mleka 1/2 szklanki cukru 1 łyżka mąki ziemniaczanej 2 łyżki mąki pszennej 2/3 kostki masła Odlać około 2/3 szklanki mleka, wymieszać z mąką. Resztę mleka zagotować z cukrem, ugotować budyń. Wystudzić. Masło utrzeć. Dodawać wystudzony budyń, ucierać na jednolity krem. Polewa czekoladowa: 125 g masła lub margaryny 4 łyżki cukru 1 łyżka wody 1 łyżka kakao Wszystkie składniki połączyć
Praktyczna plPALMA (250 g) 2 i 1/2 szklanki mąki (430 g) 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 i 1/2 szklanki cukru pudru 2/5 szklanki oleju (100 ml) 5 jajek 2 budynie śmietankowe 400 g malin lub śliwek- może być więcej, ja dałam śliwki-placek ze śliwkami jest genialny ! szczypta soli Żółtka oddziel od białek. Do miski wsyp mąkę, proszek do pieczenia(...)blaszkę . Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz ok. 15 minut w 180 st.C. Odstaw do wystygnięcia. Białka ubij na sztywną pianę razem z cukrem pudrem. Ciągle miksując wsyp najpierw budynie, a następnie wlej cienką stróżką olej. Powstałą piankę wyłóż na podpieczonym spodzie, wyrównaj. Na piance ułóż owoce. Na wierzch zetrzyj, na tarce o dużych oczkach, pozostałe ciasto. Placek
Z Kuchni Do Kuchnijuż malinki. Drobne były ale słodziutkie więc wykorzystałam je i upiekłam ten serniczek malinowy. Zwykły, prosty serniczek a znika migiem. składniki: 1 kg sera z wiaderka 6 jajek 1 budyń malinowy, użyłam Wodzisław 1 szklanka cukru pudru 1/2 kostki masła 300 g malin herbatniki pełnoziarniste do wyłożenia formy Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywno. Masło utrzeć z cukrem(...)pudrem. Następnie cały czas ucierać i dodawać po jednym żółtku a potem porcjami dodawać ser z wiaderka. Na końcu dodać budyń malinowy. Potem dodać pianę i delikatnie wymieszać. Dodać oczyszczone maliny i ponownie delikatnie wymieszać. Formę natłuścić i dno wyłożyć herbatnikami. Przełożyć masę serową i wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i piec ok 50 minut. Wystudzony sernik polewać
Monia miesza i gotujetortownicy, wg. dowolnego przepisu. Masa malinowa: 4 szklanki soku malinowego lub malin w soku własnym domowej roboty ( w razie potrzeby rozcieńczyć wodą) ½ szklanki cukru ( lub wg uznania) 2 budynie waniliowe lub śmietankowe 3 ½ szklanki soku zagotować z cukrem. W pozostałym soku rozmieszać budynie i wlać do wrzątku. Chwilę pogotować. Ciepłą masę wyłożyć na biszkopt. Ostudzić. Masa serkowa: 3 opakowania
Praktyczna plżółtka) 2 łyżki ksylitolu (lub więcej, ale należy pamiętać, że dżem jest również słodki) 60 g miękkiego masła 5-6 łyżek dżemu morelowego niesłodzonego lub słodzonego ksylitolem 2 łyżki budyniu waniliowego w proszku 8 suszonych moreli polewa: 80 g mocno gorzkiej czekolady (u mnie 99%) 5 łyżek mleka 1 łyżka ksylitolu suszone morele do dekoracji Przygotowanie: SPÓD: Ciasteczka rozdrabniamy(...)spód tortownicy należy wyłożyć papierem a boki wysmarować masłem). MASA SEROWA: Żółtka ubić z miękkim masłem i ksylitolem. Następnie stopniowo dodawać ser twarogowy, mascarpone i dżem. Ciągle miksując dodać budyń. Suszone morele przekroić na połówki i wymieszać z masą. Białka ubić w osobnym naczyniu na sztywną pianę i delikatnie wymieszać szpatułką z masą serową. Sernik piec w rozgrzanym
