Maślak zwyczajny to powszechny gatunek grzybów, który występuje nie tylko w Europie, ale także w obu Amerykach i Japonii. Jego główną cechą charakterystyczną jest lepka i
A to pestkaDziś mam dla was pyszne, puszyste muffinki o smaku omleta :) Można je zjeść zarówno na śniadanie jak i na deser. Takie omleto-muffinki to świetna opcja
Healthy food explorerPowiem szczerze, że nie wiedziała z czym się to je. Nie wiedziałam również jak to smakuje. Tak mowa o fidze. Ale w związku z tym, że
Gotowanie z pasjąKremowy, słodki, mus czekoladowy przyrządzony z awokado, to super alternatywa dla tradycyjnych słodyczy. Ja często przyrządzam taki deser dla mojego dziecka. Zajada, aż się uszy trzęsą
Mienta blogPieczona rolada z cukinii to kolejny przepis z wykorzystaniem tego popularnego na LCHF warzywa. Sama rolada to świetna baza, której makro można dowolnie zmieniać przygotowując odpowiedni
Ola la LCHFDawno nie podrzucałam Wam tutaj sympatycznych przepisów… No dobra nie jestem wyśmienitą kucharką. Ale właśnie dlatego moje przepisy są proste, poręczne i naprawdę ekspresowe. I
MODA NA BIO"Mimozami jesień się zaczyna..." śpiewał Czesław Niemen słowami Juliana Tuwima, a u mnie koniec lata i początek jesieni wyznacza wrzesień z rozpoczynającym się rokiem szkolnym. Lato
Smakowity Blog KulinarnyW ramach weekendowego relaksu mam dla was taki wspaniały torcik. Nieskromnie wyznam, że ten tort naprawdę mi się udał :D Smakuje rewelacyjnie i okazał się prawdziwym
Healthy food explorerCiasto bananowe jest proste i szybkie w przygotowaniu. Nie musimy do jego przygotowania wykorzystywać miksera, składniki mieszamy przy pomocy łyżki. Jest to ciasto, które zawsze się
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Baba ghanoush to popularne danie kuchni arabskiej. Podstawowymi składnikami są miąższ z bakłażana i pasta sezamowa tahini smakowicie doprawione. Idealna pasta do pieczywa albo pyszny dip
Lamarida.plTen tydzień niestety pokazał mi, że czas przestać udawać, że jesieni w tym roku nie będzie. Upały nas rozpieszczały bardzo długo ale ostatni deszczowy weekend i
Cooking for EmilySierpień i wrzesień to u mnie czas, kiedy właściwie na okrągło robię sos z pieczonych pomidorów i w ten sposób przerabiam wszelkie nadwyżki pięknych, słodkich, dojrzałych
Cooking for Emily3 łodygi jarmużu 1 słodki ziemniak orzeszki piniowe ( lub pestki słonecznika) olej sól papryka słodka lub pikantna syrop klonowy Słodkiego ziemniaka pokroić w kostkę dość dużą
AZgotuj!No i mamy weekend, a co najdziwniejsze mamy wrzesień. My co prawda do szkoły jeszcze trochę mamy, ale wrzesień zawsze będzie mi się kojarzył z pierwszym
Gotowanie z pasjąNie wiem czy koniecznie rozgrzewające danie jest konieczne, ale za oknem tak właśnie jesiennie się zrobiło, że naszła mnie ochota na coś rozgrzewającego. Czasami nie trzeba
Gotowanie z pasją