bruschetta - 545 przepisów (strona:13/37)

Filet z kurczaka z jarmużem, suszonymi pomidorami pod serową pierzynką 95

Delikatne mięso jakim jest filet z kurczaka potrzebuje wyrazistych w smaku dodatków. W połączeniu z jarmużem, suszonymi pomidorami   i kremowym sosie z sera zagrodowego   bruschetta   z Wytwórni Agnieszki i Marcina Bielec stanowi pełnowartościowe danie obiadowe.   Najlepiej smakuje podany w towarzystwie pieczonych chrupiących ziemniaków, dzięki temu cały obiad mamy z piekarnika J Dodatek pysznego sera i ziół(...)polecam J   Składniki na 4 porcje/ 1 duża podwójna   pierś z kurczaka 6-8 suszonych pomidorów w zalewie olejowej 20 dag świeżego jarmużu 15 dag sera zagrodowego bruschetta    1 szklanka słodkiej śmietanki 18% 1 duża   cebula 4 ząbki czosnku 1 łyżka masła Suszona bazylia do smaku Suszony tymianek do smaku Sól i pieprz do smaku

Wanilia i Kardamon
Bruschetta z pomidorami i pieczarkami 88

Bruschetta z pomidorami i pieczarkami, czyli jedna z najprostszych i... Artykuł Bruschetta z pomidorami i pieczarkami pochodzi z serwisu CookMagazine

COOKMAGAZINE
Bruschetta z mozzarellą, szynką parmeńską i oliwkami 122

Śniadanie to najważniejszy posiłek dnia, przynajmniej tak od zawsze mnie uczyli :) A więc taka szybka śniadaniowa propozycja nazwana z włoska bruschettą, a po naszemu grzanki z mozzarellą, szynką parmeńską i oliwkami z sosem na bazie ketchupu (to tak na szybko, bo oczywiście możemy przygotować swój sos pomidorowy). Pyszne danie, które przygotujemy w kilka chwil. To także moja kolejna potyczka(...)zajadał, że kilka dni później nieproszony kupił mozzarellę, Dziecko jedzące zdjęło szynkę i "to zielone", a Niejadek zdjął wszystko z chrupiących kromek i nie zjadł.... o przepraszam, oliwki zjadł.... Bruschetta z mozzarellą i pomidorowym sosem Składniki: 1)       1 bagietka 2)       kilka plastrów szynki parmeńskiej

Na kulinarnym poligonie
80 przepisów na dania na kolację 101

kurczakiem placki z gotowanych ziemniaków z fetą sałatka z brokułami dyniowe gnocchi zapiekanki z pieczarkami sałatka meksykańska PLACKI Z KALAFIORA szakszuka z kurkami sałatka z kaszą pęczak i kurczakiem bruschetta z pomidorami boeuf strogonow sałatka z kwiatami cukinii frytki z warzyw z piekarnika sałatka z kolorowych buraczków najlepszy domowy cheeseburger pasta z awokado i jajka sałatka z kaszą gryczaną niepaloną(...)wędzonym kurczakiem bliny z kawiorem przepis na leniwe placki chlebowe z patelni ślimaczki z ciasta francuskiego sałatka z kaszą bulgur sałatka ziemniaczana z jajkiem carpaccio z buraka placuszki pełnoziarniste bruschetta z gruszką i kozim serem małże w białym winie kanapka ze stekiem placki z gotowanych ziemniaków sałatka cezar hummus z soczewicą placuszki serowe z prażonymi jabłkami sałatka z tuńczykiem podstawowy

nietylkopasta.pl
Mus malinowy z mascarpone z sałatką z letnich owoców (przepis krok po kroku) 103

krem na bazie octu balsamicznego z Modeny. Dzięki swej słodko-kwaśnej nucie oraz gęstej konsystencji, świetnie nadaje się do przyprawiania oraz dekorowania różnych dań. Kojarzycie te sałatki i bruschetty z włoskich restauracji upiększone ciemnymi esami-floresami? Szefowie kuchni wykorzystują do tego właśnie glassy balsamiczne. Glassa balsamiczna od Monini występuje w różnych wariantach - klasycznej, białej (z białego octu winnego) oraz smakowej(...)owocowych czy jako sos do placków i gofrów. Glassę malinową możecie jednak wykorzystać także do dań wytrawnych, np. do różnych sałatek, jak sałatka z malinami i pleśniowym serem, do bruschetty, czy polędwiczek. Zachęcam Was do tego, abyście zaprosili ten produkt do swojej kuchni, na początek przygotowując dzisiejszy przepis :) Mus malinowy z mascarpone podany z sałatką z letnich owoców z Glassą

Chilli Czosnek i Oliwa
4 włoskie przepisy na śniadanie w stylu "la dolce vita" 140

czyści się sama! Jedyny mały minus tego urządzenia to jego rozmiary, które powinni wziąć pod uwagę posiadacze małych kuchni. 4 włoskie przepisy na śniadanie w stylu "la dolce vita" Bruschetta z gorgonzolą, szynką parmeńską i figami Przepis na śniadanie ekspresowe, a jednocześnie tak cieszące oko swoją urodą! W wersji wegetariańskiej zastąpcie szynkę posiekanymi orzechami laskowymi. ➤czas przygotowania: 15 min. Składniki(...)sera z niebieską pleśnią) 1 łyżka śmietany lub jogurtu naturalnego   6 plastrów szynki parmeńskiej (lub innej suszonej szynki) 2-3 figi   łyżka miodu  Przygotowanie bruschetty z gorgonzolą i figami:    Ciabattę lub bagietkę pokrój na kromki i ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Skrop oliwą. Wstaw do piekarnika nagrzanego na 200 stopni

Chilli Czosnek i Oliwa
Pasta grzybowa z nóżek grzybowych , przetwory 100

bardzo aromatyczne i pyszne . Fakt, że są delikatnie twardawe , ale to właśnie tworzy farsz niepowtarzalnym . Jest banalnie prosty , doskonale nadaje się do nadziewania , faszerowania lub na swojskie zapiekanki czy bruschetty . Polecam , naprawdę warto … Kurcze w tym roku zamęczę się grzybozbieractwem , a Was zamęczę przepisami jak to dobro przetworzyć składniki : nóżki dowolnych grzybów czosnek granulowany do smaku łyżeczka cukru sól(...)minut od zagotowania , drugiego dnia 15 minut od zagotowania , trzeciego dnia 10 minut . Tak przygotowane nóżki , po doprawieniu dowolnymi przyprawami są świetne jako nadzienie pierogów, krokietów . Doskonale smakują z bruschettą , zapiekanką , a nawet jako pasztet grzybowy na kanapkach . Smacznego ! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Pasta grzybowa z nóżek grzybowych , przetwory pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży

Ogrodnik w podróży
BRUSCHETTA- KLASYCZNY PRZEPIS 120

Bruschetta to pyszna, szybka i łatwa przekąska, która sprawdzi się idealnie podczas domowych przyjęć. Aby przygotować klasyczną bruschette potrzebujesz ciabatty, ale śmiało możesz wykorzystać inne pieczywo, ja wykorzystałam chleb na zakwasie, świeżej bazylii, soczystych słodkich pomidorów, czosnku i oliwy. Składniki 1 ciabatta (może być bagietka lub inne pieczywo) 3 słodkie pomidory 1 duży ząbek czosnku 2 łyżki posiekanej świeżej bazylii(...)część kroję w drobną kosteczkę i wsypuję do miseczki. Dodaję bazylię, przeciśnięty przez praskę czosnek, skrapiam delikatnie oliwą i doprawiam do smaku solą oraz pieprzem. Podaję z grzankami. Artykuł BRUSCHETTA- KLASYCZNY PRZEPIS pochodzi z serwisu Kukułeczki

Kukuleczki
BRUSCHETTA- KLASYCZNY PRZEPIS 111

Bruschetta to pyszna, szybka i łatwa przekąska, która sprawdzi się idealnie podczas domowych przyjęć. Aby przygotować klasyczną bruschette potrzebujesz ciabatty, ale śmiało możesz wykorzystać inne pieczywo, ja wykorzystałam chleb na zakwasie, świeżej bazylii, soczystych słodkich pomidorów, czosnku i oliwy. Składniki 1 ciabatta (może być bagietka lub inne pieczywo) 3 słodkie pomidory 1 duży ząbek czosnku 2 łyżki posiekanej świeżej bazylii(...)część kroję w drobną kosteczkę i wsypuję do miseczki. Dodaję bazylię, przeciśnięty przez praskę czosnek, skrapiam delikatnie oliwą i doprawiam do smaku solą oraz pieprzem. Podaję z grzankami. Artykuł BRUSCHETTA- KLASYCZNY PRZEPIS pochodzi z serwisu Kukułeczki

Kukuleczki
Bruschetta z pomidorami i bazylią 150

przepyszna włoska przekąska gotowa. Oszalałam na jej punkcie - mogłabym ją jeść non stop, na śniadanie, kolację, na obiad. No może przesadziłam - na obiad zjadłabym cukinię ;) Są rózne szkoły przygotowywania bruschetty  - jedni dodają pomidory na opieczoną bagietkę, inni (w tym ja) dodają pomidory i opiekają całość w piekarniku.   Składniki (na 2 porcję): kilka kromek bagietki - ilość wg uznania(...)kawałki i obłożyć pomidorami. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni na 6-7 minut.  Jeśli używacie świeżej bazylii, po wyjęciu z piekarnika dodać  kilka listków na bruschettę.  Buon appetito

Moja kraina smaków
Grzanki ostatniej szansy: Bruschetta z papryką 101

Bruschetta to po prostu taka grzanka – zapiekanka, którą pewnie każdy z nas doskonale zna. Włosi udoskonalili nieco tę grzankę, smarując najpierw pieczywo oliwą i czosnkiem. Nie da się ukryć, że zdecydowanie poprawia to smak zwykłej grzanki i nadaje jej głębszego smaku. Takie chrupiące przekąski to u nas w domu typowe danie ostatniej szansy na […] Artykuł Grzanki ostatniej szansy(...)Bruschetta z papryką pochodzi z serwisu Wiszniówka

Wiszniówka
Grzanki ostatniej szansy: Bruschetta z papryką 104

Bruschetta to po prostu taka grzanka – zapiekanka, którą pewnie każdy z nas doskonale zna. Włosi udoskonalili nieco tę grzankę, smarując najpierw pieczywo oliwą i czosnkiem. Nie da się ukryć, że zdecydowanie poprawia to smak zwykłej grzanki i nadaje jej głębszego smaku. Takie chrupiące przekąski to u nas w domu typowe danie ostatniej szansy na […] Artykuł Grzanki ostatniej szansy(...)Bruschetta z papryką pochodzi z serwisu Wiszniówka

Wiszniówka
Obiad – hamburgery i domowe bułki hamburgerowe 117

oliwy z oliwek 1 jajko 2 łyżeczki soli 1 łyżka świeżego rozmarynu, pokrojonego 8 suszonych pomidorów w oliwie 3 łyżki nasion do posypania 2 łyżeczki przyprawy do bruschetty Podgrzej mleko do 28 stopni. Rozpuść drożdże. Do misy robota wsyp mąkę i wlej rozczyn. Zacznij wyrabiać ciasto i po chwili dodaj jajko i sól. Kiedy ciasto tworzy już kulę dodaj oliwę(...)podziel ciasta na 10 kawałków. Formuj okrągłe bułki. Układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia w odstępach. Spłaszcz i posmaruj rozmąconym jajkiem. Na wierzchu posyp nasionami i przyprawą do bruschetty. Rozgrzej piekarnik do 250ºC na termoobiegu (temperatura wedle piekarnika) i wstaw bułki do pieczenia. Piecz przez 10 minut, po czym zmniejsz temperaturę do 160ºC również na termoobiegu i piecz jeszcze

codojedzenia
Bruschetta z mozzarellą i szynką parmeńską 157

Polecam dziś kanapki, włoskie kanapki na ciepło, idealne na chłodne dni. Ja uwielbiam włoskie bruschetty, są pożywne i aromatyczne, są super na zgłodniały organizm. Szybki i sprawnie go nakarmimy, polecam do spróbowania. Włoskie kanapki na ciepło - bruschetta. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Bogaty w smaki wieczór z bakaliami HELIO 129

sprawdzają się pomidorowy, czosnkowy, ajwar, ziołowy, tatarski. Pasta z tuńczyka, hummus, guacamole, pesto czerwone, zielone. Wszelakie ciekawe w smaku pasty sprawdzają się z bułeczkami i rozmaitymi rodzajami pieczywa. GRISSINI, BRUSCHETTY, INNE Polecam włoskie paluszki – grissini, tu dowolność z sezamem, czosnkiem, oliwą z oliwek, papryką. Bułeczki, bruschetty, tosty, chlebki pita, pokrojone tortille, grzanki posmarowane pesto, domowy chleb z oliwkami. U mnie

Zasmakuj Kuchni
Wytrawne gofry z bruschettą 103

każdego! :) Potrzebujemy: Gofry: 250 g mąki pszennej 50 g parmezanu 100 g frankfurterek Henryk Kania 1/2 czerwonej cebulki 450 ml wody 25 ml oleju rzepakowego 2 jaja sól, pieprz Bruschetta: 2 pomidory malinowe świeża bazylia oliwa z oliwek sól, pieprz W misce mieszamy mąkę ze startym parmezanem, pokrojonymi w cienkie talarki frankfurterkami, pokrojoną w kostkę czerwoną cebulką oraz solą(...)rozgrzewać gofrownicę. Na rozgrzaną gofrownicę wlewamy porcję ciasta i pieczemy do momentu aż zaczną się odrobinę rumienić. Gotowe wyjmujemy na kratkę. W międzyczasie przygotowujemy naszą pomidorową lekką sałatkę, czyli bruschettę. Pomidory obieramy ze skóry, jeżeli łatwo schodzi, w innym wypadku nie ma potrzeby jej obierania. Kroimy je w kostkę o wymiarach około 0,5 cm. Bazylię siekamy drobno i dodajemy

MamaOskarka
Przepisy na upalne lato - chłodniki, śniadania, kolacje i lody 200

jajkiem 2.  Labneh - domowy twarożek z naturalnego jogurtu 3.  Jajka sadzone na szpinaku, z pieczarkami i pomidorami 4.  Sałatka z awokado i tuńczyka 5.  Bruschetta z pomidorową salsą 6.  Bruschetta caponata 7.  Grzanki a'la caprese 8.  Tosty z pastą z awokado, z dodatkiem gruszki i suszonych pomidorów 9.  Pasta z grillowanych

Codzienna kuchnia niecodzienna
Bruschetta z mini mozzarellą 137

Dzisiaj czas na kolację w stylu włoskim. Aromatyczna, chrupiąca bruschetta to grzanka, której podstawą jest pieczywo, posmarowane oliwą i roztartym czosnkiem, z dodatkiem pomidorów. Istnieje wiele wariantów tej przekąski. Można dodać się do niej salami czy np. mozzarellę. Ja na swoje włoskie grzanki dałam Zottarellę Minis bez GMO . Co to oznacza? To oznacza,że firma Zott produkuje swoje produkty(...)składników nie przetworzonych genetycznie, czyli np. z mleka od krów karmionych wyłącznie naturalną paszą BRUSCHETTA Składniki: 2 pomidory malinowe 1 opakowanie Zottarella Minis 150g 6-8 kromek bułki paryskiej oliwa z oliwek (opcjonalnie masło) 2-3 ząbki czosnku kilka listków bazylii lub szczypiorku Przygotowanie: Kromki bułki skrapiamy oliwą i smażymy na suchej patelni lub podpiekamy ok. 5 minut w piekarniku

Bon appetit mon amie
Przepisy na majówkę 101

Najlepsze przepisy na długi weekend majowy! Udanego wypoczynku! Bruschetta z pieczarkami i grana padano Bruschetta ze szpinakiem i grana padano Focaccia z cukinią i pomidorem Focaccia z cukinią, pomidorem i pieczarkami Hummus Koktajl szpinakowo - pomarańczowy Mango lassi Mus czekoladowy z mascarpone Pomidorowa sałatka ze szpinakiem, młodą kapustą i oliwkami Sałatka z cieciorki z papryką, czerwoną cebulą i natką pietruszki Sałatka

Moja smaczna kuchnia
Chrupiący Pan czyli Croque Monsieur - najsłynniejsza francuska kanapka. Moja recenzja opiekacza Breville DuraCeramic VST071X 147

błyskawiczny obiad.  W kolejnej części dzisiejszego wpisu znajdziecie także moją recenzję opiekacza Breville z powłoką DuraCeramic, przy którego uzyciu przygotowuję tosty, grzanki i przeróżne ciepłe kanapki od bruschetty po panini. Myślę, że zakochacie się w tym urządzeniu tak jak i ja, bo jest to naprawdę wszechstronny opiekacz o rewelacyjnych funkcjach :-) Chrupiący Pan czyli Croque Monsieur - najsłynniejsza francuska kanapka. Składniki(...)które jest wysokie i przestawić poziom opiekania na wyższy, dzięki czemu kanapka nie zostanie zmiażdżona. Mogę także z powodzeniem używać opiekacza tylko z użyciem dolnej płyty grzejnej, by przygotować bruschettę. Nawet kanapkę z tortilli możemy wsunąć do środka i po chwili już zadowolić się jej ciepłym smakiem.  Regulacja mocy także jest tutaj bardzo ważna. Możemy sobie zmienić

Poezja Smaków - blog kulinarny
Bruschetta ze szpinakiem i grana padano 108

szpinakiem i grana padano, czyli przenosimy się do słonecznej Italii. Jesteście zadowoleni? Takie śniadanie sobie dzisiaj zafundowałam, a jutro planuję makaron, szpinak, grana padano i cieciorka-taka kombinacja smakowa. Bruschetta ze szpinakiem i grana padano Składniki: 250 g młodego szpinaku 3 ząbki czosnku pieczywo np. ciabatta kawałek grana padano lub parmezanu sól, pieprz do smaku 5 łyżek oliwy z oliwek(...)Doprawiamy do smaku, mieszamy. Pieczywo, najlepiej ciabattę, kroimy na kromki. Każdą grillujemy z obu stron na patelni grillowej lub zwykłej. Na ciepłych grzankach układamy szpinak z czosnkiem. Każdą bruschettę podajemy ze startym na wierzchu grana padano

Moja smaczna kuchnia
Bruschetta z pomidorami i anchois 141

Bruschetta to kanapka na ciepło rodem z Włoch. Jest tak pyszna że nie można jej się oprzeć. Tutaj dodatek anchois to był strzał w dziesiątkę. Kanapki są pyszne, aromatyczne i zachęcają do jedzenia. Bruschetta z pomidorami i anchois. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Pizza Special :) 119

soli szczypta cukru 1/2 kostki drożdży Dodatkowo: 1 kulka mozarelli mały kawałek parmezanu lub podobnego sera ok 10 oliwek zielonych bez pestek, np. Develey szynka szwarcwaldzka - ok 6 plastrów bruschetta z suszonych pomidorów (może być koncentrat pomidorowy z czosnkiem) zioła prowansalskie  oregano Wykonanie: Mąkę przesiać do miski, dodać sól, cukier, oliwę, drożdże oraz ciepłą wodę. Urabiać 10 minut(...)stopni. Parmezan zetrzeć na tarce, mozarellę pokroić w plastry i posypać oregano i ziołami prowansalskimi, szynkę pokroić wg uznania, oliwki przekroić na pół. Rozwałkowane ciasto nakłuć widelcem, posmarować bruschettą (lub koncentratem), rozłożyć szynkę, oliwki, mozarellę i posypać parmezanem. Piec ok 10-12 minut. Gotowe! :) Smacznego

Trufelkowo
Bruschetta z bresaolą i kaszkawałem 204

Kanapka włoska czyli bruschetta to grzanka polana oliwą i posmarowana czosnkiem a na niej już pełna dowolność. U mnie na grzance wylądowała suszona na powietrzu, solona wołowina, dojrzewająca przez 3 miesiące, bresaola. Ser kaszkawał to długodojrzewający ser z mleka owczego lub krowiego, bardzo popularny we Włoszech jako Cacciocavallo. Bruschetta z bresaolą i kaszkawałem. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Bruschetta z mozzarellą, z grilla 183

Podczas grillowania, często przygotowuję przekąski, które urozmaicają posiłek. Dzisiaj coś dla osób lubiących pieczywo z grilla- bruschetta z mozzarellą. Składniki: 2 - 3 bułki (mogą być czerstwe) 1 kulka mozzarelli 2 czubate łyżeczki mielonych pomidorów suszonych 1 płaska łyżeczka ziół prowansalskich 1 czubata łyżeczka oregano 2 duże ząbki czosnku, przeciśnięte przez praskę 3 łyżki oliwy extra vergine sól pieprz Wykonanie : Bułkę(...)kroimy na cienkie kromeczki. Mozzarellę kroimy na drobne kawałki. Dodajemy przyprawy oraz oliwę i wszystko razem mieszamy. Tak przygotowaną mozzarellę zamykamy w pudełku i zabieramy na grilla. Bruschettę grillujemy na słabym żarze. Pieczywo szybko się zarumienia i nie można położyć go na mocnym żarze, ponieważ spali się, zanim roztopi się mozzarella. Na bułkach rozkładamy mozzarellę i kładziemy je na grillu

Smak mojego domu
Jedzenie na imprezę, które będzie smakować każdemu? Spróbuj włoskich antipasti 424

wzór z kuchni włoskiej, serwując smaczne antipasti. To jedzenie na imprezę, które zrobi wrażenie na każdym gościu. Ty zaś przygotujesz je bardzo szybko – przepisy nie są bowiem skomplikowane. Klasyczna bruschetta Jeżeli szykujesz jedzenie na imprezę, bruschetta świetnie sprawdzi się w roli przekąski. Chrupiące grzanki z różnorodnym farszem zaspokoją pierwszy głód. Składniki: 4 połówki ciabatty 1 opakowanie sera mozzarella (najlepiej gatunku

codojedzenia
Aromatyczna bruschetta 171

obłędnie. Bagietki możecie zrobić dzień wcześniej - Tu  znajdziecie przepis, lub skorzystać z przepisu na nasz ulubiony chleb -   Tu  znajdziecie przepis. Zazwyczaj robię większą ilość farszu do bruschetty- można ją przechowywać w lodówce do trzech dni w szczelnie zamkniętym pojemniku. Wystarczy zrobić grzanki czosnkowe i pyszna kolacja gotowa. Przepis na bruschetta mix 3 średnie pomidory 10 pomidorków koktajlowych

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Bruschetta – mix 178

sans-serif; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Bruschetta – mix Składniki: Bagietka pełnoziarnista – 1 sztuka Oliwa z oliwek Czosnek – 2 ząbki Oliwki – kilka sztuk Mozarella kulki - 1 opakowanie Łosoś wędzony - kilka plasterków Składniki – pasta pomidorowa: Pomidory – 2 sztuki Świeża(...)migdałami. Wymieszać z parmezanem i doprawić do smaku solą, pieprzem i oregano. Wykonanie – tapenada oliwkowa: Oliwki i kapary bardzo drobno posiekać. Wymieszać z parmezanem i doprawić do smaku. Wykonanie – bruschetta: Bagietkę pokroić na kawałki i każdy kawałek posmarować oliwą i natrzeć czosnkiem. Ugrillować, a następnie posmarować wybraną pastą. Udekorować mozzarellą, wędzonym łososiem i oliwkami

Kuchnia Bon Appetit
Bruschetta z serem pleśniowym 228

Bruschetta – mini grzanki z serem pleśniowym. Coraz chętniej sięgam po ser pleśniowy, ale jak na razie jestem wstanie zjeść go jedynie na ciepło i o dziwo nie przeszkadza mi jego zapach:) Dla tych, który lubią sery pleśniowe przepis się spodoba. Pozostali mam nadzieję, że tak jak ja będą się powoli(...)niego przekonywać 🙂 Czas wykonania: 20 min Ilość porcji: 8 sztuk Składniki: ½ […] Artykuł Bruschetta z serem pleśniowym pochodzi z serwisu KuchniaWeDwoje.pl

KuchniaWeDwoje.pl
Zioła toskańskie - mieszanka przypraw, Spaghetti á la Toscana 239

dojrzałych w słońcu pomidorów, ziół i czosnku. Można używać ją jako pastę (po wymieszaniu z wodą i olejem) lub dodawać do potraw w postaci suchej. Idealnie pasuje do bruschetty, przystawek, sosów, sałatek, mięs i ryb. Tuscany spice blend, Spaghetti á la Toscana I use this blend to make a very tasty and super quick spaghetti a’la toscana -> dinner(...)herbs and garlic. You can add it to dishes or use it as breadspread (after mixing it with a bit of water and oil). It is perfect for bruschetta, side dishes, dressings, salads, meat and fish

Qlinarnie i Qlinarnie
Omlet a'la tiramisu. 174

jest naprawdę duży, więc na pewno  każdy znajdzie coś dla siebie :) Ostatnio w moje ręce trafiły nie tylko produkty, których użyłam do przygotowania tego przepisu, ale także inne: bruschetta z borowików, krem ze szparagów,  obłędnie pyszne ciasteczka cantucci z migdałami oraz kolejne płatki śniadaniowe do kolekcji (tym razem truskawkowe). PS. Bruschetta z borowików to teraz mój

Poranek na słodko
Crostini z musem z wątróbek według Magdy Gessler 201

tradycyjny chleb z... Ja również. Nie tylko jednak Polacy kochają kanapki, gdyż ich rodzajów jest niezliczona ilość. Każde państwo, każda nacja ma swoje ukochane. Włosi mają crostini i bruschettę, pozornie identyczne. Różnica polega na pieczywie użytym do przygotowania ich. Do bruschetty wybieramy pieczywo na zakwasie, natomiast do crostini pieczywo białe. Zapraszam Was dzisiaj na crostini z musem z wątróbek. Dlaczego

Codzienna kuchnia niecodzienna
Jak zrobić labneh (ser z jogurtu)? - przepis krok po kroku 163

chlebek, a jeszcze lepiej tosty. Taki serek możesz wykorzystać także we wszystkich przepisach, zamiast kupnego kremowego serka czy ricotty. Np. posmarować kromki bagietki i przybrać warzywami (np. zrobić takie bruschetty ), zrobić tarty z ciasta francuskiego z groszkiem i szparagami , czy słodki twarożek z dodatkiem miodu i suszonych owoców. Labneh może być także bazą dla różnych sosów i dipów, np. sosu(...)jako baza sosu do makaronu (szczególnie, gdy w słoiczku znajdowały się ząbki czosnku) oliwą możesz polać kromki pieczywa i podpiec je w piekarniku - powstaną pyszne grzanki czy baza do bruschetty Jak zrobić labneh (ser z jogurtu)? - przepis krok po kroku Potrzebujesz: 2 duże opakowania (łączenie 800 g ) jogurtu typu greckiego o dobrym składzie (tylko mleko i kultury bakterii)* 1 łyżeczkę

Chilli Czosnek i Oliwa
Bruschetta z awokado 161

Klasyczna bruschetta to zapiekanka na pieczywie z oliwą i pomidorami, najczęściej z dodatkiem bazylii. I tu pojawia się pewien problem jeśli chodzi o mnie, bo ani nie jestem miłośniczką bazylii, ani pomidorów na ciepło :-( Ale ogólna koncepcja dania bardzo mi się podoba :-) Dlatego też wymyśliłam sobie taką trochę inną bruschettę bez bazylii, a ponad to oliwę zastąpiłam awokado, bo też

Czary - gary w kuchni
Bruschetta, czyli grzanki z serem i pomidorami 172

Bruschetta to pomysł na szybką przekąskę na słono, idealną na śniadanie jak i kolację.  Warto dodać, że przygotujecie ją z łatwo dostępnych składników :) Bruschetta to nic innego, jak grzanki zapiekane z serem i pomidorami. Całość przed podaniem warto ozdobić listkami bazylii. Składniki na porcję dla 2 osób: 1 bagietka 2 pomidory malinowe starty, żółty

Ugotować
Warszawska podróż kulinarna do Włoch w restauracji Presto Pizzerii - Trattoria - dobry sposób na poprawę humoru 154

przede wszystkim kilka rodzajów pizzy, dania z makaronu ( Spaghetti Bolognese, Spaghetti Carbonara, Lasagne, Cannelloni ze szpinakiem, ricottą i pomidorami), włoskie desery ( Panna cotta, Tiramisu, Crema Catalana) oraz przystawki jak: Bruschetta z grillowanymi warzywami czy z świeżymi pomidorami. W karcie znajdą coś dla siebie również miłośnicy mięsa, ryb i sałatek. Do picia mamy do wyboru oczywiście wina, typowe napoje zimne: coca(...)takie jak: marchewkowy, jabłkowy, pomarańczowy, grejpfrutowy czy mieszany. W menu również jest coś dla najmłodszych. Lokal oferuje im kartę z daniami przystosowanymi do gustu dzieci podawane w mniejszych porcjach. Bruschetta z pomidorkami i bazylią posypana parmezanem Penne w sosie na bazie sera mascarpone z kurczakiem, pomidorami i chilli Crema Catalana J eśli chodzi o smak to dania , które spróbowałam bardzo

Projekty ze smakiem
Przekąski na karnawał z francuskiego ciasta 202

przeciśnięty przez praskę 1 łyżka masła sól do smaku czarny pieprz, grubo mielony 50 g fety 80 g żółtego sera, u mnie ostry ser z papryką 1 łyżka przyprawy bruschetta Nastaw piekarnik na 200ºC na termoobieg (bez termoobiegu 10 stopni więcej lub według piekarnika). Opłucz szpinak i drobno pokrój. Rozpuść masło na patelni, dodaj czosnek i szpinak. Smaż szpinak dopóki(...)odparuje wody. Dopraw solą i pieprzem. Przestudź. Rozwiń francuskie ciasto na blasze. Rozprowadź równomiernie szpinak, następnie posyp pokruszoną fetą i utartym serem. Na końcu posyp przyprawą bruschetta. Wstaw placek do nagrzanego piekarnika i piecz przez około 12 – 15 minut. Wyjmij z piekarnika i pokryj na małe kwadraty. Podawaj przekąski na ciepło lub na zimno.   The post Przekąski

codojedzenia
Zupa z pieczonej papryki 140

nią przepis - szkoda marnować czasu - musicie ją wypróbować ! - 6 dużych czerwonych papryk - ok. 1 litr bulionu z warzyw - 1/2  główki czosnku - chleb na grzanki - pieprz, sól - przyprawa do bruschetty - świeży rozmaryn do ozdobienia - feta pokrojona w kostkę lub mój ulubiony ser kozi ;) Obieramy paprykę - i tu nie będę nic tworzyć ;) Po prostu odsyłam  Was do filmu(...)youtu.be/iHlg1CSWNwE  jak obrać paprykę ;) Obraną paprykę , oraz pokrojony w cienkie plasterki czosnek - wstawiamy na ok. 15-20  min do nagrzanego piekarnika, zasypujemy 2 łyżkami przyprawy do bruschetty, pieprzem i solą. Pieczemy do lekkiego zarumienienia :)  Następnie blendujemy i dodajemy do bulionu. Dodajemy duuuużo pieprzu i soli - aby zupa nabrała wyrazistości. Na  talerzach układamy ser, zalewamy naszym

dlaSmaQ
Bruschetta z jajecznicą 162

Miałam nadzieję, że będą pachniały słońcem ale na to jeszcze liczyć nie można - ale z chrupiąca bułeczką i tak cudnie smakowały Nie wiem  dlaczego ale połączenie jajka z bruschettą już od dawna mnie kusiło - i było to kuszenie słuszne. Danie do zaliczam do śniadań dla mistrzów. Bruschetta z jajecznicą dla 2 osób 30 minut Składniki 4 pomidory najlepiej dojrzewające

sierotka maRysia w kuchni
Włochy: Bruschetta 154

fundusze na obrzydliwie drogie ekspresy ciśnieniowe. Po tym krótkim wprowadzeniu czas na moją dzisiejszą, słoneczną propozycję, aby pod koniec weekendu dobrze Was nastroić przed nadchodzącym tygodniem. Proszę Państwa, oto Bruschetta! Przepyszna wersja bagietki z pomidorami, czosnkiem i bazylią. Same podstawowe dla włochów produkty. Przepis na bagietki, które widać na zdjęciach znajdziecie tutaj , bardzo gorąco je polecam, przy odrobinie wprawy zaczynają(...)wychodzić bardziej niż rewelacyjne, a na pewno zdrowsze i smaczniejsze niż w markecie. Bruschetta 1 bagietka 4 pomidory 3 ząbki czosnku kilka listków świeżej bazylii zioła prowansalskie sól pieprz oliwa z oliwek Bagietkę pokroić na kromki, każdą polać delikatnie oliwą, można też po prostu skropić lub rozprowadzić nożem, i podsmażyć na złoty kolor na patelni (z racji tego, że nasza

Przepysznik - BLW i nie tylko
Chicken and tomato bruschetta 125

ciabatta or similar loaf is delicious snack every time.  Ingredients: 1 large tomato, chicken fillet (baked), 1 clove of garlic (chopped), chilli  (chopped). To make the bruschetta, heat pan. Drizzl with the olive oil both sides with salt and freshly ground black pepper on the ciabatta. Grill for one minute on each side. Then put the tomato(...)pour the olive oil.  Place mixture on both sides of the ciabatta. Put sliced filet of chicken and grilled tomato on top.  To serve, place the bruschetta slices on a plate and spoon your favorite salad on top. Kombinacja pomidorów i kurczaka na kawałku pieczonej bułeczki zawsze świetnie smakuje. Składniki: 1 duży pomidor, filet z kurczaka (upieczony

Smaki Przyprawy i Kolory
Smakowita wizyta w warszawskiej Specialita Italiane 139

oryginalne wysokiej jakości produkty sprowadzane prosto z Włoch, w atrakcyjnych cenach. Kupimy tu przystawki w słoikach, wędliny, sery, makarony, wina i konfitury. Mieliśmy okazję spróbować przepysznej bruschetty idealnie opieczonej w specjalnej maszynie, sprowadzonej przez właścicielkę z Włoch. Do przystawek dołączył talerz oryginalnych włoskich serów (owczych, kozich i krowich) i wędlin, Jedliśmy też między innymi prawdziwą carbonarę bez śmietany(...)Italiane warto też wpaść na obfite śniadanie, za jedyne 12 złotych zjecie dużo kanapkę z bagietki z pyszną włoską mortadelą lub dużą bruschettę z sadzonym jajkiem (jak na zdjęciach powyżej) z dowolnie wybraną przez Was kawą.  Oczywiście blogerzy nie byliby sobą gdyby nie zrobili mnóstwa zdjęć, i to w rożnych pozycjach

Kulinarne przygody Gatity
Bruschetta z pomidorem i serem 130

Bruschetta to tradycyjna przekąska z kuchni włoskiej. Jej historia sięga aż do XV wieku gdzie prawdopodobnie była prostym daniem rolników, którzy opiekali kawałki pieczywa nad ogniem posypując je solą i polewając oliwą. Klasyczna bruschetta ma posiekane pomidory i bazylię - ta wersja została wzbogacona o ser, żeby danie było bardziej sycące

Milion Smaków
Między Cezarem a Mussolinim, czyli kuchnia renesansu 280

singolar dottrina , autorstwa Domenico Romoliego, który działał pod wdzięcznym przezwiskiem Panunto. Trudno ustalić, czy to od przezwiska kucharza powstało regionalne określenie ukochanych i przyrządzanych na mnóstwo sposobów przez Romoliego bruschett, czy też od tych to bruschett ono się wzięło. Cóż jednak jak nie etymologiczne zagadki może stanowić w tym wypadku lepszą reklamę? Jak widać źródła, i to jakże sycące, dotyczące

Bon Ton Italia
BRUSCHETTA Z FASOLĄ I CHORIZO 125

żeby mi się tak chciało, jak się nie chce, a tu do pracy za niedługo iść trzeba. Ratuję się zatem, czym mogę :) Dziś stawiam na pyszną i pikantną bruschettę.   SKŁADNIKI: 8-10 kromek bagietki (ukrojonych pod skosem) 1/2 strączka papryczki chilli 1 puszka białej fasoli 1 szalotka 1 duży ząbek czosnku 50 g chorizo 12 pomidorków koktajlowych (użyłam czerwonych(...)wszystkie składniki dobrze połączą i zagrzeją. W między czasie kromki bagietki skropić oliwą i zrumienić na rozgrzanej patelni z dwóch stron. Na tak przygotowane pieczywo, nakładać fasolowy (gęsty) sos. Bruschetty podawać posypane posiekanym szczypiorkiem

