bezglutenowe - 15235 przepisów (strona:39/1016)

Cukinia faszerowana tuńczykiem i ricottą FIT 94

170g tuńczyka w oliwie – 100ml mleka – 3 jajka – 1 cebula – 50g parmezanu, tartego – 1 kromka chleba – 2 łyżki bułki tartej pełnoziarnistej (lub bezglutenowej) – 1 łyżka oliwy – sól, pieprz Cukinie kroimy wzdłuż na pół i pieczemy w 180 stopniach przez 10 minut, studzimy. Kromkę chleba rwiemy na kawałki i zanurzamy w mleku

Be Fit Be Strong
Gofry owsiano-kokosowe z borówkami i śmietaną z ricotty FIT 97

gofra! A jeśli mieszka się nad morzem? To zawsze lepiej zrobić domowe gofry niż jeść te na mieście. Dzisiejsza wersja rozkochała w sobie wszystkich, nie tylko dlatego, że jest bezglutenowa i bez dodatku tłuszczu oraz cukru. To dodatek „śmietany” z ricotty zrobił robotę i sprawił, że to chyba najlepsze gofry świata. Nie ma dnia, żeby u mnie

Be Fit Be Strong
Tarta bezglutenowa z kremem 63

Czas czytania: 2 min Tarta bezglutenowa z kremem, niepozorna, ale smak ciasta jest naprawdę wspaniały i wyjątkowy! Ciasto kojarzy mi się troszkę z wielkanocnymi mazurkami. Tarta powstała przypadkowo w leniwy ciepły dzień, cudowny nastrój, pyszna kawka w kubku i tylko ciacha brak. W taki dzień nawet ja nie mam ochoty na długie pichcenie. W takiej sytuacji potrzebny jest błyskawiczny przepis(...)Spód przygotowałam z mieszanki mąk bezglutenowych, ziemniaczanej, ryżowej, kukurydzianej i wiórków kokosowych. Krem to tylko trzy składniki śmietana, serek mascarpone i masa kajmakowa o smaku adwokata. Krem wyszedł bajeczny, delikatny lekki niczym mus, a jego smak to poezja! Do uzyskanie tak cudownego smaku konieczna jest masa krówkowa o smaku adwokata. Warto przy okazji najbliższych zakupów poszukać odpowiedniej puszki kremu

SprawdzonaKuchnia.pl
Rozetki – bezglutenowe 99

Stara rozetka do pieczenia ciastek zagrzebana był gdzieś pod stosem „przydasiów” została odnaleziona przez moją Mamę. Dziś przy okazji tłustego czwartku postanowiłam wykorzystać ją do przygotowania rozetek bezglutenowych. Pączki, oponki serowe , faworki to główne smakołyki dzisiejszego dnia, które przygotowujemy głównie z mąki pszennej, a co z tymi łasuchami, którzy glutenu nie mogą jeść? Czym Wy w taki dzień(...)puszyste” z wyczuwalnym miękkim ciastem w środku, natomiast smażone przy pomocy rozetki są bardzo chrupiące i cieniutkie. Proste i szybkie rozwiązanie i wspaniały efekt 🙂 Smacznego! Print Rozetki - bezglutenowe .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; } Bezglutenowe chrupiące rozetki z cienkiego ciasta ryżowego. Course Desery Cuisine Polska Keyword bezglutenowe, wanilia Prep Time 10 minutes Cook Time

SprawdzonaKuchnia.pl
Mazurek podwójnie czekoladowy – bezglutenowy 63

Czas czytania: 3 min Mazurek dla wszystkich, którzy glutenu jeść nie mogą! Ciasta bezglutenowe to niełatwy temat, ale postanowiłam po raz kolejny stawić temu czoło, efekt mojej pracy przedstawiam poniżej. Myślę, że kilka osób będzie zadowolonych z tego, że będą mogli skosztować klasycznego Wielkanocnego mazurka w wersji bezglutenowej 🙂 Spód do mazurka przygotowałam na bazie mielonych migdałów i mieszanki mąki ryżowej(...)laskowe. Dla podkreślenia smaku czekolady dodałam cienką warstwę dżemu z czarnej porzeczki. Jak dla mnie mazurek jest fantastyczny bardzo smaczny! Miłego pieczenia i smacznego życzę! Print Mazurek podwójnie czekoladowy - bezglutenowy .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; } Fantastyczny bezglutenowy mazurek, czekoladowe pyszne i delikatne ciasto i wspaniałe nadzienie. Course Desery Cuisine Polska Keyword czekolada, orzechy Prep Time

