biszkopt - 17572 przepisów (strona:268/1172)

Wyśmienity tort Czekoladowo-wiśniowy a`la Czarny Las 517

czekoladowo owocowy więc padło na czekoladowo-wiśniowy tort a`la Czarny Las. Niestety tort zniknął w ekspresowym tempie więc nie zdążyłam zrobić zrobić zdjęcia całego tortu tylko kawałka. Składniki: Biszkopt czekoladowy: 3/4 szklanki cukru 2/3 szklanki mąki tortowej 1/2 szklanki kakao 5 jajek 1 łyżeczka proszku do pieczenia 0,5 tabliczki czekolady gorzkiej Masa: 0,5 kg serka mascarpone (Lidl(...)kremówki 3 op. śmietan-fix (+ cukier puder do fixu) 1-2 łyżki cukru (według uznania) Dodatkowo: wiśnie (ja użyłam mrożonych) frużelina wiśniowa wiórki czekoladowe kompot lub wiśniówka do nasączenia biszkoptów (ja użyłam wiśniówki) Biszkopt czekoladowy  - tortownica 24 cm Do miski przesiewamy mąkę, kakao, proszek do pieczenia i posiekaną czekoladę. Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywną pianę

Ptasia Kuchnia
Ciasto Afrodyta 12792

Pyszne ciasto według receptury siostry Anastazji. Szczególnie masa serowa jest rewelacyjna. Wyszło jej bardzo dużo, ale idealnie pasuje do biszkoptu i prażonego kokosu. Polecam.   Składniki: Biszkopt: 6 jajek 2/3 szklanki cukru 1/2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa serowa: 1/2 kg drobno zmielonego sera białego (u mnie wiaderkowe) 3-4 łyżki cukru(...)łyżki cukru pudru Kokos: 100 g wiórków kokosowych 2 płaskie łyżki cukru kryształu 5 dag masła Dodatkowo: 1 słoik dżemu jasnego (np. morelowego lub brzoskwiniowego) Sposób wykonania: 1. Zrobić biszkopt: białka ubić, stopniowo dodać cukier i żółtka. Na końcu delikatnie wmieszać mąki i proszek do pieczenia. Wyłożyć na blaszkę (36x24cm). Piec 30-40 minut w 180 st.C. Po wystudzeniu przekroić

Kuchnia domowa Ani
Ciasto truskawkowe z galaretką. 193

Pyszny biszkopt kokosowy przykryty cienką warstwą bitej śmietany, a u góry gruba warstwa truskawek z galaretką. Pycha! Ciasto jest mega smaczne, dlatego warto trochę ,,pobawić się" w kuchni podczas jego robienia.  Podczas przygotowania tego ciasta brakowało mi kilku składników, a właściwie mąki i cukru, dlatego przyszło się trochę improwizować, zamieniając mąkę na wiórki kokosowe i dodając wszędzie mniejszą ilość(...)cukru. Teraz jestem bardzo szczęśliwy, że w moment przygotowania tego ciasta zabrakło składników, bo efekt końcowy wyszedł bardzo smaczny! Składniki: Biszkopt kokosowy: 3 jaja 3 łyżki cukru 75 g wiórków kokosowych Bita śmietana: 250 ml śmietany kremówki (30-36 %) 75 g kwaśnej śmietany (10-18 %) Łyżka cukru 2,5 łyżeczki żelatyny Inne: Truskawki (tyle, aby przykryć wierzch ciasta

Kuchnia Łukasza
Tort czekoladowy z owocami 162

Dziś mam dla Was przepis na pyszny tort czekoladowy z owocami. Już jeden kęs tortu sprawi ogromną radość dla podniebienia. Spróbujcie, bo warto!!! SKŁADNIKI: Biszkopt: 3 jajka, 2/3 szklanki cukru, 3/4 szklanki mąki, 4 łyżki oleju, 2 łyżki kakao, 1/2 łyżki proszku do pieczenia, 1/2 łyżki octu, Masa czekoladowa: 350 ml śmietany 30%, 200g serka mascarpone, 1 tabliczka czekolady Klasycznej(...)Gorzkiej Goplana, 2 łyżki cukru pudru, Dodatkowo: 50 ml wódki, truskawki i kiwi do dekoracji. PRZYGOTOWANIE: 1. Biszkopt : Białka ubijam na sztywną pianę. Stopniowo dodaję żółtka oraz cukier. Nadal ubijając dodaję olej, mąkę, kakao, ocet oraz proszek do pieczenia. Ciasto wylewam na tortownicę (średnica 22cm) wyłożoną papierem do pieczenia. Piekę około 30 minut w temperaturze 180 stopni. Po przestudzeniu ciasto

