bez pieczenia - 51792 przepisów (strona:932/3453)

Proste paszteciki imprezowe 135

rulon (kładziemy złączeniem do dołu) i kroimy ostrym nożem tworząc paszteciki. Paszteciki układamy na dużej blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Każdy pasztecik smarujemy roztrzepanym jajkiem i posypujemy sezamem. Paszteciki pieczemy w nagrzanym do 200 stopni piekarniku (grzanie góra-dół, bez termoobiegu, pod koniec można włączyć na chwilę termoobieg), aż do uzyskania ładnego koloru (około 20-25 minut, czas(...)pieczenia może być różny w zależności od piekarnika i grubości ciasta). Uwaga! Podczas pieczenia pasztecików część farszu może wyciec, dlatego warto go dać więcej. Paszteciki podajemy na ciepło. Gdy wystygną wystarczy je chwilę podgrzać np. w mikrofalówce. Smacznego The post Proste paszteciki imprezowe first appeared on Słodkie okruszki

Słodkie okruszki
Tort intensywnie pomarańczowy bez pieczenia. 182

gramów masła W pierwszej kolejności parzymy podlewając wrzątkiem pomarańcze. Następnie z 3-4 ścieramy skórkę. Z każdej pomarańczy wyciskamy sok. Pierwszy kubek mleka stawiamy z cukrem i wanilią na piecu, doprowadzamy do wrzenia.Wyciągamy laskę wanilii. Drugi kubek mleka, z pozostałymi składnikami tj, sokiem z pomarańczy, skórką z pomarańczy, mąkami, jajkami miksujemy. Gdy mleko zawrze wlewamy naszą masę i mieszamy(...)szczyptą soli na sztywno, dodajemy cukier - miksujemy. Za pomocą rękawa i szpryc układamy na papierze do pieczenia w małe "beziki", około 3 cm. Pieczemy w 180 stopniach do delikatnego zrumienienia. Wysuszone bezy układamy na warstwie kremu pomarańczowego. Resztę kruszymy, tak by warstwa bez przykrywała krem pomarańczowy. Wstawiamy do lodówki. Warstwa bitej śmietany: 500 ml śmietany 36% ubijamy

BaRepas
Kruche z jagodami i bezą 117

cukru 200 g masła 5 żółtek 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki śmietany Z podanych składników zagniatamy kruche ciasto i chłodzimy je przez co najmniej godzinę w lodówce. Schłodzone rozwałkowujemy na wielkość blaszki do pieczenia (23x33cm) i pieczemy w 180 st. C na złoty kolor. Beza: 5 białek szczypta soli 3/4 szklanki cukru 1 opakowanie kisielu(...)delikatnie mieszamy do momentu aż połączy się z pianą. Podpieczony spód posypujemy równą warstwą kaszy manny (wchłonie sok z jagód) i rozkładamy jagody. Na jagody wykładamy pianę z białek. Pieczemy ok 25 minut

Cynamonowe szczęście
Pleśniak 362

Czas pieczenia : ok. 1h Składniki  /blacha 25x35/ Ciasto 3 szkl. mąki 1 kostka margaryny/masła 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 szkl. cukru pudru 4 żółtka cukier waniliowy   Nadzienie powidła śliwkowe Beza 4 białka 1 budyń (np. śmietankowy, waniliowy)/1 kisiel (raczej jasny np. cytrynowy)  1 szkl. cukru orzechy włoskie Przygotowanie Składniki na ciasto posiekać(...)kisiel /taki jaki chcemy/. Na zapieczone ciasto wykładamy powidła, ścieramy średnią porcję ciasta, orzechy włoskie, pianę, orzechy i ścieramy najmniejszą część ciasta. Pieczemy w temp. 1 7 0 o C przez około 1 godz. Sprawdzić patyczkiem czy beza nie jest surowa. Smacznego

coolinarnastrefa.blogspot.com
Ciasto jogurtowe z czarną porzeczką 307

łyżeczki proszku do pieczenia   4-5 garści mrożonej czarnej porzeczki (250g) Do dużej miski wyłożyć jogurt. Wbić całe jaja. Kubeczka po jogurcie użyć do odmierzenia oleju i dolać do reszty płynnych składników. Rozbełtać łyżką. Kubeczek po jogurcie umyć, wytrzeć, odmierzyć potrzebną ilość cukru i mąki wsypując do drugiej miski. Dodać proszek do pieczenia i cukier wanilinowy. Wymieszać(...)dość gęste, ale nadal wystarczająco lejące, aby nie mieć trudności z przełożeniem go do blaszki. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Wylać do niej ciasto. Na wierzch wrzucić zamrożone porzeczki. Piec około 45-55 min. w 180C - u mnie bez termoobiegu, na środku piekarnika . Koniecznie sprawdzać stan upieczenia "testem patyczka", bo duża ilość mrożonych owoców zdecydowanie przedłuża tu standardowy

