boczek - 14002 przepisów (strona:654/934)

PEŁNOZIARNISTE PIEROGI Z BOBEM 145

dopiero teraz! W moim domu rodzinnym królowały pierogi ruskie i nie było miejsca na inne 😉 Farsz na tradycyjne pierogi z bobu zawiera gotowany bób, cebulę oraz podsmażony boczek. Ale u mnie w pierogach takiego farszu nie znajdziecie... Moje pierogi z bobem to tylko i wyłącznie moja inwencja twórcza. Są to pierogi w wersji wegetariańskiej, wykonane z mąki pełnoziarnistej, dzięki temu

Kuchnia MagdaLeny
Szaszłyki z wołowymi klopsikami 110

Przyprawić solą, pieprzem i utuczonym w moździerzu kminkiem. Razem z jajkiem i bułką wyrobić na gładką masę. Uformować małe klopsiki, obtoczyć w mące i obsmażyć na oleju. Wędlinę lub boczek przekroić wzdłuż na połowę i każdą owinąć suszoną śliwkę. Na patyki do szaszłyków nadziewać na przemian wędlinę ze śliwką, klopsiki i pokrojoną na kawałki paprykę. Szaszłyki zapiekać w piekarniku. Szaszłyki

Przepisy Mikołaja
ULUBIONE ŻEBERKA WĘŻA 172

karkówkami, szynkami a schabowych po prostu nie znoszę. Uważam, że z wieprzowiny najlepsze są te części, których ze względu na linię, nie powinno się jeść zbyt często: słonina (smalczyk), boczek i żeberka. Ale ponieważ Chłopaki od czasu do czasu chcą zjeść porządnego schaboszczaka, raz na jakiś czas robię im bal ;) Mówią, że moje schabowe obtaczane w bezglutenowej mące, jajku

Cytryna&Co.
WSPANIAŁA WĘDLINA Z ROSTBEFU - 5 MIN ROBOTY! 162

ceramicznym naczyniu, zasypujemy resztą soli i zakrywamy folia spożywczą lub pokrywką (zależy jakie macie naczynie). Wkładamy na min. 1 dzień do lodówki. Po wyjęciu opłukałam z soli, bo boczki były mocno słone, ale w środku oprócz słonej obwódki mięso już nie jest słone i ma ładny, ciemno-czerwony kolor. Pokrojone w cienkie plasterki doskonale nadaje się do kanapek, ale też

Cytryna&Co.
ŻUREK Z BIAŁĄ KIEŁBASĄ - łatwy, wypróbowany przepis na żurek z jajkiemi i kiełbasą 149

smaku ok. 100g śmietanki 30% ( 1/2 kubeczka) Dodatki do żurku: jajka ugotowane na twardo ( po 1 na porcje) świeży chleb albo ziemniaki oddzielnie ugotowane i okraszone zrumienioną cebulką i boczkiem ugotowana oddzielnie kasza jęczmienna albo pęczak ( kuchnia staropolska ) ugotowana oddzielnie gruboziarnista fasola (kuchnia staropolska) Przepis na żurek: Krok 1. wywar z mięsa i kości przecedzić majeranek  przesiać przez gęste

Moja Książka Kucharska
Krem ziemniaczany z jabłkiem z chrupiącymi parmezanowo – sezamowymi chipsami 156

uprawy to postanowiłam coś z tym zrobić Tak powstał sycący krem ziemniaczany z jabłkiem, w dość lekkiej, bezmięsnej wersji, chociaż kusiło mnie, żeby dodać chipsy lub skwareczki z wędzonego boczku. Jako dodatek powstały za to pieczone, aromatyczne i chrupiące chipsy z sezamu i parmezanu. Uwierzcie mi, że smakują obłędnie   *Nie zapomnijcie śledzić mnie na Instagramie i oznaczać zdjęć

Eat me! Fit me!
Zapiekane ziemniaki z czosnkiem 269

Zapiekane ziemniaki z czosnkiem to bardzo tania wersja obiadu. Tak, tak danie to może być pełnowartościowym posiłkiem. Sprawdzi się też idealnie jako dodatek do potraw z

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Makaron z masłem truflowym, wędzonką i czerwoną cebulą 161

Dzielę się z Wami tym pysznym włoskim przepisem. Jest bardzo prosty w wykonaniu i smakuje wyśmienicie (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); SKŁADNIKI masło truflowe mała, czerwona cebula 100g wędzonki lub wędzonego boczku 4 serki w plasterkach opakowanie makaronu najlepiej świeżego, kleistego sól, pieprz 4 łyżki oleju z oliwek tarty ser parmezan lub podobny SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Wędzonkę pokroić na kawałki i podsmażyć razem

zielonacukinka
BUŁKI BROKUŁOWE (keto, LCHF, paleo, bez lgutenu i laktozy) 216

temperaturze 180-190°C (termoobieg) przez ok 30 minut obserwując żeby się za bardzo nie przypiekły. Bułki brokułowe podawać z masłem, smalcem, serem, pieczonymi mięsami jak karczek , klops czy boczek lub pasztet , rożnego rodzaju pastami np. z makreli czy jajeczną albo z mięsa rosołowego oraz mixem zielonych liściastych warzyw czy kiełków i innych warzyw z dodatkiem zdrowych tłuszczów. BTW całości

Ola la LCHF
Zupa fasolowa 223

Super pyszna i bardzo prosta do zrobienia zupa fasolowa . Poznaj najlepszy przepis na tę polską zupę, którą gotuję na wędzonym boczku i na dobrej kiełbasie. Do tego obowiązkowo ziemniaki i majeranek. Polecam! - stary, tradycyjny przepis - gotowana na suchej fasoli - z dodatkiem bulionu lub wody

AniaGotuje.pl
Szaszłyki jak zrobić i co dodać 158

cielęciny, ale wtedy czas ich pieczenia będzie o wiele dłuższy. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); SKŁADNIKI opakowanie długich wykałaczek pierś kurczaka lub indyka drobno mielona biała kiełbasa papryka cebula słonina lub boczek sól pieprz SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Pokroić w dużą kostkę piersi drobiowe 3x3cm Pokroić kiełbasę w kawałki 4-5 cm Pokroić słoninę w plasterki Pokroić paprykę i cebulę w kawałki około

zielonacukinka
ZUPA SOCZEWICOWA Z POMIDORAMI 144

świeżą kolendrą i kleksem mleczka kokosowego, nabiera lekko orientalnego smaku i aromatu.  W mięsnej wersji można podać ją z podsmażonymi, cieniutkimi plasterkami chorizo lub pokrojonym w kosteczkę boczkiem. SKŁADNIKI / 4-6 PORCJI 1 łyżka oleju  50 g masła 1 cebula 3 ząbki czosnku 1 pietruszka 1 szklanka czerwonej soczewicy  2 puszki (2x400g) pomidorów 500 ml gorącego bulionu

cool and minty
Szakszuka ze szpinakiem i serem korycińskim 121

szakszuki a ciepło dania spowoduje że ser lekko się rozpuści i będzie fantastycznym dodatkiem. Podobnie możesz zrobić z serem feta. Polecam Wam także przepisy na: – klasyczna szakszuka – szakszuka z boczkiem – szakszuka z dynią – szakszuka z kurkami – zielona szakszuka – pikantna szakszuka z ziemniakami – w jednym miejscu wszystkie moje najlepsze przepisy na kolację Polecam Wa też inne przepisy na śniadania

nietylkopasta.pl
KETO CHLEB Z PATELNI (keto, LCHF, paleo, bez glutenu i laktozy) 497

patelni można podawać jako tradycyjne kanapki posmarowane masłem, smalcem, serkiem, pastą w towarzystwie warzyw albo podczas pieczenia po przełożeniu na drugą stronę ułożyć na nich plasterki sera żółtego, boczku czy kiełbasy i zapiekać pod przykryciem by ser się rozpuścił. Smacznego! BTW całości bez dodatków (2 kromki): 145 g, 249 kcal, B 19 g, T 15 g, W 3 g. kromka

Ola la LCHF