bez pieczenia - 51792 przepisów (strona:717/3453)

Schab w sosie z czerwoną papryką 71

przygotowałam schab w sosie z papryką na patelni tytanowej Woll. Schab w sosie z patelni tytanowej Woll Jeśli chodzi o patelnie to mam ich kilka Jednak są takie bez których nie wyobrażam sobie już mojej kuchni i które służą mi od lat. Na moich blogowych zdjęciach nie raz pojawiały się patelnie tytanowe . Od lat doskonale służy mi np. Patelnia(...)niej przygotowałam schab w sosie z czerwoną papryką. Taka patelnia tytanowa jest idealna do codziennych obiadów i nie tylko. Świetnie się też sprawdza np. do przygotowania pieczonych naleśników. Tak, tą patelnię bez obaw można wkładać do piekarnika. Na czas pieczenia wystarczy odpiąć rączkę. Sysem click-by-click to też świetne rozwiązanie, jeśli tak jak ja macie małą kuchnię

Słodkie okruszki
Beza malinowo jeżynowa 117

soli. Dodaję stopniowo po łyżce cukru, następna porcję cukru po około minucie ubijania. Na końcu dodaję ocet winny, mąkę ziemniaczaną i mieszam. Na papierze do pieczenia rysuję okrąg o średnicy 20 cm, wykładam bezę(...)formuję kopiec. Piekarnik nagrzewam do temperatury 180 stopni góra dół i wstawiam bezę na 20 minut. Po tym czasie zmniejszam na 120 stopni i piekę jeszcze godzinę. Uchylam potem drzwiczki i studzę bezę. Sos jeżynowy: Jeżyny przekładam do garnka, dodaję sok z cytryny i gotuję aż zmiękną. Przecieram przez sitko. Żelatynę namaczam w łyżce zimnej wody i rozpuszczam w gorącym

wesoła kuchnia
Tarta czekoladowa z malinami 84

nadzienie. Konsystencja jest bardzo podobna do brownie . Tarta jest pyszna, spróbujcie podać ją z gałką lodów lub sosem z malin. Dopiekając tartę, uważajcie, aby jej nie wysuszyć, ja piekłam 25 minut bez termoobiegu, wnętrze powinno pozostać wilgotne tak jak jest to w przypadku ciasta brownie, Smacznego! Print Tarta czekoladowa z malinami .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full(...)kruchy spód 100 g mąki krupczatki 70 g mąki pszennej 30 g cukru pudru 30 g dobrej jakości kakao 1 średnie jajko 1 szczypta soli 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 100 g zimnego masła Składniki na nadzienie do tarty 100 g masła 150 g gorzkiej czekolady najlepiej powyżej 70 % 50 g cukru 3 średnie jajka 1 szklanka malin + kilka

SprawdzonaKuchnia.pl
Drożdżowa baba z ziemniakami 68

mojprzepisna.pl | Drożdżowa baba z ziemniakami Myślę, że powoli trzeba zastanawiać się co znajdzie się na Wielkanocnym stole. Odkąd zaczęłam piec, nie wyobrażam sobie Świąt bez tradycyjnej Baby Wielkanocnej. Jest to proste ciasto drożdżowe, bardzo puszyste, delikatne, lekko słodkie, dzięki dodatkowi ziemniaków bardzo smaczne nawet 2 dnia (o ile przechowywane w szczelnej puszce), z dodatkiem rodzynek lub innych bakalii, polane(...)miejsce, mają podwoić objętości (tj. babka ma urosnąć do brzegów formy). Może zająć to nawet 1,5 lub 2 godziny. Piekarnik rozgrzać do 160 st. bez termoobiegu. Wstawić formy do piekarnika i piec 30-35 min lub do „suchego patyczka”, wsadzić patyczek w środek ciasta – jeśli jest suchy to ciasto jest gotowe. Lukier: 1 szklanka cukru

