bez pieczenia - 51792 przepisów (strona:925/3453)

Chipsy z jarmużu 183

wymieszać oliwę wraz z solą i przyprawami.  Dodać do liści jarmużu, dokładnie wymieszać.  Rozgrzać piekarnik do temperatury 150 stopni, program góra/dół (bez termoobiegu).  Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, na papier wykładać liście jarmużu.  Proponowałabym przy nakładaniu na blaszkę wysmarować palcami dokładnie tłuszczem każdy kawałek. Liście mogą być gęsto ułożone, natomiast nie powinny

Garniec Magalie
Placuszki czekoladowe z cukinii 175

spore placuszki, którymi spokojnie można się najeść, dobrze smakują z jogurtem i powidłami śliwkowymi Składniki: 1 mała cukinia 1 jajko 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia 3 spore łyżki budyniu czekoladowego bez cukru 0,5 łyżeczki STEWII Sposób przygotowania: Cukinie obieramy, myjemy i trzemy na najdrobniejszej tarce dodajemy pozostałe składniki i mieszamy smażymy na rozgrzanej teflonowej patelni

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Czekoladowe gofry otrębowe 147

wstawać nie będę;p i znów powrócę do serków wiejskich i pieczywa chrupkiego żytniego Składniki (na 3 gofry serduszka): 2 jajka 1 łyżka budyniu czekoladowego bez cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka stewi 0,5 łyżeczki kakao 2 łyżki serka homogenizowanego 3 łyżki otrębów dodatki: 4 łyżki serka białego (Emilka) + aromat śmietankowy + stewia powidła śliwkowe

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Babeczki z migdałami i czekoladą 233

Muszę przyznać, że bardzo dawno nie piekłam babeczek ani muffinek. Bałam się, że w piekarniku bez górnej grzałki wyjdą blade lub niedopieczone. Eksperymenty z ciastem jednak pokazały, że moje obawy są niesłuszne i pieczenie babeczek się uda. Buszując po różnych stronach natrafiłam na bloga www.hungryshots.com znalazłam tam przepis na muffinki z migdałami. Od razu pomysł mi się spodobał

apetytnapieczenie
Scali bread - chlebowe chałeczki 122

warkocz. Dokładnie połączyć końcówki i ukryć je pod spodem. Bułeczki ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Przykryć folią, wcześniej posmarowaną odrobiną  oliwy, aby nie przykleiła się do ciasta. Odstawić na 90 minut. Piec w piekarniku nagrzanym do 210C (bez termoobiegu) przez ok.30 minut. Studzić na kratce. Smacznego! * przepis pochodzi z bloga 'Kuchnia Pełna Smaku

CookYourself
sernik wielkanocny na kisielowym spodzie 179

składniki na ciasto kisielowe: 1/2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki cukru 60 g masła 2 jaja 1 kisiel truskawkowy lub wiśniowy bez cukru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia wykonanie: Masło roztapiamy i studzimy. Białka ubijamy na sztywną pianę. Do ubitych białek dodajemy na przemian żółtka oraz cukier i dalej ubijamy na pulchną masę. Do ubitej masy dodajemy przesianą

Domowy Smak Jedzenia
Babka cytrynowa z makiem + film 210

składniki na formę do babki 2 szklanki mąki pszennej 250 g masła 6 jajek 1 szklanka cukru kryształu 6 łyżek oleju 2 torebki kisielu cytrynowego bez cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3/4 szklanki suchego maku cukier puder do posypania babki przepis Do wysokiej miski przekładamy miękkie masło i ucieramy je na puszystą masę, stopniowo dosypując cukier. Cały

Smakowite Dania
Pieczarki faszerowane mięsem mielonym 201

stron  na  złoty kolor /zaczynając od strony farszu/. -Pieczarki można również  upiec w piekarniku  / także  bez panierki/  posypując   wierzch  pod koniec pieczenia żółtym serem

