Przepis na przepyszny tort kokosowy . Torcik jest na orzechowym biszkopcie, nasączony mlekiem kokosowym, przełożony i obłożony kremem z białej czekolady, kokosowych wiórek i bitej śmietany. Skromnie udekorowany wiórkami kokosowymi, migdałami i krokantem orzechowym. Torcik nada się na wszystkie okazje i bez okazji, dla dużych i małych, a wielbiciele kokosa po prostu będą zachwyceni jego smakiem. Jak zrobić(...)kanał RITA creative , to będziesz na bieżąco z nowymi filmami, lub zapisz się do newslettera to raz w tygodniu wyślę Ci nowy przepis. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); TORT KOKOSOWY SKŁADNIKI: Biszkopt orzechowy : (składniki na biszkopt powinny być w temperaturze pokojowej) jajka (6 dużych) mąka pszenna (125 g) cukier (200 g) orzechy laskowe zmielone ( 100 g) sól (szczypta) Krem kokosowy : biała czekolada
RITA food channelJuż zaczął się październik a u mnie w ogrodzie lato i w dalszym ciągu dojrzewają maliny. Malutka, niewielka miseczka ale do ciasta wystarczająca. A ciasto? Kakaowy biszkopt genueński z przepisu ze strony Moje Wypieki ; krem z serka mascarpone, kremówki i masła orzechowego, maliny i gorzka czekolada - połączenie rewelacyjne. Polecam serdecznie :) Składniki: Kakaowy biszkopt genueński: 6 dużych jajek(...)masła orzechowego (np. domowego) 30 g cukru pudru sok wyciśnięty z połowy cytryny Polewa: 50 g czekolady mlecznej lub gorzkiej łyżka masła Dodatkowo: maliny Przygotowanie: Przygotować biszkopt: jajka wyciągnąć wcześniej z lodówki i ocieplić do temperatury pokojowej, następnie pół godziny wcześniej przed przygotowaniem biszkoptu jajka włożyć do bardzo ciepłej wody aby je ogrzać. Mąkę i kakao przesiać. Masło
Kocham..lubię..gotuję..Lekki tort owocowy z galaretką zasmakuje wszystkim zwłaszcza w gorący dzień. Owoce, dżem i delikatna masa śmietanowa sprawiają, że całość nie jest „ciężka” i bardzo sycąca. Natomiast biszkopt wykonujemy z użyciem przepisu podstawowego . {"@context":"http:\/\/schema.org","@type":"Recipe","image":["https:\/\/www.bardzogrubysmok.pl\/wp-content\/uploads\/2020\/03\/tort-owocowy-z-galaretk\u0105-1-250x250.jpg","https:\/\/www.bardzogrubysmok.pl\/wp-content\/uploads\/2020\/03\/tort-owocowy-z-galaretk\u0105-1-198x164.jpg","https:\/\/www.bardzogrubysmok.pl(...)/wp-content\/uploads\/2020\/03\/tort-owocowy-z-galaretk\u0105-1-320x200.jpg"],"recipeIngredient":["BISZKOPT: 5 jajek, 1 szklanka m\u0105ki, 1 \u0142y\u017ceczka proszku do pieczenia, 1\/2 szklanki cukru, 2 \u0142y\u017cki wody, s\u00f3l,\r","MASA \u015aMIETANOWA: 500ml \u015bmietanki 30%, serek mascarpone,\r","OWOCE: bor\u00f3wki i truskawki,\r","GALARETKA: galaretka truskawkowa.\r","d\u017cem malinowy"],"name":"Tort owocowy z galaretk\u0105","recipeCategory":"desery
Bardzo Gruby Smokwspólne świętowanie w okresie letnim niezależnie od okazji. W wakacje przecież wszyscy lubimy zajadać się owocami. Nie jest też zbyt słodki, więc sprawdzi się nawet w czasie dużych upałów. Biszkopt wykonujemy z użyciem przepisu podstawowego . {"@context":"http:\/\/schema.org","@type":"Recipe","image":["https:\/\/www.bardzogrubysmok.pl\/wp-content\/uploads\/2020\/05\/lekkitortzowocami-250x250.jpg","https:\/\/www.bardzogrubysmok.pl\/wp-content\/uploads\/2020\/05\/lekkitortzowocami-198x164.jpg","https:\/\/www.bardzogrubysmok.pl\/wp-content\/uploads(...)