Nie może być na blogu jesieni bez dyni i chociaż w tym roku jestem bardzo z tym spóźniona ale jest- przepis z dynią. A że dynia
Cooking for EmilyGryczana ze szprotkami w pomidorach to moje comfort food. Pyszny i bardzo prosty do przygotowania obiad, sycący i zdrowy. Bardzo lubię kaszę gryczaną za jej smak
Dorota SmakujePółmisek warzyw choinka Cześć kochani, witam was 1 grudnia. Od dzisiaj będę na blogu publikowała przepisy i inspiracje już stricte świąteczne, by nastroić się i przygotować
Dorota SmakujeSuszone kaki – przepis jak suszyć persymonę Suszenie żywności to jedna z najstarszych metod konserwacji żywności i robienia zapasów. Suszycie owoce, warzywa? Jakie? Bardzo lubię suszenie
Dorota SmakujeKiełki strączków z ryżem to szybkie, sycące i odżywcze danie. Świetnie sprawdzi się jako wegetariański obiad. W sklepach funkcjonujące jako kiełki na patelnię to najczęściej skiełkowane
Dorota SmakujeGołąbki z mięsem Lubicie gołąbki? Tradycyjne czy te bez zawijania? Z jakim farszem najlepsze? Ja bardzo! Muszę jednak przyznać, że to do dość pracochłonne danie, bo
Dorota SmakujeJak zrobić chipsy z jarmużu Znacie takie zielone, zdrowe, warzywne chipsy? Ja i moje dzieci jesteśmy ich wielkimi fankami. Powiem wam, że zabawne jest dla mnie
Dorota SmakujeZupa warzywna Zupy uwielbiam! Jemy je codziennie po południu na lunch, zwykle między 14 a 15 po skończonych lekcjach edukacji domowej – akurat mamy ciepły, lekki posiłek
Dorota SmakujeOwoc kaki – jak jeść oraz inne odpowiedzi na pytania, które znajduję w komentarzach będą przedmiotem dzisiejszego postu. Owoc kaki, zwany inaczej persymoną lub sharon wywodzi
Dorota SmakujeSos z tuńczykiem i cukinią na ciepło, na bazie śmietanki, z dodatkiem pora i aromatycznych ziół. Stanowi świetny dodatek do makaronów, kasz a nawet do ziemniaków
Dorota Smakuje10 minutowy schab pieczony to rewelacyjne w smaku i super soczyste mięso! Ostatnio zrobiłam przepyszny schab pieczony – wyjątkowo nam smakował i kawałek prawie kilogramowy znikł w
Dorota SmakujeJak zrobić jogurt naturalny zastanawialiście się może kiedyś? Odpowiem wam, że bardzo jest to proste i polecam wypróbować. Czy jest to ekonomiczne? Czy jest to opłacalne
Dorota Smakuje