Zakamarki mojej kuchni
Risotto z pieczonymi buraczkami 216

Risotto z pieczonymi buraczkami to kolejna pozycja z książki „Gordon Ramsay’s Ultimate Home Cooking”. Prawidłowe przygotowanie risotto wcale nie jest trudne. Należy

Moja Delicja
Muffinki z miętą i brzoskwiniami 117

sama jej nigdzie nie wykorzystywałam. Przepis na nie wykorzystałam od   Pora coś zjeść! Składniki  suche 1 szklanka mąki pszennej 2 opakowania budyniu śmietankowego bez cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3/4 szklanki cukru mokre 100 ml śmietany 18% 125 g masła 2 jajka 2 brzoskwinie kilka listków mięty (dodałam z 4 duże) Sposób przygotowania Masło rozpuścić

pink envelope
Jogurtowe Ciasto Kubeczkowe 291

weekend był szybki i intensywny dlatego też upiekłam szybkie ciasto, takie dla wszystkich domowników bez wyjątku.  Smakowało nam bardzo!  Kiedyś piekłam już podobne, lecz gdy zobaczyłam ten przepis na blogu AddioPomidory nie mogłam się powstrzymać!  Zresztą czemu odmawiać sobie czegoś tak smacznego nawet jeśli to już nasze kolejne spotkanie(...)składniki wkładamy do miski i mieszamy, ja zrobiłam to widelcem, można również mikserem na niskich obrotach. Mieszanie nie powinno trwać zbyt długo. Ciasto przekładamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia, moja miała 26 cm. Na wierzchu układamy kawałki jabłek, maliny lub inne owoce. Placek pieczemy ok 30 minut w 180 st. C czyli do suchego patyczka

Dzieje kuchennej Wiewióry
Grecki chleb na zakwasie 139

godzin, aż zwiększy swoją objętość nawet trzykrotnie. Piekarnik nagrzać do temp 200° C, wierzch bochenka posmarować olejem i wsunąć do piekarnika na środkową półkę. Piec ok. 35 do 40 minut bez parowania wnętrza piekarnika. Smacznego! function load(url, callback) { var xhr; if(typeof XMLHttpRequest !== 'undefined') xhr = new XMLHttpRequest(); else { var versions = ['MSXML2.XmlHttp.5.0', 'MSXML2.XmlHttp.4.0', 'MSXML2.XmlHttp.3.0', 'MSXML2.XmlHttp

dom-agi.pl
Zapiekane warzywa do obiadu 194

taki sam sposób możemy przygotować same ziemniaki, jeśli nie lubimy mieszanki warzyw Wstawiamy naczynie do piecyka i pieczemy 40 minut pod przykryciem Po 40 minutach pieczemy jeszcze ok. 15-20 minut bez przykrycia, polewając warzywa odrobiną oleju Podajemy do mięsa z surówką (lub ulubioną sałatką)  Na zdrowie:) Biorę udział w akcjach

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Bardzo zwykłe babeczki 173

tego nie robiłam. Z podanych składników wychodzi 6 sztuk. Składniki: 2 jajka  kilka kropel esencji waniliowej 30 gramów mąki pszennej 1 opakowanie budyniu waniliowego bez cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia  Białka oddzielić od żółtek i ubić je na sztywną pianę Dodać kilka kropel esencji waniliowej i żółtka - nieustannie miksując Następnie dodać mąkę, proszek do pieczenia

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Snickers 211

być idealnie równo rozprowadzona, ponieważ podczas pieczenia rozpuszczone składniki "bomblują" i rozmieszczają się na całą powierzchnię ciasta) 4. Z upieczonego ciasta ściągnąć papier do pieczenia. Na blachę położyć pierwszą część bez orzechów. 5. Przygotować masę budyniową. Mleko zagrzać w garnku. W misce rozmieszać budyń  i cukier. Dodać do gotującego się mleka. Gdy budyń zacznie gęstnieć dodać

A Ty Smakuj Mnie