brokuły - 6998 przepisów (strona:356/467)

Włoska zupa jarzynowa - Minestrone, z makaronem Tortellini. 225

poprzedniego obiadu, jeżeli na nim (lub z jego dodatkiem) ugotujesz zupę, to będzie jeszcze smaczniejsza. Wykonanie: Wszystkie warzywa umyć. Ziemniaki, marchew, buraka, pietruszkę i selera obrać, pokroić w kostkę. Brokuł podzielić na różyczki, pomidora natomiast sparzyć obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie. Włosi często dodają makaron na końcu do garnka z zupą

Poezja Smaków - blog kulinarny
Klopsy mięsno-twarogowe. 156

font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;}   Pomysł na odchudzoną wersję klopsików .   Składniki:     ->1 paczka mieszanki kiełków [ brokuł + rzodkiew]   ->200g mięsa mielonego   -> 150g sera białego   -> 1 jajko   -> ½ cebuli   -> 1 jogurt grecki -> 1 pęczek koperku

Jedz zdrowo żyj zdrowo!
Kilka pomysłów na andrzejkowy stół 292

Czosnkowa sałatka z serem żółtym  Klik po przepis Przepis również w formie filmiku: 10. Sałatka z brokułem  Klik po przepis Przepis również w formie filmiku: 11. Pomidory na przystawkę  Klik po przepis .                             12. Jajka faszerowane  Klik po przepis

W kuchni u Moniki
Łosoś w sosie curry z brokułem i czarnym ryżem 187

sezam sól morska lub himalajska syrop z agawy opcjonalnie ugotowany wcześniej ekologiczny czarny ryż  SYMBIO Łososia umyj , pokrój w dużą kostkę, posól i odstaw na chwilkę do lodówki. Brokuł podziel na drobne różyczki i odłóż. Imbir obierz i posiekaj na cieniutkie plasterki, cebulę w grubsze piórka .Pomidorki na pół. Do głębokiego garnka wlej mleko kokosowe. Gdy się zagotuje dodaj

Z Kuchni Do Kuchni
Zupa-krem z jarmużu z ziemniakami, brokułem i kuskusem 214

pokrojone w drobną kostkę ziemniaki. Gotujemy aż będą miękkie. Gdy tak się stanie wyjmujemy seler, pietruszkę, por, liście i ziele angielskie. Do garnka wrzucamy podzielony na różyczki, opłukany brokuł. Liście jarmużu płuczemy pod bieżącą wodą, wycinamy łodygi i kroimy drobniej. Dorzucamy do gotującej się zupy, po około 5 minutach całość blendujemy na krem. Zupę przyprawiamy do smaku, wlewamy olej, wyłączamy

Kolorowy Przepisownik
Sałatka z kurczakiem i brokułem 355

przyjęcia jak również na co dzień. Dodatek ząbku czosnku sprawia, że ma wyrazisty, ostry smak. Polecam :) Sałatkę podałam na półmisku od Porcelany Bogucice "Julia Gold". duży filet z kurczaka brokuł 1/2 czerwonej papryki 2 torebki ryżu puszka kukurydzy ząbek czosnku sól pieprz słodka papryka  2 łyżki oleju 2-3 łyżki majonezu Filet umyć, osuszyć i pokroić w małą kosteczkę

Smakołyki Asi
Kotleciki jaglano-brokułowe 185

zwłaszcza jeśli zostanie nam trochę kaszy z obiadu. Świetnie smakują z ulubioną surówką lub sosem jogurtowym. Polecam :) Kotleciki podałam na półmisku "Julia Gold" od Porcelany Bogucice . 100g kaszy jaglanej brokuł 1 jajko sól, pieprz ząbek czosnku olej do smażenia bułka tarta  Brokuła umyć, podzielić na mniejsze różyczki i ugotować. Ostudzić i rozgnieść widelcem. Kaszę przygotować wg przepisu na opakowaniu

Smakołyki Asi
Sałatka makaronowa z brokułami 329

porę,  dzień tygodnia...  Zawsze jest to alternatywa, gdy brak pomysłu np na kolację.  Porcelana Bogucice Martha Platin Składniki: opakowanie makaronu np małe kolanka 1 mały  brokuł ugotowany na parze puszka kukurydzy por kilka ogórków kiszonych sól, pieprz do smaku  majonez Wykonanie: Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Kukurydzę odsączamy z zalewy, pora kroimy

