przyjemność spróbować śniadań dostarczanych przez śniadaniowy catering on-line AleDobre.menu. W moim zestawie śniadaniowym znalazły się: AVOCADO TARGET GROUP - w której znajdziemy: bułkę razowa, jajko, awokado, marynowane chilli, kiełki brokułu, sos majonezowo-koperkowo-cytrynowy. Wartość odżywcza takiej kanapki to 262 kcal. WOŁOWINA ON INVESTMENTS - flagowa propozycja - kanapka z pastrami i serem cheddar w picie z chleba indyjskiego. Wartość odżywcza
Kuchnia Bon AppetitSałateczkę podpatrzyłam u znajomych (pozdrawiam was Tatarki). Sałatka Doris była inspiracją, ponieważ wątpię czy dobrze zapamiętałam przepis, ale i tak sałatka wyszła super. Sałatkę można jeść
IMPRESJA SMAKUSkładniki : 1 średni brokuł 2 pomidory 4 jajka 1 jogurt naturalny pęczek szczypiorku sól i pieprz do smaku Sposób wykonania : B rokuła opłucz pod bieżącą wodą, podziel na małe różyczki. Wrzuć do wrzątku blanszuj ( gotuj we wrzątku przez 5 minut ), następnie odcedź, wystudź, wsyp do miski lub salaterki. Pomidory ( możesz je sparzyć wrzątkiem i zdjąć skórkę jeśli chcesz
Przepisy i porady kulinarnepizze"): cukinia 2 średnie marchewki 4-5 białek (mogą być też całe jajka, jeśli są tolerowane) 2 łyżeczki kurkumy pieprz, sól Na wierzch: ser owczy, dziki łosoś, brokuł, papryka, domowy sos pomidorowy Przygotowanie: Warzywa umyć, obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach Białka rozkłócić, dodać przyprawy i warzywa, całość wymieszać Rozgrzać patelnię, wylać połowę masy, smażyć z jednej strony
pyszne zdrowościCategory: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order now!
Eksplozja smakukurczaka. Podajemy kurczaka z makaronem (np. w zdrowej opcji ze zdjęć– z makaronem z cukinii), z dowolną kaszą, z naturalnym lub dzikim ryżem . Pyszny jest też w duecie z brokułem gotowanym na parze czy kalafiorem. Podajemy ze wszystkim, co wchłonie sos. Chociaż on jest tak dobry, że można go i bezkarnie zlizywać prosto z talerza SKŁADNIKI 3 małe piersi kurczaka
Karo in the Kitchenczerwona papryka 1 1/2 cukinii 4 ziemniaki 2,5 l bulionu drobiowego ( przepis tutaj ) papryka słodka mielona Paprykę oraz cukinię (po wydrążeniu gniazd nasiennych) oraz ziemniaki kroimy w kostkę, brokuł rozdzielamy na małe różyczki. Wszystkie warzywa posypane papryką podsmażamy na odrobinie oliwy, następnie wrzucamy do gotującego się bulionu. Gotujemy do miękkości ziemniaków. Smacznego
Moje-pitraszenieZaledwie kilka chwil wystarczy aby ją przygotować. Doskonale sprawdzi się jako przystawka lub na kolację. Polecam :) 1 brokuł 2 pomidory 2 jajka 1/2 op. fety 2 łyżki uprażonego słonecznika Sos: 2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego 2 łyżki majonezu 3 ząbki czosnku sól, pieprz do smaku Sos: ząbki czosnku przecisnąć przez praskę. Dodać majonez i jogurt, doprawić do smaku i wymieszać
Smakołyki AsiDzisiaj prosty, ale bardzo syty przepis na obiad. Makaron, brokuł i sos brokułowo-serowy bez sera! A to wszystko zapieczone pod lekko pikantną chlebową pierzynką :) Zapiekany makaron z sosem brokułowo-serowym Przepis na 4-5 porcji Potrzebujemy: ok. 160-200 g makaronu (u nas bezglutenowy makaron z soczewicy - do kupienia na senza.pl ) Sos: 3/4 średniego brokuła 2 ząbki czosnku
Bananowe PoleNasz cykl sałatkowy trwa dalej, po sałatce z brokułem i fetą , sałatce z pieczoną dynią i bardzo kolorową sałatką z brzoskwiniami i karmelizowanymi orzecham i nadszedł czas na tropikalne smaki. Wczoraj podałam Wam wspaniały przepis na kurczaka w glazurze miodowej . Dzisiaj chciałabym podzielić się swoim pomysłem na pyszną sałatkę właśnie z kurczakiem w glazurze. Jak każda kobieta uwielbiam jeść
SMYKWKUCHNIrobi a na taką szybką jajeczną zapiekankę zawsze znajdą się chętni bo jest bardzo smaczna i pożywna. składniki: 8-10 jajek ( moje były małe więc dałam 10) 1 brokuł 100 g fety 30 pomidorków koktajlowych pieprz 1 łyżka suszonych pomidorów z czosnkiem i bazylią 2 łyżki mleka Brokuła podzielić na różyczki i ugotować al'dente. Naczynie do zapiekania wysmarować masłem
Monia miesza i gotujeJakoś nie wiem czemu, ale w tym roku dużo testuję na surowo te warzywa, które zwykle uważa się za te, przeznaczone do gotowania. I tak na surowo raczyliśmy się brokułem i kalafiorem. I tutaj powtórka z kalafiora. Dzięki surowości a może surowiźnie wszystkich warzyw, surówka świetnie chrupie. Jeśli nie lubicie aż tak chrupkiego pora lub ma też być on łagodniejszy
Mieszam w Garnkułyżeczki cukru 0,5 łyżeczki soli 3 łyżki oleju Nadzienie: 4 łyżki keczupu Oregano 10 plastrów wędliny (szynki drobiowej) 10 dużych pieczarek 200 g żółtego sera 1/2 główki brokułu Ciasto: Mąkę pszenną mieszamy z cukrem i solą. Dolewamy olej. Drożdże rozpuszczamy w letniej wodzie, wlewamy do mąki. Całość wyrabiamy na gładkie jednolite ciasto. W razie potrzeby delikatnie podsypujemy mąką. Formujemy
VioletoweKucharzenieobiadu na ciepło, jak i na zimno np. na kanapki. 500 g filetu z piersi kurczaka Przyprawa do kurczaka Słodka czerwona papryka Sól Pieprz 200 g mieszanki warzywnej (brokuł, kalafior, marchewka) 100 g żółtego sera Oliwa z oliwek Mieszankę warzywną gotujemy do miękkości w delikatnie osolonej wodzie, odcedzamy. Filet z piersi kurczaka kroimy na plastry (jak na schabowe). Rozbijamy tłuczkiem
VioletoweKucharzenieCykl przepisów na przepyszne sałatki trwa w najlepsze! Mogliście już wypróbować przepis na sałatkę z pstrągiem wędzonym i brokułem, jak i chrupiącą sałatkę z brzoskwiniami i karmelizowanymi orzechami. Dzisiaj proponuję bardzo smakowite i ciekawe połączenie pieczona dynia Hokkaido i makaron Lubella, w cytrusowo-korzennym sosie. Połączenie pieczonej dyni w miodzie, cynamonie i oleju kokosowym z otartą skórką cytryny, świeżą bazylią
SMYKWKUCHNI