bruschetta - 545 przepisów (strona:26/37)

Bruschetta z pieczarkami 166

Dzisiaj propozycja na aromatyczną i pyszną kolację na ciepło.  Bruschetta z pieczarkami jest również idealną przekąską na imprezki. Składniki: 2 ząbki czosnku 1 cebula 2 łyżki oliwy z oliwek 250 g pieczarek sól do smaku pieprz pół łyżeczki ziół prowansalskich pół łyżeczki oregano pół łyżeczki papryki słodkiej 1 łyżeczka soku z cytryny opakowanie drobno krojonej mozzarelli bagietka natka pietruszki

Smak mojego domu
gotowanie na żywo - CH Karolinka w Opolu 150

desery i babeczki.  Wydaliśmy setki porcji sałatki ze szpinaku z parmezanem, ciemnego pieczywa z pastą z fasoli, grzanek z pesto z karczocha i suszonych pomidorów, makaronu z łososiem, bruschetty, babeczek marchewkowych, deserów jabłkowych, sałatki z selera naciowego, sałatki z selera konserwowego czy kabanosów w płaszczkach drożdżowych.  Te ostatnie zabierano nam z blatu jeszcze surowe (nie sądziłam, że można

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Surówka z dyni z rukolą i orzechami 137

pory przygotowałam dyniowe przepisy w formie surówek, zapiekanek czy grzanek. Surówka z dyni z cukinią, papryką i jabłkiem Pieczona dynia z cukinią w ziołach z kaszą jęczmienną Bruschetta z cukinią i hokkaido Surówka z dyni z rukolą i orzechami Składniki: opakowanie rukoli 1/4 małej dyni hokkaido 100 g orzechów włoskich 100 g nerkowców 4 łyżki oliwy z oliwek aromatyzowana ziołami

Moja smaczna kuchnia
Klasyczna bruschetta 138

Bruschetta to tradycyjna przekąska z kuchni włoskiej. Jej historia sięga aż do XV wieku, a samo danie przetrwało do dziś w prawie nie zmienionej formie. Jest wyjątkowo proste, bo składa się zaledwie z kilku składników, ale smak jest wyjątkowy

Milion Smaków
BRUSCHETTA Z ORZECHOWYM CAMEMBERTEM, PROSCIUTTO, RUKOLĄ I FIGAMI 121

każdą położyć plaster sera, przykryć pokrywką. Gdy ser zrobi się w środku lekko płynny, ściągnąć kromki z patelni. Ułożyć na wierzchu szynkę, po kilka listków rukoli i plastry figi. Bruschettę podawać bezpośrednio po przygotowaniu

Kuchnia w opałach
Bruschetta po polsku, czyli schabowy w sałatce na grzance podany. 212

doprawiamy sosem. Zgrillowane mięso kroimy w paski i wrzucamy do sałaty. Nakładamy na ciepłe grzanki. Gotowe. Można się zajadać bez końca. Można po swojemu modyfikować składniki. Sama idea włoskiej bruschetty jest cudowna i w każdym wydaniu będzie smakować. Polecam takie eksperymenty. Można się najeść warzywami z dodatkami

Kuchnia po mojemu
60 przepisów śniadaniowych dla studenta 1168

woreczków i zamroźcie. Nie trzeba zawsze kupować świeżego pieczywa, na grzanki najlepsze jest bowiem pieczywo czerstwe.  Brokułowe pesto na sałatce z zielonej soczewicy Brokułowo-jajeczna sałatka z majonezem Bruschetta z cukinią i hokkaido Bukiet sałat z brokułami i jajkiem Chrupiąca ciabatta z pesto rosso Chrupiące grzanki czosnkowe  Chrupiące grzanki z kremowym kozim serem Chrupiące czosnkowe grzanki z włoską

Moja smaczna kuchnia
Peperonata 165

delikatnych mięs. Można je przygotować o każdej porze roku i zjeść na ciepło w chłodniejszych miesiącach , jak i na zimno, kiedy doskwiera upał- choćby jako dodatek do popularnej bruschetta, zamiast pomidorów. Peperonata jest tak dobra, że w niektórych regionach Włoch , podaje się ją również jako sos-dodatek do makaronu czy polenty! Ile regionów, tyle przepisów na ta smaczną przystawkę

Z Kuchni Do Kuchni
Jak zrobić domowy makaron? 135

semolinę to robimy tak jak każda tradycyjna, częstująca makaronem, włoska mamma.      Tutaj jeszcze mała dygresja, skoro już o semolinie wspomnieliśmy. Jeżeli chcecie zrobić prawdziwe włoskie bruschetty to tylko z pieczywa z semoliny właśnie. Włosi się denerwują i żyłka im na szyi wychodzi jak się ich kuchnię próbuje zmieniać. Domowy makaron można zrobić na dwa sposoby: łatwy

Marder&Marder Manufacture
Slow Food Festival i "Śniadania na trawie" CH Pogoria 157

koperkiem i chrupiącą dynią Rożki owocowe Tosty caprese Kanapkowa sałatka z kremowym serkiem, suszonymi pomidorami i włoskimi orzechami Kanapki z twarożkiem warzywnym Koktajl na maślance z borówkami i truskawkami Bruschetta z pomidorami Chrupiący deser jogurtowy z granolą i świeżymi owocami Tosty ogniste Owocowa pizza Tortilla z szynką drobiową i warzywami Orzeźwiająca sałatka warzywna z fetą Sałatka kanapkowa z jajkiem

Moja smaczna kuchnia
Francja: Suflet waniliowy z mango 144

francuski. W lipcu natomiast gorąco zapraszam na cykl włoski, którego przedsmakiem niechaj będzie zamieszczony przeze mnie jakiś czas temu przepis na pizzę . Przed nami natomiast przepis na cannelloni, focaccię, bruschettę, tiramisu i panna cottę, a może też kilka więcej o ile czas i warunki oświetleniowe pozwolą.   Jak już wspominałam dzisiejszym gościem wieczoru jest suflet. Nie bez powodu zostawiłam

Przepysznik - BLW i nie tylko
Bruschetta. 258

Dość często ostatnio słyszałam nazwę Bruschetta i zastanawiałam się czym ona jest. Okazało się iż jest ona grzanką z oliwą, najlepiej czosnkową, z pomidorami i świeżą bazylią. Jet to tradycyjna włoska przystawka. Można ją urozmaicić różnymi innymi dodatkami lecz ja postawiłam na podstawowe składniki. Lubię połączenie tych wszystkich składników, dlatego bardzo mi smakowała. Składniki: bagietka (ja miałam malutką) ale równie

W kuchni u Moniki
Dressing bazyliowy, czosnkowy, ostro-słodki czy słodko-ostry? -sposób na nudną sałatę :) 141

kulinarną. Postanowiłam przedstawić kilka moich ulubionych dressingów, które urozmaicają mi smak często przyżądzanej przeze mnie bruschetty czy caprese. Dressing 1 ostro-słodki: Oliwa z pestek winogron Ocet winny Musztarda stołowa Bazylia Suszone pomidory (przyprawa) Cukier brązowy Ostra papryka Zaczynam

Pause Gotowanie!
18 dań na wrzesień 140

woreczkach, po kilka porcji, będą jak znalazł, gdy będziemy tylko mieli ochotę np. na o wocowe crumble ! Brokułowe pesto na sałatce z zielonej soczewicy Brokułowo-jajeczna sałatka z majonezem Bruschetta z cukinią i hokkaido Bukiet sałat z brokułami i jajkiem Cukinia zapiekana z pomidorową passatą Duszone warzywa śródziemnomorskie Farfalle z brukselką, natką pietruszki i czosnkiem Flatbread z patelni Flatbread

Moja smaczna kuchnia

Proponowane wyszukiwania