Tak. Zrobiłam je. Choć nastawiałam się tydzień. Wiem w co się wpakowałam. Robi się je dość długo. Bo obieranie, bo gotowanie i studzenie i tarcie.... i
AZgotuj!Kokosowa chmurka to delikatne, mocno kokosowo - migdałowe ciasto, lekkie niczym przysłowiowy puszek. Ciasto nie zawiera ani grama mąki i wprost rozpływa się w ustach... Proste
maniapieczeniaJuż samo słowo zapiekanka wywołuje u mnie zmożoną pracę kubków smakowych. Uwielbiam tego typu dania z piekarnika – zawsze przygotowuję dużą porcję w swoim ogromnym, największym jakie
Roślinna - blog wegańskiSoczewica to jedna z najzdrowszych roślin strączkowych. Znana i ceniona na Bliskim Wschodzie była już cztery tysiące lat temu. W starożytnej kuchni greckiej i rzymskiej uchodziła
Smakowity Blog KulinarnyDzisiejszy post (a raczej pościk) powstał z powodu… niechęci do marnowania. Kilka mam takich przepisów i zupełnie nie żałuję takiego podejścia. Kupiłam ananasy w
Gotuj z Blue RavenZielona soczewica po bretońsku a'la fasolka. 250 gram zielonej soczewicy puszka pomidorków pelati cebula 2 ząbki czosnku 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego 2 szt suszonych pomidorów
AZgotuj!Zamarzyło mi się ciasto bardzo pożywne, wilgotne, słodkie i koniecznie o bananowym posmaku (ochota na banany ostatnio mnie nie opuszcza). Do tego miało być lekko strawne
Smakuje zdrowoCzy możliwe jest zrobienie czekoladowych ciasteczek, które w składzie nie mają ani grama czekolady (kakao też;))? Mieszając składniki i mając już wcześniejsze doświadczenia z karobem, mimo
FitKotPierwszy raz sernik ze zmiksowanymi bananami zauważyłam na Moich Wypiekach , zaraz po tym był przetestowany, zaakceptowany przez domowników i... zapomniany. Kiedy jednak zamarzyło mi się coś
Kraina Miodem PłynącaDanie idealne na smętne i pochmurne dni. Kolorowe, pikantne i rozgrzewające. Ciecierzyca to zdecydowanie moja ulubione ulubiona roślina strączkowa i od kiedy przestałam jeść mięso to
Mienta blogZupa z batatów z masłem orzechowym może wydawać się połączeniem dość intrygującym. Bo kto dodaje masło orzechowe do zupy? Ja dodałam i eksperyment uważam za udany
Smakowity Blog KulinarnyDzisiaj, pod moją uczelnią rozdawali ok. 12-kilogramowe kartony ze świeżymi, twardymi, soczystymi jabłkami. Uwielbiam takie, a nie jakieś miękkie i kruche - z takich nie ma
Be Fit Be StrongStałam sobie w kuchni i bezmyślnie przesuwałam po blacie słoiczek z młodym, różowym imbirem. Kupiłam go prawie dwa tygodnie temu i nadal nie miałam pomysłu
Gotuj z Blue RavenJak pisałam na FB kupiłam jabłko. Ważyło 520 gram. Leżało wśród innych wielkich jabłek. Postanowiłam go upiec. jabłko wiśnie mrożone lub maliny
AZgotuj!Aż strach patrzeć jak dawno nic nie pisałam... :( Trochę intensywnie ostatnio było i przepisy leżały nistety odłogiem. Idą, a właściwie już nastały, w moim życiu zmiany
pyszne zdrowości