Tradycyjna kuchnia Kasi
Tiramisu owocowe 454

Biszkopty przełożone kremem z mascarpone oraz owocami. Letnia odmiana tiramisu. Najlepiej smakuje z truskawkami, malinami i borówkami. Z przepisu wychodzi duża porcja (wysoka tortownica o średnicy 26 cm). 2 opakowania podłużnych biszkoptów (2 x 200 g) 1 kg sera mascarpone 9 żółtek 3/4 szklanki cukru ok. 700 g owoców (truskawek, malin, borówek) 50 g mlecznej czekolady 1 szklanka syropu(...)dodawać po łyżce sera. Przygotowaną masę odstawić do lodówki. Konfiturę (sam sos, bez owoców)/syrop wymieszać z wodą i brandy. Truskawki pokroić na mniejsze kawałki (zostawić trochę do ozdoby). Biszkopty maczać w przygotowanym sosie owocowym. W tortownicy układać po kolei: biszkopty, masę serową, owoce. Ułożyć trzy warstwy biszkoptów. Na ostatniej warstwie ułożyć krem i ozdobić startą czekoladą i owocami

Bullio
Truskawkowa rozpusta 653

gustu zarowno wielbicielom truskawek, serników i deserów na zimno.  Moja dzisiejsza propozycja nie jest trudna do wykonania. Ciasto nie tylko uroczo wygląda ale także wybornie smakuje.  Delikatny biszkopt przełożony musem z truskawek na to przepyszna masa serkowa- czego chcieć więcej?  A wam jak podoba się moja Truskawkowa rozpusta;>  Polecam bardzo;)  Biszkopt: 4 jajka(...)następnie dodać do nich cukier i ubijać do jego rozpuszczenia się. Do ubitej piany dodać żółtka i zmiksować. Na sam koniec dodać mąki i wymieszać do połączenia się składników. Biszkopt piec przez 30 minut w 180 stopniach, wystudzić.  Puree truskawkowe: 1 kg truskawek 3 łyżeczki żelatyny 2-3 łyżki cukru  minimalna ilość gorącej wody Wykonanie: Truskawki wraz

Krakowskie smaki Ani
Janczewski zmierzch 6800

rozpuszczalnej 3 łyżki kakao rozpuszczalnego 3/4 l wody Masa śmietankowa kubek śmietanki kremówki 1/2 szklanki cukru 1 łyżka żelatyny 2 saszetki kawy cappuccino 2 łyżki kakao rozpuszczalnego Ponadto paczka biszkoptów okrągłych Polewa: tabliczka czekolady mlecznej 1 łyżka masła 5 łyżek mleka Wykonanie: Z białek ubijamy pianę na sztywno, dodajemy po łyżce cukru ubijając dalej, aż do wyczerpania cukru, następnie dodajemy(...)kakaem i proszkiem wymieszane - ostrożnie wsypujemy do piany i lekko wmieszamy rózgą, wylewamy na blaszkę i pieczemy w piekarniku 30 min. w temp. 180 st. C Z ostudzonego biszkoptu skrawamy wierzchnią warstwę, cienki płat, odłożyć na bok. Masa I: Budyń czekoladowy rozrabiamy w zimnej wodzie, dosypujemy kawę rozpuszczalną i kakao rozpuszczalne, mieszamy, wlewamy na gotującą się wodę, mieszamy powstały czekoladowo

kgwjanczewo
Wyśmienity tort Czekoladowo-wiśniowy a`la Czarny Las 391

czekoladowo owocowy więc padło na czekoladowo-wiśniowy tort a`la Czarny Las. Niestety tort zniknął w ekspresowym tempie więc nie zdążyłam zrobić zrobić zdjęcia całego tortu tylko kawałka. Składniki: Biszkopt czekoladowy: 3/4 szklanki cukru 2/3 szklanki mąki tortowej 1/2 szklanki kakao 5 jajek 1 łyżeczka proszku do pieczenia 0,5 tabliczki czekolady gorzkiej Masa: 0,5 kg serka mascarpone (Lidl(...)kremówki 3 op. śmietan-fix (+ cukier puder do fixu) 1-2 łyżki cukru (według uznania) Dodatkowo: wiśnie (ja użyłam mrożonych) frużelina wiśniowa wiórki czekoladowe kompot lub wiśniówka do nasączenia biszkoptów (ja użyłam wiśniówki) Biszkopt czekoladowy  - tortownica 24 cm Do miski przesiewamy mąkę, kakao, proszek do pieczenia i posiekaną czekoladę. Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywną pianę