Kuchnia w opałach
Bruschetta według Agnieszki / Bruschetta by Agnes 153

oliwek, posypać czosnkiem, bazylią i oregano. Pomidorki kroimy na plasterki, kładziemy na bagietkach i posypujemy solą. Ser mieszamy z pieprzem i papryką, a potem posypujemy nim bagietki. Gotowe bruschetty wkładamy do rozgrzanego piekarnika (150 stopni) na około 10 minu t (tylko żeby były zarumienione i nie były za bardzo twarde). ***** We cut baguette into slices (average thickness), we spread baguette(...)oregano. We cut tomatoes into slices, we put on baguettes and sprinkle salt. We mix cheese with pepper and paprika, then we sprinkle cheese on baguettes. We put ready bruschetta into a hot oven (150 degrees) for about 10 minutes (just to be gold and not too hard

Projekty ze smakiem
chicken and tomato bruschetta 198

ciabatta or similar loaf is delicious snack every time. Ingredients:1 large tomato,chicken fillet (baked),1 clove of garlic (chopped),chilli  (chopped).To make the bruschetta, heat pan. Drizzl with the olive oil both sides with salt and freshly ground black pepper on the ciabatta. Grill for one minute on each side. Then put the tomato(...)pour the olive oil.  Place mixture on both sides of the ciabatta. Put sliced filet of chicken and grilled tomato on top. To serve, place the bruschetta slices on a plate and spoon your favorite salad on top. Kombinacja pomidorów i kurczaka na kawałku pieczonej bułeczki zawsze świetnie smakuje.Składniki:1 duży pomidor,filet z kurczaka (upieczony

Kulinarna rozmowa
Sylwester. Przepisy na Sylwestra. Przekąski na Sylwestra. 18361

Sylwester. Przepisy na Sylwestra. Przekąski na Sylwestra. Dania na Sylwestra. Menu na Sylwestra. Menu sylwestrowe, dania sylwestrowe, przekąski sylwestrowe. Drinki na Sylwestra. Finger Food. Koreczki. Grzanki. Bruschetta. Sałatki na Sylwestra. Sałatka Gyros , sałatka grecka , sałatki z tortellini, sałatki z kurczakiem. Pieczywo czosnkowe. Grzanki ziołowe. Przekąski z ciasta francuskiego. Grissini. Przekąski na imprezy . Kieszonki z ciasta francuskiego. Tortilla zawijana z kurczakiem(...)suszonymi pomidorami Rolada szpinakowa z wędzonym łososiem Wędzony łosoś z twarożkiem na krakersach Kotlety z piersi kurczaka Stripsy KFC , czyli piersi w chrupiącej panierce Grzanki czosnkowe (pieczywo czosnkowe) Bruschetta z pomidorami i bazylią Marchewki z ciasta francuskiego Zawijana tortilla z łososiem, pomidorami i papryką Tortilla z łososiem i rukolą Tortilla z mozzarellą, kurczakiem i suszonymi pomidorami Zawijana tortilla z sałatą

Kulinarne Przeboje
Męskie śniadanie pełne energii 186

solidniejszej niż my porcji energii, więc tym razem zaproponuję coś z myślą o nich :) Składniki: wędzony parzony boczek , 4 jajka , 2 łyżki śmietany , szczypiorek , odrobina żółtego sera , łyżeczka przyprawy "Bruschetta" , sól i pieprz . Boczek pokroić w cienkie plastry i wyłożyć nimi foremki do babeczek. Do pierwszej foremki wbić na boczek 2 jajka i posypać je odrobiną utartego żółtego sera(...)drugiej wlać 2 jajka dokładnie roztrzepane wraz ze śmietaną, solą, pieprzem i przyprawą "Bruschetta". Obie foremki wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury ok.180 stopni i piec około 10 minut. Jajka powinny być ścięte, ale niezbyt wypieczone. kiełki umieściłam w waflowych miseczkach Tak przygotowane jajka podałam z pszennym pieczywem oraz kiełkami skropionymi oliwą i odrobiną cytryny. Kiełki nadają lekkości temu

Codzienna kuchnia niecodzienna
Mój kulinarny pamiętnik z Toskanii - Kuchnia toskańska 175

oliwie i mieszając z pomidorami, cebulą i ogórkami. W Toskanii można też dostać chleb z solą - np. w Lidlu kupowaliśmy bardzo smaczny chleb z Sycylii z dodatkiem oliwek.  Bruschetty i crostini Te nieduże kanapeczki z różnymi dodatkami stanowią najpopularniejszą przystawkę w lokalnych restauracjach i osteriach. Są świetnie także jako niedroga przekąska z lampką wina w przerwie zwiedzania. Najpopularniejsza jest(...)klasyczna bruschetta al pomodoro (z pomidorem), ale ja gorąco Was zachęcam do spróbowania innych toskańskich specjałów, jak crostini z pastą grzybową, ze słoniną oraz z pastą z wątróbki drobiowej. Więcej o toskańskich kanapeczkach napisałam w tym wpisie . Ser pecorino Będąc w Toskanii koniecznie musicie odwiedzić miasteczko Pienza, które słynie z produkcji i sprzedaży owczego sera pecorino. Tabliczki "Pecorino di Pienza

Chilli Czosnek i Oliwa
Bruschetta z pomidorami i serem cheddar 247

tarce o drobnych oczkach. Połowę startego sera mieszamy z pomidorami a połowę układamy na gorących, upieczonych grzankach. Na grzanki nakładamy dodatkowo pomidory z cebulką i dodatkami. Wstawiamy ponownie bruschetty do piekarnika na 2-3 minuty. Przed podaniem doprawiamy bruschettę solą. Gotowe

Mango Papaja
Bruschetta z pomidorami i czosnkiem 241

Bruschetta to chrupiąca i pyszna  przekąska z kuchni włoskiej. Grzanki natarte aromatycznym czosnkiem i do tego pachnące i aromatyczne pomidory. Przygotowanie trwa kilka minut a jest pyszna. Polecam na śniadanie lub kolację. Składniki: 3 plastry bułki kanapkowej 3 pomidory 1 łyżka oliwy z oliwek 1 ząbek czosnku przyprawa do pomidorów Kamis 2-3 listki bazylii Przygotowanie:  Pomidory dobrze(...)doprawić do smaku przyprawą do pomidorów. Plastry  bułki kanapkowej opiec na rumiano w tosterze. Jeszcze ciepłe grzanki natrzeć czosnkiem i nałożyć sporą porcję pomidorów. Posypać pokrojoną świeżą bazylią. Bruschettę  podawać bezpośrednio po przygotowaniu, jeszcze ciepłą. Chociaż na zimno też można

