bez pieczenia - 51792 przepisów (strona:924/3453)

General Chicken - oryginalny przepis - Kurczak generalski po chińsku 158

ciemny, gęsty i szklisty i apetycznie okleja chrupiące kawałki kurczaka. Pyyyyycha ! W składnikach na marynatę podana jest wódka. Można ją dodać ale nie trzeba. Stosuje się ja jednak nie bez powodu. Powoduje ona, że mieso kruszeje, potrzebuje mniej czasu aby sie usmażyć i zabezpieczy przed tłuszczem z głebokiego smażenia i pozostanie naturalnie soczyste. Ma to wiec wpływ na mieso(...)białko jaja 2 łyżki ciemnego sosu sojowego 2 łyżki wina chińskiego Shaoxing lub białego wina sherry 2 łyżki czystej wódki (opcjonalnie) 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki mąki kukurydzianej 1/2 kg kurczaka bez skóry i kosci pokrojonego w kawałki (nadaje się doskonale mięso z udek) na suchą panierkę: 110 g mąki 110 g mąki kukurydzianej 1/2 łyżeczki

Sztuka gotowania w/g Samiry
Jajeczne muffiny z quinoa i warzywami 176

Myślicie o szybkiej i meeeega zdrowej przekąsce? Już raz prezentowałam muffiny o smaku pizzy, ale to coś zupełnie innego. Pieczone w formie do muffinek, ale bez mąki. To właściwie warzywa zalane jajkiem. Wariacje są dowolne. W oryginalnym przepisie dodany był jeszcze tarty żółty ser - pewnie pomagał zlepić składniki, ale jajko też daje radę. Chociaż serek kusił... Co dodałam(...)tarty żółty ser. Przygotowanie: Quinoa ugotować wg przepisu na opakowaniu. W tym czasie pokroić i zetrzeć warzywa. Do warzyw dodać jajka i quinoa Dokładnie wymieszać i nałożyć do foremek. Piec 20-25 minut w temp 180 stopni. Smacznego

Mama z Motylem
Paszteciki z farszem a la bolognese 141

jest to konieczne) i kroimy ostrym nożem tworząc paszteciki. Tak przygotowane paszteciki przekładamy na dużą blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Każdy pasztecik smarujemy roztrzepanym jajkiem i posypujemy sezamem. Paszteciki pieczemy w nagrzanym do 200 stopni piekarniku (grzanie góra-dół, bez termoobiegu), aż do uzyskania ładnego koloru (około 20-25 minut, czas pieczenia może być różny w zależności

Słodkie okruszki
Paszteciki grzybowe 154

wałek/rulon z nadzieniem kroimy ostrym nożem w poprzek. Tak przygotowane paszteciki przekładamy na dużą blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Każdy smarujemy roztrzepanym jajkiem i posypujemy sezamem. Paszteciki pieczemy w nagrzanym do 200 stopni piekarniku (grzanie góra-dół, bez termoobiegu), aż do uzyskania ładnego koloru (około 20-25 minut, czas pieczenia może być różny w zależności

Słodkie okruszki
Paszteciki z mięsem – do czerwonego barszczu 201

ostrym nożem w poprzek co 4-5 cm. Tak przygotowane paszteciki przekładamy na dużą blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Każdy pasztecik smarujemy roztrzepanym jajkiem i posypujemy sezamem. Paszteciki pieczemy w nagrzanym do 200 stopni piekarniku (grzanie góra-dół, bez termoobiegu), aż do uzyskania ładnego koloru (około 20-25 minut, czas pieczenia może być różny w zależności

Słodkie okruszki
Paszteciki z kapustą i grzybami – Kapuśniaczki 547

kroimy ostrym nożem w poprzek co 4-5 cm. Tak przygotowane paszteciki przekładamy na dużą blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Każdy smarujemy roztrzepanym jajkiem i posypujemy sezamem. Paszteciki pieczemy w nagrzanym do 200 stopni piekarniku (grzanie góra-dół, bez termoobiegu), aż do uzyskania ładnego koloru (około 20-25 minut, czas pieczenia może być różny w zależności

