Wczoraj zupełnie nieświadomie celebrowałam Dzień Sernika, przygotowując poniższy deser. Ta nazwa jest bardziej właściwa niż ciasto, bo sernik jest bezglutenowy, nie zawiera ani grama pszenicy. Spód zrobiłam z czekolady z dodatkiem jagód (borówki czernicy). Puszystość zawdzięcza wiórkom kokosowym. Dla utrwalenia masy serowej użyłam niewielkiej ilości agaru, by nie rozpływał się po wyjęciu z lodówki. Sernik jest łatwy i szybki
Weekendy w domu i ogrodziezdecydowanie obniża ich wartość kaloryczną i zalicza je do tych zdrowszych. Szybkie do zrobienia ciastka z wiórków kokosowych i samych białek, odpowiednie będą również dla osób będących na diecie bezglutenowej. Liczba porcji: 24 Czas przygotowania: 15 minut + pieczenie Przepis na kokosanki z białek: 6 białek (180 g) 110 g cukru 200 g drobnych wiórków kokosowych 1 łyżeczka cukru z wanilią
Kuchcik gotujewegańskie) Sos kurkowy na serku śmietankowym (keto, low carb) Beza – przepis na blaty do tortu warstwowego Czekoladowe ciasto bananowe Placki z cukinii z mąką z pestek dyni (keto, bezglutenowe) Rabarbar pod kruszonką Artykuł Tort bezowy z malinami (bez glutenu) pochodzi z serwisu WegePrzepis
WegePrzepisKorniszony świetnie zastępują ogórki kiszone. Ogórki konserwowe – składniki: Ogórki są o bez wątpienia dietetyczne, gdyż posiadają zaledwie 10 kcal w 100 g. Idealne w diecie wegańskiej, wegetariańskiej i bezglutenowej. Szklanka to pojemność 250 ml. Na każdy 1 kg ogórków przygotuj 3 słoiki 900 ml. 1 kg ogórków gruntowych * mały kawałek korzenia chrzanu 2 ząbki czosnku 50 g cebulki (pół
Ania gotujeteż witaminy i składniki mineralne, takie jak cynk, magnez, potas, wapń czy żelazo. Makaron konjac wpływa także na obniżenie poziomu cholesterolu oraz poziomu trójglicerydów we krwi. Jest także bezglutenowy, co jest szczególnie ważne dla osób chorujących na celiakię. Przygotowanie Makaron konjac, który kupujemy w sklepie jest już gotowy do jedzenia, nie musimy go nawet gotować - wystarczy opłukać pod bieżącą, zimną
Z notatnika dietetykaWegańskie ciasto z cukinią Brownie z cukinii – wegańskie, bezglutenowe, bez tłuszczu Ciasteczka owsiane z cukinią i czekoladą Muffinki czekoladowe z cukinią Wegańskie muffinki z cukinią Muffinki z malinami, szpinakiem i cukinią Czekoladowe ciasto z cukinią i jabłkiem Cytrynowe ciasto z cukinią – wegańskie Powidła śliwkowe z cukinią dżem z cukinii Koktajl z cukinią Artykuł 10 przepisów na Desery, ciasta
Dorota Smakujemiseczkę pikantnego chłodnika z arbuza. W podstawie pławi się soczysty arbuz, garść słodkich rubinowych truskawek i cała ferajna warzywnych przyjaciół! Dla zagęszczenia dodałam migdałowe płatki, żeby chłodnik pozostał bezglutenowy ale spokojnie możecie tu wrzucić kromkę lub dwie dobrego chleba (najlepiej jasnego, żeby nie zagłuszył smaków). Jeszcze odrobina zamieszania przy podbijaniu smaków basamicznym octem, miodem i oliwą i można ochłodzić wnętrze
Kuchnia w Słońcu Skąpanaugotuję, ściągnij garnek z ognia, dodaj masło, erytrytol oraz jagody. Powonienie zmiksuj blenderem ręcznym do uzyskania jednolitej i gładkiej konsystencji. Gotowy budyń rozlej do szklanek. Podaj. Jest to wegański , bezglutenowy przepis na budyń z jagodami , który pokochasz. Ten pyszny przepis możesz jeść na śniadanie , podwieczorek lub jako popołudniową przekąskę . Budyń jest bogaty, kremowy, pożywny i sądzący, jest bardzo smaczny. Deser
Zdrowy Styl Joannyodwróć placuszki i dopiekaj kolejne 10 – 12 minut, aż się ładnie zrumienią. To będzie doskonała wersja na placki z cukinii dla dzieci. Jeśli chcesz przygotować placki w wersji bezglutenowej, użyj odpowiedniego rodzaju mąki. Jeśli lubisz, do ciasta na placki możesz również dodać startą marchewkę lub niewielką ilość gotowanych ziemniaków. Placki cukiniowe Dlaczego placki z cukinii są rzadkie i rozpadają
Kuchnia Na Wypasiewegańskie) Sos kurkowy na serku śmietankowym (keto, low carb) Beza – przepis na blaty do tortu warstwowego Czekoladowe ciasto bananowe Placki z cukinii z mąką z pestek dyni (keto, bezglutenowe) Rabarbar pod kruszonką Keto mus czekoladowy na białkach (low carb, bez laktozy) Sałata rzymska smażona na maśle z czosnkiem (keto, wegańskie) Ciasto kokosowe bez pieczenia z kaszy manny Artykuł Grillowana
WegePrzepiskolorze. Składniki na spód (tortownica 22 cm): 250 g suszonych daktyli 200 g wiórków kokosowych 150 g dowolnych orzechów (użyłam mielonych migdałów zamówionych w Skworcu.pl) 100 g płatków owsianych (bezglutenowych) Daktyle zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na co najmniej 15 minut. Następnie odsączamy je, pozostawiając wodę w której się moczyły. Płatki owsiane i orzechy mielimy na pył. Wszystkie pozostałe składniki mieszamy
Cynamonowe szczęście