Owsiane smoothie bowl z gruszką to pomysł na pyszne śniadanie, kiedy lubicie owsiankę ale macie ochotę na trochę inne, odmienione jej wydanie. U nas czwórka z
Dorota SmakujePrzepisy na sałatki i surówki w diecie dr Dąbrowskiej Sałatka z pomidorem i cukinią grillowaną Surówka z młodej kapusty z rzodkiewką Sałata z mini kiwi – post
Dorota SmakujeSałatka z pomidorem i cukinią grillowaną przygotowana według reguł postu owocowo warzywnego dr Dąbrowskiej. Mamy lato w pełni i nie ma teraz nic dla mnie lepszego
Dorota SmakujeZupa pieczarkowa z mleczkiem kokosowym Bardzo smaczna i aromatyczna zupa, którą można przygotować w kilka chwil. Można ją podać na lunch i my tak właśnie lubimy
Dorota SmakujeJak upiec schab żeby był soczysty i miękki Schab wieprzowy to ten rodzaj mięsa, który chyba najczęściej wybieramy na nasze stoły i na co dzień i
Dorota SmakujeRewelacyjne kaszotto z kaszy jaglanej z aksamitną piersią kurczaka przygotowanym na barszczu z kiszonych buraków od Bracia Piskorowie ! Składniki: 100 g piersi kurczaka 50 g
Truskawkowa FiestaŁosoś w przepysznym sosie z kurkami, porem i białym winem z kaparami. SKŁADNIKI: Czas przygotowania do 30 min 4 porcje 4 porcje łososia bez skóry
AZgotuj!Strogonow grzybowy z boczniaków Boczniaki to grzyby, które mam wrażenie stają się coraz bardziej popularne w kuchni ze względu na swój smak i wartość odżywczą. Mają
Dorota SmakujeZupa pieczarkowa z serkiem topionym Bardzo smaczna zupa, rozgrzewająca, sycąca i przede wszystkim prosta do przygotowania. Pomimo tego, że to zupa wegetariańska, grzyby znane są ze
Dorota SmakujeOgórki małosolne na sucho, kiszone w woreczku foliowym. Bardzo szybkie do przygotowania a jeszcze szybsze do skonsumowania – rano je zrobisz a wieczorem już można próbować
Dorota SmakujeBardzo proste i szybkie w przygotowaniu ciasto z wykorzystaniem mąki ryżowej oraz chorwackiej Smokvenjak od Chorwacki Koszyk ! Smokvenjak to chorwackie ciasteczko figowe, które rozpływa się
Truskawkowa FiestaFasolka szparagowa smażona z kiełbasą Jeśli macie ochotę na inną fasolkę niż klasyczna gotowana i podana z bułką tartą to bardzo polecam wam wypróbowanie tego przepisu
Dorota SmakujeGniecione pieczone ziemniaki Próbowaliście już? Dla mnie to super sposób na wykorzystanie ziemniaków z dnia poprzedniego, choć nie ukrywam że są tak dobre, że często przygotowujemy
Dorota SmakujePołączenie ciasta jogurtowego rabarbaru w b azyliowym chruśniaku od Niebo w Gębie brzmi tajemniczo? Warto to zrobić! Składniki: 2 jaja 50 g erytrytolu 10 ml oleju
Truskawkowa FiestaJambalaya z fasolką szparagową, kiełbasą i ananasem Jambalaya to danie kuchni kreolskiej, którego głównym składnikiem jest ryż oraz warzywa i dodatki na jakie akurat mamy sezon
Dorota Smakuje