moj przepis na
Drożdżowa baba z ziemniakami 69

mojprzepisna.pl | Drożdżowa baba z ziemniakami Myślę, że powoli trzeba zastanawiać się co znajdzie się na Wielkanocnym stole. Odkąd zaczęłam piec, nie wyobrażam sobie Świąt bez tradycyjnej Baby Wielkanocnej. Jest to proste ciasto drożdżowe, bardzo puszyste, delikatne, lekko słodkie, dzięki dodatkowi ziemniaków bardzo smaczne nawet 2 dnia (o ile przechowywane w szczelnej puszce), z dodatkiem rodzynek lub innych bakalii, polane(...)miejsce, mają podwoić objętości (tj. babka ma urosnąć do brzegów formy). Może zająć to nawet 1,5 lub 2 godziny. Piekarnik rozgrzać do 160 st. bez termoobiegu. Wstawić formy do piekarnika i piec 30-35 min lub do „suchego patyczka”, wsadzić patyczek w środek ciasta – jeśli jest suchy to ciasto jest gotowe. Lukier: 1 szklanka cukru

moj przepis na
Wuzetka 108

wuzetka w mojej wersji: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Biszkopt: 4 duże jaja ok. 150g cukru 200g masła 200g mąki pszennej tortowej 40g budyniu śmietankowego bez cukru 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 4 łyżeczki kakao ok. 0,5szkl mleka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Krem: 800ml śmietany 30% 2 śmietan-fixy 32g cukru waniliowego 1 łyżka cukru pudru 3 łyżeczki żelatyny(...)przesianą mąkę tortową, proszek do pieczenia, proszek budyniowy i kakao. Mieszankę przesypałam do masy maślano -jajecznej i wymieszałam łyżką. Na koniec do masy dolałam mleko i ponownie wymieszałam. Kwadratową tortownicę o wymiarach 25x25cm wyłożyłam na dnie papierem do pieczenia i przełożyłam do niej przygotowane ciasto. Ciasto piekłam w temperaturze 150 stopni bez termoobiegu do suchego patyczka. (adsbygoogle

Waniliowe Improwizacje
Drożdżowa baba z ziemniakami 107

mojprzepisna.pl | Drożdżowa baba z ziemniakami Myślę, że powoli trzeba zastanawiać się co znajdzie się na Wielkanocnym stole. Odkąd zaczęłam piec, nie wyobrażam sobie Świąt bez tradycyjnej Baby Wielkanocnej. Jest to proste ciasto drożdżowe, bardzo puszyste, delikatne, lekko słodkie, dzięki dodatkowi ziemniaków bardzo smaczne nawet 2 dnia (o ile przechowywane w szczelnej puszce), z dodatkiem rodzynek lub innych bakalii, polane(...)miejsce, mają podwoić objętości (tj. babka ma urosnąć do brzegów formy). Może zająć to nawet 1,5 lub 2 godziny. Piekarnik rozgrzać do 160 st. bez termoobiegu. Wstawić formy do piekarnika i piec 30-35 min lub do „suchego patyczka”, wsadzić patyczek w środek ciasta – jeśli jest suchy to ciasto jest gotowe. Lukier: 1 szklanka cukru

moj przepis na
Czwartek: Pieczone sznycle z sałatką z brukselki i garantu 122

przepis dla wszystkich amatorów kotleta! Prosty sposób jak uniknąć smażenia, uzyskując taki sam efekt, czyli chrupiący i soczysty kotlet. Cała tajemnica pieczonych sznycli tkwi w panierce. Przygotowanie : 15 minut Pieczenie: 15 minut Poziom trudności: Łatwe Liczba porcji: 6 kotletów Schnitzel to po niemiecku kotlet, kawałek utłuczonego na cienko mięsa, zapanierowanego w bułce tartej, usmażonego na dość głębokim oleju(...)żywności. Jest sposób, żeby osiągnąć zamierzony efekt bez smażenia. Sznycle pieczone to jedno z naszych najciekawszych kulinarnych odkryć. Cała tajemnica polega na odpowiednim zapanierowaniu mięsa. Bazę panierki, jej spoiwo, stanowi nie jajko, jak to jest w klasycznych przepisach, ale mieszanka majonezu i musztardy. Tworzą one warstwę ochronną, zapobiegającą wysuszeniu mięsa podczas pieczenia, równocześnie stanowią przyprawę, aromatyzującą kotlety

