Krem czekoladowy z awokado z mlekiem w proszku 126Krem czekoladowy z awokado z mlekiem w proszku to moja propozycja na zdrową pastę kanapkową na słodko. Jak to mówi mój najmłodszy synek „krem kikuladowy
Dorota Smakuje
Pesto rosso przepis 126Pesto rosso przepis Pesto pomidorowe z suszonych pomidorów to moje ulubione! Jego nazwa oznacza „czerone pesto”, co wynika z koloru składników użytych do przygotowania
Dorota Smakuje
Zupa pomidorowa z ryżem 123Zupa pomidorowa z ryżem – jedna z najpopularniejszych polskich zup. Ulubiona zupa moich dzieci i mojego męża też. U nas zawsze musi być na stanie. Jest
Dorota Smakuje
Szybki i tani obiad – omlet, ziemniaki, brukselka 97Szybki i tani obiad – omlet, ziemniaki, brukselka Zostawiam wam inspirację na zimowy obiad po taniości, który bardzo mi smakował. Lubicie takie klimaty? Warzywa, białko, węglowodany
Dorota Smakuje
Omlet z brukselką i suszonymi pomidorami 107Omlet z brukselką i suszonymi pomidorami pyszny pomysł na śniadanie lub kolację. Sprawdzi się też na obiad, podany w towarzystwie ziemniaków i surówki. Brukselka – kontrowersyjne warzywo
Dorota Smakuje
Ziemniaczane talarki z air fryer 117Ziemniaczane talarki z air fryer to kolejny przepis na danie przygotowanie w frytkownicy beztłuszczowej. Korzystam z tej frytkownicy od świąt Bożego Narodzenia w więc już trzy
Dorota Smakuje
Brukselka z patelni 110Brukselka z patelni – smaczny dodatek do obiadu Teraz mamy sezon na brukselkę – trzeba korzystać. Bardzo lubię warzywa stir-fry – krótko smażone na dobrym oleju
Dorota Smakuje
Jak ugotować ziemniaki 118Jak ugotować ziemniaki Dzisiejszy wpis to kolejny jaki dołączam do mojej serii nauka gotowania . Dedykuję go specjalnie moim dzieciom, które coraz chętniej stawiają pierwsze i kolejne
Dorota Smakuje
Masło orzechowe z mieszanki studenckiej 115Masło orzechowe z mieszanki studenckiej – lubicie masło orzechowe? Tradycyjnie takie masło przygotowywane jest z orzeszków ziemnych, ale bardzo polecam wam spróbować z innymi orzechami, bo naprawdę
Dorota Smakuje
Jak parzyć kapustę na gołąbki w piekarniku 138Jak parzyć kapustę na gołąbki w piekarniku To kolejny sposób na to by zmiękczyć kapustę zaraz po tradycyjnym parzeniu jej we wrzątku albo po parzeniu kapusty
Dorota Smakuje
Gołąbki bez ryżu 119Gołąbki bez ryżu Lubicie gołąbki? Ja bardzo! Wolicie gołąbki wegetariańskie czy mięsne? I najważniejsze pytanie – jeśli przygotowujecie mięsne to z ryżem czy bez? U nas
Dorota Smakuje
Marchewka czy trzeba blanszować przed mrożeniem 115Marchewka czy trzeba blanszować przed mrożeniem Marchewki to warzywo, które świetnie się mrozi, jeśli więc macie jej większą ilość, spokojnie można mrozić. Jak przygotować marchewkę do
Dorota Smakuje
Fasola czarne oczko 120Fasola czarne oczko Lubicie fasolę? Używacie jej w swojej kuchni i w swoich daniach? Ja jestem chyba średnią fanką fasoli a moja rodzina to już w
Dorota Smakuje
Zupa szczypiorkowa 116Zupa szczypiorkowa Zupy uwielbiam! Jemy je codziennie po południu na lunch, zwykle między 14 a 15 po skończonych lekcjach edukacji domowej – akurat mamy ciepły, lekki posiłek
Dorota Smakuje