biszkopt - 18139 przepisów (strona:11/1210)

Biszkopt 454

Długo szukałam idealnego przepisu na biszkopt, każdy który sprawdzałam był inny i każdy miał jakąś złotą zasadę, której bezwzględnie należało przestrzegać, żeby ciasto nie upadło. I choćby nie wiem jak koło niego chodzić na palcach i patrzyć na piekarnik błagalnym wzrokiem zwykle niewiele to dawało. Mój zdecydowany faworyt, to biszkopt, który na szczęście nie jest tak wymagający i dzięki kilku(...)żółtkami delikatnie mieszając - najlepiej drucianą trzepaczką. Mąkę wkładamy do sitka i wsypujemy po trochu do masy delikatnie mieszając. Przekładamy na blachę i rozprowadzamy szpatułką. *Jeśli chcemy po upieczeniu wyciągnąć biszkopt z blachy i wykorzystać np. na tort, trzeba koniecznie wyłożyć ją papierem do pieczenia lub pergaminem, jeśli natomiast nasze ciasto ma zostać na blaszce i np. będziemy dodawać do niego

Ciastkozercy
Biszkopt z brzoskwiniami i kremem kajmakowym. 479

pozostałym mleku rozpuszczamy budyń, dodajemy do wrzącego mleka gotujemy kilka minut i studzimy.  Masło kręcimy z cukrem na jasny krem i stopniowo dodajemy schłodzony budyń.  Biszkopt przekrawamy na dwa równe blaty i jedną część układamy w formie wyłożonej papierem do pieczenia, nasączamy syropem pozostałym od brzoskwini, wykładamy połowę kremu, a na górę układamy pokrojone w plasterki brzoskwinie. Powtarzamy

Kuchnia Łukasza
Torcikowa szkoła: Biszkopt idealny i biszkopty smakowe 535

Dzisiejsza lekcja, poświęcona będzie biszkoptom. Biszkopt to podstawa do produkcji tortu. A, żeby tort był dobry - biszkopt musi być idealny. W internecie, w czasopismach, w książkach kulinarnych znajdziecie sporo różnych przepisów na biszkopt. Jak wybrać ten idealny, ten, który się uda, który nie opadnie ? W sumie, to tylko próbując, sprawdzając, testując - znajdziemy ten odpowiedni dla siebie. Nie każdemu odpowiada taki(...)przepis... Niestety ! Biszkopt bywa humorzasty. Ale jest jedna kilka złotych zasad, których przestrzeganie jest gwarancją sukcesu i udanego biszkoptu. 1 - białka muszą być ubite na sztywną pianę, a cukier musi się w nich zupełnie rozpuścić. Sprawdzicie to organoleptycznie- rozcierając odrobinę ubitej piany w palcach. Ubita piana ma być lśniąca i bardzo gęsta, taka, żeby po rozcięciu nożem, zostawał

kolorowotorcikowo
Ciasto migdałowe z kremem z pistacji, limonki i prażynką. 130

już od dawna chciałam wypróbować w tej roli. Ciasto to piekłam dla miłośniczki orzechów, więc taka kompozycja wpisała się idealnie. Co wyróżnia ciasto migdałowe z pośród innych ciast? O biszkopcie migdałowym już się rozpisywałam. Jest pyszny, wilgotny, idealny do przekładania warstw. Swoje miejsce na blogu znalazł również przepis na krem pistacjowy. Krem limonkowy też nie jest żadną nowością. Rzeczą, która(...)mnie wprawiła w zachwyt jest prażynka sezamowa. Sprawdź przepisy: Biszkopt Jaconde w torcie literkowym. Sernik na zimno otoczony biszkoptem migdałowym. Pomysł na tę prażynkę znalazłam na forum internetowym, niestety nie pamiętam już kto był autorem tego postu. Aczkolwiek bardzo dziękuję, że dzielicie się swoimi przepisami. Dobry przepis musi być powielany, żeby: po pierwsze – nie zniknął, po drugie

SmartBake.pl
Pyszne ciasto przekładane z czekoladową chrupką i budyniem – PRZEPIS 184

Przepis na pyszne ciasto przekładane! To dwukolorowy biszkopt przełożony masą budyniową oraz czekoladową chrupką, polane białą czekoladą. Ciasto pięknie się prezentuje, a wszystkie smaki idealnie się łączą! To ciasto sprawdzi się na niedzielę, na imieniny, a także na Święta. Jakie ciasto upiec na niedzielę, na imprezę lub na Święta? Najlepiej sprawdzi się ciasto, które nie wymaga dużo pracy, a wygląda(...)Oprócz standardowej szarlotki, brownie lub sernika sprawdzą się również ciasta biszkoptowe przekładane kremem budyniowym. Przepis na takie ciasto znajdziesz poniżej. Dodatkowo ciasto wzbogacone jest czekoladową chrupką. Jak zrobić dwukolorowy biszkopt? Przygotowanie dwukolorowego biszkoptu rozpoczynamy standardowo, czyli od ubicia białek ze szczyptą soli. Następnie małymi partiami dodajemy kolejno cukier, żółtka i mąkę. Możesz również dodać olej. Na koniec gotową masę podziel

Via Gusto
Ciasto Ochoczy Kusiciel – biszkopt z pysznym kremem i słonecznikiem 251

Ciasto Ochoczy Kusiciel jest bardzo pyszne i efektowne. Jego smak z pewnością zachwyci waszych domowników i gości. Ciasto składa się z mięciutkiego biszkoptu przełożonego niecodziennym kremem budyniowym i dżemem porzeczkowym oraz z chrupiącymi ziarnami karmelowego słonecznika na wierzchu. Temu połączeniu nie sposób się oprzeć!   Składniki na ciasto Ochoczy Kusiciel: Biszkopt: 5 jajek rozmiar L 150 g mąki pszennej(...)wsypujemy słonecznik i dokładnie mieszamy, aby każde ziarno było pokryte karmelem. Słonecznik rozkładamy na folii aluminiowej tak, aby nie był ze sobą zlepiony i czekamy, aż ostygnie. Następnie przygotowujemy biszkopt. Jajka (wyjęte wcześniej z lodówki, aby były w temperaturze pokojowej) wbijamy do miski i ubijamy na wysokich obrotach miksera na jasną i puszystą masę przez około 10 minut. Pod koniec

e-PrzepisyKulinarne
Tort leśny mech z kremem pomarańczowym i malinami 208

Tort leśny mech z kremem pomarańczowym i malinami – Zapraszam na pyszny tort z delikatnym kremem i puszystym, szpinakowym biszkoptem. Tort jest trochę pomarańczowy, waniliowy i wspaniale smakuje z malinami. Jest wilgotny i wygląda ładnie, tak wiosennie. Bardzo polecam! Proszę pamiętać o subskrypcji kanału Mała Cukierenka na YouTube!! . Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push(...)Tort leśny mech z kremem pomarańczowym i malinami Składniki: Biszkopt: 5 dużych jajek – osobno żółtka i białka 190g cukru 100ml oleju 160g świeżego szpinaku 2 łyżeczki cukru wanilinowego lub cukru z wanilią 260g mąki pszennej (użyłam tortowej) 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/4 łyżeczki sody Do nasączenia: 180ml wody 3 łyżki soku z cytryny 2 łyżeczki cukru pudru Krem pomarańczowy

Mała Cukierenka
Biszkopt piernikowy do ciast i tortów (różne wymiary) 152

Biszkopt piernikowy do ciast i tortów to jeden z uniwersalnych i najprostszych biszkoptów jaki istnieje. Zapewniam Was, że zawsze się udaje, pięknie wyrasta i nie opada! Jest delikatny, puszysty oraz cudownie pachnie piernikiem. Ja zazwyczaj nie dodaję do niego proszku do pieczenia, ale jeśli macie obawy, że coś pójdzie do tak - dodajcie odrobinę, czyli 1/2-1 łyżeczkę w zależności od wielkości(...)biszkoptu.   Ps. Polecam również inne moje propozycje na uniwersalne biszkopty:   - Najlepszy biszkopt do ciast i tortów - klik - Biszkopt kakaowy - klik - Kakaowy spód biszkoptowy - klik Biszkopt piernikowy do ciast i tortów - składniki: (Tortownica o średnicy 18 cm) 3 jajka 100g cukru (ciup mniej niż 1/2 szklanki; 1 szklanka =250 ml) 1/2 szklanki mąki pszennej tortowej (80g) 2 łyżki kakao

Di gotuje
Ciasto migdałowe z kremem z pistacji, limonki i prażynką. 213

już od dawna chciałam wypróbować w tej roli. Ciasto to piekłam dla miłośniczki orzechów, więc taka kompozycja wpisała się idealnie. Co wyróżnia ciasto migdałowe z pośród innych ciast? O biszkopcie migdałowym już się rozpisywałam. Jest pyszny, wilgotny, idealny do przekładania warstw. Swoje miejsce na blogu znalazł również przepis na krem pistacjowy. Krem limonkowy też nie jest żadną nowością. Rzeczą, która(...)mnie wprawiła w zachwyt jest prażynka sezamowa. Sprawdź przepisy: Biszkopt Jaconde w torcie literkowym. Sernik na zimno otoczony biszkoptem migdałowym. Pomysł na tę prażynkę znalazłam na forum internetowym, niestety nie pamiętam już kto był autorem tego postu. Aczkolwiek bardzo dziękuję, że dzielicie się swoimi przepisami. Dobry przepis musi być powielany, żeby: po pierwsze – nie zniknął, po drugie

SmartBake.pl
Ciasto Puszek Toffi z Krówką 350

Ciasto Puszek Toffi z Krówką – Zapraszam na pyszne, proste w przygotowaniu ciasto z dodatkiem masy krówkowej i biszkoptów nasączonych w kawie. Ciasto jest bardzo smaczne, świetnie smakuje kawa z kajmakową bitą śmietaną i kakaowym biszkoptem. Całość nie za słodka i apetyczna. Ciasto dosyć szybko się robi, nie ma z nim dużo zachodu, ładnie się prezentuje, polecam! W ponczu zamiast kawy(...)możemy użyć herbaty. Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto Puszek Toffi z Krówką Składniki: Biszkopt: 3 duże jajka – osobno żółtka i białka 1/2 szklanki mąki pszennej (użyłam tortowej) 1/2 szklanki cukru 2 łyżki kakao bez cukru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Krem: 500ml śmietanki kremówki 30% 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego 450g masy

Mała Cukierenka
Torcik mascarpone-malina z tynkiem z białej czekolady 88

też maluje się na niej niezwykła satysfakcja. W tym roku z okazji urodzin mojej mamy, ale także Wielkanocy, poczyniłam ten oto tort. Jego trzon stanowi podstawowy przepis na biszkopt, mój ulubiony, wyryty w głowie na pamięć. Do tego bardzo prosty krem mascarpone, który wielokrotnie wykorzystuje w swoich wypiekach oraz frużelina, tutaj malinowa, ale można eksperymentować ze smakami. I oczywiście tynk(...)łyżeczki mąki ziemniaczanej Tynk: 100ml kremówki 100g masła 160g białej czekolady 1/3 łyżeczki soli Na ozdobienie: błękitny barwnik łyżeczka kakao czekoladowe jajeczka 3 łyżki wiórków kokosowych   Zaczynamy od biszkoptu, najlepiej dzień lub 2 przed serwowaniem tortu – zależy to od tego kiedy chcemy go serwować, trzeba pamiętać że przełożony tort chłodzi się około 2 godzin, podczas tynkowania schładzamy

Smaczna Strona
Torcik z malinami i kremem advokatowym 83

odrzucać i razem z całym tortem zjecie go ze smakiem :D To co, zrobicie taki torcik dla siebie i ukochanej osoby? Obiecuję, że będziecie zadowoleni ;) Polecam!  Przepis na biszkopt pochodzi z instagramowego profilu   Słodka Witryna Przepis na tynk pochodzi z kanału YouTube   Sugarlad y Jak rozłożyć pracę nad tortem? Dzień 1.  - pieczemy biszkopt, możemy również przygotować(...)frużelinę przechowujemy wówczas do dnia następnego w lodówce ) Dzień 2.  - dokańczamy krem, składamy tort Dzień 3.  - tynkujemy i dekorujemy tort Dzień 4.  - podajemy tort Biszkopt : 227 g jajek, waga ze skorupką ( to około 3 sztuki jajek w rozmiarze L ) 125 g cukru 150 g mąki pszennej tortowej Krem advokatowy : 200 ml mleka 100 ml likieru Advokat

Opowieści z piekarnika
Malinowy Dakłas – czekoladowe ciasto z malinami i bezą 119

Malinowy Dakłas to wyjątkowe połączenie czekoladowego biszkoptu, kremu na bazie mascarpone z kajmakiem i świeżymi malinami oraz chrupiącej bezy z orzechami. To ciasto z malinami i bezą zachwyci nie tylko smakiem, ale także wyglądem, stając się gwiazdą każdego przyjęcia. Ciasto z malinami i bezą jest doskonałe na wyjątkowe okazje, takie jak urodziny, jubileusze czy świąteczne spotkania. Sprawdź przepis na Dakłas(...)kajmakiem. " } } ] } Przepis na ciasto z malinami i bezą (Dakłas z malinami) Malinowy Dakłas - czekoladowe ciasto z malinami i bezą Blog Via Gusto Malinowy Dakłas to wyjątkowe połączenie czekoladowego biszkoptu, kremu na bazie mascarpone z kajmakiem i świeżymi malinami oraz chrupiącej bezy z… Drukuj Proporcje na: dużą blachę (24x36 cm) Czas przygotowania: 1,5 godz. Czas pieczenia/gotowania: 1 godz

Via Gusto
Ciasto SPECJAŁ – najsmaczniejsze ciasto orzechowe z kremem 162

Przepis na ciasto z kakaowym biszkoptem i wkładką orzechową, przekładane kremem orzechowym i dżemem. To pyszne ciasto nazwałam „Specjał” – ma specjalny smak, który sprawia, że ciężko mu oprzeć się… Ciasto możesz przygotować na święta, a także jako deser na imprezę lub do niedzielnej kawy. Sprawdzi się również w formie tortu urodzinowego, czy też na inne uroczystości(...)zrobić to najsmaczniejsze ciasto orzechowe? Ciasto Specjał jest przekładanym ciastem, które składa się z następujących warstw: biszkopt kakaowy dżem lub powidło krem orzechowy wkładka orzechowa dżem lub powidło krem orzechowy biszkopt kakaowy polewa czekoladowa posiekane orzechy Dokładny przepis na ciasto znajdziesz poniżej. Sprawdź również inne przepisy na ciasta z orzechami: tort Ferrero Rocher orzechowy łom czekoladowy orzechowe ciasto z budyniem

Via Gusto
Ciasto SPECJAŁ – najsmaczniejsze ciasto orzechowe z kremem 138

Przepis na ciasto z kakaowym biszkoptem i wkładką orzechową, przekładane kremem orzechowym i dżemem. To pyszne ciasto nazwałam „Specjał” – ma specjalny smak, który sprawia, że ciężko mu oprzeć się… Ciasto możesz przygotować na święta, a także jako deser na imprezę lub do niedzielnej kawy. Sprawdzi się również w formie tortu urodzinowego, czy też na inne uroczystości(...)zrobić to najsmaczniejsze ciasto orzechowe? Ciasto Specjał jest przekładanym ciastem, które składa się z następujących warstw: biszkopt kakaowy dżem lub powidło krem orzechowy wkładka orzechowa dżem lub powidło krem orzechowy biszkopt kakaowy polewa czekoladowa posiekane orzechy Dokładny przepis na ciasto znajdziesz poniżej. Sprawdź również inne przepisy na ciasta z orzechami: tort Ferrero Rocher orzechowy łom czekoladowy orzechowe ciasto z budyniem

Via Gusto