym. Ugotować budyń. Masło utrzeć i dodać stopniowo przestudzony budyń. Krem podzielić na dwie części. Przełożenie placka: Dodatek: 2 zielone galaretki Galaretki przygotować wg.przepisu na opakowaniu. Na upieczony cienki placek włożyć połowę kremu
Apetyczna babeczkamargaryna , 1 łyżka śmietany , 1 łyżka proszek do pieczenia , 750 g ser biały mielony , sok z cytryny , 0,5 szkl olej , 1 opak budyń śmietankowy , 2 szkl mleko zwykłe , 3 szt jajka , 1 szkl cukru , 1 szczypta barwnik spożywczy czerwony , 1 szczypta barwnik spożywczy zielony , 1 szczypta barwnik spożywczy(...)dobrze wyrobić. Blachę do pieczenia wysmarować tłuszczem, wylepić blachę ciastem, włożyć do piekarnika na 10 minut w temp.180 stop, podpiec ciasto. MASA Ser, 3 całe jajka, szkl. cukru, budyń śmietankowy, sok z cytryny, olej i mleko. Połączyć wszystkie składniki, dobrze wymieszać robotem. Masę serową podzielić na 3 części, do jednej dodać barwnik zielony, do drugiej barwnik różowy
Kuchnia Danusicukier -0,5 szkl proszek do pieczenia -0,5 łyżeczki cukier waniliowy -1 opak kakao -2 łyżki MASA SEROWA jajka -6 szt ser 3 krotnie mielony -1,5 kg budyń śmietankowy -1 opak cukier waniliowy -1 opak cukier kryształ -1 szkl sok z cytryny- 1 szt margaryna -15 dag PONADTO brzoskwinie- 1 puszka PRZYGOTOWANIE: CIASTO Mąkę przesiać na stolnicę(...)rondelku. Całe jajka utrzeć z cukrami do białości, następnie powoli wlewać do jajek ciepłą margarynę, cały czas ucierając. Ser włożyć do miski, dodać masę jajeczną, sok z cytryny i budyń, ostrożnie wymieszać. Biszkopty odlać z syropu, osączyć. Wysmarować tłuszczem blachę do pieczenia o wymiarach ( 40x25), wyłożyć połowę ciasta, na ciasto wyłożyć połowę masy serowej i ułożyć na niej połówki brzoskwiń
Kuchnia Danusispirytus do smaku PRZYGOTOWANIE: W 1/2 szkl mleka roztrzepać żółtka, mąkę pszenną i ziemniaczaną. 2 szkl mleka zagotować z cukrem, dodać rozmieszaną mąkę z żółtkami i ugotować z tego budyń. Masło utrzeć dodając po łyżce wystudzonego budyniu. Na końcu dodać kokos i spirytus. Na blasze położyć herbatniki. 1-herbatniki 2-masa 3-herbatniki 4-masa 5-herbatniki 6-masa Wierzch
Kuchnia Danusidwie łyżeczki wody. Wyłożyć na jasne ciasto. Na wierzchu dość gęsto ułożyć owoce, piec w 180 stop.45 minut KREM Z mleka,cukru waniliowego, cukru, mąki ugotować budyń, ostudzić, stopniowo dodawać budyń do roztartej margaryny, utrzeć. Na ostudzone ciasto nałożyć krem i polać polewą czekoladową. (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return
Kuchnia Danusiprzetestowałam Tarte Migdały - Back Mit Migdałowe ze śliwkami SKŁADNIKI: BISZKOPT jajka - 6 szt mąka - 6 łyżek cukier - 6 łyżek kakao - 1 łyżka proszek do pieczenia - 1 łyżeczka KREM budyń śmietankowy - 2 opak margaryna palma -250 g cukier -3 łyżki kawa cappuccino orzechowa - 2 łyżki tarte migdały - 200 g Back Mit mleko -750 ml Wierzch ciasta śliwki węgierki(...)miski, delikatnie wymieszać. Wylać ciasto na posmarowaną tłuszczem blachę (22x40 cm). Piec 25 minut w 175 °C. KREM Odlać szklankę mleka, resztę przelać do garnka, dodać cukier zagotować. Budynie rozmieszać w szklance mleka. Do gotującego się mleka, dodać kostkę margaryny, rozpuścić. Wsypać tarte migdały, zagotować. Następnie wlać rozrobiony proszek budyniowy, zagotować do stężenia, mieszając. Wierzch ciasta Śliwki umyć, osuszyć wypestkować
Kuchnia Danusi