ząbki czosnku 1 łyżka imbiru 0 również starłam go na tarce 4 łyżki oleju arachidowego - użyłam słonecznikowego 3 marchewki pokrojone w słupki 2 papryki pokrojone w słupki 1 brokuł podzielony na małe różyczki 500 g groszku cukrowego (użyłam zielonej fasolki szparagowej) 4 łyżki sosu sojowego pęczek świeżej kolendry (pominęłam) sól, pieprz Wrzucamy do miski składniki marynaty, dokładnie mieszamy i obtaczamy
sierotka maRysia w kuchniprzekąsek z trzema dipami czas przygotowania: 30 minut składniki: WARZYWNE PRZEKĄSKI - papryka słodka czerwona papryka słodka żółta ogórki świeże gruntowe lub węże seler naciowy marchewki brokuł albo/i kalafior DIP CZOSNKOWY - 250 ml jogurtu typu greckiego albo serka homogenizowanego naturalnego 2-3 ząbki czosnku sok z cytryny do smaku - sól, pieprz mielony DIP ZIOŁOWY
Smaczna Pyzamały pomidor 100 ml passaty pomidorowej Przygotowanie: Makaron ugotuj al dente. Na patelni rozgrzej olej i delikatnie podsmaż posiekaną cebulkę i czosnek. Wrzuć brokułu i pokrojoną cukinię. Dodaj trochę wody. Duś na małym ogniu przez ok. 20 minut. Następnie dodaj przyprawy i passatę, wymieszaj. Na wierzch połóż szpinak, przykryj pokrywką i duś ok. 10 minut
Zdrowie na języku :Pwoda · odrobina soli Warzywa dokładnie umyj pod bieżącą wodą. Ogórka pokrój w kostkę(nie musisz go obierać), brokuł podziel na mniejsze różyczki, seler pokrój na kawałki. Wrzucić wszystkie warzywa do blendera i bardzo dokładnie zmiksuj na jednolitą gładką masę. Dodaj nieco wody, sok z cytryny, ewentualnie dopraw solą. Jeszcze
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałaSKŁADNIKI DLA 4 OSÓB 3 jajka 1 brokuł 10 dag sera żółtego 3 ogórki konserwowe 1 seler naciowy 1/2 czerwonej cebuli Świeża kolenda Pęczek świeżej natki pietruszki 3 łyżki jogurtu 1 łyżka majonezu Sól i pieprz SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Jajka gotuję. Obieram i kroję w drobą kostkę. Brokuła myję, dzielę i gotuję na parze. Studzę kroję w kostkę. Cebulę kroję
Gotowanie Patkitorebkach, które tylko leżały koło brokuła. Smacznego :) Prawdziwie brokułowy sos serowy Danie Danie główne Kuchnia Wege Porcje 2-3 Porcje 2-3 Składniki 450-500 g brokuł 125 g ser mozzarella light 200 g jogurt grecki gałka muszkatołowa sól i pieprz Sposób przygotowania Brokuła dzielimy na różyczki, łodygę kroimy w mniejsze kawałki. Gotujemy al dente, odkładamy połowę
Kucharzycaprzyrządzam taką pizzę to mam nadzieję, że dzięki zastosowaniu mąki pełnoziarnistej i niewielkiej ilości sera zawiera nieco mniej kalorii niż tradycyjna. Można ją upiec również z pomidorami czy z brokułem lub szpinakiem. Ja zastosowałem szparagi ale dodatki można komponować w zależności od upodobań i dostępności produktów. Napisałem … lub szpinakiem… i już mi chodzi po głowie szpinak, jako dodatek oczywiście
Markowy smakCategory: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order now!
Eksplozja smakudziś. Na kolację jadłam dziś to samo, co wczoraj na podwieczorek. Taka różnica, że dziś zamiast bułki – chleb, ale bez masła. Kalafior, który użyłam do poniedziałkowej kolacji oraz brokuł z kolacji wtorkowej, żeby się nie zmarnowały, trafiły dziś do zupy dla pozostałych członków rodziny. Jedziemy dalej. Śniadanie 5 g oliwy z oliwek 75 g chleba razowego 120 g pomidora
Kucharzycarybie, bo masło roztopiło się i spłynęło... (Na dno parowaru włożyłam pietruszkę i koperek) 2. Na dnie parowaru jest ryba, w drugim pojemniku są warzywa - dziś akurat marchewka, brokuł i kalafior. Zamrożone. Również je oprószyłam lekko przyprawami. Wstawiamy na 25 minut. Po 10 minutach na górny poziom wstawiamy kuskus. 3. A tak wygląda gotowe danie! I smakuje wyśmienicie
dobra gospodyni dom wesołym czynicałą dodaną wodę. Z ziaren wyłaniają się takie małe białe sprężynki. Jest to znak, że komosa jest ugotowana. Składniki: filet z łososia 1 szklanka komosy ryżowej 1 marchewka brokuł suszone pomidory cukinia 1 ząbek czosnku pieprz z młotkowaną kolendrą kurkuma sól pieprz łyżka oleju kokosowego natka pietruszki 2 szklanki wody do ugotowania komosy Komosę ugotowałam w dwóch szklankach
kruche babeczkiwłaśnie kotlecików. Jakoś czasu mi brakło niestety :(( O kotlecikach teraz ;) Takie trochę resztkowe, bo musiałam zużyć brokuła i łososia. Naszło mnie na kaszę jaglaną więc do niej łosoś i brokuł jak znalazł, a że młody chętny na wszelkiego rodzaju kotleciki to pomysł był strzałem w dziesiątkę, bo zjadł aż cztery :)) Miłego poniedziałku Wam życzę :)) Składniki: 1 szklanka kaszy jaglanej filet
kruche babeczkijest super, ja miałam wersję z makaronem vermicelli, do tego zrobiłam warzywa i wyszło super. Lekko i smacznie :)) Składniki: kasza bulgur z vermicelli (ilość wedle uznania, zależy ile porcji) brokuł marchewka cebula czerwona cukinia papryka czerwona troszkę kukurydzy ząbek czosnku olej kokosowy do smażenia sól pieprz z młotkowaną kolendrą Kaszę gotuję według przepisu na opakowaniu. Brokuła gotuję. Cebulę kroję
kruche babeczkijeśli mielone już mięso to przekładamy do miski, dodajemy ketchup, musztardę, bułkę tartą, jajko, sezam i doprawiamy solą, pieprzem. Mieszamy. Formujemy małe kuleczki i podsmażamy na patelni. Reszta: makaron brokuł (podgotowany) marchewka czarne oliwki cukinia kulki mozzarelli 1/2 szklanki śmietany 18% jajko Makaron gotujemy al'dente. Brokuła również. Resztę warzyw kroimy w plasterki. Wszystko przekładamy do naczynia żaroodpornego, dodajemy makaron
kruche babeczkitego mój ulubiony ryz jaśminowy :). Nam smakowało bardzo :)) Danie jest szybkie i proste. Jeśli lubicie ryby na słodko to polecam :))) Miłego dnia :) Składniki: filet z łososia mała cukinia brokuł kukurydza z puszki suszone pomidory pomidorki koktajlowe sok z cytryny ząbek czosnku czerwona cebula sól pieprz miód wielokwiatowy 2 łyżki ryż jaśminowy olej kokosowy do smażenia Brokuła podgotowałam, ryż
kruche babeczki