Ptasia Kuchnia
Lekki tort truskawkowo - śmietankowy 350

pieczeniu! Soczysta, słodka ale z nieco kwaskowym posmakiem, wprost stworzona jest do wszelkich ciast z dodatkiem puszystych kremów. Taki jest tort truskawkowo - śmietankowy. Tort oparty jest na niezawodnym biszkopcie, przełożony delikatnym, bardzo lekkim kremem z serkiem ricotta (ricotta ma trzy razy mniej kalorii niż klasyczna bita śmietana) i kawałkami białej czekolady, nadziany całą masą, bo aż kilogramem truskawek. Charakteru ciastu(...)dodaje likier Amaretto, którym biszkopt jest nasączony. Polecam na wszelkie okazje! Składniki: Ciasto: 150 g mąki pszennej 50 g mąki ziemniaczanej 180 g cukru 6 jajek 2 łyżeczki cukru waniliowego Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Obie mąki należy wymieszać i przesiać. Piekarnik rozgrzać do 160 °C. Białka oddzielić od żółtek, ubić na sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodawać

maniapieczenia
Tort delicja pomarańczowa 186

ciacho jest pyszne! Gwarantuję, że sprawdzi się na niejednym stole w upalne dni. Smak kawowego mascarpone, odświeżająca galaretka pomarańczowa z kawałkami pomarańczy pobudzi do działania ..a biszkopt? Nasyci..nasyci ! Składniki na biszkopt 4 jajka 4 łyżki mąki pszennej typ 500  Młyn Kopytowa 4 łyżki mąki ziemniaczanej 4 łyżki cukru Galaretka 2 opakowania galaretki pomarańczowej 2 pomarańcze Krem 250 serka(...)mascarpone 200 g śmietanki kremówki 36 % 1 łyżka cukru pudru 2 łyżki miałkiej kawy rozpuszczalnej np.waniliowej Polewa 100 g ciemnej czekolady 2 łyżki śmietanki 36 % Najpierw przygotowujemy biszkopt. Ubijamy białka na lśniącą i sztywną pianę.Powoli dodajemy po jednym żółtku i ciągle miksując dosypujemy partiami przesianą mąkę i delikatnie mieszamy ją z ciastem. Tortownicę smaryjemy masłem i obsypujemy mąką. Wykladamy

Z Kuchni Do Kuchni
Ciasto Hrabina 26979

octu, 1/3 szklanki oleju. Masa cappuccino: 500 ml mleka, 2 opakowania budyniu śmietankowego, 4 łyżki cukru, 1 kostka masła, 3 łyżki cappuccino o smaku rumowym, Dodatkowo: 1 opakowanie okrągłych biszkoptów, 200 ml mocnej kawy parzonej VASPIATTA MATTINO ze sklepu  www.sklep.coffea.pl , 2 opakowania galaretki zielonej, cukier puder do posypania. PRZYGOTOWANIE: 1. Ciasto ciemne: Jajka ubijam z żółtkami i cukrem(...)przestudzenia. Masło ucieram na puszystą masę. Stopniowo dodaję zimny budyń. Na końcu do masy dodaję proszek cappuccino. Ucieram. 5. Na jeden z blatów ciasta wykładam połowę masy cappuccino, wyrównuję. Biszkopty maczam w kawie i układam na cieście. Na biszkopty wykładam drugą część masy cappuccino, wyrównuję. Galaretki rozpuszczam w 3 szklankach wrzątku, studzę. Tężejącą galaretkę wylewam na ciasto. Wierzch przykrywam drugim

Tradycyjna kuchnia Kasi
Tort z musem truskawkowym. 175

Niebawem dzień mamy,  może kogoś uda mi się zainspirować? Biszkopt: 5 dużych jajek 3/4 szkl mąki pszennej 1/4 szkl mąki ziemniaczanej 1/2 szkl cukru Wykonanie: Białka ubijamy na sztywną pianę pod koniec dodajemy partiami cukier, kolejno żółtka stale ubijając. Na koniec wsypujemy przesiane mąki i delikatnie mieszamy. Tortownicę 24-26 cm wykładamy papierem do pieczenia, ale tylko samo(...)cytrynowy do smaku. Masa: ok 700 ml śmietany kremówki 30%-36% 500 g sera mascarpone cukier do smaku ok 2-3 łyżki cukier waniliowy Wykonanie tortu. Zimny biszkopt kroimy na 3 części. Rant tortownicy, w jakiej piekliśmy ciasto układamy na tortownicy i wkładamy do środka pierwszy blat biszkoptu. Nasączamy go wodą z sokiem z cytryny ( w wersji dla dorosłych można

Malinowe Pocałunki
Torcik kakaowy z mascarpone i dżemem śliwkowym 143

Pyszny torcik z masą z serka mascarpone z bitą śmietaną - smak przełamany kwaskowym dżemem śliwkowym, dzięki czemu nie jest mdły, a jednocześnie dżem trochę nawilży biszkopt zamiast ponczu! Polecam na małe uroczystości lub po prostu do kawy :)   Składniki: Biszkopt kakaowy: 6 dużych jaj 3/4 szkl. mąki 2,5 łyżki kakao (kopiate) 1/2 szkl. cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia(...)Krem: 250 g serka mascarpone 250 ml śmietany kremówki (30-36%) Dodatkowo: 1 słoik dżemu śliwkowego posypka cukrowa Sposób przygotowania: Biszkopt: Białka ubijamy na sztywno, pod koniec dodajemy stopniowo cukier i nadal ubijamy aż masa będzie lśniąca, a cukier całkowicie się rozpuści. Gdy tak się stanie dodajemy po jednym żółtka - po każdym dokładnie miksując na najmniejszych obrotach. Na koniec dodajemy

Kolorowy Przepisownik
Tiramisu (bez śmietany i alkoholu) 200

razem raczej nie będzie w stanie zjeść 2 kawałków :) Składniki na 6 dość dużych porcji: 250 g serka mascarpone 100 ml espresso 3 jajka cukier puder 150 g podłużnych biszkoptów gorzkie kakao kilka kropelek aromatu migdałowego Zaparzyć 100 ml espresso (tzn. przygotować bardzo mocną kawę <bez fusów>). Ostudzić. Jajka umyć i zaparzyć przez kilkanaście sekund we wrzącej wodzie(...)szklanką cukru pudru (na jednolitą, gęstą, jasną masę). Następnie do ubitych białek dodać masę żółtkową i serek mascarpone (wszystko dodawać stopniowo i miksować na bardzo niskich obrotach). Biszkopty namaczać przez kilka sekund w espresso z kropelkami aromatu migdałowego. Układać w podłużnym naczyniu. Następnie dodać połowę ubitej masy i posypać odrobiną gorzkiego kakao. Ponownie namaczać biszkopty i wylać resztę masy. Wierzch

Ugotować
Zapp -kolorowy śmietanowiec z ciepłymi lodami 183

będą wniebowzięte :D  Ciepłe lody kupicie tutaj KLIK , natomiast biszkopciki duo tutaj KLIK *na zdjęciu- Martha Gold Tacka do ciasta   Porcelana Bogucice _______________________________ SKŁADNIKI: Na spód: 24 okrągłe biszkopty duo  –kupuję w KLIK galaretka niebieska + 250 ml wody Na ciasto: 24 ciepłe lody –kupuję w  KLIK galaretka szafirowa + 200 ml wody galaretka rubinowa + 200 ml wody galaretka(...)KLIK + 700 ml wody 200 ml śmietanki 30% + 250 g mascarpone + 2 łyżki cukru pudru Spód kwadratowej tortownicy (35 x 24) wykładam papierem do pieczenia .    Wykładam biszkopty. Z ciepłych lodów odcinam wafelki i układam na biszkoptach ( przyklejają się ) Galaretkę niebieską  rozpuszczam w szklance gorącej wody, lekko studzę i wlewam delikatnie na dno, tak aby biszkopty

Takie tam pichcenie

Proponowane wyszukiwania