lnianym Risana sól himalajska i czarny mielony pieprz do smaku opcjonalnie posiekany koperek do posypania dania *u mnie mieszanka – 30% podsmażone ziemniaki w plastrach, 70% warzyw w różnych proporcjach (brokuł, zielona fasola szparagowa, cebula biała, kukurydza, czerwona i zielona papryka) Przygotowanie: Multigrano z siemieniem lnianym gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu (20 minut). Pieczarki obieramy i kroimy w półplasterki. Podsmażamy
Słodkie okruszkipełne łyżki jogurtu naturalnego pieprz do smaku posiekana zielona pietruszka 2-3 małe pomidorki *u mnie mieszanka – 30% podsmażone ziemniaki w plastrach, 70% warzyw w różnych proporcjach (brokuł, zielona fasola szparagowa, cebula biała, kukurydza, czerwona i zielona papryka) Przygotowanie: Do miski wbijamy jajko, dodajemy jogurt i dokładnie mieszamy do połączenia składników. Następnie dodajemy nasz ser koryciński (u mnie
Słodkie okruszkituńczykiem! Sałatka z orzechami i pieczoną dynią Azjatycka sałatka z cieciorką Sałatka z sardynkami Sałatka z brzoskwiniami! Pomidory z mozzarellą Sałatka z ośmiornicą! Sałatka z makaronem i brokułem Sałatka z grzankami i jajkiem
SMYKWKUCHNIsłonecznika też tu się sprawdzą, a nawet płatki migdałowe. ps. W lodówce wytrzyma około 5 dni, dłużej nie jestem pewna bo po 3 już wszystko zjadłam. Składniki: 1 ugotowany brokuł 300 g świeżego szpinaku 2-3 cukinie (około 300 g w sumie) 30 g pestek dyni (do kupienia na przykład tu ) łyżeczka ziaren zielonego pieprzu łyżeczka soli szczypta kurkumy Przygotowanie
greenscarfKolejny przepis na zapiekankę tym razem z brokułem i kalafiorem i oczywiście mozzarellą. Bardzo ładnie wygląda, w smaku jest dobra a przygotowanie jej jest bardzo szybkie. Piekłam 30 minut w 180 stopniach. Czytaj więcej
Pychotkaaastworzyć mega dużo nowych połączeń neuronowych aby wyszło nowe danie, którego jeszcze nigdy nie jadłem... 😋 Uwielbiam inspirować i obserwować jak ludzie się rozwijają... 😄 Składniki: marchew, seler, brokuł, kalafior (dowolna ilość) 200g serka tofu naturalnego 3 ząbki czosnku 150g sera wegańskiego sól pieprz tymianek 1 łyżka natki pietruszki 5 łyżek oliwy Przygotowanie: Warzywa gotujemy najlepiej
Dieta Rozdzielna i Zdrowietylko zależy od Was. Kruche ciasto można też modyfikować. Bardzo smaczne i wdzięczne danie. Smakuje na ciepło i na zimno. Jeśli macie ochotę na quiche z brokułem i serem feta zapraszam TU Tym razem troszkę zmodyfikowałam przepis na ciasto kruche. Bardzo smaczne! 175-185 g mąki pszennej 125-135 g masła 25 g tartego sera żółtego
Piekarz-Kucharz-GarkotłukGdy na dworze robi się słonecznie, a nowalijki są jeszcze niedostępne, zioła nawet niewysiane, to musimy sięgnąć po produkty suszone, mrożone czy puszkowane, by na talerzu
zobacz ich smakprosty sposób możemy dostarczyć organizmowi codzienną dawkę witamin zamkniętą w szklance soku. Myślę, że to też dobre rozwiązanie dla mam i dzieciaków, które nie koniecznie chcą jeść marchewkę, czy brokuł, ale sok z chęcią wypiją. Jeśli jesteście ciekawi jak wyciskarka radziła sobie nawet z najtwardszymi warzywami to przeczytajcie ten post. Na początek krótka charakterystyka sprzętu. Jak widzicie wyciskarka składa się
SMYKWKUCHNIpodniebienie. składniki: kruche ciasto 250 g mąki pszennej 150 g zimnego masła 1 jajko duża szczypta soli farsz 200 g piersi z kurczaka 1 łyżeczka oleju kokosowego 1 mały brokuł 3-4 pomidorki cherry 2 jajka 6 kopiastych łyżek śmietany 12% 1 łyżka suszonych pomidorów z czosnkiem i bazylią sól,pieprz Pierś z kurczaka pokroić w niedużą kostkę. Oprószyć solą
Monia miesza i gotujepomyślał, że można stworzyć warzywną pizze? A o tuż można! Ma swój specyficzny smak, ale jest o wiele zdrowsza od tradycyjnej. Polecam wypróbować! Składniki: Spód: 1 brokuł 1 jajo 3 łyżki mąki żytniej przyprawy: sól, pieprz, czosnek granulowany, papryka wędzona Wierzch: ulubione dodatki Sposób przygotowania: Brokuła wrzucamy do wrzącej, osolonej wody. Gotujemy ok. 8 minut. Następnie go odcedzamy
Truskawkowa Fiestatylko szybki, ale przede wszystkim pyszny i sycący obiad. Ja uwielbiam takie połączenia smaków. Spróbujcie i Wy. Składniki: 1/2 szklanki ryżu Basmati Skworcu 1/2 opakowania warzyw na patelnię (brokuł, ziemniaki, marchew, fasolka)* 1 płaska łyżeczka słodkiej wędzonej papryki Skworcu 1/2 łyżki sosu sojowego 1-2 łyżeczki przyprawy meksykańskiej Skworcu ** do smaku czarny mielony pieprz Skworcu 2 łyżki słodkiej kukurydzy
Słodkie okruszkisoku z cytryny 2 łyżki syropu klonowego lub miodu Dodatkowo: sałata (mix sałat lub rukola) ser typu bałkańskiego z koziego mleka garść orzechów laskowych, uprażonych na suchej patelni kiełki brokułu kilka rzodkiewek, pokrojonych w plasterki kolendra Dressing: 1/2 ząbka czosnku szczypta soli morskiej 1 łyżka miodu 1 łyżka soku z cytryny lub octu winnego świeżo zmielony czarny pieprz 4 łyżki
Smakowity Blog Kulinarnydzisiaj indyk zapiekany z słodkimi ziemniakami i brokułem, proste i szybkie w wykonaniu danie. A do tego zdrowe! Składniki filet z indyka pół brokuła jeden duży batat cebula czerwona kilka pomidorków koktajlowych (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Obieramy słodkiego ziemniaka i kroimy w kostkę. Przekładamy do naczynia żaroodpornego i polewamy oliwą z oliwek i posypujemy ziołami prowansalskimi. Pieczemy przez 15 minut
Delusional TrinePęczak z warzywami W wielkim pośpiechu przedstawiam Wam dzisiaj przepis na danie ekspresowe z kaszy i mrożonych warzyw. Wiele razy paczka warzyw schowana w zamrażarce uratowała
Pełny talerz