Sałatka z pomarańczą, purpurową sałatą rzymską, czerwoną cebulą i czerwoną cykorią oraz bordową bazylią. SKŁADNIKI: purpurowa sałata rzymska czerwona cebulka kilka lisci purpurowej bazylii opakowanie
AZgotuj!Szparagi z airfryer Sezon na szparagi trwa dość krótko bo jedynie maj i czerwiec. Udało wam się w tym roku już ich spróbować? Ja jestem ich
Dorota SmakujeSzakszuka z rzodkiewkami Szakszuka zapisywana także jako shakshuka lub chakchouka to danie kuchni śródziemnomorskiej, pochodzące głównie z krajów Bliskiego Wschodu, takich jak Izrael, Palestyna, Tunezja czy
Dorota SmakujeInne niż tradycyjne gofry z wykorzystaniem mąki jaglanej oraz konfitury kumkwat w płatach róży od Niebo w Gębie ! Składniki: 2 jaja 20 g erytrytolu 50 g
Truskawkowa FiestaGrillowany łosoś z salsą mango Zapraszam was dzisiaj do wypróbowania mojego niebanalnego przepisu na rybę z grilla. Grillowany łosoś podany z prawdziwą bombą smaków czyli salsą
Dorota SmakujeGrillowana pierś kurczaka Dzisiaj chciałam zaprosić was do wypróbowania mojego przepisu na pyszne mięso. Sezon grillowy się zaczął, więc chętnie właśnie teraz przygotowujemy takie dania. Kurczak
Dorota SmakujeGrillowane bimi Dzień dobry! Kto z was już zaczął długi weekend majowy a kto jeszcze nie? Pogoda ma nam pięknie dopisać, dlatego jestem pewna, że spotkań
Dorota SmakujeCukinia Kala Namak Cukinia, taka z grilla to chyba moje ulubione warzywo i ulubiony sposób jej obróbki w maju. Naprawdę mogę przeżyć ten miesiąc tylko na
Dorota SmakujeGrillowane boczniaki BBQ Do boczniaków mam słabość. Uwielbiam te grzyby i przygotowuję na wiele sposobów. Czy to jako kotlety do obiady czy jako nadzienie do kanapek
Dorota SmakujeK iszony czosnek w ząbkach. Można kisić również całe główki. Ja nie miałam dużego słoja dlatego umieściłam go ciasno w mniejszych słoikach. Kiszony czosnek wykorzystać
AZgotuj!Ryż ze szparagami Dzień dobry w ten wiosenny dzień! Dzisiaj chciałam zachęcić was do wypróbowania przepisu na sezonowe danie, proste do przygotowania i bardzo smaczne. Będzie
Dorota SmakujeMarynata do kurczaka Dla mnie najlepsza! Bardzo lubię mięso zamarynowane w ten sposób i właśnie z tymi przyprawami. Koniecznie zostawić je w takim otoczenia na noc
Dorota SmakujeChińska surówka z młodej kapusty Surówka z kapusty robiona jak u Chińczyka to od długiego czasu moja ulubiona, nawet więcej tu mogę napisać – to moje
Dorota SmakujeJeśli nie macie ochoty stać przy kuchni i smażyć furę naleśników, to mam dla was idealne rozwiązanie, przepis na dutch baby, czyli naleśnik z piekarnika. Dutch
codojedzeniaBoczniaki BBQ z airfryer czy też można by powiedzieć boczniaki z frytkownicy beztłuszczowej. Bardzo polubiłam się z tym sprzętem i teraz, nieraz sama zastanawiam się dlaczego
Dorota Smakuje