Ze smakiem i z pasjąłyżeczek , jeśli ktoś lubi masę bardziej zwartą to proponuje 7, 8 łyżeczek ) cukier wanilinowy ( 16 g ) 1 gorzka czekolady 1/2 szkl. wody Biszkopt : 6 jaj 1 szkl. cukru 2 budynie czekoladowe 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka kakao ( uzyłam z firmy Symbio ) 3 łyżki mąki pszennej Polewa czekoladowa : 125 ml śmietanki 30 % 100 g czekolady mlecznej Sposób przygotowania : Biszkopt(...)Całe jajka ubijamy z cukrem na puszysty krem. W oddzielnej miseczce mieszamy budynie, 3 łyżki mąki pszennej , kakao i proszek do pieczenia. Do masy jajecznej wsypujemy suche składniki i delikatnie mieszamy . Wstawiamy do nagrzanego do 180 C piekarnika i pieczemy ok.20- 30 minut . Masa serowo - śmietankowa : Ubijamy zimną śmietankę . Ser mieszamy z cukrem i cukrem waniliowym . Do sera dodajemy
Słodkości i nie tylkociastek Oreo 60 g roztopionego masła 1 łyżka Nutelli Masa serowa: 1 kg twarogu do serników 1/2 szklanki śmietany kremówki 36% 3/4 szklanki drobnego cukru 4 jajka 1 opakowanie budyniu waniliowego 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii lub 1 laska wanilii 250 g Nutelli Dodatkowo: 1/2 słoiczka dżemu truskawkowego owoce do ozdoby Przygotowanie: Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Ciastka, Nutellę(...)Ciasteczkami dokładnie wylepiamy dno tortownicy. Wkładamy do piekarnika i pieczemy przez około 15 minut. Upieczony i lekko ostudzony spód smarujemy dżemem. W dużej misce umieszczamy twaróg, śmietanę, cukier, budyń i jajka, miksujemy na niskich obrotach do połączenia się składników. Z całości masy serowej odlewamy połowę i miksujemy z Nutellą. Do pozostałej białej masy serowej dodajemy wanilię i mieszamy. Masę
Mania Gotowaniapołowy tej porcji wyszło 8 ..ja dodatkowo do środka dodałabym jeszcze jakieś owoce..i tak zrobię następnym razem.. 4 jajka 3/4 szkl.cukru 3/4 szkl. mąki pszennej 2 opakowania budyniu waniliowego 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 2 duże łyżki majonezu wiejskiego Develey 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 2 łyżeczki kakao 1 łyżeczka syropu klonowego Jajka ubić (w całości), dodawać stopniowo(...)cukier i nadal ubijać. Następnie dodawać mąkę, budyń i proszek do pieczenia, cały czas mieszając. Dodać majonez i ekstrakt waniliowy.Do kubeczka odłożyć ok. 14 łyżeczek ciasta, do którego należy dodać kakao oraz syrop klonowy.Ciasto nakładać do formy do pieczenia muffinek (ok 3/4 wysokości). Na górze każdej muffinki robić kleksy z ciemnego ciasta [ lekko zamieszałam wykałaczką] . Piec około 20 minut
Moje domowe kucharzenierondelka i zagotować . W 1/2 szkl. mleka rozrobić obie mąki i cukier. Do gotującego się mleka wlewamy roztwór z mąk i mieszamy do czasu aż masa zgęstnieje. Budyń studzimy a następnie miksujemy z miękkim masłem na krem, stopniowo dodając do masła budyń. Składanie ciasta Biszkopt orzechowy / połowa masy budyniowej / ciasto jabłkowe / druga połowa masy budyniowej / biszkopt orzechowy / polewa
Słodkości i nie tylkorazem z cukrem i cukrem waniliowym. Na wrzące mleko wlewamy wymieszane z pozostałym mlekiem mąki. Mieszamy na małej mocy palinka, uważając żeby nie przypalić od spodu. Powinniśmy otrzymać konsystencję budyniu. Odstawiamy do ostygnięcia. Po tym czasie budyń ucieramy z kostką masła na puszysty krem. Polewa: 1 czubata łyżka kakao 3 łyżki cukru pudru 2 łyżki zimnej wody 100 g masła