Niedzielny kucharz
Czwartek: Pieczome sznycle z sałatką z brukselki i garantu 114

wszystkich amatorów sznycli – prosty sposób jak uniknąć smażenia, uzyskując taki sam efekt, czyli chrupiący i soczysty kotlet. Cała tajemnica pieczonych sznycli tkwi w panierce. Przygotowanie : 15 minut Pieczenie: 15 minut Poziom trudności: Łatwe Liczba porcji: 6 kotletów Schnitzel to po niemiecku kotlet, kawałek utłuczonego na cienko mięsa, zapanierowanego w bułce tartej, usmażonego na dość głębokim oleju z dodatkiem(...)żywności. Jest sposób, żeby osiągnąć zamierzony efekt bez smażenia. Sznycle pieczone to jedno z naszych najciekawszych kulinarnych odkryć. Cała tajemnica polega na odpowiednim zapanierowaniu mięsa. Bazę panierki, jej spoiwo, stanowi nie jajko, jak to jest w klasycznych przepisach, ale mieszanka majonezu i musztardy. Tworzą one warstwę ochronną, zapobiegającą wysuszeniu mięsa podczas pieczenia, równocześnie stanowią przyprawę, aromatyzującą kotlety

Niedzielny kucharz
Bananowe babeczki z cynamonem – babeczki dla dzieci 130

smakiem). Babeczki pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku około 15-20 minut do tzw. suchego patyczka. Czas pieczenia może być różny w zależności od piekarnika i jego ustawień (ja czasem piekę grzanie góra-dół bez termoobiegu, a czasem z termoobiegiem (tak piekłam dziś) – czas jest wówczas krótszy). Po przestudzeniu babeczki można oprószyć cukrem pudrem. Smacznego

Słodkie okruszki
Muffinki czekoladowo – korzenne 94

czekoladą nadal ubijając. Sypkie składniki (mąkę, cynamon, przyprawę korzenną, sodę, proszek do pieczenia) połączyć i dodawać do masy na przemian ze śmietaną. Mieszać szpatułką do połączenia składników. Ciasto wykładać do papilotek tak, aby zajmowało nieco ponad połowę wysokości. Piec w temperaturze 170 stopni bez termoobiegu przez ok 20 minut. Ja piekłam w specjalnym urządzeniu do wypieku muffinek. Jeśli

Za drzwiami kuchni
Dwukolorowa babka białkowa 254

bułką tartą. Następnie wyłożyć do formy poszczególne części ciasta - najpierw na dno brązową, a na wierzch białą. Wstawić do nagrzanego do 180C piekarnika. Piec ok. 40-45 min. - u mnie bez termoobiegu, środkowy poziom, opcja pieczenia góra-dół . W połowie pieczenia można obrócić formę wokół jej osi, dla równomiernego upieczenia ciasta - posiadacze termoobiegu nie muszą się trudzić

Grunt to przepis!
Bezglutenowy tort orzechowy – przepis krok po kroku 188

minut). 6. Zmniejszamy obroty miksera i dodajemy porcję orzechów. 7. Po wymieszaniu, przekładamy masę do wysmarowanej tłuszczem i wyłożonej papierem do pieczenia formy, równomiernie rozprowadzając po całej powierzchni. 8. Pieczmy w temperaturze 180 stopni bez termoobiegu przez ok. 17-20 minut. 9. Po wyjęciu, zdejmujemy obręcz tortownicy, z pomocą deski lub talerza, przewracamy ciasto wierzchem do góry(...)zdjęciu spodu tortownicy, elikatnie odklejamy papier (zwykle odchodzi bez problemu). 10. Całość powtarzamy 4 razy (pieczemy 4 warstwy tortu).   Przygotowanie masy:   1. Do dużego garnka – najlepiej z grubym dnem – wybijamy 4 całe jajka i dodajemy 8 łyżek cukru. 2. Stawiamy na najmniejszym palniku na kuchni i na bardzo małym ogniu, mikserem ustawionym na najwyższych obrotach, energicznie

Okiem Blondynki by McBlondi
pieczone udka w jogurcie na ostro... 108

marynaty, dobrze natrzeć, schować do lodówki najlepiej na całą noc piekarnik nagrzany na 220 C, grzanie góra/dół, marynatę polać przyprawą w płynie, pod przykryciem piec około 45 minut następnie bez przykrycia na termoobiegu na 160 C piec 10 minut, podawać z czym się lubi - tak upieczony kurczak jest soczysty, kruchy, skórka lekko chrupiąca........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię