Zupa z serkiem topionym i kukurydzą Z dodatkiem młodych ziemniaków i młodej włoszczyzny, z koperkiem i świeżą kukurydzą z kolby – smaki lata. Zupa jest lekka
Dorota SmakujePrzepyszne, aromatyczne, kawałki kurczaka w marynacie z imbiru, czosnku i garam masali. Całość uduszona w sosie maślano pomidorowym. Podałam z czarnym ryżem. Ale można
AZgotuj!Pieczone boczniaki BBQ Udało mi się wczoraj kupić piękne boczniaki. Wzięłam od razu cały kilogram bo uwielbiam te grzyby naprawdę. Odkąd wyczytałam również, że ich cechą
Dorota SmakujeJak zrobić pieczone frytki by były super smaczne, ale również mniej tłuste, mniej kaloryczne, mniej tuczące i bardziej zdrowe niż tradycyjny frytki smażone w głębokim oleju
Dorota SmakujeChili sin carne z cukinią Chili sin carne – jak sama nazwa wskazuje to wegetariańskie a nawet wegańskie chili bez mięsa. To warzywna wersja klasycznej wersji chili
Dorota SmakujeLubię przygotowywać risotto. Jest szybkie w przygotowaniu i kojarzy się z dobrą, włoską kuchnią. Składniki: 300 g ryżu arborio białego lub czarnego cebula czerwona
AZgotuj!Szakszuka z pomidorami Szakszuka / shakshuka / chakchouka to danie pochodzące głównie z krajów Bliskiego Wschodu, takich jak Izrael, Palestyna, Tunezja czy Maroko. Często podawana jako śniadanie lub
Dorota SmakujeZupa jarzynowa – 50 przepisów Zupa jarzynowa z burakami Zupa z botwinką Botwinka zupa Barszczyk z warzywami Śmietankowa zupa jarzynowa Zupa jarzynowa z pak choy, ciecierzycą
Dorota SmakujeBowl z grillowanym kurczakiem i awokado Zapraszam was dziś kochani na wypróbowanie przepisu na proste danie, które idealnie sprawdzi się na obiad, na lunch do pracy
Dorota SmakujeSzparagi pieczone To jeden z najprostszych a zarazem najpyszniejszych sposobów na szparagi. Wedle tego przepisu można przygotować i szparagi zielone i szparagi białe choć te drugie
Dorota SmakujeOstatnio furorę robi krem pistacjowy i różne ciasta i desery z jego udziałem. Ja też nie mogłem się mu oprzeć, a że dodatkowo mamy sezon truskawkowy
Healthy food explorerSzparagi chipsy Jakie to było dobre! Koniecznie polecam wypróbować! Zielone szparagi, które kupiłam były drobne i cienkie i można by o nich powiedzieć, że wyglądały niczym
Dorota SmakujePiersi kurczaka z tapenadą Piersi kurczaka z szybkowaru z jabłkiem i tymiankiem Pierś kurczaka z brzoskwiniami z szybkowaru Grillowana pierś kurczaka marynowana w kawie Pierś kurczaka
Dorota SmakujeBigos z młodej kapusty Pyszny wiosenny obiad albo letni obiad, który przygotujemy w kilka chwil. Lekki, smaczny, rozpływający się w ustach. Dzisiaj wersja z kiełbasą, ale
Dorota SmakujeZupa koperkowa zabielana to dla mnie kwintesencja wiosny, lata, świeżości, lekkości – po prostu comfort food. Lubicie zupę koperkową? Zabielacie ją czy nie? Dla mnie z
Dorota Smakuje