Ala piecze i gotuje
Najlepsza włoska pizza w Warszawie 92

także coś dla siebie. W restauracji jest także sezonowe menu i nie omieszkamy z niego skorzystać. Starter… Jak to zwykle bywa, warto zacząć posiłek od jakiegoś starteru – bruschetta z gruszką i kozim serem z odrobiną miodu. Wyśmienita przystawka, idealne połączenie gruszki, koziego sera, a całość dopełnia odrobina słodkiego miodu. Pieczywo idealnie podpieczone, bardzo dobrej jakości kozi

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pomysł na sobotni a może i piątkowy wieczór 108

nachosy tak naprawdę wszystko to co jesteśmy w stanie znaleźć w naszych szafkach kuchennych i dokupując wg naszego smaku w danej chwili. Na pierwszym zdjęciu w tym wpisie jest bruschetta – z chleba z naszej ulubionej piekarni , do tego oliwa, pomidory, czosnek, pietruszka, świeżo mielony pieprz i parmezan w płatki krojony – och to też kochamy :) Tak naprawdę opcji

Kuchnia na wzgórzu
“Pesto” z orzechów laskowych, suszonych pomidorów i rukoli 97

doprawiamy do smaku. Z czym podawać takie pesto? Z tym samym co tradycyjne, mi jednak najlepiej smakuje z  grzanką z bagietki lub tak bardziej po włosku… z bruschettą. Smacznego

Tajemnice Smaku
Bruschetta z ricottą i szparagami 83

szparagowym serkiem to pyszna przekąska, właśnie z surowymi szparagami. Przepis znalazłam w książce Jamiego Olivera* i po pierwszym przetestowaniu polubiłam. Jest to świetny pomysł na szybką i przepyszną kanapkę. Bruschettę możemy przygotować z chleba, bułek, bagietek lub z ciabatty. Składniki pęczek zielonych szparagów garść liści świeżej bazylii sok z 1/2 cytryny 50 g drobno startego parmezanu (lub grana padano

Tajemnice Smaku
Bruschetta z łososiem wędzonym i awokado 131

Bruschetta to nic innego jak grzanki z różnymi dodatkami.To idealny sposób na wykorzystanie chleba, bagietki czy bułek które nam zostały i straciły już swoją świeżość.W tym poście polecam ciekawą opcję z serkiem śmietankowym łososiem,awokado z dodatkiem warzyw,jajka.Taka grzanka będzie fajnym śniadaniem czy kolacją ale też zachwyci waszych gości na różnego rodzaju przyjęciach. Ok.15 szt pół awokado

Andzia Pichci
Czosnkowe grzanki 152

Czosnkowe grzanki idealnie sprawdzają się jako dodatek do wielu potraw choćby sałatek. Jednak mogą być także świetną przekąską albo lekką kolacją. Czosnkowe grzanki bardzo często są

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
KETO BRUSCHETTA (keto, LCHF, optymalna, bez glutenu) 161

Bruschetta to przepyszna włoska przekąska, którą można jeść na śniadanie, jako dodatek do obiadu lub na kolację. Składa się z kilku bardzo prostych składników, w tym pomidorów na które mamy właśnie sezon. Dzięki użyciu keto pieczywa wcale nie trzeba z niej rezygnować serwując jej zamiennik LCHF Składniki: keto bułka zwykła lub bez laktozy pomidory mozzarella oliwa z oliwek czosnek świeży

Ola la LCHF
Bruschetta z truskawkami i miętą 188

Dzisiaj mam dla Was przepis na pyszne bruschetty - połączenie nieoczywiste, ale zapewniam, że pyszne i orzeźwiające :) Koniecznie wypróbujecie! Nie będzie dzisiaj proporcji - tylko składniki - sami zrobicie tyle ile będziecie chcieli zjeść :)  Ale pewna jestem, że Wam posmakuje :) SKŁADNIKI pełnoziarnista bagietka (ewentualnie chleb) oliwa z oliwek dobrej jakości oregano truskawki listki mięty otarta skórka z cytryny świeżo mielony pieprz, sól

Moje Kuchenne Rewelacje
Bruschetta z serkiem ricotta i sycylijskimi oliwkami 200

Dziś zaproponuję Wam lekką przekąskę bruschetta z serkiem ricotta i oliwkami. Czytaj więcej

Ana Mari's world
Buon appetito – kuchnia włoska z historią w tle 147

pomimo ich urody jaki i smaku, należy bardzo się pilnować aby nie zjeść ich za dużo – kiedy pojawią się kolejne dania, miejsce w żołądku bardzo nam się przyda! Bruschetta i crostini z pasztetem z wątróbek Rozpuszczamy na patelni sporą ilość masła i szklimy na nim 1 białą cebulę. 500 gr wątróbek drobiowych pozbawiamy wszelkich żyłek i tłuszczyków i dorzucamy

Patchwork
Bruschetta pomidorowa prosty przepis 158

Bruschetta od kilku dni chodziła mi po głowie. Jest wiele przepisów na te kanapeczki, z mozzarellą, cukinią, bakłażanami, oliwkami, papryką....  Można również wszystkie te składniki połączyć w jednej kanapce i zapiec, też jest bardzo smacznie. Dziś przedstawiam najprostszy sposób na pyszną i lekką przystawkę we włoskim klimacie. Składniki: 2 średnie pomidory malinowe ( nie za miękkie )  1 żółty pomidor

Jemy Pijemy
Bruschetta z pomidorami, czosnkiem, świeżymi ziołami i parmezanem 191

Bruschetta - czyli klasyka :) Grzanka skropiona oliwą z oliwek i natarta czosnkiem z dodatkiem pomidorów i bazylii. Moja wersja jest nieco bogatsza bo zawiera jeszcze tarty parmezan, kapary i świeże oregano. Pycha :) SKŁADNIKI (2 porcje) 1 duży dojrzały pomidor 1/2 szalotki kilka listków świeżej bazylii 2 gałązki świeżego oregano 2 łyżeczki tartego parmezanu 1 ząbek czosnku kilka kaparów oliwa z oliwek

DefinicjaSmaku
Bruschetta z serkiem ricotta i sycylijskimi oliwkami 211

Dziś zaproponuję Wam lekką przekąskę bruschetta z serkiem ricotta i oliwkami. Czytaj więcej

Ana Mari's world
Bruschetta z pomidorami i bazylią 255

Post Bruschetta z pomidorami i bazylią pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje