boczek - 14002 przepisów (strona:648/934)

MARCHEW DUSZONA DO OBIADU PO MAZURSKU: wyjątkowy, pyszny przepis 138

miękkości.            Przed podaniem, do duszonej marchewki wsypać posiekany koperek i wymieszać. W razie konieczności doprawić jeszcze do smaku. Jarzynkę można okrasić skwarkami z boczku lub słoniny. Duszoną marchewkę podawać do kotlecików z kalafiora, jajecznych albo mielonych z dodatkiem sezonowej surówki. Smacznego :) Marchew duszona po mazursku z kotlecikami jajecznymi. Marchewka duszona z ziemniakami na maśle

Moja Książka Kucharska
Rabarbarowy chutney z jabłkami 167

wykorzystałam Jabłka Grójeckie: jabłkowe smoothie bowl z truskawkami grillowana pierś z indyka z salsą jabłkową jabłkowa zupa krem z chrzanem sernik na zimno z karmelizowanymi jabłkami dorsz zapiekany z boczkiem i musem jabłkowym owsiane ciasto z jabłkami i kremem daktylowym pudding chia z pieczonym jabłkiem   Parę słów o Jabłkach Grójeckich Jabłka Grójeckie to owoce o iście królewskim rodowodzie. Cenny

Kulinarne przygody Gatity
WĄTRÓBKA DROBIOWA Z CEBULKĄ 117

Wątróbkę wymieszać razem z cebulą. Jeśli macie ochotę na urozmaicenie wątróbki to polecam Wam też przepis na wątróbkę z jabłkiem i cebulką ( przepis tutaj ) albo wątróbkę owiniętą w plasterki boczku i pieczoną w piekarniku ( przepis tutaj

Zrób to smacznie
Langosz (bez ziemniaków) 201

tłuszczu podawany jest z kwaśną śmietaną i tartym żółtym serem. Odchodząc od tradycyjnej formy - szczerze polecam także spróbowanie z dodatkiem różnych sosów, masłem czosnkowym, śmietaną i cukrem czy szynką, boczkiem i podsmażoną cebulką. . Spotkałam się z kilkoma metodami przygotowywania Langosza - np. z gotowanymi ziemniakami (taka opcja również pojawi się na blogu). Dzisiaj jednak proponuję najprostszy i równie pyszny sposób. Składniki

Zielona Kuchnia
Wrocławskie warsztaty kulinarne z Akademią Smaku SOKOŁÓW 152

się na warsztatach kulinarnych Otrzymaliśmy kartki z przepisami na dania do wykonania podczas warsztatów Do zrobienia mieliśmy cztery dania: - Zupa krem z po-grillowych warzyw z chrupiącym chipsem z boczku - Sałata z piklowanymi warzywami i tartym Beef Jerky - Kanapki z odświeżanej bagietki ze stekiem z antrykotu i sosem zero-westowym - Czerstwe ciasto drożdżowe z owocami P rzygotowane były

Kuchnia u Krysi
Musztardowa marynata do mięs z grilla 177

Sezon grillowy w pełni,wiec może pokaże wam mój przepis na marynatę do mięska z grilla -najczęściej robię w niej boczek ale tak naprawdę można w ten sposób również zrobić karczek ,czy żeberka-polecam

Swojskie jedzonko
Letnie obiady – szybkie, pyszne i niedrogie! 188

Pyszny i prosty obiad z piekarnika. MŁODA KAPUSTA PO WĘGIERSKU PRZEPIS TUTAJ Smaczne danie jednogarnkowe przypominające leczo. Potrawa obfituje w warzywa oraz zawiera mięsny dodatek w postaci kiełbasy i boczku. Danie podajemy na ciepło ze świeżym pieczywem. INDYK Z RYŻEM I WARZYWAMI PRZEPIS TUTAJ Pomysł na szybki, smaczny, zdrowy, niskokaloryczny i kolorowy obiad, którego przygotowanie zajmie nam zaledwie około

Blog z Apetytem
Maślany bigos z młodej kapusty 143

ilością świeżego koperku i obowiązkowym dodatkiem jakim jest masło (duuużo masła), które cudownie podbija smak i nadaje tej fantastycznej maślanej nuty- to mój przepis na smaczny bigosik :) Z dodatkiem boczku, kiełbaski czy chudej szynki też wyśmienicie smakuje, jednak ja preferuję bez :) Do ziemniaków, do klusek, do pajdy chleba... Mniam, po prostu... 2 średniej wielkości główki młodej kapusty (około

Kraina Miodem Płynąca
Piątek: Wytrawne quiche z truskawkami 141

piekarnika, zdejmij obciążenie i wstaw do piekarnika na kolejne 15 minut. Krok 8 Wyjmij ciasto z piekarnika i odstaw do przestygnięcia. Przygotuj nadzienie. Do głębokiej misy przełóż papryki, smażony boczek, lub prosciutto, ugotowane brokuły, podzielone na różyczki. Do osobnej miski wbij 3 duże lub 4 małej jajka rozkłóć rózgą. Wlej do masy szklankę mleka (250 ml), pół szklanki śmietany

Niedzielny kucharz
Środa: Spaghetti z sosem al ragu 137

porcji i zamrozić. Czas przechowywania w zamrażalniku wynosi do 3 miesięcy. Przepis pochodzi ze strony Greatitalianchefs.com Składniki: 250 g mielonej wieprzowiny 250 g mielonego indyka Kilka plastrów prosciutto lub boczku 2 małe marchewki 2 łodygi selera naciowego lub kawałek korzennego (mniej więcej tak duży jak 2 posiekane marchewki) 1 cebula 500 ml passaty pomidorowej ½ szklanki wytrawnego wina ½ szklanki mleka

Niedzielny kucharz