Grunt to przepis!
Muffinki jogurtowo waniliowe z borówkami 132

muffinki to nie to samo . Muffiny to puszyste placki drożdżowe, wypiekane w Anglii już tysiąc lat temu. Muffinki to ich znacznie młodsze siostry, bez dodatku drożdży, za to z proszkiem do pieczenia. Prawdziwą popularność muffiny zdobyły na początku XVIII wieku. Wtedy to angielski piekarz, Samuel B. Thomas wyemigrował do Nowego Jorku, gdzie upiekł drożdżowe babeczki według przepisu swojej(...)przygotowaniu „małe umilacze” – do kawy herbaty… i nie tylko. Bez wyrabiania, bez długiego oczekiwania, wystarczy odrobina chęci. Przepis znalazłam W Mojej kuchni u Aleex, przygotowałam z niewielkimi zmianami. Gorąco polecam i życzę smacznego. Słodkości na jogurcie , w ramach Ciasto na niedzielę , piekły: GRUNT TO PRZEPIS! – Mało słodkie ciasto jogurtowe z kubeczka https://grunttoprzepis.blogspot.com/…/mao-sodkie-ciasto-jog… PRZEPISY MARGARETKI

mojewypiekiinietylko
Muffinki jogurtowo waniliowe z borówkami 211

muffinki to nie to samo . Muffiny to puszyste placki drożdżowe, wypiekane w Anglii już tysiąc lat temu. Muffinki to ich znacznie młodsze siostry, bez dodatku drożdży, za to z proszkiem do pieczenia. Prawdziwą popularność muffiny zdobyły na początku XVIII wieku. Wtedy to angielski piekarz, Samuel B. Thomas wyemigrował do Nowego Jorku, gdzie upiekł drożdżowe babeczki według przepisu swojej(...)przygotowaniu „małe umilacze” – do kawy herbaty… i nie tylko. Bez wyrabiania, bez długiego oczekiwania, wystarczy odrobina chęci. Przepis znalazłam W Mojej kuchni u Aleex, przygotowałam z niewielkimi zmianami. Gorąco polecam i życzę smacznego. Słodkości na jogurcie , w ramach Ciasto na niedzielę , piekły: Wpis zostanie uzupełniony po zakończeniu wydarzenia. Wszystkim uczestniczkom dziękuję za wspólne wypiekanie. Wydrukuj przepis

mojewypiekiinietylko
Bezowe serduszko Pavlova z jagodami i grillowaną pomarańczą 100

miała jednolity kolor. Przygotowaną masę układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Odrysować serce wielkości: 18-20 cm i wykładać masę szpatułką, podnosząc brzegi ku górze. Lub 2 małe około 13-14 cm. My wybraliśmy opcje 2 małych serduszek. Jeśli zrobimy serce o dużej średnicy nasza beza będzie niska, jeśli serce będzie mniejsze będzie wyższe(...)będzie się lepiej prezentować. Wszystko jednak zależy od Waszej wizji :) Piec: 30 minut w 120 stopniach, następnie zmniejszyć gaz do 100 stopi i piec jeszcze 2 godziny, następnie wyłączyć piekarnik, nie otwierając go pozwolić bezie wystygnąć (należy uważać na temperaturę ponieważ każdy piekarnik jest inny a beza jest bardzo delikatna i bardzo łatwo ją przypalić, jeśli przez pierwsze 30 minut

KreatywnePiny
Pasztet z kaczki z pistacjami 139

Najlepszy pasztet, jaki upiekłam i jadłam, a piekę dużo różnorodnych pasztetów. Jest bardzo miękki, aromatyczny i chrupiący dzięki orzechom. Ładnie się kroi ukazując

To co kocham
Muffinki czekoladowo - serowe 123

mąkę tortową i wymieszałam ją z proszkiem do pieczenia, budyniem, gorzkim kakao i cukrem. Składniki sypkie wmiksowałam powoli do masy jajecznej. Ser biały przełożyłam do miski. Dodałam żółtko, cukier waniliowy i cukier puder. Wszystko zblendowałam na jednolitą masę serową blenderem ręcznym. Można też użyć sera wiaderkowego, wtedy wystarczy wszystko wymieszać bez blendowania. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Silikonową formę(...)serowej. Patyczkiem do szaszłyków przemieszałam ciasto czekoladowe z serem, żeby ser nie stanowił jednej plamy tylko rozszedł się po babeczce. Muffinki wstawiłam do piekarnika i piekłam je ok. 25 minut w temp. 180 stopni bez termoobiegu i bez nagrzewania piekarnika. Po upieczeniu muffinki wystudziłam na metalowej kratce. Po wystudzeniu wyjęłam je z silikonowej formy i pozostawiłam w papilotkach

