Stragany są teraz zasypane lśniącymi fioletowymi bakłażanami. Aż się proszą, żeby je upiec albo zgrillować. Bakłażany nie należą do szczególnie aromatycznych, dlatego warto je łączyć z
Smakowity Blog KulinarnyMam dla Was drugi i niestety w tym sezonie ostatni przepis na bób. Tak jak pisałam we wcześniejszym - za rok muszę się sprężyć i wykorzystać sezon
chili & sugarJeśli macie masło orzechowe i nie wiecie do czego wykorzystać to jest to idealny przepis. Jeśli uwielbiacie masło orzechowe to tym bardziej jest to przepis wart
apetytnapieczenieJak już wspomniałam okres wakacyjny w tym roku oznaczał dla mnie nieograniczony dostęp do grilla. Jako mieszkanka bloku jest to dla mnie sytuacja niecodzienna, grilluję więc
Polska ZupaNie wyobrażacie sobie nawet jak ciężko jest gotować z myślą, że w piątek już wyjeżdżam. Nie mogę zrobić porządnych zakupów, nie mogę rozplanować co będę
Be Fit Be StrongDopiero w tym roku odkryłam bób...Nie wiem czemu tak późno i bardzo tego żałuję, bo to przepyszne warzywo! Oprócz smaku posiada też masę wartości odżywczych
chili & sugarAle chłodno w tym Trójmieście! W Szczecinie i Warszawie temperatury były tak wysokie, że krótkie spodenki wydawały się być za dużym odzieniem, a tu mam
Be Fit Be StrongDzisiaj kolejna propozycja na danie z grilla. I po raz kolejny nie wiem czy można nazwać to przepisem, to raczej pomysł na to co by tu
Polska ZupaHej! dziś coś ultra prozdrowotnego i nie codziennego, coś co możemy jeść na śniadanie lub kolację. Zainspirowany włoskim sposobem konsumpcji chleba maczanego w oliwie, postanowiłem stworzyć
Kuchnia PROzdrowotnaJako wegetarianka byłam mistrzynią w pieczeniu babeczek. Zawsze przygotowywałam je na szkolne kiermasze, urodziny czy niedzielne podwieczorki. Zawsze wychodziły perfekcyjnie- miękki wilgotny środek schowany pod chrupiącą
wegetalerzeWakacje trwają, chwilowo mam dobry dostęp do internetu, więc chciałabym pokazać wam jak to w tym lesie w wiejskim domu było. Było trochę leniwie, więc i
Polska ZupaUch! Jak dawno mnie tu nie było! Mam nadzieję, że nie wyszłam z wprawy w pisaniu postów, a zarazem, że ta rozłąka spowodowała, iż zatęskniliście
Be Fit Be StrongCzy ja już wspominałam, że uwielbiam lato? Chociaż temperatura jest szalenie wysoka to tryskam energią i pierwszy raz od dawna wysypiam się w nocy. Ja wiem
Fill The BowlDziś szybko i lakonicznie Obiecałam Danusi deser i deser dziś prezentuję. Prosty, ale nadzwyczaj efektowny. Wszystko zaczęło się od tego, że wciąż jeszcze można kupić piękne
Gotuj z Blue RavenHumus to jedna z moich ulubionych przystawek. Dziś w wersji ekspresowej. Idealnie nadaje się na letnią przystawkę. Czas przygotowania: 10 min. Porcja dla 2 osób Koszt
kulinarnyJa