Malinowe Pocałunki
Pstrąg tęczowy zapiekany z cukinią, pomidorem i ziemniakami 259

Pomysł na zdrowe, w miarę szybkie do przygotowania i smaczne danie obiadowe – pstrąg tęczowy zapiekany z cukinią, pomidorem i ziemniakami. Pycha! Ostatnio przygotowując pstrąga podałam go z brokułem, kalafiorem i marchewką (przepis macie tutaj ), a dzisiaj postanowiłam zaszaleć z innymi warzywami. Składniki na 1-2 porcje: 1 duży pstrąg tęczowy 2 małe ziemniakami  1-2 pomidory 1/2 cukinii sól

Ugotować
Curry z warzywami 213

pyszny i nienudny obiad, pełen aromatycznych smaków. Za sprawą dodatku cieciorki jest także niezwykle pożywny. Ps. Pamiętacie o Gotowaniu za Głosowanie ? Składniki na 2 porcje: 500g mrożonych warzyw (kalafior, brokuł i marchewka) ½ puszki mleka kokosowego (200 ml) ½ puszki cieciorki 1 łyżeczka curry (używam Kamis) 1 łyżeczka kurkumy szczypta cayenne ½ łyżeczki kolendry opcjonalnie ½ łyżki mąki ziemniaczanej (skrobi) 1 łyżka oleju rzepakowego

Fabryka pomysłów
tymiankowe półspaghetti z pieczarkami i szpinakiem 255

Szpinak to cenne źródło żelaza dla naszego organizmu, a w kompozycji z pieczarkami i ziołami stanowi bardzo ciekawe wegańskie połączenie smaków. Ta banalnie prosta i szybka

zobacz ich smak
Kalafior gotowany i zapiekany pod gęstym, serowym beszamelem 256

gorąco. Do lekkiego w smaku i konsystencji warzywa mocno doprawiony, serowy beszamel i czosnkowe masło pasują jak nic innego. Kalafior to jednoroczne warzywo kapustne, będące mutacją kapusty i brokułu. Jest tylko i wyłącznie gatunkiem uprawnym – sam w przyrodzie nie występuje. Mark Twain nazwał go „kapustą z wyższym wykształceniem” – to co jemy, to tzw. róża. Kupujemy ładnego kalafiora – ładnego to znaczy

Karo in the Kitchen
Zupa krem brokułowa 176

Składniki: brokuł 1,5 l wody 2 kostki rosołowe cebula 2 łyżki masła 2 duże ziemniaki 3 łyżki śmietany 18 % sól pieprz Wykonanie: Do wody dodać obie kostki rosołowe, obrane umyte i pokrojone ziemniaki w kostkę oraz różyczki brokuła. Wszystko gotować razem aż do miękkości. W międzyczasie cebulę obrać i pokroić w kostkę, udusić na maśle, i dodać do zupy

Pychotkaaa
Zapiekanka makaronowa z kurczakiem i brokułem 357

Pożywna zapiekanka idealna na obiad lub kolację. Wszystkie składniki zapiekanki łączy w całość sos serowy. Zapiekanka palce lizać :) składniki: zapiekanka 400 g makaronu, u mnie castellane parmigiane 1 brokuł (500 g) 350 g piersi z kurczaka sól ziołowa olej do smażenia sos serowy 2 łyżki masła 2 łyżki mąki pszennej 2 szklanki mleka sól,pieprz gałka muszkatołowa 1-2 garście

Monia miesza i gotuje
Kurczak w sosie kokosowo-brokułowym 162

Składniki filet z udka kurczaka, 500g brokuł, 200g cebula, 1 sztuka czosnek, 2-3 ząbki bulion drobiowy, 300ml mleczko kokosowe, 160g skrobia kukurydziana, 2 łyżeczki sól, pieprz bazylia świeża, 5-7 listków Przygotowanie Na patelni rozgrzewamy olej, kładziemy opłukane mięso, dodajemy czosnek pokrojony w plasterki i cebulę w pióra. Smażymy 10 minut, aż mięso się przyrumieni. Zalewamy filety gorącym bulionem

Gotowanie moimi oczami