Waniliowe Improwizacje
CHURROS NA MĄCE ORKISZOWEJ 226

Z okazji zbliżającego się Tłustego Czwartku przepis na typowo hiszpańską słodką przekąskę - churros. Każdy kto chociaż raz był w Hiszpanii na pewno kojarzy te smażone w

Smaczne Zdrowe
Szarlotka z bezą 169

blacha ciasta. Składniki na kruche ciasto: 2 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 szklanka cukru pudru 150 g masła lub margaryny 2 żółtka ½ łyżeczki soli Składniki na masę jabłkową: 2 kg jabłek niezbyt kwaśnych ¾ szklanki cukru 2 łyżeczki cynamonu Składniki na bezę: 2 białka 1/3 szklanki cukru Sposób wykonania kruchego ciasta: Z podanych składników na kruche(...)Schłodzone ciasto wyjąć   z lodówki i rozwałkować. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i ułożyć na niej ciasto. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec około 10 minut w temperaturze 190 stopni C. Gdy spód się zarumieni, wyjąć z piekarnika i ułożyć na nim masę jabłkową Przygotować bezę: Białka ubić na sztywną pianę razem z cukrem a następnie delikatnie rozprowadzić

Na słodko lub wytrawnie
,,Orzechy i dynia pod złotą kołderką’’ 129

Składniki: na ciasto miodowe: 500 g mąki 200 g cukru 200 g masła 2 jajka 1 żółtko 2 łyżki miodu Stovit 2 łyżki mleka 2 łyżeczki sody oczyszczonej na bezę: 4 białka 3/4 szklanki cukru pudru szczypta soli łyżka mąki ziemniaczanej łyżka octu lub soku z cytryny Masa dyniowa: 1 szklanka puree z dyni 3 galaretki brzoskwiniowe 2 Łyżki jabłka(...)sodą i mlekiem. Wszystkie składniki zagniatamy i dzielimy na dwie części. Obie rozwałkowujemy na papierze do pieczenia na wielkość blaszki. Oba placki wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 st. C i pieczemy około 15- 20 minut aż będą rumiane. Beza: W tym czasie białka ubijamy z cukrem solą na sztywno. Pod koniec ubijania dodajemy mąkę ziemniaczaną i ocet. Kiedy

Podróż w kulinaria
Sernik dyniowy na czekoladowym spodzie 101

pokrojonej na kawałki 100 g masła, pokrojonego na kawałki, 1 duże jajko 50 g ksylitolu 75 g mąki jasnej (użyłam orkiszowej) 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Sernik: 350 g dyni, Hokkaido, obranej, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki 500 g chudego twarogu 1 łyżka ekstraktu z wanilii, naturalnego 50 g ksylitolu 4 jajka W kąpieli wodnej rozpuśić czekoladę(...)masło. Jajko ubić z ksylitolem. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Stale mieszając dodawać partiami czekoladę. Spód tortownicy wyłożyc papierem do pieczenia. Wyłożyć masę. Piec ok. 20 minut w 160 st. C Z dyni przygotować puree: dynię pokroić na mniejsze części, zagotować w garnku uważając, aby się nie przypaliła. Następnie zmiksować na gładko i gotować jeszcze chwilę

Kucharzyca
Amarantus, orzechy, czekolada, czyli wegańskie pieguski 191

składniki. Mylą się ci, którzy twierdzą, że dieta wegańska jest uboga, mało zróżnicowana i zwyczajnie nudna. Możliwości eksperymentów są wprost nieskończone! I choć brakuje tu wielu składników pochodzenia zwierzęcego, bez których wydawać by się mogło, że pewne dania nie mają racji bytu, to wbrew pozorom nie stanowi to najmniejszego problemu. Dowodem na to są dzisiejsze ciastka. Żadnych jajek, mleka(...)opakowaniu, do całkowitego wchłonięcia wody; następnie wystudzić Banana rozgnieść widelcem i wymieszać dokładnie z amarantusem Dodać drobno posiekaną czekoladę i orzechy włoskie Blachę z piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia Wykładać na papier po łyżce ciasta, delikatnie rozpłaszczyć Ciasteczka piec 30 minut w piekarniku nagrzanym

peanutbuttermonster