bezglutenowe - 15235 przepisów (strona:553/1016)

Zupa grzybowa z pulpetami i makaronem 49

  Przepyszna zupa z pulpetami i makaronem gryczanym.  Składniki: 200 g mielonego mięsa np. wołowego lub indyka płaska łyżeczka suszonego czosnku 1 łyżeczka sezamu 2

AZgotuj!
Kakaowe ciasto marchewkowe z vegetellą słonecznikową 58

Połączenie kakao, marchewki i pasty słonecznikowej?! Brzmi dziwnie? Otóż nie! Vegetella słonecznikowa od Primavika to gość specjalny!  Składniki: 2 jaja 40 g erytrytolu 10 ml

Truskawkowa Fiesta
Ciastka owsiano sezamowe w 15 minut 55

  Składniki: pasty sezamowej tahina - 140 g syrop klonowy lub melasa - 80-100 g mąka owsiana - 50-60 g cukier kokosowy - 2 łyżki proszek do pieczenia

AZgotuj!
Chipsy z jarmużu solone 76

Znacie takie zielone, zdrowe, warzywne chipsy? Ja z moją córeczką jesteśmy ich wielkimi fankami. Ostatnio przygotowałam takie chipsy na sylwestra i okazało się, że moi synowie

Dorota Smakuje
Aloesowe smoothie ze szpinakiem 103

  W szystkiego najlepszego w Nowym Roku. Polecam pić na zdrowie zielone smoothie z sokiem aloesowym. ok z aloesu może być stosowany wewnętrznie i zewnętrznie. Wspomaga

AZgotuj!
Carpaccio z pieczonych buraków 43

Carpaccio z pieczonych buraków jem z wielką przyjemnością. Sam pieczony burak jest pyszny, ale dodatek rukoli, szalotki, fety, włoskich orzechów … Przeczytaj cały artykuł Artykuł <

My Blueberry Corner
Dorsz gotowany 58

Dorsz gotowany – przepis na dietetyczny i lekkostrawny posiłek – idealny dla niemowlaków, małych dzieci albo osób na ścisłych dietach lekkostrawnych. Jest bardzo prosty do przygotowania

Dorota Smakuje
Śledzik w sosie tatarskim 43

Śledzik w sosie tatarskim smakuje pysznie. To wyśmienita przekąska na domową imprezę, wigilię czy wielkanocny stół. Śledzie są bogatym źródłem … Przeczytaj cały artykuł Artykuł <

My Blueberry Corner
Surówka do obiadu świątecznego 44

Cześć kochani. Dzisiaj mam dla was prostą propozycję na pyszną surówkę do świątecznego obiadu. Jej bazą jest kapusta pekińska, ale znajdziemy w niej też takie składniki

Dorota Smakuje
Smażony stek wołowy średnio krwisty 47

Steki wołowe to z pewnością to, co szczególnie mężczyźni lubią najbardziej i do tego najlepiej tak by były krwiste. Jaki stopień wysmażenia wy lubicie? Wyróżnia się

Dorota Smakuje
Bigos świąteczny 52

Bigos – lubicie? Ja muszę przyznać, że przepadam choć moi domownicy niekoniecznie… A wy? Jak często go przygotowujecie? Tylko na święta czy również bez okazji? Uwielbiam

Dorota Smakuje
Kompot z suszu 48

Jedni go kochają, a inni unikają za wszelką cenę. Pewnym jest, że wigilijny kompot z suszu musi zawsze pojawić się na świątecznym stole. Kiedy byłam mała

okolicepalnika.pl
Sok z wyciskarki wolnoobrotowej 51

Cześć, witam się z wami serdecznie w ten zimny, grudniowy dzień. Za oknem prawdziwa zima jakiej dawno nie było – mróz, gruba warstwa śniegu – pięknie

Dorota Smakuje
Śledzie po kaszubsku 49

Jeśli chodzi o proste przekąski, śledzie po kaszubsku z pewnością muszą plasować się na szczycie listy. Duszona cebula, sos pomidorowy i ryba to fantastyczne połączenie, które

okolicepalnika.pl
Tagine z dynią. Pokochasz ten przepis 50

Dlaczego pokochasz? Bo jest warzywne, rozgrzewające, pełne marokańskich aromatów i smaków dzięki kiszonej cytrynie, przyprawom i ziołom. Gorące podałam komosą.  Składniki: 1 kiszona cytryna przyprawy

AZgotuj!