Made By Mom And Sonpieczenia 1,5 łyżki cukru pudru 2 żółtka 2 łyżki kakao Masa jogurtowa 3 jogurty greckie po 400 g 8 jajek 3/4 szkl cukru 2 łyżki cukru wanilinowego 2 budynie śmietankowe 3/4 szklanki oleju Polewa 3 łyżki masła 3 łyżki kakao 3 łyżki cukru 3 łyżki jogurtu naturalnego Przygotowanie: Kruche ciasto: Wszystkie składniki ciasta włożyć do misy miksera(...)widelcem i podpiec około 20 minut w 180 stopniach. Wyjąć. Masa jogurtowa: Żółtka ubić z cukrami. Białka z szczyptą soli ubić na sztywną pianę dodać utarte żółtka, jogurty, budynie i zmiksować na wolnych obrotach. Na końcu wlać olej i delikatnie wymieszać. Masę wylać na podpieczony spód i piec w 180 stopniach 70 minut. Blacha 34*25 cm. Polewa
Ala piecze i gotujekostka masła 2 łyżeczki proszku dopieczenia torebka cukru waniliowego 4 jajka Masa serowa 70 dag twarogu 2 żółtka szklanka cukru pół kostki masła 50 g wiórków kokosowych budyń waniliowy Wykonanie Ciasto Masło, cukier, kakao oraz cukier waniliowy podlać pięcioma łyżkami wody i gotować 5 min. Po ostudzeniu dodać 4 żółtka i wymieszać na jednolitą masę. Odlać pół szklanki masy(...)reszty dodać mąkę, proszek dopieczenia i pianę z białek. Masa serowa Żółtka oraz cukier i cukier waniliowy zmiksować na puszystą masę. Twaróg zmielić dodać budyń, wiórki kokosowe oraz masę jajeczną dokładnie wymieszać wszystkie składniki. Z masy serowej formować kulki i układać na dnie formy, wysmarowanej masłem. Kulki zalać ciastem. Piec 50 minut w nagrzanym piekarniku w temperaturze
RAROSSAszkl mąki krupczatki 370 g masła lub margaryny 1,5 szkl cukru 6 żółtek 3 łyżki kakao 3 łyżeczki proszku Masa kokosowa 6 białek 1 szkl cukru 2 budynie śmietankowe 1,5 łyżki mąki ziemniaczanej 220 g kokosu 750 ml kwaśnej śmietany 18% 1,5 szkl jeżyn 1 gruszka Przygotowanie: Kruche ciasto: Wszystkie składniki ciasta umieścić w misie z miksera(...)Wyjąć. Masa kokosowa: Białka ubić na sztywno, dosypywać porcjami cukier i miksować do momentu aż cukier się rozpuści. Dodać do białek śmietanę zmiksować na wolnych obrotach. Kokos wymieszać z budyniem i proszkiem do pieczenia dodać do białek i zmiksować na wolnych obrotach do momentu aż wszystkie składniki się połączą. Masę kokosową wyłożyć na letni podpieczony spód. Na wierzchu rozsypać jeżyny
Ala piecze i gotujeserniczków: 200 ml śmietany kremówki 36% 200 g ciemnej czekolady (min. 50% kakao) 5 łyżek mleka 3 jajka 100 g cukru 500 g twarogu, zmielonego przynajmniej dwukrotnie 1 budyń czekoladowy 1 łyżka kakao około 25 ciasteczek Oreo Śmietanę podgrzewamy, wrzucamy do niej czekoladę, rozpuszczamy, dodajemy mleko, mieszamy i odstawiamy do ostygnięcia. Jajka ubijamy z cukrem. Następnie dodajemy zmielony twaróg(...)budyń czekoladowy. Ucieramy do połączenia się składników. Kolejno dodajemy kakao i przestudzoną czekolado-śmietanę. Ucieramy krótka chwilę. Formę na muffinki wykładamy papilotkami. Na dno każdej papilotki dajemy ciasteczko Oreo. Zalewamy masą serową do 3/4 wysokości. Wkładamy do nagrzanego do 170 stopni piekarnika. Pieczemy około 30 minut. Studzimy w lekko uchylonym piekarniku. Następnie na kratce kuchennej. Mini serniki posypujemy rozkruszonymi ciasteczkami
Made By Mom And Sonmasła lub margaryny. 3/4 mleka zagotować z cukrem i cukrem waniliowym. W reszcie mleka rozrobić obydwie mąki, mieszając, powoli wlać do gotującego się mleka. Gotować, aż zgęstnieje jak budyń, ostudzić. Masło utrzeć i, ucierając, dodawać po łyżce zimnego budyniu. Ucierać, aż powstanie jednolita masa. Wyłożyć ją na wystudzone ciasto. Dodatkowo: galaretka truskawkowa, 1 opakowanie okrągłych biszkoptów
Z miłości do słodkości