Słodkie okruszki
Ciasteczka kukurydziane (bezglutenowe) 141

jeszcze trudniej je rozwałkować. Dlatego podczas pracy z jedną częścią ciasta, pozostałe muszą czekać w lodówce. 5. Układamy na blaszkach wyłożonych papierem do pieczenia. Nagrzewamy piekarnik do 150 stopni z termoobiegiem i 170 stopni bez termoobiegu i wkładamy obie blachy na raz do rozgrzanego piekarnika i pieczemy przez 20 minut. 6. I gotowe

Kawa z mlekiem
Lekko wilgotny chleb ziemniaczany 139

miałam kilka podejść i zawsze coś mi nie pasowało, zmieniałam proporcje i piekłam od nowa. Wreszcie jestem zadowolona i z czystym sumieniem mogę Wam podać przepis, piekłam go już dwukrotnie i wychodzi bez zarzutu. Miękisz sprężysty i pięknie wyrasta, skórka rumiana i chrupiąca, dodatek ziemniaka sprawia , że jest chleb szybko nie wysycha i długo utrzymuje świeżość. Składniki na dwie(...)Miskę z ciastem szczelnie owijamy folią do żywności i odstawiamy na ok. 60-90 minut aby podwoiło swoją objętość.  3. Wyrośnięte ciasto przekładamy do foremek wyłożonych papierem do pieczenia, napełniamy je do połowy, odstawiamy na 1 godzinę, aby ciasto wypełniło formę. 4. Piekarnik rozgrzewamy do 200 C, czas pieczenia 60 minut. Po upieczeniu przekładamy na kratkę kuchenną

Apetyczna babeczka
Chleb bez mąki 84

płatki sojowe, błonnik, pestki dyni, sezam, preparowane ziarno żyta, preparowane ziarno orkiszu, kleiki żytnie słodowane, przyprawa mielona. Na pierwszy rzut oka widać że zdrowy, bez drożdży, bogaty w błonnik … nic tylko piec. W smaku dla mnie bomba, ziarna są mocno wyczuwalne, trzeba więc trochę więcej wysiłku niż przy zwykłym pszennym. Chleb jednak nie jest twardy. Moja rodzina lubi(...)czasie przełożyć do drewnianej foremki, wyłożonej papierem do pieczenia (na wyposażeniu). Odstawić na 2 godziny do lekkiego wyrośnięcia. Upiec w 190 st. przez 70 minut. Odstawić do całkowitego ostygnięcia przez 5 godzin. Chleb można kroić jak całkowicie ostygnie. Smacznego! Chleb bez mąki Chleb bez mąki Chleb bez mąki

moj przepis na
Chleb bez mąki 93

płatki sojowe, błonnik, pestki dyni, sezam, preparowane ziarno żyta, preparowane ziarno orkiszu, kleiki żytnie słodowane, przyprawa mielona. Na pierwszy rzut oka widać że zdrowy, bez drożdży, bogaty w błonnik … nic tylko piec. W smaku dla mnie bomba, ziarna są mocno wyczuwalne, trzeba więc trochę więcej wysiłku niż przy zwykłym pszennym. Chleb jednak nie jest twardy. Moja rodzina lubi(...)czasie przełożyć do drewnianej foremki, wyłożonej papierem do pieczenia (na wyposażeniu). Odstawić na 2 godziny do lekkiego wyrośnięcia. Upiec w 190 st. przez 70 minut. Odstawić do całkowitego ostygnięcia przez 5 godzin. Chleb można kroić jak całkowicie ostygnie. Smacznego! Chleb bez mąki Chleb bez mąki Chleb bez mąki .pf-button.pf-button-excerpt { display: none

moj przepis na
Chleb bez mąki 87

płatki sojowe, błonnik, pestki dyni, sezam, preparowane ziarno żyta, preparowane ziarno orkiszu, kleiki żytnie słodowane, przyprawa mielona. Na pierwszy rzut oka widać że zdrowy, bez drożdży, bogaty w błonnik … nic tylko piec. W smaku dla mnie bomba, ziarna są mocno wyczuwalne, trzeba więc trochę więcej wysiłku niż przy zwykłym pszennym. Chleb jednak nie jest twardy. Moja rodzina lubi(...)czasie przełożyć do drewnianej foremki, wyłożonej papierem do pieczenia (na wyposażeniu). Odstawić na 2 godziny do lekkiego wyrośnięcia. Upiec w 190 st. przez 70 minut. Odstawić do całkowitego ostygnięcia przez 5 godzin. Chleb można kroić jak całkowicie ostygnie. Smacznego! Chleb bez mąki Chleb bez mąki Chleb bez mąki

