Dlaczego ten wpis jest tak ważny? Ponieważ dziś Ci powiem, dlaczego nie używam żelfiksów… Używanie cukrów żelujących jest złem samym w sobie. Minimalna zawartość cukru
Apetyt na ZieloneOgórki małosolne to przysmak, który teraz przygotowuję dosłownie co kilka dni bo znikają w ekspresowym tempie. Chrupiące, soczyste i aromatyczne smakują doskonale wyjadane prosto z kamionki
Ola la LCHFWakacje to idealny czas, aby przygotować sernik na zimno i to z ulubionymi sezonowymi owocami. Sernik na zimno z malinami, owocami i galaretką to świetna
kulinarnyJaMoje dziecko postanowiło się zbuntować i ostatnio nie chce włożyć do ust ani papryki, ani cukinii. Dlatego przygotowałam pyszną pastę do kanapek z dodatkiem tych warzyw
Mienta blogWegetariańskie, gęste, aromatyczne leczo z papryki i suszonych pomidorów. Tym razem bez cukinii, ale oczywiście możecie ją dodać, jeśli tylko macie ochotę :) mała cebula cukrowa papryka
Mienta blogPewnie nie wszyscy z Was słyszeli o mące teff... A szkoda, bo jest naprawdę zdrowa i posiada wiele zastosowań w kuchni. Doskonale sprawdzi się przy wypieku
Di gotujeSzarlotka w wydaniu "na szybko i bez pieczenia" a dodatkowo pyszna i dietetyczna ! Choć szarlotka kojarzy mi się bardziej z okresem jesienno-zimowym myślę, że równie
Marcepanowa kuchniaC ukinia to jedno z moich ulubionych, letnich warzyw, ponieważ jest pyszna, lekkostrawna i bardzo zdrowa W dodatku można ją wykorzystywać na różne sposoby i tworzyć
Okiem Blondynki by McBlondiSKŁADNIKI: Spód: 1/2 szkl. daktyli 50 g płatków owsianych 30 g wiórków kokosowych 4 łyżki masła orzechowego Masa jabłkowa: 2 kg jabłek 4 łyżeczki agaru woda
Marcepanowa kuchniaSezonowa papryka nadziewana bryndzą i tuńczykiem. Podana na ostro stanowi prosty sposób na pyszny obiad lub kolację. Ja podałam ją z hummusem z bobu, ale można
Mienta blogWegańsko, bezglutenowo, ale bardzoooo kalorycznie, a zarazem zdrowo! Dzisiejszy przepis to mnóstwo kalorii w pysznej oprawie m.in. orzechów i chałwy – babeczki są idealne na przykład
Via GustoPudding z nasion chia, chyba zna każdy. A próbowaliście już puddingu z tapioki ? Możecie przygotować go w łatwy i szybki sposób. Tapiokę połączyłem z
kulinarnyJaJuż prawie koniec wiosny i początek lata. Robi się coraz cieplej. W upały często wybieramy lżejsze opcje posiłków. Najlepiej schłodzone. Polecam z całego serca puddingi chia
wysmienityCzęsto w okresie wakacyjnym mam wzmożony apetyt na zieleninę i świeże warzywa. Na pewno nie jestem wyjątkiem, dlatego mam dziś dla Was bardzo ciekawy przepis
kulinarnyJaPodroby to ważny element prawidłowo skomponowanej diety LCHF, dlatego przyrządzam je na różne sposoby. Dziś podrzucam pomysł na ich przemycenie, co znakomicie sprawdza się u dzieci
Ola la LCHF