SprawdzonaKuchnia.pl
Gryczana tarta z botwinką i ricottą FIT 72

gdyż założę się, że mała część z Was jadła botwinkę w takim wydaniu. Przepis jest niezwykle prosty, ponieważ sama botwinka nie wymaga czasochłonnej obróbki. Dodatkowo, rewelacyjny i wielokrotnie sprawdzony, bezglutenowy spód gryczany również nie sprawia nikomu trudności. Użyta ricotta, zamiast śmietanki w znaczny sposób obniża kaloryczność tej tarty, a mimo to porządny kawałek takiej tarty jest bardzo sycący i idealnie

Be Fit Be Strong
Karmel z daktyli FIT – bez cukru, bez laktozy, wegański 85

karmelem z daktyli i popcornem FIT – Deser Snickers w słoiczku FIT – Zdrowe domowe ciasteczka „Jeżyki” – Nagie „Jeżyki” – ciasteczka z bakaliami FIT – Zdrowe batony TWIX – bezglutenowe i wegańskie Składniki: – 150g daktyli (świeżych lub suszonych) – ok. 100ml wody (lub mleka/napoju roślinnego) – 1,5 łyżki masła orzechowego – szczypta soli Jeżeli mamy suszone daktyle zalewamy

Be Fit Be Strong
BEZGLUTENOWE SPAGHETTI Z PESTO I BROKUŁAMI – pyszny obiad! 92

Dobrze wiecie, że makaron mogłabym jeść codziennie i w każdym wydaniu! Ostatnio zagościła na stole pyszna, klasyczna carbonara, a dziś zainspirowana współpracą z moją ulubioną bezglutenową marką Schär i nowymi makaronami z linii BIO przygotowałam dla Was przepis na przepyszne spaghetti z pesto i brokułami. Danie szybkie, lekkie, pyszne! No i bezglutenowe – czyli śmiało mogą je zajadać również osoby(...)nowej ofercie ( dostępnej już w polskich sklepach ) znajdują się nowe produkty z linii BIO , które na blogu będę Wam oczywiście pokazywać. #ScharBio #ScharBezGlutenuBio Makaron BIO Spaghetti Cereal to bezglutenowy ekologiczny makaron wieloziarnisty. Składa się wyłącznie ze składników pochodzących ze źródeł organicznych. Dzięki mocy amarantusa, gryki i sorgo stanowi niezbędne źródło błonnika. Makarony te są produkowane we Włoszech

Ostra na Słodko
Bezglutenowe czekoladowe ciasto z kaszy gryczanej z malinami 93

mojprzepisna.pl | Bezglutenowe czekoladowe ciasto z kaszy gryczanej z malinami Jeżeli kiedyś przez przypadek ugotujecie za dużo kaszy gryczanej, nie jedzcie jej na siłę, lepiej zróbcie czekoladowe ciasto gryczane. Co zaskakujące, w tym cieście nie ma ani grama czekolady, masła, mleka, mąki, orzechów. Spróbujcie koniecznie, ciasto jest lekkie, delikatne, wilgotne, ale jednocześnie sycące. Smakuje trochę jak suflet czekoladowy. Ciekawe co powie(...)były całkowicie zanurzone. Piec w rozgrzanym piekarniku przez 1 godzinę i 10 min. Po upieczeniu wyjąć z piekarnika, całkowicie wystudzić, wyłożyć na deskę czy paterę, podawać. Smacznego! Bezglutenowe czekoladowe ciasto z kaszy gryczanej z malinami Bezglutenowe czekoladowe ciasto z kaszy gryczanej z malinami Bezglutenowe czekoladowe ciasto z kaszy gryczanej z malinami Bezglutenowe czekoladowe ciasto z kaszy gryczanej z malinami

moj przepis na
Bezglutenowe i wegańskie placki z jabłkami 106

mojprzepisna.pl | Bezglutenowe i wegańskie placki z jabłkami Kolejna propozycja na śniadanie, nieco zdrowsze niż zwykle. Placuszki bez cukru, z musem owocowym, wegańskie i bezglutenowe. Inspiracja blog Olgi Smile . Składniki na 4 patelnie placków: 250 g musu owocowego lub rozgniecionych bananów 250 g mleka roślinnego (ewentualne 1 lub 2 łyżki wody) 4 jabłka (650 g) Szara Reneta 100 g mąki(...)wody. Wymieszać. Smażyć na rozgrzanej patelni na łyżce oleju, z obu stron na złoty kolor pod przykryciem. Podawać z frużeliną wiśniową, cukrem pudrem lub miodem czy syropem klonowym. Smacznego! Bezglutenowe i wegańskie placki z jabłkami Bezglutenowe i wegańskie placki z jabłkami Bezglutenowe i wegańskie placki z jabłkami

moj przepis na
Wegańskie i bezglutenowe czekoladowe ciasto z cukinii 96

mojprzepisna.pl | Wegańskie i bezglutenowe czekoladowe ciasto z cukinii Witam Was serdecznie, bardzo, bardzo dziękuję, że mimo mojej małej obecności w sieci, Wy nadal zaglądacie na mają stronę, bardzo serdecznie dziękuję. Dziś przychodzę do Was z przepisem na pyszne, bardzo wilgotne ciasto, w którego składzie znajdziecie głównie cukinię. Jako, że ostatnio sąsiedzi obdarowali mnie kilkoma pięknymi, ekologicznymi cukiniami, nie mogłam(...)nich cukinia nie była dominująca, u mnie jest inaczej, do zrobienia dużej blaszki ciasta zużyłam 3 szklanki tartej, surowej cukinii. Dodatkowym atutem przepisu jest fakt, że ciasto jest bezglutenowe, wegańskie, słodzone daktylami, a do odmierzenia składników posłuży Wam zwykła szklanka. ps. ciasto zaniosłam do przedszkola na 3 urodziny mojego synka, większość dzieci prosiła o dokładkę :) Składniki na dużą blaszkę

moj przepis na
Kluski leniwe bezglutenowe 74

każdej formujemy wałeczek i kroimy w poprzek na kluseczki. Wrzucamy na gotującą się, osoloną wodę i gotujemy do miękkości przez około 3-4 minuty. Smacznego! Artykuł Kluski leniwe bezglutenowe pochodzi z serwisu Just Be Fit Be Strong

Be Fit Be Strong
Migdałowy serniczek z ricotty z nutką cytryny 81

Dzisiaj mam dla Was wspaniałe bezglutenowe ciasto na bazie mielonych migdałów z intensywną cytrynową nutą. Bardzo lubię takie nietypowe ciasta, bo ile można jeść tradycyjne serniki i szarlotki? Od czasu do czasu warto przygotować coś niecodziennego i próbować swoich sił w innych daniach. Jak większość moich przepisów – ten też jest bardzo prosty i przygotujemy go z zaledwie 6 składników

Be Fit Be Strong
Wegański Mac&Cheese – makaron z serem 102

Smakuje równie smacznie, a może i nawet lepiej? Przekonajcie się sami! Pssst… Warto sięgnąć po makaron typu kolanka! Składniki na 3-5 porcji: – 250g makaronu typu kolanka ( bezglutenowy makaron pipette Incola ) – 2 średnie marchewki – 125ml bulionu warzywnego (125ml wody + 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego ) – 65g nerkowców (lub masła z nerkowców) – 25g płatków drożdżowych

Be Fit Be Strong
Pieczone tofurniczki czekoladowe – wegańskie 92

czas stoi w miejscu, a jednak mimo wszystko małymi kroczkami zdobywa coraz większą wiedzę, której nie sposób odczuć, fajnie! Co ciekawe, przepis ten pochodzi z okresu gdy byłam zdeklarowaną bezglutenową weganką – więc nie zwlekajcie i koniecznie go spróbujcie! Składniki na tofurniczki: – 360g tofu naturalnego – 250g napoju kokosowego – 50g suchej kaszy jaglanej – 100g gorzkiej/deserowej czekolady

Be Fit Be Strong