/2020\/05\/lekkitortzowocami-320x200.jpg"],"recipeIngredient":["BISZKOPT: 5 jajek, 1 szklanka m\u0105ki, 1 \u0142y\u017ceczka proszku do pieczenia, 1\/2 szklanki cukru, 2 \u0142y\u017cki wody, s\u00f3l,\r","MASA \u015aMIETANOWA: 500ml \u015bmietanki 30%, serek mascarpone, 2 batoniki princessa,\r","OWOCE: bor\u00f3wki i maliny,\r"],"name":"Tort z batonikami Princessa","recipeCategory":"desery, torty","cookTime":"PT0H0M","prepTime":"PT0H0M","recipeInstructions":["BISZKOPT
Bardzo Gruby SmokRóżowy biszkopt to ciasto, które możecie przełożyć na mnóstwo sposobów. Od Was zależy czy będzie to jakiś krem, dżem, bita śmietana lub dowolne nadzienie. Ja tym razem swój biszkopt przełożyłam masą kukułkową oraz dżemem i przyznam, że to połączenie wyszło wyśmienite. Dodatkowo pyszna polewa czekoladowa, troszkę ozdób i jest efekt cieszący oko. Z takiego ciasta możecie również przygotować tort(...)Jeśli chcecie inne wymiary biszkoptu to zerknijcie do przepisu na mój Najlepszy biszkopt do ciast i tortów - klik . Z tymże tu z barwnikiem dodałam odrobinkę proszku do pieczenia. Różowy biszkopt przekładany - składniki: (Tortownica o średnicy 22-25 cm) Biszkopt: 5 jajek 3/4 szklanki cukru (1 szklanka = 250 ml) 3/4 szklanki mąki pszennej tortowej 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej 1/4 łyżeczki proszku
Di gotujePołączenie kawy, kakao, waniliowego kremu i biszkoptów to wariacja na temat słynnego deseru tiramisu. Przepis jest banalnie prosty i szybki do wykonania. Natomiast rezultat oszałamiający, ciasto jest bardzo eleganckie, wygląda pięknie i smakuje wybornie. Polecam, dla każdego miłośnika kawy, deser obowiązkowy! Czas przygotowania: 30 min Czas chłodzenia: min. kilka godzin Składniki: (na blaszkę 22×22) 32 szt. podłużnych(...)biszkoptów (210 g) 1 szklanka mocnej niesłodzonej kawy (ok. 200 ml) 500 ml śmietanki 36 % 250 g mascarpone 1 łyżka cukru waniliowego 3 łyżki cukru pudru * Tutaj znajdziesz proporcje na inne wielkości blaszek . Przygotowanie: Zimną śmietankę i mascarpone ubij z cukrami na sztywną masę. Zimną kawę przelej do naczynia dużego na tyle żeby swobodnie moczyć w nim biszkopty. Biszkopty namaczaj
Słodki Blogzrobione. Na waszą prośbę postanowiłam umieścić wszystkie linki i przepisy w jednym poście, także zapraszam do czytania W tym tutorialu dowiesz się w jaki sposób zrobić tai tort. Od biszkoptu po topper. Biszkopt Confetti Biszkopt Confetti (przez niektórych nazywany Funfetti ) to tak naprawdę zwykły biszkopt (ten tradycyjny lub tłuszczowy) z dodatkiem posypki typu confetti. Niestety nie podam Wam konkretnego przepisu(...)biszkopt konfetti, ponieważ wciąż szukam idealnego. W tym torcie znajduje się biszkopt tradycyjny z dodatkiem posypki. Zdjęcie posypki przedstawiam na zdjęciu poniżej. Użyłam kilku rodzajów posypek, ponieważ chciałam sprawdzić, która działa najlepiej. Muszę przyznać, że najlepiej sprawdziła się ta środkowa (na zdjęciu) posypka. Zostawiła po sobie najbardziej wyraźne ślady. Do biszkoptu confetti nie nadają się małe posypki typu maczek. Bardzo
