Świetna propozycja na lunch w pracy lub pomysł na lekką kolację. Sałatka ta pełna jest wartościowego białka pochodzącego nie tylko z kurczaka, ale i z komosy
Moja Galeria SmakuSkładniki na 1 porcję: 1/3 szklanki płatków jaglanych 1 i 1/2 szklanki wody 1 szklanka mleka (użyłam ryżowego waniliowego) ziarenka z 1/2 granatu syrop klonowy płatki
Moja Galeria SmakuMyślę, że ile osób, tyle przepisów na gołabki. Ja sama nie mam jednego powtarzanego zawsze przepisu. Moja mama robiła gołabki z samego mięsa, żadnego dodatku ryżu
Polska ZupaOstatnio bardzo ciężko jest mi się zmusić do gotowania. Przestawiłam się na tryb wakacyjny i największą frajdę sprawia mi kręcenie lodów (gdyby nie to, że ostatnim
Fill The BowlAromatyczny, gęsty, pikantny sos na bazie mleczka kokosowego, z łososiem, warzywami i makaronem ryżowym. Jeśli nie macie czasu lub ochoty spędzać długich godzin w kuchni, ale
Smakowity Blog KulinarnyMiałam w planach rejestrację u lekarza, więc, zamiast codziennej trasy, „poszłam w drugą stronę”. Wiecie, że to ciekawe przeżycie? Jestem w tej szczęśliwej pozycji, że mieszkam
Gotuj z Blue RavenTikka masala należy do dań, których pochodzenie jest trochę skomplikowane. Bo choć sam kurczak- tikka jest ewidentnie indyjski, to już sos masala niekoniecznie. Jedna z opowieści
Smakowity Blog KulinarnyLubicie słodko - kwaśne desery? Ja bardzo! Słodka beza i kwaskowe czerwone porzeczki to dla mnie idealne połączenie smaków. Tort bezowo - porzeczkowy, tort biało - czerwony, tort jak
maniapieczeniaCześć ! Dziś mam dla Was pyszne gazpacho. Przepis mam od Pedro z bloga Hiszpańska Dusza . Gazpacho to tradycyjny hiszpański chłodnik, idealny na upały. Gazpacho idealnie orzeźwia
Moja pasja smakuPonoć najlepiej się myśli podczas chodzenia. I zmywania, jak podpowiada pamięć. Zmywać mi się nie chciało, poszłam więc na spacer. Są plusy z posiadania parku całe
Gotuj z Blue RavenCzarne, okrągłe i błyszczące ziarna tej odmiany soczewicy (nazywanej też „roślinnym kawiorem”) są niezwykle pożywne i wartościowe, głównie ze względu na dużą ilość białka. Po ugotowaniu
Roślinna - blog wegańskiNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE Zapewne wielu z Was ma już sprawdzone przepisy z wykorzystaniem mąki z ciecierzycy
apetytnapieczenieGdy mąż pyta mnie „co dziś na obiad?” to najczęściej usłyszy „kotlety” ;) Jestem już uzależniona od wszelkiego rodzaju wegetariańskich kotletów z przeróżnych
Mienta blogK uchnia arabska jest barwna i aromatyczna. Składniki dań gwarantują zawsze bogactwo smaków, aromatów i brak nudy w kuchni i na stole. Coraz częściej sięgam po
Smakowity Blog KulinarnySzybki sos pomidorowy Zimą kupuję gotowe pomidory w puszce, ale jak już pojawiają się pomidory sezonowe to czy do zupy czy do sosu takie są najlepsze
apetytnapieczenie