bruschetta - 545 przepisów (strona:11/37)

Bruschetta ze szpinakiem i grana padano 116

szpinakiem i grana padano, czyli przenosimy się do słonecznej Italii. Jesteście zadowoleni? Takie śniadanie sobie dzisiaj zafundowałam, a jutro planuję makaron, szpinak, grana padano i cieciorka-taka kombinacja smakowa. Bruschetta ze szpinakiem i grana padano Składniki: 250 g młodego szpinaku 3 ząbki czosnku pieczywo np. ciabatta kawałek grana padano lub parmezanu sól, pieprz do smaku 5 łyżek oliwy z oliwek(...)Doprawiamy do smaku, mieszamy. Pieczywo, najlepiej ciabattę, kroimy na kromki. Każdą grillujemy z obu stron na patelni grillowej lub zwykłej. Na ciepłych grzankach układamy szpinak z czosnkiem. Każdą bruschettę podajemy ze startym na wierzchu grana padano

Moja smaczna kuchnia
Bruschetta z pomidorami i anchois 150

Bruschetta to kanapka na ciepło rodem z Włoch. Jest tak pyszna że nie można jej się oprzeć. Tutaj dodatek anchois to był strzał w dziesiątkę. Kanapki są pyszne, aromatyczne i zachęcają do jedzenia. Bruschetta z pomidorami i anchois. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Pizza Special :) 128

soli szczypta cukru 1/2 kostki drożdży Dodatkowo: 1 kulka mozarelli mały kawałek parmezanu lub podobnego sera ok 10 oliwek zielonych bez pestek, np. Develey szynka szwarcwaldzka - ok 6 plastrów bruschetta z suszonych pomidorów (może być koncentrat pomidorowy z czosnkiem) zioła prowansalskie  oregano Wykonanie: Mąkę przesiać do miski, dodać sól, cukier, oliwę, drożdże oraz ciepłą wodę. Urabiać 10 minut(...)stopni. Parmezan zetrzeć na tarce, mozarellę pokroić w plastry i posypać oregano i ziołami prowansalskimi, szynkę pokroić wg uznania, oliwki przekroić na pół. Rozwałkowane ciasto nakłuć widelcem, posmarować bruschettą (lub koncentratem), rozłożyć szynkę, oliwki, mozarellę i posypać parmezanem. Piec ok 10-12 minut. Gotowe! :) Smacznego

Trufelkowo
Bruschetta z bresaolą i kaszkawałem 212

Kanapka włoska czyli bruschetta to grzanka polana oliwą i posmarowana czosnkiem a na niej już pełna dowolność. U mnie na grzance wylądowała suszona na powietrzu, solona wołowina, dojrzewająca przez 3 miesiące, bresaola. Ser kaszkawał to długodojrzewający ser z mleka owczego lub krowiego, bardzo popularny we Włoszech jako Cacciocavallo. Bruschetta z bresaolą i kaszkawałem. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Bruschetta z mozzarellą, z grilla 190

Podczas grillowania, często przygotowuję przekąski, które urozmaicają posiłek. Dzisiaj coś dla osób lubiących pieczywo z grilla- bruschetta z mozzarellą. Składniki: 2 - 3 bułki (mogą być czerstwe) 1 kulka mozzarelli 2 czubate łyżeczki mielonych pomidorów suszonych 1 płaska łyżeczka ziół prowansalskich 1 czubata łyżeczka oregano 2 duże ząbki czosnku, przeciśnięte przez praskę 3 łyżki oliwy extra vergine sól pieprz Wykonanie : Bułkę(...)kroimy na cienkie kromeczki. Mozzarellę kroimy na drobne kawałki. Dodajemy przyprawy oraz oliwę i wszystko razem mieszamy. Tak przygotowaną mozzarellę zamykamy w pudełku i zabieramy na grilla. Bruschettę grillujemy na słabym żarze. Pieczywo szybko się zarumienia i nie można położyć go na mocnym żarze, ponieważ spali się, zanim roztopi się mozzarella. Na bułkach rozkładamy mozzarellę i kładziemy je na grillu

Smak mojego domu
Jedzenie na imprezę, które będzie smakować każdemu? Spróbuj włoskich antipasti 438

wzór z kuchni włoskiej, serwując smaczne antipasti. To jedzenie na imprezę, które zrobi wrażenie na każdym gościu. Ty zaś przygotujesz je bardzo szybko – przepisy nie są bowiem skomplikowane. Klasyczna bruschetta Jeżeli szykujesz jedzenie na imprezę, bruschetta świetnie sprawdzi się w roli przekąski. Chrupiące grzanki z różnorodnym farszem zaspokoją pierwszy głód. Składniki: 4 połówki ciabatty 1 opakowanie sera mozzarella (najlepiej gatunku

codojedzenia
Aromatyczna bruschetta 177

obłędnie. Bagietki możecie zrobić dzień wcześniej - Tu  znajdziecie przepis, lub skorzystać z przepisu na nasz ulubiony chleb -   Tu  znajdziecie przepis. Zazwyczaj robię większą ilość farszu do bruschetty- można ją przechowywać w lodówce do trzech dni w szczelnie zamkniętym pojemniku. Wystarczy zrobić grzanki czosnkowe i pyszna kolacja gotowa. Przepis na bruschetta mix 3 średnie pomidory 10 pomidorków koktajlowych

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Bruschetta – mix 188

sans-serif; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Bruschetta – mix Składniki: Bagietka pełnoziarnista – 1 sztuka Oliwa z oliwek Czosnek – 2 ząbki Oliwki – kilka sztuk Mozarella kulki - 1 opakowanie Łosoś wędzony - kilka plasterków Składniki – pasta pomidorowa: Pomidory – 2 sztuki Świeża(...)migdałami. Wymieszać z parmezanem i doprawić do smaku solą, pieprzem i oregano. Wykonanie – tapenada oliwkowa: Oliwki i kapary bardzo drobno posiekać. Wymieszać z parmezanem i doprawić do smaku. Wykonanie – bruschetta: Bagietkę pokroić na kawałki i każdy kawałek posmarować oliwą i natrzeć czosnkiem. Ugrillować, a następnie posmarować wybraną pastą. Udekorować mozzarellą, wędzonym łososiem i oliwkami

Kuchnia Bon Appetit
Bruschetta z serem pleśniowym 235

Bruschetta – mini grzanki z serem pleśniowym. Coraz chętniej sięgam po ser pleśniowy, ale jak na razie jestem wstanie zjeść go jedynie na ciepło i o dziwo nie przeszkadza mi jego zapach:) Dla tych, który lubią sery pleśniowe przepis się spodoba. Pozostali mam nadzieję, że tak jak ja będą się powoli(...)niego przekonywać 🙂 Czas wykonania: 20 min Ilość porcji: 8 sztuk Składniki: ½ […] Artykuł Bruschetta z serem pleśniowym pochodzi z serwisu KuchniaWeDwoje.pl

KuchniaWeDwoje.pl
Zioła toskańskie - mieszanka przypraw, Spaghetti á la Toscana 255

dojrzałych w słońcu pomidorów, ziół i czosnku. Można używać ją jako pastę (po wymieszaniu z wodą i olejem) lub dodawać do potraw w postaci suchej. Idealnie pasuje do bruschetty, przystawek, sosów, sałatek, mięs i ryb. Tuscany spice blend, Spaghetti á la Toscana I use this blend to make a very tasty and super quick spaghetti a’la toscana -> dinner(...)herbs and garlic. You can add it to dishes or use it as breadspread (after mixing it with a bit of water and oil). It is perfect for bruschetta, side dishes, dressings, salads, meat and fish

Qlinarnie i Qlinarnie
Omlet a'la tiramisu. 183

jest naprawdę duży, więc na pewno  każdy znajdzie coś dla siebie :) Ostatnio w moje ręce trafiły nie tylko produkty, których użyłam do przygotowania tego przepisu, ale także inne: bruschetta z borowików, krem ze szparagów,  obłędnie pyszne ciasteczka cantucci z migdałami oraz kolejne płatki śniadaniowe do kolekcji (tym razem truskawkowe). PS. Bruschetta z borowików to teraz mój

Poranek na słodko
Crostini z musem z wątróbek według Magdy Gessler 209

tradycyjny chleb z... Ja również. Nie tylko jednak Polacy kochają kanapki, gdyż ich rodzajów jest niezliczona ilość. Każde państwo, każda nacja ma swoje ukochane. Włosi mają crostini i bruschettę, pozornie identyczne. Różnica polega na pieczywie użytym do przygotowania ich. Do bruschetty wybieramy pieczywo na zakwasie, natomiast do crostini pieczywo białe. Zapraszam Was dzisiaj na crostini z musem z wątróbek. Dlaczego

Codzienna kuchnia niecodzienna
Jak zrobić labneh (ser z jogurtu)? - przepis krok po kroku 169

chlebek, a jeszcze lepiej tosty. Taki serek możesz wykorzystać także we wszystkich przepisach, zamiast kupnego kremowego serka czy ricotty. Np. posmarować kromki bagietki i przybrać warzywami (np. zrobić takie bruschetty ), zrobić tarty z ciasta francuskiego z groszkiem i szparagami , czy słodki twarożek z dodatkiem miodu i suszonych owoców. Labneh może być także bazą dla różnych sosów i dipów, np. sosu(...)jako baza sosu do makaronu (szczególnie, gdy w słoiczku znajdowały się ząbki czosnku) oliwą możesz polać kromki pieczywa i podpiec je w piekarniku - powstaną pyszne grzanki czy baza do bruschetty Jak zrobić labneh (ser z jogurtu)? - przepis krok po kroku Potrzebujesz: 2 duże opakowania (łączenie 800 g ) jogurtu typu greckiego o dobrym składzie (tylko mleko i kultury bakterii)* 1 łyżeczkę

Chilli Czosnek i Oliwa
Bruschetta z awokado 167

Klasyczna bruschetta to zapiekanka na pieczywie z oliwą i pomidorami, najczęściej z dodatkiem bazylii. I tu pojawia się pewien problem jeśli chodzi o mnie, bo ani nie jestem miłośniczką bazylii, ani pomidorów na ciepło :-( Ale ogólna koncepcja dania bardzo mi się podoba :-) Dlatego też wymyśliłam sobie taką trochę inną bruschettę bez bazylii, a ponad to oliwę zastąpiłam awokado, bo też

Czary - gary w kuchni
Bruschetta, czyli grzanki z serem i pomidorami 180

Bruschetta to pomysł na szybką przekąskę na słono, idealną na śniadanie jak i kolację.  Warto dodać, że przygotujecie ją z łatwo dostępnych składników :) Bruschetta to nic innego, jak grzanki zapiekane z serem i pomidorami. Całość przed podaniem warto ozdobić listkami bazylii. Składniki na porcję dla 2 osób: 1 bagietka 2 pomidory malinowe starty, żółty

Ugotować

Proponowane wyszukiwania