tłustą pierzynką * rollsy z szynką * sałatka brokułowa * gniazdka bekonowe * sałatka z krewetkami * rolada serowa * paszteciki serowe * jadalne miseczki serowe * śledzie po kaszubsku * szparagi w boczku * kotleciki cukiniowo-indycze * keto bruschetta * tacos w serowych muszlach Artykuł 16 SYLWESTROWYCH PRZEKĄSEK LCHF pochodzi z serwisu OLA LA LCHF
Ola la LCHFPyszna i aromatyczna pasta na kanapki. Idealne śniadanie. My smarujemy nią świeże bagietki i nakładamy plasterki świeżego zielonego ogórka, na to trochę szczypiorku….. lub wykorzystujemy ją do bruschetty. Bardzo polubiłam wszelkie pasty. Odkąd Brat mojego Męża zaczął nas raczyć od czasu do czasu na stole rozmaitymi pastami, w tym z ciecierzycy, z makreli i innych, zawsze pysznych, przypadły
Zasmakuj KuchniKalabrii jest mnóstwo dobrych wędlin i kiełbas na czele ze słynną sorpressatą, ale nie da się wyjechać z Kalabrii bez spróbowania ‘ndui, bo jest to częsty dodatek do pizzy, bruschetty i do smarowania kanapek. W sklepie z pamiątkami znajdziemy też podgrzewacze do tej kiełbasy, które przypominają ceramiczne kominki do aromaterapii. Byłam pewna, że to ściema, dopóki nie spróbowałam ‘ndui
Ugotowane pozamiatanediety żywieniowej taki chleb jest super. Mąka jaglana jest znakomitym odtruwaczem organizmu więc warto ją wprowadzić do naszego jadłospisu na stałe. Chleb jest znakomity, idealny na grzanki, kanapki czy bruschetty, polecam. Chleb pszenno - jaglany. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniebyły zachwycone! ) rozsiadłyśmy się wygodnie, by poplotkować o facetach, modzie, urodzie i tych typowo babskich rzeczach. Wspólnie przygotowałyśmy przeróżne smakołyki! Było ciasto czekoladowe z wiśniami na gorąco, bruschetty z pomidorami, roladki z tortilli z piersią z kaczki, śledziowe koreczki mini kanapeczki z szynką parmeńską i serami. Nie zabrakło też mojego popisowego deseru czekoladowego! Ciasto czekoladowe: http://ostra-na-slodko.pl/2014/04/08/ciasto-czekoladowe-najlepsze-mokre-puszyste-latwe/
Ostra na SłodkoBruschetta na grzankach chrupiących z dorszem, rozpływającym się jajkiem, oscypkiem i kurkami. Można się rozpłynąć jak żółtko kosztując tą przekąskę. Nie mogłam się od nich oderwać takie to dobre. 5 kromek chleba 5 jajek małych 5 pomidorków koktajlowych 15 dkg kurek sól, pieprz koper świeży 5 kawałków dorsza przyprawa do ryb kilka fasolek szparagowych ugotowanych 10 dkg oscypka nitek bazylia
wesoła kuchniaburger, to b urger zapieczony z panierowanym i smażonym na złoto serem mozzarella, serem provolone oraz salami pepperoni. Serwowany z pomidorowym sosem marinara, świeżą rukolą i bazylią, pomidorową bruschettą, parmezanowym chipsem oraz dodatkowym sosem marinara. Chimichurri burger, to Bu rger zapiekany z serem Monterey Jack, następnie polany sosem chimichurri przygotowanym z bazylii, natki pietruszki,papryczek jalapeño oraz czosnku
Kulinarne przygody GatityDakos , czyli grecka odpowiedź na bruschettę al pomodoro . Dobrze wiem, że to upraszczające rzeczywistość porównanie, ale od razu da Wam wyobrażenie, o czym mowa. Obie przystawki są proste, nie istnieją bez soczystych, słodkich pomidorów i są kwintesencją smaku miejsca pochodzenia. Dakos to coś w rodzaju kanapek przygotowywanych z tradycyjnych jęczmiennych sucharów paximiadia , soczystych pomidorów i sera mizithra
Chilli Czosnek i OliwaBardzo lubię takie przekąski, chrupiąca grzanka z pomidorem i posiekanym czosnkiem. To kolacja inspirowana moim ukochanym krajem, Italią. We Włoszech takie grzanki nazywają się bruschetta lub mniejsze crostini. To najlepszy czas na korzystanie z pomidorów, zamiast pakować je do słoików na przetwory, spożywajcie pomidory na surowo, takie są najzdrowsze i najsmaczniejsze moim zdaniem! Przepis jest dobrym pomysłem na wykorzystaniem czerstwego
Moja smaczna kuchniaNiedawno jadłam bruschettę w restauracji ( przynajmniej tak się nazywała ), no cóż ... Dla mnie to była zwykła kanapka z chleba z rozpuszczonym serem i leżącymi poza kanapką pomidorami. Z przeszłości zapamiętałam ją inaczej. Dzisiaj przedstawiam własną wersję. Składniki: Bagietka Oliwa Pomidor Ser mozzarella Czosnek świeży Sól Pieprz Świeża bazylia Wykonanie: Bagietkę kroimy na kawałki ( kromki ). Nacieramy je przekrojonym czosnkiem i skrapiamy
Smaki Ewyprzepisy na moje ukochane warzywo! Pamiętajcie, że im mniejsza cukinia, tym smaczniejsza, ma mniej wody i pestek, można ją jeść na surowo! Botwinka z cukinią w delikatnym sosie Bruschetta z cukinią i hokkaido Carpaccio z cukinii Chrupiąca sałatka z soczystymi owocami, cukinią i sałatą lodową na ostro Cukinia w cieście naleśnikowym Cukinia z papryką i czosnkiem w pomidorach
Moja smaczna kuchniasmakuje inaczej. Po lekturze wspomnianego artykułu już wcale mnie to nie dziwi, raczej skłania do eksperymentów. Dzisiaj pomysł niejako inspirowany tą historią. Małe co nieco z miłości do włoskiej bruschetty. Czytaj więcej
Pichceniomaniasmaruję kromki bagietki i wkładam je do piekarnika do czasu. aż bagietka się zarumieni. Wyjmuję bagietki z piekarnika, nakładam na nie pomidory i pokrojoną w kostkę mozzarellę. Pycha. Artykuł Bruschetta z pomidorami i bazylią pochodzi z serwisu Moja Qchnia Pełna Smaku
MojaQchnia.plzaglądajcie więc na blog:) Składniki (na 4 porcje): 400g makaronu tagliatelle (spaghetti, penne) 500ml sosu pomidorowego 1 puszka tuńczyka w oleju (180g) 100g sera korycińskiego (u mnie o smaku bruschetty ) 100g oliwek garść rukoli lub liści bazylii Makaron ugotować al dente w lekko osolonej wodzie. Póki makaron się gotuje, podgrzać sos pomidorowy. Tuńczyka osączyć. Oliwki i ser pokroić. Na talerz
Obiad gotowyswoich ulubionych mąk lub z ulubionymi dodatkami. Ja teraz cieszę się smakiem chleba samego i wyczuwam zapach i smak danej wody zakwasowej. Ten jest wyborny, idealny na kanapki, bruschettę, grzanki. Warto eksperymentować aby potem zajadać pyszny chleb. Chleb na zakwasie z dzikich drożdży z wody cytrynowo - czosnkowej z makiem. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanie