biszkopt z kremem - 5438 przepisów (strona:158/363)

Torcik Herbaciany 178

okazji, a smakował wyśmienicie. Dobra herbatka jednak nadaje się nie tylko do picia, ale i do wypieków, kremów i deserów. Spróbujcie kiedyś sobie zrobić taki krem lub galaretkę z herbaty, albo od razu taki torcik ;) Składniki na tortownicę 18 cm Biszkopt: 2 jajka kl L 1/2 szkl mąki pszennej tortowej 1/4 szkl cukru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka(...)Biszkopt 1. Jajka ubijamy z cukrem na puszysta masę, dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia oraz mąkę ziemniaczaną lub budyń. Na sam koniec dodajemy olej.  Mieszamy wszystko i  wylewamy do natłuszczonej, i wysypanej bułka tartą blaszki. Pieczemy w 180 stop przez około 20-25 minut Upieczony biszkopt studzimy, a następnie przekrawamy w pół. Krem herbaciany z mascarpone

Gotowanie...to proste !
TIRAMISU Z MALINAMI I RICOTTĄ 212

płaskiego naczynia i zanurzaj w niej szybko po jednym biszkopcie, po czym układaj je jeden obok drugiego na dnie dużego prostokątnego naczynia****.   Po ułożeniu pierwszej warstwy biszkoptów, wyłóż na nie połowę kremu z ricottą, i posyp z wierzchu przesianym przez drobne sitko kakao. Następnie ułóż na wierzchu drugą warstwę biszkoptów nasączonych kawą, po czym przykryj je resztą masy

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Pawi ogon wg Siostry Anastazji 202

mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i lekko mieszamy. Wylewamy do formy do pieczenia i pieczemy w temp. 160-180 stopni przez ok. 30-40 min. Potem studzimy gotowy biszkopt. Ciasto: Składniki: 3 szklanki mąki 25 dag margaryny 1/2 szkl. kwaśnej śmietany 1 jajko 1 żółtko 3/4 szkl. cukru pudru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 150 g orzechów włoskich powidła(...)opakowaniu Przełożenie placka: Na upieczony kruchy placek wykładamy połowę przygotowanego kremu. Na kremie układamy 3 rolady. Pomiędzy rolady wlewamy tężejące galaretki. Po zastygnięciu galaretki wykładamy pozostałą część kremu. Na wierzch układamy biszkopt. Ozdabiamy polewą

psgotujemy
Czerwony Kapturek - wersja dla dorosłych ;) 238

ikierze delicje a całość uwieńczona wiśniową galaretką - po pros tu niebo w gębie! SKŁADNIKI: (na blachę 25x35cm) Biszkopt z makiem: 4 jajka 2/3 szkl cukru 2/3 szkl mąki 2/3 łyżeczki proszku do pieczenia 1/ 4 szkl suchego maku Krem z mascarpone 375 g mascarpone (1,5 standardowego opakowania) 250 ml śmietanki 30% 2 śmietan fix-y 4- 5 łyżek cukru(...)składników. 4. Likier wymieszać pół na pół z pr zegotowaną wodą. Ok 2/3 tak przygotowanego ponczu n asączyć s pód biszkoptowy , n a to rozsmarować krem , a następnie ułożyć delicje maczane stroną z biszkoptem w pozostałym ponczu (układać należy je czekoladą do dołu) . Całość zalać tężejącą galaretką

Kto ugości moich gości?
WuZetka 197

Jeśli jest coś co łączy kulinarnie tradycję ze wspomnieniami, to na pewno będzie W-Z. Nie, nie trasa, ale… ciaaaaastka. W „mojej” cukierni Wuzetki  były zawsze

mojewypiekiinietylko
Mleczna Kanapka 435

Dziś dzień czekolady! Jeden z moich ulubionych sztucznych świąt. Z tej okazji przygotowałam dla Was przepis specjalny – na mleczną kanapkę! Mocno czekoladowy  biszkopt i przyjemnie mleczny krem świetnie się ze sobą dogadują. Przyjemności dostarcza również przepyszna czekoladowa polewa. Moi drodzy, dziś każdy z nas może choć troszkę zgrzeszyć, no więc? Kto się skusi? Zapraszam na Mleczna Kanapkę!”Składniki(...)koniec dodając całkowicie ostudzone mleko z cukrem. Do utartego masła dosypujemy mleko w proszku i ucieramy, do momentu, aż masa zrobi się całkowicie gładka.Ostudzony i przecięty na pół biszkopt polewamy wodą wymieszaną z łyżeczką esencji waniliowej a następnie przekładamy go gotową masą mleczną. Przykrywamy drugim blatem, a następnie cisto polewamy rozpuszczoną w kąpieli  wodnej/mikrofali czekoladą.Ciasto przykrywamy

Słodkie Przyjemności
trufelki orzechowe 150

Można je długo przechowywać, najlepiej w lodówce żeby nie były miękkie.  Składniki na około 40 sztuk: 100 g masła 8 łyżek płatków owsianych 10 biszkoptów 3 łyżki orzechów włoskich zmielonych 2 łyżki kremu typu nutella 1/3 szklanki rodzynek 70 g cukru pudru kieliszek rumu 1/2 szklanki zmielonych orzechów do obtoczenia Rodzynki zalać rumem i odstawić. Płatki owsiane i biszkopty

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
MASA CUKROWA OD A DO Z 196

pomocą wałka przenoszę na przygotowany tort, cały pokryty uprzednio cienką warstwą kremu maślanego. Ma on za zadanie zapobiec rozpuszczenia się masy pod wpływem nadzienia tortu (owoce, dżemy, kremy, wilgotny od alkoholu biszkopt). Wygładzam za pomocą specjalnej szpachelki. Ważne, by rozwałkować masę na zdecydowanie większą powierzchnię, aniżeli wielkość naszego tortu - nadmiar masy zawsze można odciąć, a gdy okaże się(...)łyżki mleka Masło ucieram na puch z cukrem pudrem. Następnie dodaję  ekstrakt (lub aromat), mleko i dalej miksuję. Jeśli masa jest zbyt gęsta, dodaję odrobinę mleka. Krem musi być gładki i zwarty. POWODZENIA! Pozdrawiam, Karmel-itka

W kuchni Karmel-itki
Fale Dunaju z Wiśniami 139

Witajcie :) Prezentuję Wam dziś wytwór Nowy. Przynajmniej dla mnie i mojej familii. Ciasto znane Wam zapewne. Miękkie. Kolorowe. Kiedy je pokroiłam, wizualnie było po prostu piękne. Miękki biszkopt z zatopionymi w nim wiśniami. Przykryty budyniowym puszkiem i opatulony czekoladą. Całość smakuje wyśmienicie:) W towarzystwie kawy, która smużką roztacza swój zapach, drażniąc nozdrza. W akompaniamencie zapachu, który roztaczają hiacynty. To znak(...)mleka. Dodajemy budyń, gotujemy na małym ogniu ok. 1 minuty. Pozostawiamy do wystudzenia. Margarynę ucieramy na gładką masę. Dodajemy po 1 łyżce wystudzony budyń. Tak powstały krem rozprowadzamy równomiernie na biszkopcie. Chłodzimy. Schłodzone ciasto polewamy czekoladą rozpuszczoną wraz z kremówką w kąpieli wodnej. Schładzamy. fot. Izabela Magdalena fot. Izabela Magdalena Smacznego

Kuchnia smaków
Jak zrobić tort na 1 urodziny lub chrzciny 331

Wypieki lub możecie skorzystać ze swojego ulubionego przepisu. Po upieczeniu i wystudzeniu blatów należy je szczelnie owinąć w folię spożywczą, odstawić. Można też biszkopt zrobić wieczorem, przez noc przestudzić w uchylonym piekarniku. 2) Następnie należy przygotować krem do przełożenia tortu. Może to być dżem, plus(...)bita śmietana. Może być też frużelina z bitą śmietaną i z białą czekoladą, może być też krem czekoladowo – malinowy. W zależności od upodobań. Ja polecam krem z tortu biała truskawka . 3) Przekrawamy biszkopt na 3 blaty, najlepiej takim nożem strunowym , można też zwykłym nożem z piłką (takim do chleba). 4) Na paterę wykładamy pierwszy blat, nasączamy około

moj przepis na
ciasto kawosz-dla smakoszy kawy 224

składniki biszkoptu 6 jajek 1 szklanka cukru kryształu 1 szklanka mąki Basia 2 lyżki ciemnego kakao szczypta soli proszek do pieczenia 2 łyżeczki krem 3 budynie waniliowe 6 łyzek cukru krysztalu 800 ml mleka 3 łyżki kawy mielonej kawy 1 kostka masła dodatkowo 100ml naparu kawy rozpuszczalnej dżem truskawkowy lub śliwkowy przygotowanie biszkopt upiec w blaszce(...)Teraz biszkopt przekroić na 2 części i skropić 1/2 naparu kawy rozpuszczalnej potem smarujemy dżemem i dajemy cześć masy ,troszkę zostawiamy na wierzch ciasta .Nakładamy 2gi biszkopt i znów nasączamy i smarujemy resztą kremu i posypać kakao .Lub dekorować wedle uznania . Ciasto upiekłam akurat na jutrzejsze urodziny

Moje Wyroby
Ciasto balowe 371

proszkiem.Wymieszać i przelać do blaszki . 2. Biszkopt upiec w temp. 180 st do suchego patyczka. 3. Budyń ugotować na litrze mleka. 4. Kremy ubić w 2 szklankach mleka. 5. Warstwy ciasta; 1. biszkopt 2 . budyń 3 . herbatniki 4. karmel 5 . krakersy 6. wierzch i boki ciasta posmarować kremem toffi i udekorować według własnego pomysłu

Sama słodycz i szczypta chili
CIASTO 7 DAYS – Z ROGALIKAMI 371

rodzinnym obiedzie albo słodkim deserem na komunijny stół. Goście będą zachwyceni! Koniecznie spróbujcie! SKŁADNIKI: ( blacha 24×28 ) BISZKOPT KAKAOWY: * jajko – 8 szt * mąka – 2/3 szkl * cukier- 1 szkl * kakao – 4 łyżki * proszek do pieczenia – 2 łyżeczki KREM CZEKOLADOWY: * kakao – 4 łyżki * masło min. 82% – 200 g * cukier – 3/4 szkl * mąka pszenna(...)kakao – dokładnie miksujemy. KREM ŚMIETANKOWY: Żelatynę rozpuszczamy we wrzątku. Zimną śmietankę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem, dodajemy schłodzoną, rozpuszczoną żelatynę. CAŁOŚĆ: Biszkopt kroimy na 2 blaty, dół nasączamy np. ciepłą, słodką herbatą, wykładamy krem czekoladowy, układamy rogaliki ( jeden przy drugim, ułożone w tę samą stronę ). Przykrywamy kremem śmietankowym oraz drugim blatem biszkoptowym, delikatnie dociskamy. Polewamy rozpuszczoną w kąpieli

Ostra na Słodko
Kokosowy puch 147

Niecodzienny krem, ale efekt rewelacyjny   Składniki na biszkopt jajka, 5 sztuk cukier, 5 łyżek mąka pszenna,5 łyżek Składniki na krem kajzerki, 2 sztuki wiórki kokosowe, 100g mleko, 3 szklanki cukier, 1/2 szklanki cukier waniliowy, 2 łyżki margaryna, 1 kostka dżem z czarnej porzeczki, 1 słoiczek Składniki na posypkę   cukier, 1/2 szklanki wiórki kokosowe, 100g masło, 1 łyżka(...)małym gazie około 5 minut cały czas mieszając. Odstawiamy do ostygnięcia. W tym czasie kilkakrotnie mieszamy.  Masło ucieramy na puch i dodajemy po łyżce wystudzonej masy bułkowej. Biszkopt przekrawamy do połowę. Dolną część smarujemy dżemem porzeczkowym i wykładamy 3/4 masy bułkowej. Przykrywamy drugą połową biszkoptu i smarujemy równo resztą masy.  Skałdniki na posypkę smażymy w rondelku

Gotowanie moimi oczami
Ciasto jagodowe tajemnica lasu 248

Przepyszne ciasto, które zachwyci Waszych gości. Smak jagód idealnie komponuje się z kremem i makowym spodem. Polecam! SKŁADNIKI Na biszkopt: 4 jajka szczypta soli 70 g cukru 35 g maku 70 g mąki pszennej tortowej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka wody Na warstwę jagodową: 700 ml wody 2 niebieskie galaretki 150 g jagód Na krem(...)wody. Zostawić do ostudzenia, po czym włożyć do lodówki by lekko stężała. Nieco galaretki wylać na biszkopt, następnie rozsypać jagody (jeżeli korzystacie z mrożonych, to nie odmrażać ich) i wlać pozostałą tężejącą galaretkę. Włożyć do lodówki. Krem: Zimną śmietanę ubić stopniowo dodając cukier i cukier waniliowy. Do ubitej śmietany dodać serek mascarpone i śmietan-fix, po czym krótko zmiksować

Passions hobbies life