SmartBake.pllemon curd i kremem ze śmietanki, mascarpone i wiórków kokosowych . Będzie idealny nie tylko na urodziny, ale również na wszelkie spotkania rodzinne, w tym zbliżające się Święta. Mój biszkopt do tortu przygotowuje się bardzo łatwo, bo nie trzeba oddzielać żółtek od białek. Ubijamy całe jajka i delikatnie łączymy z pozostałymi składnikami. Przy okazji biszkoptu zawsze polecam sprawdzony trick znany(...)biszkoptu ,,rzucanego", czyli upuszczenie blaszki z biszkoptem na podłogę z wysokości piekarnika, zaraz po upieczeniu. Dzięki temu biszkopt nie opada i jest wysoki. Warto pamiętać, że biszkopt warto upiec dzień wcześniej, wtedy zdecydowanie łatwiej da się przekroić na blaty. Aby ułatwić sobie pracę, można dzień wcześniej przygotować też krem cytrynowy. Tort cytrynowy jest jednym z tych słodszych, ale dzięki kwaskowatemu
Lekcje w kuchnimojprzepisna.pl | Nasączenie biszkoptu Dziś przygotowałam dla Was mały poradnik dotyczący ponczowania, czyli nasączenia biszkoptów. Ciasto biszkoptowe np. biszkopt rzucany lub biszkopt kakaowy , który później posłuży nam jako blat do tortu dobrze jest nasączyć, aby tort nie wyszedł za suchy. Nie ma reguły na nasączenie ale ja stosuję taką zasadę: Na 1 blat o średnicy 17 cm i wysokości około(...)cytryny woda + wódka smakowa wódka smakowa niskoprocentowa (max 20%) np. nalewka wiśniowa, pigwowa, likier kawowy, orzechówka bardzo słaba czarna herbata woda + kawa rozpuszczalna (instant) Staram się aby biszkopty jasne nasączyć w miarę bezbarwnym płynem, unikam herbaty owocowej czy ciemnych kolorów, bo później biszkopt przyjmuje nieładną barwę. Co innego w przypadku biszkoptu ciemnego – kakaowego, tu jest większa dowolność :). Uwaga
moj przepis namojprzepisna.pl | Sernik cytrynowy na biszkoptach z bezą włoską Dziś trochę rozpusty, jako że dawno nie piekłam nic słodkiego nadrabiam zaległości :). Zapraszam Was na sernik mocno cytrynowy, na spodzie z biszkoptów, otulony bezą włoską. Powiem Wam nieskromnie, że jest przepyszny i ma idealnie dobrane smaki. Mocno cytrynowy i aromatyczny sernik, delikatny spód biszkoptowy (użyłam gotowych biszkoptów), do tego słodka pianka bezowa(...)szklanki drobnego cukru skórka otarta z 5 cytryn sok wyciśnięty z 2 cytryn (do smaku, można i dać też mniej lub więcej soku) 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 opakowanie biszkoptów (około 150 gr) 4 jajka Wszystkie składniki muszą być w temp. pokojowej Przedstawię wam dwie metody robienia tego sernika: 1) Metoda tradycyjna – bardziej pracochłonna i czasochłonna, z osobnym ubiciem
moj przepis naBiszkopt genueński to biszkopt z dodatkiem masła, sprężysty, o pięknym maślanym aromacie i delikatnym smaku, pieczony bez dodatku proszku do pieczenia, pięknie wyrośnięty na sile ubitych jajek. W przeciwieństwie do zwykłego biszkoptu ubija się całe i ciepłe jajka z cukrem, następnie delikatnie dodaje mąkę, masło i miesza delikatnie szpatułką. Korzystałam z przepisu na stronie Moje Wypieki i serdecznie polecam :) Składniki(...)łyżeczka ekstraktu z wanilii 170 g mąki pszennej 40 g masła Przygotowanie: Jajka wyciągnąć wcześniej z lodówki i ocieplić do temperatury pokojowej, następnie pół godziny wcześniej przed przygotowaniem biszkoptu jajka włożyć do bardzo ciepłej wody aby je ogrzać. Mąkę przesiać. Masło roztopić i wystudzić do temperatury pokojowej. Dno tortownicy o średnicy 23 cm wysmarować masłem i wyłożyć papierem do pieczenia
Kocham..lubię..gotuję..przy współpracy z marką Dr. Oetker. Bardzo polecam! Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto Torcik Proste Świąteczne Tiramisu z Czekoladą Składniki: Biszkopt: 5 dużych jajek – osobno żółtka i białka 20g Ciemnego Kakao Dr. Oetkera 15g Czarnego Kakao Dr. Oetkera 150g mąki pszennej (użyłam tortowej) 160g cukru 100ml oleju 1 łyżeczka proszku(...)ekstraktu Wanilia Bourbon z Madagaskaru z ziarenkami Dr. Oetkera około 20-30g gorzkiej czekolady startej na małych oczkach Do dekoracji: Ciemnego Kakao Dr. Oetkera do posypania czekoladowe gwiazdki Biszkopt: 1. Piekarnik nastawić na 160C na funkcji termoobieg (na funkcji góra-dół 180C). 2. Białka ubić na sztywną pianę. Ciągle ucierając mikserem dodać cukier i mieszać, aż masa stanie się
Mała Cukierenkaciasta. Najlepsze jest zdecydowanie na drugi lub nawet trzeci dzień, kiedy wszystkie składniki się “przegryzą”, dlatego to ciasto można na spokojnie przygotować dzień-dwa przed ważną okazją. Biszkopt: 6 dużych jajek 3/4 szklanki cukru 1 szklanka mąki pszennej 2 łyżki gorzkiego kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli do nasączenia: kawa (warto dodać do niej(...)mleka w proszku: 2 szklanki mleka w proszku + 1 czubata łyżka 1 czubata łyżka gorzkiego kakao 1/2 szklanki cukru 1/2 szklanki wody 200 g masła ok. 150 g okrągłych biszkoptów Biszkopt: Białka ubijamy wraz ze szczyptą soli. Gdy będą sztywne, powoli zaczynamy dosypywać po trochu cukier. Ubijamy 1-2 minuty, a następnie dodajemy po 1 żółtku. Mąkę przesiewamy z proszkiem
Poezja smakugalaretką, to ulubione ciasto mojej rodzinki. Lekkie, niezbyt słodkie, po prostu idealne. Ciasto, które znika w mgnieniu oka. Po ostatniej imprezie ledwie udało mi się zachować kawałek do zdjęć... ;-) Biszkopt, który piekę od lat jest rewelacyjny w smaku, moje najmłodsze dziecię mogłoby jeść sam, bez żadnych dodatków. Jest bardzo delikatny, wilgotny, nie ma w nim ani odrobiny suchości, nigdy(...)daję do biszkoptów mąki ziemniaczanej i proszku do pieczenia. To stary przepis mojej mamy. Na każde jajko przypada łyżka cukru i łyżka mąki. Ważne, by dobrze ubić same białka, co zapewni puszystość ciastu. Mój biszkopt był dość wysoki,myślę iż wystarczyłby taki z 5 jaj, choć on jest tak pyszny, że może być i taki wysoki... Piekłam w ciemnej blaszce
Smaczne ZdroweBiszkopt z Kremem, Owocami i Galaretką – Przyjechałam już do domu z mojej podróży do USA :) i w Małej Cukierence kolejne pyszne, letnie ciasto z dużą ilością owoców. Jest bardzo smaczne, soczyste, nie za słodkie. Jak dla mnie idealne ciasto na lato. Jest delikatnie waniliowe i migdałowe. Do jego przygotowania możemy użyć ulubionej galaretki, mi się ostatnio spodobały przezroczyste galaretki(...)przy tym cieście użyłam właśnie przezroczystej o smaku truskawkowo – waniliowym. Bardzo polecam… Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Biszkopt z Kremem, Owocami i Galaretką Składniki: Biszkopt: 3 duże jajka – osobno żółtka i białka 80g mąki pszennej (użyłam tortowej) 50g zmielonych migdałów 130g cukru 2 łyżeczki cukru wanilinowego 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia Krem
Mała Cukierenka