Zapraszam dziś na wyjątkową surówkę, smaczną i pożywną z mnóstwem witamin. Warto robić i zjadać takie surówki teraz po szczególnie dającej się we znaki zimie. Zajadamy
Moje Małe Czarowaniekońca lubię jakbym miała tak o zjeść, ale w tym wydaniu na prawdę jest świetne. Polecam spróbować, bo warto ! Składniki: makaron penne 1 filet z kurczaka 1 brokuł ser gorgonzola ok. 5-6 łyżek śmietany 30% sól, pieprz, papryka słodka, przyprawa do kurczaka Przygotowanie: Brokuła myjemy i kroimy na różyczki. Do dwóch garnków wlewamy wodę, solimy i gotujemy. W nich
Gotuj z Mąkąmożliwe. Teraz dużo więcej warzyw jem i staram się bazować moje posiłki na warzywach właśnie. Dzisiaj przygotowałam łososia w sosie Teriyaki, którego podałam z kaszą bulgur i z brokułem, na którego kiedyś pewnie bym nawet nie spojrzała ;) Składniki: filet z łososia 1/2 czerwonej cebuli garstka natki pietruszki Sos 1/2 łyżeczki imbiru 1/2 łyżeczki czosnku 1 łyżeczka miodu 2 łyżeczki brązowego
Delusional TrineDziękuję wszystkim, za tak liczne wizyty na blogu, zapraszam ponownie :) Poniżej przedstawiam dziesięć najpopularniejszych przepisów w/g odwiedzających :) 10. Żółty domowy ser 09. Żurek
chleba naszegozimnej wodzie i ściągamy z nich skórkę- kroimy w kostkę. Cebulę szklimy na maśle, gdy będzie dobrze podsmażona, dodajemy czosnek i pomidory i podsmażamy wszystko około 3 minuty. Brokuł myjemy dzielimy na nieduże cząstki i dokładamy na patelnie. Wszystko smażymy kolejne 3 minuty. W międzyczasie rozmącamy jajka, przyprawiając je solą i pieprzem. Gotową masę jajeczną przelewamy na patelnię i smażymy
Pichceniomaniagarnku zagotuj wodę i wrzuć do niej ulubione warzywa. W zależności od rodzaju warzyw, gotuj przez czas określony poniżej: 1 minuta – cebula, szpinak. 1-3 minuty – kalafior, brokuł, bób. 2 minuty – cukinia, brukselka, pieczarki. Po upływie tego czasu przełóż warzywka do miski z bardzo zimną wodą z lodem. Warzywa mocz nie dłużej niż 2-3 minuty. Szokowe
PysiaGotuje.plWarzywna tarta z marchewką, brokułem i cebulą jest doskonałą propozycją na późne, niedzielne śniadanie, chociaż jak tak patrzę na zegarek, to będzie to już obiad. Tarta jest pyszna na gorąco, prosto z piekarnika, można ja też zjeść później, lub wziąć ze sobą do pracy. Dotychczas piekłam tarty TUTAJ w zwykłej okrągłej foremce, ale od jakiegoś czasu przymierzałam się do kupna
dolcevitainmykitchenkremowości. Polecam spróbować, zupa wychodzi przepyszna! A Wy lubicie zupy? Jakie jecie najczęściej? :) Składniki: 2 l wody mięso z uda indyka 750 g mrożonej mieszanki warzyw (u mnie brokuł, kalafior, marchewka) 1/2 pora 1 czubata łyżka bulionu w proszku (Polski Koszyk) 1 łyżeczka curry indyjskiego (Polski Koszyk) 1 płaska łyżeczka soli 1/2 łyżeczki pieprzu ziołowego 1/2 łyżeczki pieprzu prawdziwego
Zdrowie na języku :PPęczak z warzywami W wielkim pośpiechu przedstawiam Wam dzisiaj przepis na danie ekspresowe z kaszy i mrożonych warzyw. Wiele razy paczka warzyw schowana w zamrażarce uratowała
Pełny talerzDieta… wydawało mi się, że będzie nudna i monotonna. Nic bardziej mylnego, co chwila mam możliwość skosztowania nowych i smacznych potraw, a co ważniejsze duża
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!jabłka ze skórką, bez gniazda nasiennego /350-450g/ 1 duża pomarańcza, obrana /250g/ ½ dużego grapefruita, obrane /150g/ 2cm imbiru KOLACJA (2h później) 18.00-19.00 – 4 duże gotowane marchewki + 1/2 gotowanego brokułu +sos z dwóch łyżek oliwy lub oleju kokosowego i soku z cytryny z pieprzem, ½ woreczka brązowego ryżu – grillowana cukinia i pieczarki + sos z 2 łyżek oliwy i octu winnego
Karo in the Kitchens.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','https://www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-92313943-1', 'auto'); ga('send', 'pageview'); -1 op. mrożonki mieszanej: brokuł i kalafior -1 papryka żółta -1 cebula -1 główka czosnku -puszka pomidorów krojonych -dowolne zioła: rozmaryn ( szczypta ), suszone pomidory, oregano, bazylia -olej do podsmażania -sól, pieprz Mięso solimy, pieprzymy, dodajemy
Kulinarne przemysleniapatelni. Na tą samą patelnię gdzie smażyło się mięso wrzucić mrożone warzywa, podgrzewać na małym ogniu, aż lekko się rozmrożą. Ja miałam mieszankę warzyw tj – marchew, kalafior, groszek, brokuł. Wlać wodę lub wywar i gotować na małym ogniu aż warzywa będą miękkie. Doprawić do smaku solą. Jak już warzywa są miękkie dodać mięso, część natki pietruszki, i śmietanę. Gotować
Kuchnia Pokoleńnaszej diety ryż: basmanti, jaśminiowy, sushi, itp. i inne bezglutenowe pseudozboża np. kasze (gryczana, jaglana), komosę ryżową. Jemy : ryby, drób, chude mięso i jajka, owoce morza. Bez ograniczeń: brokuł, sałatę, kalafior, itp. Nie liczymy kalorii z warzyw, które nie zawierają skrobi. Ograniczamy spożycie alkoholu. Nate radzi spożywać cheat meal 1-2 razy w tygodniu, dla lepszego samopoczucia psychicznego oraz fizycznego
PaleoLifezupę zmiksować na gładki krem i podawać z burakiem startym na tarce. Mus z kalafiora i brokuła Składniki: – 1 mrożonka: kalafior, brokuł, marchewka – pęczek koperku, czarna sól do smaku Wykonanie: – Warzywa przesmażyć na gorącej patelni, wlać ok. 1/2 litra wody i gotować 15 minut. – Zmiksować
To co kocham