moj przepis na
Mazurek bakaliowy wg Aleex 130

oczkach tarki schłodzone ciasto Ciastem wylepić spód formy i wstawić do lodówki na około 30 minut. 4. Piekarnik nagrzać do 160 stopni (góra i dół bez termoobiegu). Wstawić blaszkę z ciastem i piec przez około 35 minut na złoty kolor. Wyjąć z piekarnika i ostudzić. 5. Na spodzie rozsmarować powidła śliwkowe i ułożyć bakalie. 6. Połamaną na kawałki czekoladę

W mojej kuchni
Chleb bez mąki 143

płatki sojowe, błonnik, pestki dyni, sezam, preparowane ziarno żyta, preparowane ziarno orkiszu, kleiki żytnie słodowane, przyprawa mielona. Na pierwszy rzut oka widać że zdrowy, bez drożdży, bogaty w błonnik … nic tylko piec. W smaku dla mnie bomba, ziarna są mocno wyczuwalne, trzeba więc trochę więcej wysiłku niż przy zwykłym pszennym. Chleb jednak nie jest twardy. Moja rodzina lubi(...)czasie przełożyć do drewnianej foremki, wyłożonej papierem do pieczenia (na wyposażeniu). Odstawić na 2 godziny do lekkiego wyrośnięcia. Upiec w 190 st. przez 70 minut. Odstawić do całkowitego ostygnięcia przez 5 godzin. Chleb można kroić jak całkowicie ostygnie. Smacznego! Chleb bez mąki Chleb bez mąki Chleb bez mąki

moj przepis na
Ryżowo - owsiane ciasteczka z odzysku, czyli drugie życie kleiku ryżowego 152

Zmiksowałam i odstawiłam na kilka minut, żeby płatki i wiórki zmiękły.  Następnie dodałam proszek do pieczenia i zaczęłam dodawać mąkę w celu uzyskania gęstej konsystencji ciasta. Gdyby nie to, że 2 dni wcześniej dla małżonka rozrzedzałam kleik wodą (żeby bez kitu się obyło) z pewnością poszłoby mniej mąki. Ostatecznie poprzestałam na 7 czubatych łyżkach, ale i ósma(...)orkiszowej albo kukurydzianej). Ciasto wymieszałam na możliwie jednolitą masę. Pozostało rozgrzać piekarnik do temperatury 180 stopni, wyłożyć blachę papierem do pieczenia i nałożyć łyżką "kupki ciastkowe".   Ciastka piekłam 40 minut - dwadzieścia na termoobiegu, a kolejne dwadzieścia bez. Tu z miodem z mniszka lekarskiego i przesmażonymi truskawkami Efekt? Kleik ryżowy w tym wcieleniu urzekł mojego Męża. Już doprasza

Kuchnia po mojemu
Ciasto z figami i daktylami 258

daktyli można dodać suszone morele lub rodzynki. Kruche ciasto z figami Składniki: prostokątna forma 25 cm x 35 cm Spód do ciasta 250 g pszennej mąki ½ łyżeczki proszku do pieczenia 50 g cukru 3 żółtka ½ łyżeczki soli 150 g masła, zimnego Nadzienie 1 słoik dżemu z fig 10 daktyli 30 g masła, zimne 50 g zmielonych migdałów ze skórką(...)plus 2 cm na brzegi. Rozsmaruj dżem i poprzetykaj pokrojone daktyle. Przykryj kruszonką i migdałowymi płatkami. Wstaw ciasto do nagrzanego na 175ºC piekarnika nastawionego na termoobieg (bez termoobiegu 190ºC lyb wedle piekarnika). Piecz ciasto przez 45 minut na dolnym poziomie piekarnika. Ostygnięte ciasto pokrój na kwadraty. Smacznego! The post Ciasto z figami i daktylami appeared first on Blog kulinarny

codojedzenia